JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej mamuski:) Juz myslalam, ze usuneli nasz watek... Mnie cos chyba przewialo po tych basenach i mam karat jak stad do gdanska:P Oczywiscie mam tylko sol fizjologiczna do nosa a ona pomaga tak jak wcale;/ O moich nogach juz nie bd wspominala bo to temat rzeka ale od wczoraj zaczelam brac magnez i mam nadzieje, ze mi choc troche pomoze na te bole i skurcze. Dziewczyny powiedzie mi czy Was tez tak zalewa sluz? Ja to sie normalnie czasem czuje jakbym sie posikala albo @ dostala. Czasami juz lece do ubikacji i patrz czy czasem sie cos zlego nie dzieje... Chyba sfiksuje
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Nio Klaudia Ty już masz 10 tydzień, śluz pewnie to dobry znak
U mnie narazie tylko takie ''białe mleko'' leci
Tylko brzuszek czasem pobolewa, takie kłucie, czasem jajniki, ale to chyba normalne ...
Hmn ... też brałam cały czas marnez, nie wiem czy teraz można ... nazrazie biorę folik, a we wtorek o wszystko popytam ginekolozkęPlumb80 lubi tę wiadomość
-
maximka84 wrote:
Nio Klaudia Ty już masz 10 tydzień, śluz pewnie to dobry znak
U mnie narazie tylko takie ''białe mleko'' leci
Tylko brzuszek czasem pobolewa, takie kłucie, czasem jajniki, ale to chyba normalne ...
Hmn ... też brałam cały czas marnez, nie wiem czy teraz można ... nazrazie biorę folik, a we wtorek o wszystko popytam ginekolozkę
No juz zaczynam 11 a przed oczami mam jeszcze testy, ktore robilam zanim sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy. Jak patrze z prespektywy czasu to leci ale jak mysle o tym dzien w dzien to wydaje mi sie, ze stoje w miejscu i sie nie posuwam do przodu:P Mi gin powiedzial, ze caly pierwszy trymestr mam brac kwas foliowy a od 2 trymestru wit prenatalne:)maximka84 lubi tę wiadomość
-
Klaudiaa wrote:Kochane ja mialam tyle enargii rano a teraz sie czuje taka wypomowana...Jak zwykle wieczorem zaczynaja bolec mnie nogi...Powoli zaczyna mnie to wkurzac bo nie umie z tego powodu spac. Nie mecza mnie mdlosci ale mam wrazenie, ze jesc nie umie. Zjem bardzo malo a czuje jakbym zjadla "konia z kopytami". Ma tak moze ktoras z Was?
Hej Klaudia też tak mam czasami. W niektóre dni zjem niewiele, nie mam apetytu i nawet ciężko mi kanapkę jedną zjeść na śniadanie, a wczoraj znowu byłam tak głodna, że myślałam, że oszaleje no i niestety zgrzeszyłam w KFC
P.S. dobrze, że wątek przeniesiony, szkoda stresuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 10:50
-
Paula_29 wrote:Hej Klaudia też tak mam czasami. W niektóre dni zjem niewiele, nie mam apetytu i nawet ciężko mi kanapkę jedną zjeść na śniadanie, a wczoraj znowu byłam tak głodna, że myślałam, że oszaleje no i niestety zgrzeszyłam w KFC
P.S. dobrze, że wątek przeniesiony, szkoda stresy
No ja obok kfc,mcdonaldu i innych takich fast foodow to nie umie przejsc obojetnie
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Co do tych terminow co owu wyznacza to chyba liczy jakos inaczej. Bo mi pokazuje na 13 czerwca a w karcie gin mi wpisal na 11 czerwca a ciecie mam miec robione koniec maja poczatek czerwca:P Wiec mam 3 terminy i ciekawe, ktory bedzie tym wlasciwym
-
Cześć Babeczki, można dołączyć?
Dzisiaj zrobiłam test i wyszły II kreseczki. Jestem dwa dni przed terminem @, ale już się cieszę, bo organizm nie pozostawia wątpliwości że jest fasolinka To będzie nasze drugie dziecko, mamy jeszcze prawie 2-letnią córeczkę, Wigilijną Gwiazdkę z 2011Paula_29, Plumb80, maximka84 lubią tę wiadomość
-
Klaudiaa co do śluzu o którym pisałaś ja też mam tylko taki gęsty i kremowy i w takich znośnych ilościach ale też czasami mam wrażenie czy aby przypadkie nie przylazła ta @ normalnie można zwariować ja się chyba dopiero uspokoje jak zacznie się II trymestr.
Sergi gratuluje i spokojnych 9 miesiecySergi, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratulacje!!)
Zapraszamy Was do wpisania się do listy obecnych "ciężarówek":
https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/lista-obecnych-ciezarowek,26,83.html
Wystarczy podać datę i jedna osoba jest odpowiedzialna za tę listę i Was odpowiednio dopisze:)
I tak jak pisała wcześniej "starsza" koleżanka, w dziale "W ciąży" oprócz trymestrów, gdzie udzielają się Mamusie będące w poszczególnych trymestrach ciąży (I, II, III) są też tematy z miesiącami PORODU. Więc tak jak Wy, widzę, ze są tu i czerwcowe mamusie i inne to spokojnie możecie się tam udzielać by nie robić zamieszania na forum. Jest Was po prostu więcej z danego miesiąca i nie ma co robić dwóch sosobnych tematów. A wypowiadając się na trymestrach, tak jak Wy, w I trymestrze ciąży, na pewno zdobędziecie więcej ciekawych informacji, odpowiedzi na nurtujące pytania od "starszych mam".
Niestety nie ma tu aktywnego moderatora, który właśnie jakoś ogarnąłby te tematy, więc w miarę możliwości same o to dbamy by nie robić zamieszania. Jednak przebywajac tu od miesięcy żżyłyśmy się z tym forum, po porodzie dziewczyny udzielają się w tematach np. Pielęgnacja maluszka... I cały czas tu jesteśmy:)
Pozdrowienia i powodzenia:)
Plumb80, Sergi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAna27 wrote:Dziewczyny gratulacje!!)
Zapraszamy Was do wpisania się do listy obecnych "ciężarówek":
https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/lista-obecnych-ciezarowek,26,83.html
Wystarczy podać datę i jedna osoba jest odpowiedzialna za tę listę i Was odpowiednio dopisze:)
I tak jak pisała wcześniej "starsza" koleżanka, w dziale "W ciąży" oprócz trymestrów, gdzie udzielają się Mamusie będące w poszczególnych trymestrach ciąży (I, II, III) są też tematy z miesiącami PORODU. Więc tak jak Wy, widzę, ze są tu i czerwcowe mamusie i inne to spokojnie możecie się tam udzielać by nie robić zamieszania na forum. Jest Was po prostu więcej z danego miesiąca i nie ma co robić dwóch sosobnych tematów. A wypowiadając się na trymestrach, tak jak Wy, w I trymestrze ciąży, na pewno zdobędziecie więcej ciekawych informacji, odpowiedzi na nurtujące pytania od "starszych mam".
Niestety nie ma tu aktywnego moderatora, który właśnie jakoś ogarnąłby te tematy, więc w miarę możliwości same o to dbamy by nie robić zamieszania. Jednak przebywajac tu od miesięcy żżyłyśmy się z tym forum, po porodzie dziewczyny udzielają się w tematach np. Pielęgnacja maluszka... I cały czas tu jesteśmy:)
Pozdrowienia i powodzenia:)
Pomóżcie dziewczyny i życzymy Wam spokojnej ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 11:30
-
Dziewczyny to może żeby już nie mieszać tematów a żeby nasz wątek został to zmieńmy nazwę by się nie myliło tym które maja rodzić w listopadzie, nie wiem tylko na jaki:) Może od założycielki wątku Plumb80 i reszta itp.
maximka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymichaela wrote:O witamy nowe mamy w dziale ciążowym! Gdybyście miały kontakt z tajemniczym administratorem, to byłoby przecudownie, gdyby mógł odrobine zmienić nazwe wątku, bo wprowadzi reszte w błąd - tu jest od niedawna tak że obok I II i III trymestru pojawiaja sie wątki miesięczne np MARCOWE MAMUSIE, KWIETNIOWE itd co oznacza termin porodu w tych miesiącach i Wasz wątek sugerowałby że lada dzień poród dziewczyny;) W ciąży czas leci ale nie aż tak Juz i tak jest wiele zamieszania i niezadowolenia ze się forum poszatkowało i pojawiły sie miesięczne tematy - ale tu chyba dochodzimy powoli do ładu i akceptacji... Chyba że założycielka watku może zmienić nazwę? Tak czy siak - spokojnej, bezstresowej ciązy Wam wszystkim życzę!
Pozdrawiam. -
nick nieaktualnySergi wrote:Cześć Babeczki, można dołączyć?
Dzisiaj zrobiłam test i wyszły II kreseczki. Jestem dwa dni przed terminem @, ale już się cieszę, bo organizm nie pozostawia wątpliwości że jest fasolinka To będzie nasze drugie dziecko, mamy jeszcze prawie 2-letnią córeczkę, Wigilijną Gwiazdkę z 2011Sergi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak się czujecie dziewczyny?
Ja cały czas walczę z zimnymi stopami i dłońmi już od 3 tygodni. Śluz mam kremowy,trochę żółtawy,ale nie jest go bardzo dużo.Jednak wkładka musi być
Nie mam wzrostu apetytu na razie,jem normalnie jak wcześniej. Tylko ciągnie mnie do lodów
No i czuję,że fasolinka grzecznie sobie siedzi w środku,bo czasem zarwie lekko brzuszek.Zauważyłam tylko,że noce mam takie dziwne.Budzę się jak leżę zbyt długo w 1 pozycji,a przy przewracaniu się na bok czuję jak brzuszek zarywa. No i ta senność w ciągu dnia... Ale i tak jest super,cieszę się że się nam udało dziewczyny I nie mogę się doczekać świąt !!!mindusia lubi tę wiadomość