X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Binek Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!Chciałabym dołączyć do listopadowych mamusiek ;-)
    Jeszcze boję się cieszyć, bo ostatnią ciążę straciłam i cały czas strach się czai...
    Możecie mi powiedzieć jaką powinnam mieć dzisiaj Betę?W piątek 22.11 miałam 91, w poniedziałek 25.11 miałam 537, a dzisiaj jaki powinien być wynik?
    Dziękuję za odpowiedź i gratuluję wszystkim mamom ;-)

Plumb80 lubi tę wiadomość

Binek ;-)
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    maja35 ja też widziałam na ostatniej wizycie tylko małą kropeczke. Serduszka też póki co nie usłyszałam. będzie dobrze, trzeba myśleć optymistycznie

Mindusia a w ktorym ty tyg bylas na usg, ze nie slyszalas jeszce serduszka? Bo po suwaczku widze, ze masz juz 9 tydzien :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binek wrote:
    Hej!!Chciałabym dołączyć do listopadowych mamusiek ;-)
    Jeszcze boję się cieszyć, bo ostatnią ciążę straciłam i cały czas strach się czai...
    Możecie mi powiedzieć jaką powinnam mieć dzisiaj Betę?W piątek 22.11 miałam 91, w poniedziałek 25.11 miałam 537, a dzisiaj jaki powinien być wynik?
    Dziękuję za odpowiedź i gratuluję wszystkim mamom ;-)

Witamy :) Z tego co wiem to beta podwaja sie 2 krotnie w przeciagu 24 godzin. Patrzac na Twoje poprzednie wyniki to przyrost masz dobry bo jest dos spora roznica miedzy badaniem 22 a 25 wiec glowa do gory i przede wszystkim gratulacje :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny łapie was czasem taki silny ból skurcz jak by ktoś coś ostrego wbijal? Wczoraj wieczorem pi lewej stronie a dzis po prawej masakra

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Binek Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź ;-)

Binek ;-)
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Ja byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u ginekologa i wróciłam nieusatysfakcjonowana.Zrobił mi badanie usg dopochwowe i było widać tylko małą kropke,nic więcej.Myślałam,że już będzie widać małą fasolke albo slychać serduszko a on mi mówi,że widzi tylko kropke a serca to nawet nie słuchał.Wydaje mi sie,że w 7 tygodniu,to już powinno coś tam widać,może dlatego ze ma stary sprzet? Następna wizyta za 2 tyg. i mam nadzieje,że będzie widać coś więcej :-(
    Chciałam dzisiaj się pochwalić rodzicom ale chyba jeszcze się wstrzymam :-(

Kochana narazie sie nie zamartwiaj bo nie ma czym. Na tych starych aparaturach duzo trudniej jest w tak wczesnej ciazy zobaczyc cokolwiek. Wiem sama po sobie. U mnie gin z nfz ma sprzed chyba jeszcze z okresu wojny. Na nim ciezko mi bylo widziec cokolwiek w 20 tyg ciazy w poprzedniej. Widzialam zarysy dziecka a jak poszlam prywatnie na usg super jakosci to widzialam wszystko. Kazdy malutki szczegol. Malutkiego czlowieczka :) Teraz bylam na usg tez z nfz u tego samego lekaza w 7tygi4dniu to powiedzial mi :ciaza pojedyncza, zywa. Zapytalam sie go skad wie, ze zywa jak taki maluszek sie nie rusza a ja nie slysze wgl serduszka. Powiedzial, ze mam patrzec na monitor i tam jest pulsujaca plamka i to jets serduszko. Oczywiscie nic tam nie widzialam. Poprosilam czy moze wloczyc to, zebym uslyszala a nie zobaczyla bo dalej nic nie widze. Dopiero wtedy uwierzylam, ze bije serduszko :P Co do zdjecia z usg to sie nie wypowiadam. Lekarz widzial tam glowke,raczki itp a ja co widzialam? Mala plamke na zdjeciu i nic wiecej...Tak wiec nie mart sie. Powtorz badanie za 2 tyg i wtedy juz uslyszysz serduszko. Jest niy granica, ze powinno byc je slychac miedzy 6 a 8 tyg wiec spokojnie i trzymam kciuki :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Dziewczyny łapie was czasem taki silny ból skurcz jak by ktoś coś ostrego wbijal? Wczoraj wieczorem pi lewej stronie a dzis po prawej masakra

Tez tak mialam. Teraz to mnie brzuch co jakis czas boli. Taki dziwny bol. Mi lekarz powiedzial, ze te bole z obu stron to moze byc spowodowane tym, ze jajniki chca pracowac a juz nie moga :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda i amela - co to objawów - każda ma inne ;) mnie też podbolewał brzuch, do wczoraj miałam nudności ... ale na szczęście nie wymiotuję ... pisze że do wczoraj, bo dziś w zamian nudności dostałam bólu głowy ... szczerze nie wiem co gorsze :P brzuch tez przestał mnie narazie boleć ...

ja mam wizytę 6 grudnia ... no nic trzeba być dobrej myśl dziewczyny :)

Binek - witamy <3

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a jak u Was jest z sluzem? Bo ja sobie z nim nie umie poradzic. Nosze wkladki i musze je wymieniac srednio co 2 godziny. Sluz jest lepki, kremowy i jest go bardzo duzo. Mam wrazenie, ze ciagle mi mokro :P To wygladem przypomina takie czopy sluzowe...

maximka84 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• maggda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka też tak miałam i wczoraj się pytałam lekarza dla czego tak jest oczywiście już z obawa ze dziecku coś się dzieje :/ ale doktor zbadał mnie i wszystko jest w porządku a te bóle to często jajniki które chcą nadal pracować a tu kazano im iść na urlop :D

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama35 - Klaudia ma rację ;)
    to naprawdę zależy od sprzętu lekarza ...

uszątka do góry <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Kochane a jak u Was jest z sluzem? Bo ja sobie z nim nie umie poradzic. Nosze wkladki i musze je wymieniac srednio co 2 godziny. Sluz jest lepki, kremowy i jest go bardzo duzo. Mam wrazenie, ze ciagle mi mokro :P To wygladem przypomina takie czopy sluzowe...

ja jeszcze nie mam tak obfitych :) ale widzę że z dnia na dzień robi się gęstszy ;)
    ale to różnie , na pewno jest biały :) dużych ilości jeszcze nie zauważyłam, no ale u mnie to dopiero początki :)

• maggda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja takich problemów z śluzem to nie mam jak ty ale siostra z mama już mnie uprzedzały bo one tak miały. gdzieś czytałam ze to normalne bo przy szyjce tworzy się właśnie taki czop aby ja chronić przed zarazkami :P

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba wpadlam w jakis szal zakupow. Dziennie jak ide do siebie na targowisko to chodze po tych sklepach z ubrankami akcesoriami dzieciezymi i ledwo powstrzymuje sie od kupienia czegos :P

mindusia lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• amela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Amela ja tez nic :p
    A czekam na te mdlosci powiem Ci :p wtedy bede wiedziala, ze jest ok :)
    Jedynie biust mam troszke wiekszy :) czesto glodna jestem, ale to jeszcze nie te ataki glodu ktore mialam w poprzedniej :p
    U mnie dokladnie tak sama biust trochę większy, ale nie boli:-)
    To czekamy na te mdlosci :-) :-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    U mnie dokladnie tak sama biust trochę większy, ale nie boli:-)
    To czekamy na te mdlosci :-) :-)

Nie chciejcie mdłości :P :D wariatki :)
    Fuuuuuj :P

A tak naprawdę każda dziewczyna inaczej przechodzi ciążę ;) mdłości mogą być a nie muszą ;)

mnie np. - odrzuciło od słodyczy, jogurtów, chipsów, serków... - a to kochałam wczesniej ....

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Nie chciejcie mdłości :P :D wariatki :)
    Fuuuuuj :P

A tak naprawdę każda dziewczyna inaczej przechodzi ciążę ;) mdłości mogą być a nie muszą ;)

mnie np. - odrzuciło od słodyczy, jogurtów, chipsów, serków... - a to kochałam wczesniej ....

Hee no dokladnie :P Bo u mnie znow na odwrot. Pochalniem je takimi ilosciami...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    ...no własnie...wiem że i mi nie pomoże, czasem miewałam takie bóle głowy że pomagały 2 ibupromy lub w ostateczności ketonal ...
    no nie wiem czy się dziś nie zwolnie z pracy , bo najlepiej teraz to byłoby się po prostu położyć w ciemnym pokoju + cisza + zimny okład na czoło ...

Maximka ja przed ciążą miałam migreny i też tylko ibuprofen a najlepiej dwa ale jak łapie mnie teraz to biorę paracetamol i o dziwo pomaga, także apap, panadol, paracetamol, męczenie przy bólu tez dla dziecka niewskazane, więc może spróbuj

maximka84 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja spokojnie, ja tez serduszka nie słyszałam, ale nawet o to nie prosiłam, bo słuchanie podobno obciąża maluszka, ale widziałam za to w kropce, takie pulsującą mniejszą kropkę, Pani doktor właśnie mówiła, że to serduszko, ale było wyraźnie widać, że pulsuje,
    Natomiast pewnie zależy to od sprzętu, na nowym lepiej widać, za 2 tyg na pewno już zobaczysz

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Maximka ja przed ciążą miałam migreny i też tylko ibuprofen a najlepiej dwa ale jak łapie mnie teraz to biorę paracetamol i o dziwo pomaga, także apap, panadol, paracetamol, męczenie przy bólu tez dla dziecka niewskazane, więc może spróbuj

;)

już mi trochę lepiej ... jakoś trochę przeszło ... na szczęście ...

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ