JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!!Chciałabym dołączyć do listopadowych mamusiek
Jeszcze boję się cieszyć, bo ostatnią ciążę straciłam i cały czas strach się czai...
Możecie mi powiedzieć jaką powinnam mieć dzisiaj Betę?W piątek 22.11 miałam 91, w poniedziałek 25.11 miałam 537, a dzisiaj jaki powinien być wynik?
Dziękuję za odpowiedź i gratuluję wszystkim mamomPlumb80 lubi tę wiadomość
Binek
-
mindusia wrote:maja35 ja też widziałam na ostatniej wizycie tylko małą kropeczke. Serduszka też póki co nie usłyszałam. będzie dobrze, trzeba myśleć optymistycznie
Mindusia a w ktorym ty tyg bylas na usg, ze nie slyszalas jeszce serduszka? Bo po suwaczku widze, ze masz juz 9 tydzien -
Binek wrote:Hej!!Chciałabym dołączyć do listopadowych mamusiek
Jeszcze boję się cieszyć, bo ostatnią ciążę straciłam i cały czas strach się czai...
Możecie mi powiedzieć jaką powinnam mieć dzisiaj Betę?W piątek 22.11 miałam 91, w poniedziałek 25.11 miałam 537, a dzisiaj jaki powinien być wynik?
Dziękuję za odpowiedź i gratuluję wszystkim mamom
Witamy Z tego co wiem to beta podwaja sie 2 krotnie w przeciagu 24 godzin. Patrzac na Twoje poprzednie wyniki to przyrost masz dobry bo jest dos spora roznica miedzy badaniem 22 a 25 wiec glowa do gory i przede wszystkim gratulacje -
maja35 wrote:Ja byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u ginekologa i wróciłam nieusatysfakcjonowana.Zrobił mi badanie usg dopochwowe i było widać tylko małą kropke,nic więcej.Myślałam,że już będzie widać małą fasolke albo slychać serduszko a on mi mówi,że widzi tylko kropke a serca to nawet nie słuchał.Wydaje mi sie,że w 7 tygodniu,to już powinno coś tam widać,może dlatego ze ma stary sprzet? Następna wizyta za 2 tyg. i mam nadzieje,że będzie widać coś więcej
Chciałam dzisiaj się pochwalić rodzicom ale chyba jeszcze się wstrzymam
Kochana narazie sie nie zamartwiaj bo nie ma czym. Na tych starych aparaturach duzo trudniej jest w tak wczesnej ciazy zobaczyc cokolwiek. Wiem sama po sobie. U mnie gin z nfz ma sprzed chyba jeszcze z okresu wojny. Na nim ciezko mi bylo widziec cokolwiek w 20 tyg ciazy w poprzedniej. Widzialam zarysy dziecka a jak poszlam prywatnie na usg super jakosci to widzialam wszystko. Kazdy malutki szczegol. Malutkiego czlowieczka Teraz bylam na usg tez z nfz u tego samego lekaza w 7tygi4dniu to powiedzial mi :ciaza pojedyncza, zywa. Zapytalam sie go skad wie, ze zywa jak taki maluszek sie nie rusza a ja nie slysze wgl serduszka. Powiedzial, ze mam patrzec na monitor i tam jest pulsujaca plamka i to jets serduszko. Oczywiscie nic tam nie widzialam. Poprosilam czy moze wloczyc to, zebym uslyszala a nie zobaczyla bo dalej nic nie widze. Dopiero wtedy uwierzylam, ze bije serduszko Co do zdjecia z usg to sie nie wypowiadam. Lekarz widzial tam glowke,raczki itp a ja co widzialam? Mala plamke na zdjeciu i nic wiecej...Tak wiec nie mart sie. Powtorz badanie za 2 tyg i wtedy juz uslyszysz serduszko. Jest niy granica, ze powinno byc je slychac miedzy 6 a 8 tyg wiec spokojnie i trzymam kciuki -
Margotka87 wrote:Dziewczyny łapie was czasem taki silny ból skurcz jak by ktoś coś ostrego wbijal? Wczoraj wieczorem pi lewej stronie a dzis po prawej masakra
Tez tak mialam. Teraz to mnie brzuch co jakis czas boli. Taki dziwny bol. Mi lekarz powiedzial, ze te bole z obu stron to moze byc spowodowane tym, ze jajniki chca pracowac a juz nie moga -
nick nieaktualnyRuda i amela - co to objawów - każda ma inne mnie też podbolewał brzuch, do wczoraj miałam nudności ... ale na szczęście nie wymiotuję ... pisze że do wczoraj, bo dziś w zamian nudności dostałam bólu głowy ... szczerze nie wiem co gorsze brzuch tez przestał mnie narazie boleć ...
ja mam wizytę 6 grudnia ... no nic trzeba być dobrej myśl dziewczyny
Binek - witamy -
Kochane a jak u Was jest z sluzem? Bo ja sobie z nim nie umie poradzic. Nosze wkladki i musze je wymieniac srednio co 2 godziny. Sluz jest lepki, kremowy i jest go bardzo duzo. Mam wrazenie, ze ciagle mi mokro To wygladem przypomina takie czopy sluzowe...
maximka84 lubi tę wiadomość
-
Margotka też tak miałam i wczoraj się pytałam lekarza dla czego tak jest oczywiście już z obawa ze dziecku coś się dzieje ale doktor zbadał mnie i wszystko jest w porządku a te bóle to często jajniki które chcą nadal pracować a tu kazano im iść na urlop
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKlaudiaa wrote:Kochane a jak u Was jest z sluzem? Bo ja sobie z nim nie umie poradzic. Nosze wkladki i musze je wymieniac srednio co 2 godziny. Sluz jest lepki, kremowy i jest go bardzo duzo. Mam wrazenie, ze ciagle mi mokro To wygladem przypomina takie czopy sluzowe...
ja jeszcze nie mam tak obfitych ale widzę że z dnia na dzień robi się gęstszy
ale to różnie , na pewno jest biały dużych ilości jeszcze nie zauważyłam, no ale u mnie to dopiero początki -
Ruda27 wrote:Amela ja tez nic :p
A czekam na te mdlosci powiem Ci :p wtedy bede wiedziala, ze jest ok
Jedynie biust mam troszke wiekszy czesto glodna jestem, ale to jeszcze nie te ataki glodu ktore mialam w poprzedniej :p
To czekamy na te mdlosciRuda27 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyamela wrote:U mnie dokladnie tak sama biust trochę większy, ale nie boli:-)
To czekamy na te mdlosci
Nie chciejcie mdłości wariatki
Fuuuuuj
A tak naprawdę każda dziewczyna inaczej przechodzi ciążę mdłości mogą być a nie muszą
mnie np. - odrzuciło od słodyczy, jogurtów, chipsów, serków... - a to kochałam wczesniej .... -
maximka84 wrote:Nie chciejcie mdłości wariatki
Fuuuuuj
A tak naprawdę każda dziewczyna inaczej przechodzi ciążę mdłości mogą być a nie muszą
mnie np. - odrzuciło od słodyczy, jogurtów, chipsów, serków... - a to kochałam wczesniej ....
Hee no dokladnie Bo u mnie znow na odwrot. Pochalniem je takimi ilosciami... -
maximka84 wrote:...no własnie...wiem że i mi nie pomoże, czasem miewałam takie bóle głowy że pomagały 2 ibupromy lub w ostateczności ketonal ...
no nie wiem czy się dziś nie zwolnie z pracy , bo najlepiej teraz to byłoby się po prostu położyć w ciemnym pokoju + cisza + zimny okład na czoło ...
Maximka ja przed ciążą miałam migreny i też tylko ibuprofen a najlepiej dwa ale jak łapie mnie teraz to biorę paracetamol i o dziwo pomaga, także apap, panadol, paracetamol, męczenie przy bólu tez dla dziecka niewskazane, więc może spróbujmaximka84 lubi tę wiadomość
-
Maja spokojnie, ja tez serduszka nie słyszałam, ale nawet o to nie prosiłam, bo słuchanie podobno obciąża maluszka, ale widziałam za to w kropce, takie pulsującą mniejszą kropkę, Pani doktor właśnie mówiła, że to serduszko, ale było wyraźnie widać, że pulsuje,
Natomiast pewnie zależy to od sprzętu, na nowym lepiej widać, za 2 tyg na pewno już zobaczysz -
nick nieaktualnyPaula_29 wrote:Maximka ja przed ciążą miałam migreny i też tylko ibuprofen a najlepiej dwa ale jak łapie mnie teraz to biorę paracetamol i o dziwo pomaga, także apap, panadol, paracetamol, męczenie przy bólu tez dla dziecka niewskazane, więc może spróbuj
już mi trochę lepiej ... jakoś trochę przeszło ... na szczęście ...