X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wczoraj to sprawdzałam, gdyż na jednej brodawce miałam "coś" biało-żółtego, ale nie naciskałam za bardzo ;p dzisiaj może się zbadam :) siara oznacza brak problemy z laktacją? nie wiedziałam...

Plumb80 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca oznacza braku problemów z laktacją.Ale jest pozytywnym znakiem na to,że piersi rozpoczęły produkcję i jest bardzo duża szansa na dużą ilość pokarmu po porodzie.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie siara pojawiła się już w 18 tygodniu i byłam zdziwiona że to trochę za wcześnie, ale widocznie to normalne, co kilka dni coś tak wylatuje, czasem trochę pomoczy koszulkę od piżamy

Plumb80, misia_k1 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Ja od dzisiaj też mam spokój,oby na dobre ;)
    U mnie od ponad tygodnia pojawia się już wyciek z piersi przy naciśnięciu brodawek - czyli siara.Cieszę się,bo to dobry znak.Piersi rozpoczynają produkcję mleka,nie powinno być problemu z laktacją.Też już któraś z Was ma?
    Hm ja juz tak mam okolo miesiaca,zolta ciecz.pierwszy raz pod koniec lutego zauwazylam na swojej pidzamie.teraz tez tak mam.

Dzieki dziewczyny,zastanawialam sie jak to z tym spanuem na plecach.tyle sie naczytalam,ze to niebezpieczne dla Nas i Malenstw.blee ten internet;)Milego dnia

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze, ze tylko mi zadna siara nie leci...Mam nadzieje, ze bd miala pokarm po porodzie :P A jak nie to butelka pojdzie w ruch

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• BiB Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    To widze, ze tylko mi zadna siara nie leci...Mam nadzieje, ze bd miala pokarm po porodzie :P A jak nie to butelka pojdzie w ruch

Ja też siary nie mam jeszcze, albo jej nie zauważyłam, tak że luz :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic nie mam, ponoc u jednych moze byc duzo wczesniej u innych po porodzie, nie ma co sie przejmowac, ponoc to nie wplywa na zasoby mleka :) Tak mowili lekarze, wiec bez przesady, jeszcze czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 01:05

BiB, Karola:) lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarze zawsze mówili, że to lepiej jak jest już przed porodem.

I w sumie sprawdziło się u mnie: w pierwszej ciąży nic nie wyciekało przed porodem i miałam mało pokarmu, do tego bardzo słabiutki. Synek się nie najadał i nie dobierał na wadze. Musiałam przejść na sztuczne mleko. Natomiast w drugiej ciąży siara była już na długo przed porodem, piersi były o wiele większe i po porodzie miałam tyle mleka,że nie nadążałam z karmieniem.. Musiałam odciągać pokarm, bo lało się ze mnie.
    Podobnie miały i inne znajome moje.

Obecność siary przed porodem jest znakiem na to, że piersi już zaczęły pracę w kierunku produkcji mleka i w ten sposób wiemy, że będziemy mieć prawdopodobnie dużo pokarmu po porodzie.
    Oczywiście kobiety, które nie mają siary przed porodem, też po porodzie mają pokarm. Po prostu jej wczesna obecność już w ciąży daje nam znak, że pokarm jest i piersi pracują jak należy i szansa na dużą ilość pokarmu jest większa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 12:30

Paula_29, Klaudiaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo dziewczyny, co taka cisza?

Ja od paru dni walczę od nowa ze zmęczeniem i oczy na siedząco mi się kleją ;)

Mały kopie na całego, czkawki ma często i daje już solidne kopniaki :)

Po świętach jadę do szpitala na zastrzyk Anty D(-) oraz na glukozę plus spotkanie z położną.

Co u Was? Pozdrawiam :)

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plum u mnie taka pogoda od kilku dni, ze tylko bym spala :P Ciagle pada i pada ;/ U mnie maly sie juz tak przekreca, ze na brzuchu pojawiaja sie buly :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch podskakuje śmiesznie przy kopniakach :)
    Obecnie jestem +10 kg :O
    Wszystko idzie w brzuch i nie rozchodzę się na boki na szczęście.Teraz to dopiero zacznie brzuch rosnąć,razem z wagą ;)

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :* podczytuje Was ale mam malo czasu bo albo spie albo rozkminiam kwestie ulozenia mebli w pokoju :D ja mam jakies 12kg na plusie i tez wiekszosc w brzuch poszla i w cycuszki :) siare zauwazylam jakis tydz temu :)pozdrawiam i :* <3

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię przedświąteczne porządki i widać jak zmniejszoną ilość siły posiadam. Brzuszek zaczyna ciążyć - na plusie 7 kg, wszyscy mówią, że świetnie wyglądam, także bardzo miło mi :) Mała też daje czadu, tylko dzisiaj jakaś spokojniejsza, aż zaczęłam się martwić, ale chyba taki dzień, bo ja też dzisiaj zamulam :P W czwartek mam wizytę u ginekologa, już się nie mogę doczekać :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie mam sily zeby sie za nie zabrac :P Codziennie mowie-jutro. A sobota nadchodzi wielkimi krokami

lolka83 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• kada24 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serduszka moje:) ja mam posprzatane jedynie maz by musial 2 okna dokonczyc bo juz mi sie nie chce hehe jutro mam wkoncu polowkowe i zobacze mojego synusia :D:D

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada widze, ze juz imie wybrane dla malego :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada jak po połówkowym, wszystko ok?

Mój mały od kilku dni tak kopie,że czasem jest to aż bolesne :) Brzuch lata na wszystkie strony, bo ktoś sobie tam nieźle boksuje ;)

Klaudiaa lubi tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was mamusie? U mnie naszczescie sie rozpogodzilo wiec ide na jakis spacer bo juz myslalam, ze zalegne w domu :P Powiedzcie mi czy pomagaja Wam te rozne oliwki, balsamy itp na rozstepy? Ja to sie juz smaruje wszystkim co mozliwe a odnosze wrazenie, ze z kazdym dniem tych rozstepow przybywa ;/ Wygladam juz jak zebra w paski...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Co tam u Was mamusie? U mnie naszczescie sie rozpogodzilo wiec ide na jakis spacer bo juz myslalam, ze zalegne w domu :P Powiedzcie mi czy pomagaja Wam te rozne oliwki, balsamy itp na rozstepy? Ja to sie juz smaruje wszystkim co mozliwe a odnosze wrazenie, ze z kazdym dniem tych rozstepow przybywa ;/ Wygladam juz jak zebra w paski...

Ja smaruje olejem arganowym albo oliwką rossmanowska na noc na przemian i krem locherber na dzien, na razie odpukac nis sie nie dzieje. Jak jest obciazenie genetyczne to nic nie pomoze, a wielu dziewczynom wyskakuja pod koniec ciazy, wiec jeszcze kazdej moze to pasudztwo wyjsc.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam witam synus zdrow serce jak dzwon ma :D:D:D

Klaudiaa, Plumb80 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ