X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się zaokraglil:) i to sporo a u Ciebie jak?

mindusia lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczas jeszcze, narazie brzuch mam (z grubosci) :p wczesniej wciagalam a juz ńie moge wiec widac go bardziej :p
    Zastanawiam sie czy na swieta cos bedzie widac, to bedzie 8 tydzien :p

mindusia lubi tę wiadomość

• mindusia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszków to mój też się jakby już troche zaokrąglił, chociaz ja do najszczuplejszym osób przed ciążą też nie należałam, miałam tu i ówdzie wałeczki na brzuchu, nie wiem może to pozostałość po tamtym a ja sobie wmawiam że to ciążowy heh chociaz w spodnie normalne się juz nie mieszcze a ostatnio jak się dopiełam to lekko mi wystawał brzuszek poza spodnie

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka ja bym wybrała ecru, sama na ślubie miałam typową suknię ślubną w kolorze ivory mimo, że brałam sam cywilny. Moja koleżanka brała ślub w ciąży i miała śliczną sukienkę odcinaną po biustem tylko że białą http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79a00ee0457f90c4.html

Margotka87 lubi tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ciezaroweczki :)
    Spicie jeszcze?
    Ja kawusiam ( oczywiscie bez kofeinki )..
    Milego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny ...
    Mam do Was pytanie ... co można zażyć na ból głowy ... dzień nie zapowiada się wesoło, poranek z bólem głowy ... siedzę w pracy, nie wiem jak dotrwam do 17 ... :( Słyszałam że ponoć Apap można ...

Ruda27 - spokojnie możesz poranną kawkę wypić z kofeinką ;) pytałam o to moją ginekolożkę ... 1 kawa jeszcze nikomu nie zaszkodziła ;) więc ... nie dajmy się zwariować ... nie jesteśmy chore tylko w ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie nie musze, kawe pije dla przyjemnosci a nie ze nie funkcjonuje bez niej :) wiec moge pic bez kofeiny :p w smaku taka sama :)

Na bol glowy to apap, lepiej sobie wez niz masz siedziec z takim bolem i sie meczyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no chyba że tak - ja nie funkcjonuję bez poranne kawy ... w dodatku mam niskie ciśnienie więc u mnie kawa wskazana :D

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Maximka mnie glowa boli od paru dni a wszystko przez ten cholerny karat. Apap spokojnie mozesz wziasc ale w moim przypadku on wgl nie pomaga...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Hej kochane :) Maximka mnie glowa boli od paru dni a wszystko przez ten cholerny karat. Apap spokojnie mozesz wziasc ale w moim przypadku on wgl nie pomaga...

...no własnie...wiem że i mi nie pomoże, czasem miewałam takie bóle głowy że pomagały 2 ibupromy lub w ostateczności ketonal ...
    no nie wiem czy się dziś nie zwolnie z pracy , bo najlepiej teraz to byłoby się po prostu położyć w ciemnym pokoju + cisza + zimny okład na czoło ...

• mindusia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kawa teraz w ogóle coś nie podchodzi w ciąży. Raz próbowałam wypić jedną kawę bezkofeinową z ekspresu do tego z dużą zawartością mleczka to wypiłam pare łyków i odstawiłam. Niedobrze jakoś mi po niej było

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    ...no własnie...wiem że i mi nie pomoże, czasem miewałam takie bóle głowy że pomagały 2 ibupromy lub w ostateczności ketonal ...
    no nie wiem czy się dziś nie zwolnie z pracy , bo najlepiej teraz to byłoby się po prostu położyć w ciemnym pokoju + cisza + zimny okład na czoło ...

Jak masz tylko taka mozliwosc zwolnienia sie to jak najbardziej :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kad jestem w ciazy to wypilam jakies 4 kawy i to tylko jak bylam na jakis urodzinach czy odwiedzinach :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• maja35 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u ginekologa i wróciłam nieusatysfakcjonowana.Zrobił mi badanie usg dopochwowe i było widać tylko małą kropke,nic więcej.Myślałam,że już będzie widać małą fasolke albo slychać serduszko a on mi mówi,że widzi tylko kropke a serca to nawet nie słuchał.Wydaje mi sie,że w 7 tygodniu,to już powinno coś tam widać,może dlatego ze ma stary sprzet? Następna wizyta za 2 tyg. i mam nadzieje,że będzie widać coś więcej :-(
    Chciałam dzisiaj się pochwalić rodzicom ale chyba jeszcze się wstrzymam :-(

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was

U mnie dziś pada deszcz i jest ponuro :-\

Mnie dziś troszkę pobolewa delikatnie w okolicach prawego jajnika

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Ja byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u ginekologa i wróciłam nieusatysfakcjonowana.Zrobił mi badanie usg dopochwowe i było widać tylko małą kropke,nic więcej.Myślałam,że już będzie widać małą fasolke albo slychać serduszko a on mi mówi,że widzi tylko kropke a serca to nawet nie słuchał.Wydaje mi sie,że w 7 tygodniu,to już powinno coś tam widać,może dlatego ze ma stary sprzet? Następna wizyta za 2 tyg. i mam nadzieje,że będzie widać coś więcej :-(
    Chciałam dzisiaj się pochwalić rodzicom ale chyba jeszcze się wstrzymam :-(
    Moze być za wcześnie, do 8 tygodnia powinno juz być widać fasolke kochana. Ja sama czekam na USG jeszcze jakieś 2 tygodnie, nie wiem jak wytrzymam...

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 ja też widziałam na ostatniej wizycie tylko małą kropeczke. Serduszka też póki co nie usłyszałam. będzie dobrze, trzeba myśleć optymistycznie

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj sie, to napewno ńie pomaga. Ale ja bym nie wytrzymala i juz za tydzien poszla znowu, w 8 tyg powinno juz byc wszystko..
    Amela ja tez jeszcze 2 tygidnie, strasznie sie doczekac nie moge :) ale wierze ze wszystko jest dobrze :)
    Mnie jajniki tez co jakis czas bola no i bol brzucha troche :) ale to normalne

• amela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez mi się tak wydaje ze tak musi być :-)
    A jakieś dolegliwości juz masz ? Bo ja póki co jeszcze nie

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja tez nic :p
    A czekam na te mdlosci powiem Ci :p wtedy bede wiedziala, ze jest ok :)
    Jedynie biust mam troszke wiekszy :) czesto glodna jestem, ale to jeszcze nie te ataki glodu ktore mialam w poprzedniej :p

amela lubi tę wiadomość

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ