X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Ja też noszę leginsy,bo nie dopinam sie w spodniach.Kurde to dopiero drugi miesiac a brzusio wyglada jak na 3 miesiace.Najwiekszy to mam wieczorem he.Musze w pracy sie troche maskowac luznymi bluzkami,bo jeszcze nikt nic nie wie.
    Ja mam pierwsza wizyte w czwartek i już sie nie mogę doczekać :-)

Dziewczyny.skoro brzuszki rosną,to znaczy że dzidzie też :) Trzeba się cieszyć z możliwości bycia w ciąży :) A po wszystkim dieta i ćwiczenia.Teraz nie ma co myśleć o kg i dietach,trzeba się odżywiać (w ramach rozsądku) aby dać jak najwięcej z siebie fasolce ;) Ja tam się już nie mogę doczekać,kiedy będzie widać u mnie ciążowy brzuszek - bezcenny czas :)

Margotka87, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane :) mialam spanko na wersalce glowa mnie bolala i padlam :/ mam pytanjo do dziewczyn ktore mialy juz wyniki z morfologii na wyniku jest skrot GRAN% czyli jak mniemam granulocyty i norma jest do 70% i ja dokladnie tyle mam i teraz nie wiem czy mam sie czym martwic czy tez nie? czy moze to byc np spowodowane stanem zapalnym ząbka? bo z tego co wyczytalam w ciazy moze sie zwiekszyc ich ilosc tylko nie wiem czy az tyle zeby byc na granicy normy prosze o odp :*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka niestety nie pomogę :(

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Dziewczyny.skoro brzuszki rosną,to znaczy że dzidzie też :) Trzeba się cieszyć z możliwości bycia w ciąży :) A po wszystkim dieta i ćwiczenia.Teraz nie ma co myśleć o kg i dietach,trzeba się odżywiać (w ramach rozsądku) aby dać jak najwięcej z siebie fasolce ;) Ja tam się już nie mogę doczekać,kiedy będzie widać u mnie ciążowy brzuszek - bezcenny czas :)

No ja mam nadzieje, ze skoro brzuch mi rosnie to dziecko tez

Plumb80 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    czesc kochane :) mialam spanko na wersalce glowa mnie bolala i padlam :/ mam pytanjo do dziewczyn ktore mialy juz wyniki z morfologii na wyniku jest skrot GRAN% czyli jak mniemam granulocyty i norma jest do 70% i ja dokladnie tyle mam i teraz nie wiem czy mam sie czym martwic czy tez nie? czy moze to byc np spowodowane stanem zapalnym ząbka? bo z tego co wyczytalam w ciazy moze sie zwiekszyc ich ilosc tylko nie wiem czy az tyle zeby byc na granicy normy prosze o odp :*

Kochana moim zdaniem miescisz sie w normie wiec nie masz czym sie martwic :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia a jak u Ciebie z mdłościami.Są już słabsze?
    Mi się nasiliły od kilku dni i już od 5:00 rano dokuczają aż do około 12:00,potem przerwa i wieczorem znowu.Ale bez wymiotów.Wystarczy że przegryzę paluszki słone i trochę mijają.

Margotka,co dzisiaj z Tobą?Źle się czułaś?Czytałam tam na drugim blogu.Głowa dokucza czy jeszcze ogólnie coś więcej,że dzień ciężki dzisiaj?

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb głowa sennosc i nudnosci :/ chyba jangorszy dzien ze wszystkich jak dotychczas:/ ale daje rade jutro ginek i mam nadz ze powie ze wszytsko ok :) dobrze ze Was mam :*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się z Tobą w objawach ;) Ale co tam,trzeba to znieść i tyle. Ważne,że z maluszkami ok będzie :) Trzymam kciuki z jutrzejszą wizytę i daj znać od razu co i jak <3 Na którą idziesz?

Margotka87 lubi tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 12:50 mam wizyte i od razu dam znac :* Plumbek Ty masz na fb konto? :>

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam :) Poczekaj napiszę na priv ;)

Margotka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :) Ja mam wizyty u gina co tydzień, ze względu na moje hormony, więc dziś też byłam :) jest piękna Fasolka i lekarz stwierdził, że wszystko wygląda dobrze i że na prawdę mamy wielkie szczęście, że się udało :) ale i tak mam chuchać i dmuchać. Serduszka będziemy wypatrywać za tydzień, ale wiem, że wszystko będzie dobrze. Kartę ciąży też mi założył, ale wydaje mi się, że tylko ze względu na ryzyko poronienia. Co do mdłości to mnie nie męczą :) Pozdrawiam

• bella82 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam na pierwszej wizycie u gienka i mam mieszane odczucia... wiec gienek zrobil mi USG i wszystko jest ok, Fasolinka ma 6,4mm:-) wiec super, mam za 2tyg wrocic i jak bedzie wszystko ok to zalozy mi karte ciazy. wtedy juz najprawdopodobniej bicie serduszka bedzie slychac, i tu zapytalam sie czy maz moze ze mna przyjsc a gienek, ze nie, ze niech przyjdzie jak juz ciaza bedzie bardziej zaawansowana. i tu sie zdenerwowalam bo dlaczego mam byc sama w tak pieknym momencie?????nie rozumiem, i cos jeszcze powiedzial, ze chcialby tych mezow co tak sie doczekac USG nie moga zobaczyc jak beda wstawac w nocy do maluszkow. wydaje mi sie, ze nie na miejscu zart??? powiedzial tylko bym sobie zrobil podstawowe badania i tyle:-/ sama nie wiem, moze sie czepiam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    versa wrote:
    Cześć Dziewczynki :) Ja mam wizyty u gina co tydzień, ze względu na moje hormony, więc dziś też byłam :) jest piękna Fasolka i lekarz stwierdził, że wszystko wygląda dobrze i że na prawdę mamy wielkie szczęście, że się udało :) ale i tak mam chuchać i dmuchać. Serduszka będziemy wypatrywać za tydzień, ale wiem, że wszystko będzie dobrze. Kartę ciąży też mi założył, ale wydaje mi się, że tylko ze względu na ryzyko poronienia. Co do mdłości to mnie nie męczą :) Pozdrawiam

Super Kochana i powodzenia,będzie dobrze :)

versa lubi tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ginek ktorego bardzo szanuje tez nie jest za tym zeby mezowie byli przy pierwszych usg :) ale mi to jakos nie przeszkadza :) najwaznijesze ze mezulek bedzie przy usg polowkowym gdzie juz wszytsko pieknie widac itd :) mysle ze to kwestia indywidualna dla kazdej kobiety :) jesli Ci cos w Twoim gienku nie oasuje to widocznie nalezy zmienic bo po co ma Cie stresowac :) pomysl ze spedzisz z nim jeszcze duzo czasu :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Dziewczyny bylam na pierwszej wizycie u gienka i mam mieszane odczucia... wiec gienek zrobil mi USG i wszystko jest ok, Fasolinka ma 6,4mm:-) wiec super, mam za 2tyg wrocic i jak bedzie wszystko ok to zalozy mi karte ciazy. wtedy juz najprawdopodobniej bicie serduszka bedzie slychac, i tu zapytalam sie czy maz moze ze mna przyjsc a gienek, ze nie, ze niech przyjdzie jak juz ciaza bedzie bardziej zaawansowana. i tu sie zdenerwowalam bo dlaczego mam byc sama w tak pieknym momencie?????nie rozumiem, i cos jeszcze powiedzial, ze chcialby tych mezow co tak sie doczekac USG nie moga zobaczyc jak beda wstawac w nocy do maluszkow. wydaje mi sie, ze nie na miejscu zart??? powiedzial tylko bym sobie zrobil podstawowe badania i tyle:-/ sama nie wiem, moze sie czepiam?

Pierwszy raz się spotykam z takim podejściem lekarza.Przecież ciąża dotyczy obojga rodziców,więc nie rozumiem jego zastrzeżeń i tych głupich przytyków co do nocnego wstawania.Może wg siebie mierzy? Nie możesz zmienić na innego gina? Bo ten wg mnie podchodzi olewająco do tematu.

Anielka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 idź do innego... Mój gin to nawet na monitoring chciał mojego męża zapraszać, więc to widocznie jego widzi mi się, a raczej NIE widzi mi się ;) zastanów się nad ogólną zmianą lekarza, żeby w przyszłości nie było takich sytuacji, no chyba, że masz do niego zaufanie :)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz sama nie wiem co robic, bo to juz jest moj kolejny gienek z kolei! dopiero 3raz u niego bylam:-/moge zmienic tylko kto da pewnosc, ze kolejny nie bedzie gorszy?sama nie wiem:-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    juz sama nie wiem co robic, bo to juz jest moj kolejny gienek z kolei! dopiero 3raz u niego bylam:-/moge zmienic tylko kto da pewnosc, ze kolejny nie bedzie gorszy?sama nie wiem:-/

Popytaj wśród znajomych,może polecą jakiegoś dobrego.Ja bym zmieniała.On powinien być dla nas.Nie może być takiej sytuacji,że czujemy się kurczę winne,że zajmujemy mu zbędny czas i że jeszcze męża przyprowadzamy.To tak nie działa.Dziwny jakiś.Dlaczego mąż nie może widzieć 1 usg?Co jest w nim nie tak?

• bella82 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tak zrobie, ale z tym polecaniem to tez jest roznie bo kazdy lubi co innego:-/ ale popytam bo teraz to normalnie wsciekla jestem:-/ wydaje mi sie, ze to jest takpiekny moment, ze dlaczego moj maz nie moze byc ze mna????

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    chyba tak zrobie, ale z tym polecaniem to tez jest roznie bo kazdy lubi co innego:-/ ale popytam bo teraz to normalnie wsciekla jestem:-/ wydaje mi sie, ze to jest takpiekny moment, ze dlaczego moj maz nie moze byc ze mna????

Pewnie masz rację.Mąż musi być,zobaczy bijące serduszko i razem będziecie potem w domciu jeszcze przeżywać tą chwilę bezcenną.Walczcie o swoje !!!

bella82, Anielka27 lubią tę wiadomość

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ