X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb dzisiaj czuje sie juz lepiej. Wczoraj miałam jakiś kryzys. wiem ze to glupio zabrzmi ale jak nie mam zadnych dolegliwosci to boje sie ze z dzieckiem jest cos nie w porzadku, jak mnie mdli boli brzuch czy piersi to wiem przynajmniej ze ktos zamieszkuje pod moim sercem

Plumb80 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Kochana...Nie zawsze trzeba mieć jakieś objawy ;)

mindusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak mi slow !!! powinnyscie sie wstydzic !! bo co jesli ktoras z was by zaszla i dala taki watek?!!! Przyjdzie na was czas ze tez zajdziecie w ciaze ! Duzo jest watkow ktorych tu nie powinno byc i co tylko uczepilyscie sie tego ! ? nie powinnyscie pisac tam ,,wszystko zle ,, co myslicie na ten temat . Doslownie bije z was zazdrosc ze sie komus wkoncu udalo !! Brak slow .

Paula_29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko ...
    jak to jest z tym liczeniem - który to tydzień ciąży bo ... niby liczy się (nasze suwaczki tak policzyły) 1wszy dzień ostatniej miesiaczki , ale ... to jakieś głupie nie uwarzacie ... bo serduszkowanie było dopiero jakieś 2 tyg. póxniej, czyli powinnam być - na chłopski rozum w 2-3 tygodniu ;) zreszta taką miałam interpretację obok bety , że to 2-3 tydz. ciąży ;)

co myślicie ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Mam pytanko ...
    jak to jest z tym liczeniem - który to tydzień ciąży bo ... niby liczy się (nasze suwaczki tak policzyły) 1wszy dzień ostatniej miesiaczki , ale ... to jakieś głupie nie uwarzacie ... bo serduszkowanie było dopiero jakieś 2 tyg. póxniej, czyli powinnam być - na chłopski rozum w 2-3 tygodniu ;) zreszta taką miałam interpretację obok bety , że to 2-3 tydz. ciąży ;)

co myślicie ? :)
    Maximka,lekarze też tak liczą ciążę,że wychodzi różnica tolerancji 2 tygodnie.Zawsze biorą pierwszy dzień ostatniej miesiączki.Nie przejmuj się ;)Najlepiej sprawdzić później na usg termin i trzymać się tego.

maximka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb nio wiem, ale takie to troche dziwne :P

kochane jak to jest z piciem kawy ? Naprawde nam NIE WOLNO ???!!!
    nawet jedna mała czarna ? ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie rozpoczecia dnia bez kawy ... ból glowy bez kawy rozrywa mi głowe ... :(

• mindusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka powiem ci ze ja sie w to jakos nigdy nie wglebialam. mi lekarz tez wyznaczyl termin na podstawie om. i tez jak robil usg to mowil ze 6 tc czyli to co mowil pokrywalo sie z suwaczkiem, tym co on wyliczyl

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i widzicie baby , mówiłam ze tak będzie, ale kurcze obstawiałam inne osobniki :P zle Wam było na "macierzystym wątku??" a teraz macie kurcze i tylko niepotrzebnie sie denerwujecie a wam nie wolno ! buziaki;*

podpisano: zazdrosna zawistna staraczka hih :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 18:24

maximka84, Margotka87, mungo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmn ... czyli jeżeli pójde do lekarza we wtorek to zobaczy COŚ na usg ... potwierdzi ... ?

Paula_29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Hmn ... czyli jeżeli pójde do lekarza we wtorek to zobaczy COŚ na usg ... potwierdzi ... ?
    napewno pecherzyk ciazowy;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    napewno pecherzyk ciazowy;)

Porycze się wtedy jak Bóbr !!!
    A Ty nie zazdrość tylko działaj ;) a i tobie się uda :*

• mindusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka pecherzyk ciazowy na pewno zobaczysz bo na dzidzie to za wczesnie. ja bylam w 6 tc i nie widzialam jeszcze dziecka teraz mam nadzieje juz zobaczyc

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    maximka pecherzyk ciazowy na pewno zobaczysz bo na dzidzie to za wczesnie. ja bylam w 6 tc i nie widzialam jeszcze dziecka teraz mam nadzieje juz zobaczyc

Oj wiem ze dzieciątka jeszcze nie zobacze, ale ten pęcherzyk chociaz bym chciała!!! :D jezeli tam jestes , Pęcherzyku Kochany ...

mungo lubi tę wiadomość

• mindusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie bylam troche zawiedziona jak na 1 wizycie nie zobaczylam dzidzi . liczylam ze jednak cos dojrze teraz wyczekuje kolejnej wizyty z niecierpliwoscia, maximka na kiedy masz wizyte?

maximka84 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży jeszcze nie jestem <chyba> ale bardzo mi się podoba ten wątek i moim skromnym zdaniem macie prawo umieścić wątek gdzie się wam najbardziej podoba,a jak ktoś ma obiekcje to niech nie zagląda!!!!

i zgadzam się z przedmówczynią przemawia zazdrość,

pozdrawiam i "rośnijcie" zdrowo :):)):) buziakuję

Plumb80, Ewelina23, Paula_29, mungo, maximka84 lubią tę wiadomość

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na Ciebie Izabelka <3

• izabelka04 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 może wkrótce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 19:08

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili wrote:
    Czegoś tu nie mogę pojąć...wkurzam się na ciężarne, które mówią o ciąży jako wpadce i życiowej porażce...
    każdej kobiecie, która pragnie dziecka szczerze gratuluje ciąży...przecież to oczywiste...a wyczekana, upragniona ciąża, każdej dziewczyny dodaje mi otuchy...
    Wchodzę na ten wątek jak chcę poprawić sobie humor.
    Pozdrawiam.

Ja popieram zdanie Mili, każda z nas się starała i każdego miesiąca widziałyśmy dziewczyny zachodzące w ciąże, cieszące się tym, gratulowałyśmy. Co to za różnica że ten wątek jest tu a nie gdzie indziej. Jak wchodzę na forum ogólne to też widzę wątek "w ciąży" i co może poproszę administratora by założyć odrębne forum, bo tam tez można przecież wejść bez przeszkód. Tytuł tematu jest jasny, jak ktoś nie chce nie musi wchodzić. Rozumiem zazdrość tych którym się nie udało ale zawsze miałam wrażenie że to taka zazdrość pozytywna, dodająca nadziei, skoro kolejnym się udaje to i następnym razem i mnie się uda. Przecież na wielu innych wątkach wypowiadają się ciężarne i nikomu to nie przeszkadza, dlatego w sumie nie wiem o co cała afera. Tak jak inne dziewczyny myślałam, że jak ktoś tu wchodzi to po to by poprawić sobie humor, bo ta co jeszcze w tym miesiącu była staraczką, już nią nie jest. Zrozumiałabym jakbyśmy tu w 9 m-cu się wymądrzały , ale jesteśmy tu dopiero od listopada.
    Też uważam, że lepiej przenieść wątek dla świętego spokoju, bo za dużo tu jadu, a i dla nas i dla staraczek stres nie jest wskazany

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Plumb nio wiem, ale takie to troche dziwne :P

kochane jak to jest z piciem kawy ? Naprawde nam NIE WOLNO ???!!!
    nawet jedna mała czarna ? ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie rozpoczecia dnia bez kawy ... ból glowy bez kawy rozrywa mi głowe ... :(

Maximka ja piję sobie jedną słabą kawę dziennie, bardziej takie latte, podobno jedna kawa nie zaszkodzi, byle nie przekraczać 2 kaw i 4 herbat dziennie, bo musisz pamiętać że mocna herbata to tez nie w dużych ilościach:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:

Maximka nie wiem czy jest sens tak wcześnie, umów się za 2 tyg, wtedy już pewnie będzie widać zarodek, a może nawet serduszko, w tym serwisie belly masz w kalendarzu proponowany termin pierwszej wizyty, ja idę 26 i już się nie mogę doczekać:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ