X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wczoraj to sprawdzałam, gdyż na jednej brodawce miałam "coś" biało-żółtego, ale nie naciskałam za bardzo ;p dzisiaj może się zbadam :) siara oznacza brak problemy z laktacją? nie wiedziałam...

Plumb80 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca oznacza braku problemów z laktacją.Ale jest pozytywnym znakiem na to,że piersi rozpoczęły produkcję i jest bardzo duża szansa na dużą ilość pokarmu po porodzie.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie siara pojawiła się już w 18 tygodniu i byłam zdziwiona że to trochę za wcześnie, ale widocznie to normalne, co kilka dni coś tak wylatuje, czasem trochę pomoczy koszulkę od piżamy

Plumb80, misia_k1 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Ja od dzisiaj też mam spokój,oby na dobre ;)
    U mnie od ponad tygodnia pojawia się już wyciek z piersi przy naciśnięciu brodawek - czyli siara.Cieszę się,bo to dobry znak.Piersi rozpoczynają produkcję mleka,nie powinno być problemu z laktacją.Też już któraś z Was ma?
    Hm ja juz tak mam okolo miesiaca,zolta ciecz.pierwszy raz pod koniec lutego zauwazylam na swojej pidzamie.teraz tez tak mam.

Dzieki dziewczyny,zastanawialam sie jak to z tym spanuem na plecach.tyle sie naczytalam,ze to niebezpieczne dla Nas i Malenstw.blee ten internet;)Milego dnia

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze, ze tylko mi zadna siara nie leci...Mam nadzieje, ze bd miala pokarm po porodzie :P A jak nie to butelka pojdzie w ruch

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• BiB Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    To widze, ze tylko mi zadna siara nie leci...Mam nadzieje, ze bd miala pokarm po porodzie :P A jak nie to butelka pojdzie w ruch

Ja też siary nie mam jeszcze, albo jej nie zauważyłam, tak że luz :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic nie mam, ponoc u jednych moze byc duzo wczesniej u innych po porodzie, nie ma co sie przejmowac, ponoc to nie wplywa na zasoby mleka :) Tak mowili lekarze, wiec bez przesady, jeszcze czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 01:05

BiB, Karola:) lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarze zawsze mówili, że to lepiej jak jest już przed porodem.

I w sumie sprawdziło się u mnie: w pierwszej ciąży nic nie wyciekało przed porodem i miałam mało pokarmu, do tego bardzo słabiutki. Synek się nie najadał i nie dobierał na wadze. Musiałam przejść na sztuczne mleko. Natomiast w drugiej ciąży siara była już na długo przed porodem, piersi były o wiele większe i po porodzie miałam tyle mleka,że nie nadążałam z karmieniem.. Musiałam odciągać pokarm, bo lało się ze mnie.
    Podobnie miały i inne znajome moje.

Obecność siary przed porodem jest znakiem na to, że piersi już zaczęły pracę w kierunku produkcji mleka i w ten sposób wiemy, że będziemy mieć prawdopodobnie dużo pokarmu po porodzie.
    Oczywiście kobiety, które nie mają siary przed porodem, też po porodzie mają pokarm. Po prostu jej wczesna obecność już w ciąży daje nam znak, że pokarm jest i piersi pracują jak należy i szansa na dużą ilość pokarmu jest większa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 12:30

Paula_29, Klaudiaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo dziewczyny, co taka cisza?

Ja od paru dni walczę od nowa ze zmęczeniem i oczy na siedząco mi się kleją ;)

Mały kopie na całego, czkawki ma często i daje już solidne kopniaki :)

Po świętach jadę do szpitala na zastrzyk Anty D(-) oraz na glukozę plus spotkanie z położną.

Co u Was? Pozdrawiam :)

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plum u mnie taka pogoda od kilku dni, ze tylko bym spala :P Ciagle pada i pada ;/ U mnie maly sie juz tak przekreca, ze na brzuchu pojawiaja sie buly :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch podskakuje śmiesznie przy kopniakach :)
    Obecnie jestem +10 kg :O
    Wszystko idzie w brzuch i nie rozchodzę się na boki na szczęście.Teraz to dopiero zacznie brzuch rosnąć,razem z wagą ;)

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :* podczytuje Was ale mam malo czasu bo albo spie albo rozkminiam kwestie ulozenia mebli w pokoju :D ja mam jakies 12kg na plusie i tez wiekszosc w brzuch poszla i w cycuszki :) siare zauwazylam jakis tydz temu :)pozdrawiam i :* <3

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię przedświąteczne porządki i widać jak zmniejszoną ilość siły posiadam. Brzuszek zaczyna ciążyć - na plusie 7 kg, wszyscy mówią, że świetnie wyglądam, także bardzo miło mi :) Mała też daje czadu, tylko dzisiaj jakaś spokojniejsza, aż zaczęłam się martwić, ale chyba taki dzień, bo ja też dzisiaj zamulam :P W czwartek mam wizytę u ginekologa, już się nie mogę doczekać :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie mam sily zeby sie za nie zabrac :P Codziennie mowie-jutro. A sobota nadchodzi wielkimi krokami

lolka83 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• kada24 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serduszka moje:) ja mam posprzatane jedynie maz by musial 2 okna dokonczyc bo juz mi sie nie chce hehe jutro mam wkoncu polowkowe i zobacze mojego synusia :D:D

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada widze, ze juz imie wybrane dla malego :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada jak po połówkowym, wszystko ok?

Mój mały od kilku dni tak kopie,że czasem jest to aż bolesne :) Brzuch lata na wszystkie strony, bo ktoś sobie tam nieźle boksuje ;)

Klaudiaa lubi tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was mamusie? U mnie naszczescie sie rozpogodzilo wiec ide na jakis spacer bo juz myslalam, ze zalegne w domu :P Powiedzcie mi czy pomagaja Wam te rozne oliwki, balsamy itp na rozstepy? Ja to sie juz smaruje wszystkim co mozliwe a odnosze wrazenie, ze z kazdym dniem tych rozstepow przybywa ;/ Wygladam juz jak zebra w paski...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Co tam u Was mamusie? U mnie naszczescie sie rozpogodzilo wiec ide na jakis spacer bo juz myslalam, ze zalegne w domu :P Powiedzcie mi czy pomagaja Wam te rozne oliwki, balsamy itp na rozstepy? Ja to sie juz smaruje wszystkim co mozliwe a odnosze wrazenie, ze z kazdym dniem tych rozstepow przybywa ;/ Wygladam juz jak zebra w paski...

Ja smaruje olejem arganowym albo oliwką rossmanowska na noc na przemian i krem locherber na dzien, na razie odpukac nis sie nie dzieje. Jak jest obciazenie genetyczne to nic nie pomoze, a wielu dziewczynom wyskakuja pod koniec ciazy, wiec jeszcze kazdej moze to pasudztwo wyjsc.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam witam synus zdrow serce jak dzwon ma :D:D:D

Klaudiaa, Plumb80 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ