X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy, tylko na lipcówkach sobie gadamy :)

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie na lipcówkach wrze rozmowa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 14:10

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane co tam u Was slychac? :) Ja zblizam sie wielkimi krokami do finalu :) Z jednej str nie moge sie doczekac a z drugiej potwornie sie boje...Zostalo mi cale 30 dni :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia we mnie też zaczyna budzić sie strach ale wierzę ze będzie dobrze:)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez ciagle zyje ta nadzieja :) Pocieszam sie tym, ze zobacze moje malenstwo ale nie ukrywam, ze jak slysze "cesarka" to az mnie z zoladku sciska :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, podzielam z Tobą strach co do cesarki. Ostatnio byłam u położnej i ta badając mój brzuch, zapytała się czy nie boli mnie kość przy spojeniu. Powiedziałam,że tak.Wg niej brzuch jest nisko osadzony, co ja też widzę u siebie sama. Pozostało mi tylko czekać do 16 maja, żeby potwierdzić i już wtedy będę wiedziała na 100% czy cesarka.
    Tobie i Margotce już mało zostało, zegar tyka. Ale pamiętajcie,że zawsze jak obleci Was strach, musicie pomyśleć o tym,że niebawem będziecie tulić Wasze maleństwa :)
    Ja za 2 tyg już zacznę 8 miesiąc, czas leci :)
    Jeszcze trochę i będziemy po ;) tuląc szczęśliwie swoje skarby :D

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam zazdroszczę że Wy już daleko, mnie teraz strach obleciał bo w nocy budziły mnie bóle miesiączkowe i krzyżowe, pojechałam na IP okazało się, że szyjka skróciła się z 4,46 do 3 cm praktycznie w 2 tygodnie. lekarz kazał za tydzień sprawdzić czy dalej się nie skraca a jakby tak to szpital i sterydy.
    Boję się by nie urodzić za wcześnie, na razie lekarz kazał się oszczędzać, wprawdzie nie leżeć plackiem ale unikać wysiłku fizycznego. Za każdym razem jak mnie coś zaczyna boleć, to boję się czy się znowu nie skraca, a i na dodatek mam jeszcze przepuklinę pępkową

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważaj na siebie Paula.
    Mnie też ostatnio pobolewa brzuch jak na miesiączkę i czuję kłucie w szyjce, jakby od szpilki. Być może tez się skraca. Ale tutaj w ogóle nie badają kobiety w ciąży. Ja ani razu nie byłam badana ginekologicznie. Ciążę stwierdzono na podstawie testu domowego i testu z krwi. Spotkania są tylko z położną ( do dnia dzisiejszego miałam tylko 4 takie spotkania), a ginekologa w ogóle się nie widzi przez całą ciążę :/
    Także cieszcie się dziewczyny, że macie dostęp do lekarza, który ma pod kontrolą wszystko.

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Uważaj na siebie Paula.
    Mnie też ostatnio pobolewa brzuch jak na miesiączkę i czuję kłucie w szyjce, jakby od szpilki. Być może tez się skraca. Ale tutaj w ogóle nie badają kobiety w ciąży. Ja ani razu nie byłam badana ginekologicznie. Ciążę stwierdzono na podstawie testu domowego i testu z krwi. Spotkania są tylko z położną ( do dnia dzisiejszego miałam tylko 4 takie spotkania), a ginekologa w ogóle się nie widzi przez całą ciążę :/
    Także cieszcie się dziewczyny, że macie dostęp do lekarza, który ma pod kontrolą wszystko.

Ja takie klucie tez mialam a im dalej tym bardziej narasta. U mnie z szyjka jest wszystko OK wiec pewnie u Ciebie tez. Nie martw sie kochana na zapas :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już wielokrotnie mówiłam, że nie wiem jak Wy tam możecie spokojnie ciąże donosić jak nic nie wiadomo co i jak. ja to codziennie teraz myślę, czy się za bardzo nie skraca cokolwiek mnie zaboli. Chyba przewrażliwiona jestem
    Ale swoją drogą to prawda, że narzekamy na opiekę medyczną, ale u nas nie jest tak najgorzej
    Anitko a nie masz możliwości jakoś na własną rękę zbadać czy jest ok?

Plumb80 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Ja takie klucie tez mialam a im dalej tym bardziej narasta. U mnie z szyjka jest wszystko OK wiec pewnie u Ciebie tez. Nie martw sie kochana na zapas :)

Klaudia kłucie jest ok, ja pytałam o to i lekarką powiedziała, że czasem jak dzidzia jest nisko to tak uciska, gorsze są te bóle jak na miesiączkę

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jesteś po operacji przepukliny czy nie?

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie miałam nigdy żadnych operacji, a to ma jakiś związek?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    No ja już wielokrotnie mówiłam, że nie wiem jak Wy tam możecie spokojnie ciąże donosić jak nic nie wiadomo co i jak. ja to codziennie teraz myślę, czy się za bardzo nie skraca cokolwiek mnie zaboli. Chyba przewrażliwiona jestem
    Ale swoją drogą to prawda, że narzekamy na opiekę medyczną, ale u nas nie jest tak najgorzej
    Anitko a nie masz możliwości jakoś na własną rękę zbadać czy jest ok?

Jeśli nic złego się nie dzieje, to tak właśnie przebiega ciąża w UK. Jeśli natomiast zauważą coś niepokojącego, to kobieta zostaje objęta opieką zupełnie inną i trzeba przyznać że na wysokim poziomie.
    Tak samo jest tutaj świetna opieka w czasie i po porodzie. Położne skaczą wokół kobiet, są na każde zawołanie, panuje mega pozytywna atmosfera na sali porodowej i poporodowej. Do tego spisuje się tutaj plan porodu i w szpitalu muszą się do niego dostosować. Wiele znajomych tutaj już rodziło i każda bardzo chwali sobie opiekę szpitalną, jest zupełnie inna niż w Polsce. Ja mam z moich 2 wcześniejszych porodów w Polsce złe wspomnienia, związane z położnymi. Zobaczymy jak będzie tutaj. Ale cieszę się, że chociaż teraz godnie urodzę i będę otoczona samymi przyjaznymi osobami na sali, a to się liczy bardzo, kiedy kobieta jest zestresowana porodem itp.

Póki nic złego się nie dzieje,nie będę szła gdzieś prywatnie do ginekologa. Bo to koszt na dzień dobry w granicach 160 funtów (czyli prawie 800 zł).Wolę te pieniążki wykorzystać na wyprawkę. Teraz idę do położnej 13 maja, więc zobaczymy co mi powie. Gdy uzna,że coś jest nie tak, to na 100% wyśle mnie do specjalisty przy szpitalu. Także póki co jestem spokojna.

Wiem Klaudia,że takie kłucia i pobolewania teraz są już w normie na tym etapie ciąży, dlatego czekam cierpliwie na kolejną wizytę ;)

Pozdrawiam dziewczyny :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 12:02

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam przepukline i gin powiedział ze przy porodzie naturalnym może dojsc do uwiezniecia przepukliny także popytaj swojego lekarza

zpbndf9hsafopz9u.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Paula ja mam przepukline i gin powiedział ze przy porodzie naturalnym może dojsc do uwiezniecia przepukliny także popytaj swojego lekarza

Ja też mam przepukline pepkowa, mi lekarze nic na ten temat nie mówili, ale moze dlatego, ze mam miec cc ze wzgledu na stan siatkówki.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:

Jak się czujesz ogólnie Margotka? :) :* <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Ja też mam przepukline pepkowa, mi lekarze nic na ten temat nie mówili, ale moze dlatego, ze mam miec cc ze wzgledu na stan siatkówki.

Pewnie tak, gdybyś miała rodzić naturalnie, to na pewno lekarze zwróciliby na to uwagę i pewnie skłaniali się do cesarki.

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Pewnie tak, gdybyś miała rodzić naturalnie, to na pewno lekarze zwróciliby na to uwagę i pewnie skłaniali się do cesarki.

hmm, tu nie wiem...bo przepuklina mi wyszła wcześniej, niż, ze mam degeneracje siatkówki...wtedy nikt o tym nie wspomniał. Tylko stwierdzono, że jest nieduża i po porodzie na pewno się wchłonie...jesli nie to zabieg.
    Natomiast moja teściowa miala przepukline pępkowa i rodzila naturalnie 3 razy.
    Tak czy siak, gdybym pewnie nie miala problemu po badaniu dna oka, to moze bardziej bym cisnela mojego lekarza, jak to z tym jest.
    A o tej przepuklinie powiedziało mi dwóch ginów i jeden chirurg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 14:16

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    hmm, tu nie wiem...bo przepuklina mi wyszła wcześniej, niż, ze mam degeneracje siatkówki...wtedy nikt o tym nie wspomniał. Tylko stwierdzono, że jest nieduża i po porodzie na pewno się wchłonie...jesli nie to zabieg.
    Natomiast moja teściowa miala przepukline pępkowa i rodzila naturalnie 3 razy.
    Tak czy siak, gdybym pewnie nie miala problemu po badaniu dna oka, to moze bardziej bym cisnela mojego lekarza, jak to z tym jest.
    A o tej przepuklinie powiedziało mi dwóch ginów i jeden chirurg...

Tak, to pewnie zależy od danego lekarza i szpitala, w którym się rodzi.
    Widzisz, ja tutaj mam mieć cesarkę, jeśli łożysko będzie nadal nisko osadzone. Tą samą sytuację miała żona mojego kuzyna w Polsce. Urodziła przez cc 1,5 tyg temu ale tylko dlatego, że pod koniec ciąży przeniosła się prywatnie do lekarza, zapłacili i miała cesarkę. A gdyby do końca ciąży chodziła tam gdzie dotychczas, to różnie by to było. Lekarka( ta wcześniejsza) sama jej powiedziała, że "jak się szybko spręży podczas porodu, to się nie wykrwawi a jej córeczka przeżyje". Także różnie to bywa i zależy od miejsca, w którym prowadzi się ciążę i odbiera porody. Mi przy pierwszej ciąży też zbagatelizowano temat niskiego łożyska i po porodzie dostałam krwotoku, na szczęście wszystko dobrze się skończyło, ale strach był ogromny.

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ