JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też czasami czuje rwanie brzuszka jak śpie w nocy długo w jednej pozycji a potem się przekręcam. Ja nie wiem, ale ja się boje trochę nie tyle ciąży tylko czy z dzieckiem wszystko w porządku, moze dlatego że debiutuje dopiero jako mama. Niektóre forumki mają już jedno dziecko albo więcej więc są przyzwyczajone. Gdyby nie mąż to nie wiem co bym zrobiła. Dobrze że on jest optymistą i podtrzymuje na duchu
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymindusia wrote:ja też czasami czuje rwanie brzuszka jak śpie w nocy długo w jednej pozycji a potem się przekręcam. Ja nie wiem, ale ja się boje trochę nie tyle ciąży tylko czy z dzieckiem wszystko w porządku, moze dlatego że debiutuje dopiero jako mama. Niektóre forumki mają już jedno dziecko albo więcej więc są przyzwyczajone. Gdyby nie mąż to nie wiem co bym zrobiła. Dobrze że on jest optymistą i podtrzymuje na duchu
-
nick nieaktualnyPaula_29 wrote:Maximka a na kiedy owu Ci wyznaczyło termin, bo widzę, że między nami 1 dzień różnicy:)
mi nie wyznaczyła nie przeszłam do tej tabelki a i dobrze, o to dbał będzie ginekolog ...
Kurde , zdenerwowałam się w pracy .... !!!!!
Chyba szybko pójdę na l4 ... za dużo mam tu stresów ... i szefowa brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....zresztą, po 2latach pracy chyba można ... ?
-
nick nieaktualnymaximka84 wrote:mi nie wyznaczyła nie przeszłam do tej tabelki a i dobrze, o to dbał będzie ginekolog ...
Kurde , zdenerwowałam się w pracy .... !!!!!
Chyba szybko pójdę na l4 ... za dużo mam tu stresów ... i szefowa brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....zresztą, po 2latach pracy chyba można ... ? -
nick nieaktualnyPlumb wiem że mam się nie denerwować, ale nie dość że robię w tej firmie najdłużej to wiesz - za wszystko powoli jestem odpowiedzialna, nosz kuźwa ... mam narazie cały etat, ale nie wiem czy mnie na pół nie rzuci bo dzieje się tu źle ... czy w przypadku połowy etatu też można iść na l4, macierzyńskie ... ?
-
nick nieaktualnyMożna iść na pewno. Tylko dowiedz się najlepiej,od kiedy można iść na zwolnienie.Kiedyś trzeba było przepracować całe 3 miesiące w ciąży,żeby nie zwolnili Ciebie,bo po 3 miesiącu ciężarna jest chroniona.Nie wiem jak teraz,bo ponad 5 lat już nie mieszkam w Polsce.Ale warto sprawdzić.
Wiem,że taka atmosfera wkurza i nie da się uniknąć stresu. -
nick nieaktualny
-
Plumb80 wrote:Jak się czujecie dziewczyny?
Ja cały czas walczę z zimnymi stopami i dłońmi już od 3 tygodni. Śluz mam kremowy,trochę żółtawy,ale nie jest go bardzo dużo.Jednak wkładka musi być
Nie mam wzrostu apetytu na razie,jem normalnie jak wcześniej. Tylko ciągnie mnie do lodów
No i czuję,że fasolinka grzecznie sobie siedzi w środku,bo czasem zarwie lekko brzuszek.Zauważyłam tylko,że noce mam takie dziwne.Budzę się jak leżę zbyt długo w 1 pozycji,a przy przewracaniu się na bok czuję jak brzuszek zarywa. No i ta senność w ciągu dnia... Ale i tak jest super,cieszę się że się nam udało dziewczyny I nie mogę się doczekać świąt !!!
Plumb ja mam to samo, strasznie zimne nogi, mimo że w domu mamy 23 stopnie a zwykle wystarczało mi 22 to cały czas muszę mieć grube skarpety bo inaczej mam wrażenie jakbym trzymała stopy w lodówce:)
Nawet mój mąż mówi, że mam teraz wyjątkowo zimne, ciekawe dlaczego tak? -
Maximka z tym L4 to ja bym na razie uważała, najlepiej iść po I trymestrze bo wtedy masz pewność, że Cię nie zwolnią, poza tym ja to na razie jeszcze bałabym się mówić w pracy, bo nigdy nic nie wiadomo, wiecie jak z ciążą w I trymestrze, a jakby coś nie daj Boże się stało to potem pierwsza w kolejce do zwolnienia. Jak tylko dam radę to przed końcem I trymestru nic w pracy nie mówię
-
nick nieaktualnyPaula_29 wrote:Plumb ja mam to samo, strasznie zimne nogi, mimo że w domu mamy 23 stopnie a zwykle wystarczało mi 22 to cały czas muszę mieć grube skarpety bo inaczej mam wrażenie jakbym trzymała stopy w lodówce:)
Nawet mój mąż mówi, że mam teraz wyjątkowo zimne, ciekawe dlaczego tak?Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Maximka z tym L4 to ja bym na razie uważała, najlepiej iść po I trymestrze bo wtedy masz pewność, że Cię nie zwolnią, poza tym ja to na razie jeszcze bałabym się mówić w pracy, bo nigdy nic nie wiadomo, wiecie jak z ciążą w I trymestrze, a jakby coś nie daj Boże się stało to potem pierwsza w kolejce do zwolnienia. Jak tylko dam radę to przed końcem I trymestru nic w pracy nie mówię
Ja robie dokładnie tak samo. Z drugiej strony jak ktoś pójdzie na l4 wczesniej, to przeciez go nie zwolnią w trakcie l4....
maximka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula_29 wrote:Maximka z tym L4 to ja bym na razie uważała, najlepiej iść po I trymestrze bo wtedy masz pewność, że Cię nie zwolnią, poza tym ja to na razie jeszcze bałabym się mówić w pracy, bo nigdy nic nie wiadomo, wiecie jak z ciążą w I trymestrze, a jakby coś nie daj Boże się stało to potem pierwsza w kolejce do zwolnienia. Jak tylko dam radę to przed końcem I trymestru nic w pracy nie mówię
też chyba tak zrobię, ale w tej kwestii moja szefowa jest spoko ... niedawno przyjęła dziewczynę , popracowała ona 2 miesiące i w ciąży ... i szefowa sama jej kazałą na l4 iść bo się bała żeby wsio ok było ... więc pod tym względem raczej jest ''normalna'' ... ale też postaram się powiedzieć jak będę mieć jasną i klarowną sytuacją ...
-
nick nieaktualnyBiB wrote:Ja robie dokładnie tak samo. Z drugiej strony jak ktoś pójdzie na l4 wczesniej, to przeciez go nie zwolnią w trakcie l4....
no własnie też prawda ... a nie musisz mówić dlaczego idziesz na l4 ... no zobaczymy ... ja tylko się obawiam o te stresy, bo czasem tak jestem wyprowadzona TU z równowagi że szok ... -
Plumb, u mnie to samo z zimnymi stopami Już od kilku dni zresztą... I tak samo czasem brzuś zarwie, dlatego nawet mimo I krechy na teście parę dni temu, to od 6dpo już wiedziałam, że coś się święci
Paula ja też wolę nie mówić na razie, tym bardziej, że póki co pracuję tylko 15-20 godzin tygodniowo wieczorami 5x w tygodniu Ale w pierwszej ciąży mnie zwolnili w 8tc (angielska firma, później sprawa w sądzie itp itd, stresu sporo ale skończyło się ok). Nie chcę znowu tego przechodzić
Plumb, gdzie mieszkasz, jeśli można spytać? Ja od kilku lat siedzę w UKWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 14:02
-
nick nieaktualnySergi wrote:Plumb, u mnie to samo z zimnymi stopami Już od kilku dni zresztą... I tak samo czasem brzuś zarwie, dlatego nawet mimo I krechy na teście parę dni temu, to od 6dpo już wiedziałam, że coś się święci
Paula ja też wolę nie mówić na razie, tym bardziej, że póki co pracuję tylko 15-20 godzin tygodniowo wieczorami 5x w tygodniu Ale w pierwszej ciąży mnie zwolnili w 8tc (angielska firma, później sprawa w sądzie itp itd, stresu sporo ale skończyło się ok). Nie chcę znowu tego przechodzić
Plumb, gdzie mieszkasz, jeśli można spytać? Ja od kilku lat siedzę w UK -
nick nieaktualny
-
Sergi wrote:Cześć Babeczki, można dołączyć?
Dzisiaj zrobiłam test i wyszły II kreseczki. Jestem dwa dni przed terminem @, ale już się cieszę, bo organizm nie pozostawia wątpliwości że jest fasolinka To będzie nasze drugie dziecko, mamy jeszcze prawie 2-letnią córeczkę, Wigilijną Gwiazdkę z 2011
Gratluje !! i witamy na pokladzie:) -
Mximka ja poszlam do lekarza 4 dni po terminie @ i od razu dostalam l4 i jestem na nim i w tym czasie nie moga Cie zwolnic:P Jak dobrze sie orientuje to nawet nie moga zmienic Ci etatu jak jestes na takim l4. Wiec moim zdaniem idz na nie jak najszybciej bo jak Ci wdupca pol etatu to automatycznie masz chybba krotszy urlop macierzynski no i przede wszystkim mniej kasy a nie powiem bo faje jest takie siedzenie w domu a kasa leci:P
maximka84 lubi tę wiadomość
-
maximka84 wrote:też chyba tak zrobię, ale w tej kwestii moja szefowa jest spoko ... niedawno przyjęła dziewczynę , popracowała ona 2 miesiące i w ciąży ... i szefowa sama jej kazałą na l4 iść bo się bała żeby wsio ok było ... więc pod tym względem raczej jest ''normalna'' ... ale też postaram się powiedzieć jak będę mieć jasną i klarowną sytuacją ...
Maximka to fajną masz szefową, ja nie wiem jak będzie u mnie, ale będę się martwić jak skończę I trymestr lub jak nie będę wyrabiać wcześniej