JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKlaudiaa wrote:Mximka ja poszlam do lekarza 4 dni po terminie @ i od razu dostalam l4 i jestem na nim i w tym czasie nie moga Cie zwolnic:P Jak dobrze sie orientuje to nawet nie moga zmienic Ci etatu jak jestes na takim l4. Wiec moim zdaniem idz na nie jak najszybciej bo jak Ci wdupca pol etatu to automatycznie masz chybba krotszy urlop macierzynski no i przede wszystkim mniej kasy a nie powiem bo faje jest takie siedzenie w domu a kasa leci:P
hmn ... ale tak od razu dał ci l4 ...? były jakieś wskazania ku temu czy po prostu - chciałaś ? bo wiesz...nie każdy lekarz na takie coś pójdzie ... ciąża to nie choroba no nie -
Juz nie wspomne o moim szefie, ktory jak mnie widzi kazdego ostatniego (jezdze po kase bo mamy wyplacane do reki a nie na konto) to ma mnie wzrokiem zabic Najpierw bylam na l4 jak chodzilam w ciazy z Julka, potem mialam zwolnienie z powodu cc no a potem kolejne z powodu smierci malej. Przyslugiwal mi nawet roczny urlop macierzynski ale nie skorzystalam z niego bo chcialam sc do pracy do ludzi zeby nie siedziec w domu i nie myslec ciagle bo wlasne mysli by mnie zabily chyba tym bardziej, ze Dawid juz musial do pracy wrocic. Zaczelam prace po tym wszystkim w polowie sierpnia a z poczatkiem pazdziernika poszlam na kolejne l4 bo zaszlam w ciaze
-
Tylko mi nie o to chodzi, że mogą zwolnić na L4, czy na początku ciąży, raczej o to, że możesz iść na L4, lekarz wpisuje ci ciąża, a jakby nie biło serduszko albo coś, to potem wracasz do pracy, a oni już wiedzą że planujesz ciąże i mogą chcieć się Ciebie pozbyć, sorki za takie czarne scenariusze, ja się po prostu na razie boję(trochę taka panikara jestem, a niestety w necie się naczytałam) ale jak ktoś ma spoko szefostwo to się nie ma co martwić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tez sie balam na poczatku jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy. Od razu pisalam same czarne scenariusz. Tu, ze poronie, za chwile ze urodzi sie chore i niedaj boze umrze...sama sobie wymyslalam takie glupty a teraz to sie juz doczekac nie moge. Dziennie przegladam jakies imiona na necie, ubranka na allegro itp
maximka84, mindusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiem dziewczyny, nie chce nawet tego mówić i myśleć, ale i tak siedzi to gdzieś we mnie, za każdym razem jak mnie jakiś mocniejszy ból brzucha chwyci albo jakieś skurcze to sprawdzam czy mi tam coś nie leci, a jak jestem w toalecie to patrzę na papier czy wszystko ok, może rzeczywiście się uspokoję jak serduszko zobaczę
Na razie jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy a tu się jakieś imprezy szykują wśród znajomych i już myślimy jakie to wymówki wymyślać by się nie wydało
A co do ubranek, wózków itp to się jeszcze nie odważyłam oglądać, ostatnio się zastanawiałam nad kremami na rozstępy, ale tez stwierdziłam, że dopiero po wizycie u lekarzamindusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula_29 wrote:Wiem dziewczyny, nie chce nawet tego mówić i myśleć, ale i tak siedzi to gdzieś we mnie, za każdym razem jak mnie jakiś mocniejszy ból brzucha chwyci albo jakieś skurcze to sprawdzam czy mi tam coś nie leci, a jak jestem w toalecie to patrzę na papier czy wszystko ok, może rzeczywiście się uspokoję jak serduszko zobaczę
Na razie jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy a tu się jakieś imprezy szykują wśród znajomych i już myślimy jakie to wymówki wymyślać by się nie wydało
A co do ubranek, wózków itp to się jeszcze nie odważyłam oglądać, ostatnio się zastanawiałam nad kremami na rozstępy, ale tez stwierdziłam, że dopiero po wizycie u lekarza
Echhh...ja robię dokłądnie to co Ty ... sprawdzam, jak jakiś skurcz to głaskam się bo brzuchu i mówię : spokojnie Kochanie, nie szalej .... boooże ja już do tego cudu mówię
U mnie wiedzą tylko 2 najbliższe koleżanki z pracy, no i mąż ... planujemy powiedzieć rodzicom za tydzień - na mojej imprezie urodzinowej ... oby wszystko było dobrze
Paula - nie możemy mieć takich mysli !!!!! A kyyyyyyszPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Plumb80 wrote:Podaję link do kalkulatora ciąży,miary i wagi płodu:
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.html#kalkulatormiary
Takimi kalkulatorami się nie sugerujcie ja jestem w 23 tyg i moja dziewczynka ma już 800 gram i jest o wiele dłuższa niż podaje kalkulator
Gratuluję wszystkim !maximka84, Plumb80, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
maximka84 wrote:Echhh...ja robię dokłądnie to co Ty ... sprawdzam, jak jakiś skurcz to głaskam się bo brzuchu i mówię : spokojnie Kochanie, nie szalej .... boooże ja już do tego cudu mówię
U mnie wiedzą tylko 2 najbliższe koleżanki z pracy, no i mąż ... planujemy powiedzieć rodzicom za tydzień - na mojej imprezie urodzinowej ... oby wszystko było dobrze
Paula - nie możemy mieć takich mysli !!!!! A kyyyyyyszWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 16:32
-
nick nieaktualny