Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa ja wczoraj miałam ogrooomną ochote na frytki i zjadłam taki kopiaty taletz i jak zaczęłąm jeść te frytki to nie mogłam się powstrzymać tak je jadłam jakbym je miała pierwszy raz w zyciu ustach. Nie raz jak jestem głodna i świdruje mnie dosłownie w żołądku z głodu i kupie sobie nawet głupiego croissanta to tak mi ślinka cieknie, masakra. Co te ciąże robią z nami kobietami.

A swoją drogą frytki i czekolada.... niezłe połączenie

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :P Ja to mam czasami tak, ze zachce mi sie jakiejs konkretnej rzeczy i jak jej w domu nie mam to jestem w stanie sie ubrac i pojsc do sklepu po to

Karolcia23369 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jak Wam mija dzionek? Widzę,że dobrze się czujecie. U mnie dzisiaj straszny wiatr i deszcz leje. Obiadek się gotuje,dziś mam smaka na zieloną fasolkę i jajko smażone. I piję od 3 dni namiętnie sok pomidorowy mniam :) Buziaki

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia23369 wrote:
    a i od kiedy mdłośći:)
    Mnie mdłości złapały po 5 tygodniu, za to nie mam problemu z piersiami.
    coś za coś jak już wcześniej pisałam kazdy organizm inaczej ,,ropzonaje-reaguje" na ciążę.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam dzisiaj wizytę u ginekologa endokrynologa udało mi się szybko dostać dorobiłam rano ft3 ft4 zobaczymy co z tą moją tarczycą i moim skarbkiem :-)

U mnie też dzisiaj cholernie wieje robi się niebezpiecznie.... mieszkam blisko wody i tak zwana cofka może nam narobić niezłego bałaganu :-(

Co do jedzenia to mi cholernie ciężko znaleźć coś na co będę miała ochotę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 19:13

zi13skjodn64ui4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam mdlosci od samego rana az do wieczora calutki dzien:/ co prawda nie wymiotuje ale to tez dlatego ze sie powstrzymuje przede wszystkim w pracy.. nie mam ochoty na jedzenie ale mindusia mi smaka na frytki narobila :)

mindusia lubi tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sen zmorzyl:P Jak zasnelam ok 16 tak obudzilam sie teraz:P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

Wysłany: 5 grudnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluszek rośnie zdrowo ma już 2,30 cm serduszko bije pięknie 183. Co do tarczycy będę pod kontrolą na razie bez żadnych leków bo takie zawirowania mogą być na początku ciąży. Toksoplazmozę już przeszłam więc kamień z serca chyba nie dawno dlatego jeszcze takie wysokie wyniki wyszły. Ogólnie lekarz podszedł bardzo profesjonalnie i czuję się bezpiecznie u niego już mam nadzieję nie zamienię go na innego. według usg jestem w 9 tygodniu :-)

Klaudiaa, mindusia, Plumb80 lubią tę wiadomość

zi13skjodn64ui4h.png

Wysłany: 5 grudnia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj też ogromny talerz frytasów zjadłam :-)

zi13skjodn64ui4h.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to widze, ze wszystkie dzis frytki jedza :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    maluszek rośnie zdrowo ma już 2,30 cm serduszko bije pięknie 183. Co do tarczycy będę pod kontrolą na razie bez żadnych leków bo takie zawirowania mogą być na początku ciąży. Toksoplazmozę już przeszłam więc kamień z serca chyba nie dawno dlatego jeszcze takie wysokie wyniki wyszły. Ogólnie lekarz podszedł bardzo profesjonalnie i czuję się bezpiecznie u niego już mam nadzieję nie zamienię go na innego. według usg jestem w 9 tygodniu :-)

No to super :) Niech maluszek zdrowo rosnie :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie nie mam ochoty na nic nawet się zmusiłam żeby zjeść placka

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja dziś wszystko wygląda dla mnie okropnie . !

I dziś miałam dzień kłótni z lubym która ciagle trwa . ! No nie popuszcze !

59391dcb2f510945c62ded2d46597f9d.png
    bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :) ja juz po wizycie u ginka :) i wszystko w jak najlepszym porzadku zarodek jest, serduszko bije :) wszystko super :) ahh ale jestem szczesliwa :)

mindusia, Ruda27, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka:) wrote:
    Witam Was :) ja juz po wizycie u ginka :) i wszystko w jak najlepszym porzadku zarodek jest, serduszko bije :) wszystko super :) ahh ale jestem szczesliwa :)[/QUOTE

fantastycznie:-) teraz juz tylko pozytywne nastawienie i duzo relaksu:-) caluski dla Ciebie i Fasolinki :-)

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:

Kochana gratuluje ;) czyli ciaza rozwija sie prawidlowo zgodnie z wiekiem ciazy okreslonym przez om ;) zazdroszcze ze mozesz sie juz spotkac ze swoja dzidzia ja usg mam dopiero 17 grudnia ; (

Fryciochy pochloniete z sosem czosnkowym i teraz mi niedobrze :( leze obzarta jak napity kleszcz ;)

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka:) wrote:
    Witam Was :) ja juz po wizycie u ginka :) i wszystko w jak najlepszym porzadku zarodek jest, serduszko bije :) wszystko super :) ahh ale jestem szczesliwa :)

Oo juy slzsyalas serduszko? Super :) !!

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Wam tez tak cycki rosna w zaskakujacym tempie? Ja ok miesiaca temu to juz mialam wszystkie staniki za male i musialam isc kupic kilka nowych. Powoli juz i z tych nowych zaczynaja mi wychodzic ;)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mindusia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilie87 ja też mam wizyte 17 grudnia na 10 rano z tym że mój mąż ma wtedy 1 zmiane w pracy a ja chciałabym bardzo aby był obecny przy badaniu więc nie wiem czy nie przełoże jej na jakąś godzine popołudniową jak będzie możliwośc.
    Kasienka to szybko usłyszałaś bicie serduszka maluszka. U mnie na tym etapie nie było jeszcze nic dobrze widać
    aneczka1985 fajne że z dzieciatkiem wszystko w porządku.
    Karolinka ja taką kłótnią z mężem zaliczyłam wczoraj dałam upust chyba wszystkim emocjom.
    Klaudiaa zazdraszczam tego spania w dzień. Mnie to się w ogóle nie chce spać ani trochę

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ja dopiero jestem bo byłam w spzitalu;( doastałam aaku astmy ale ze pow ze ciaza to mi kazali isc do ginekologa na góre i mnie przyjęła zroobiła Usg i widać 2 3 mm pęcherzyk ale nic więcej.wiec nie 4 tydzien;/ ehh jeszcze wiecej czekania nie dobrze jakos smuna jestem że nie widizałam nic martwie sie czy że sie nie pojawi i bedzie puste;(ehh ogole smutno mi:(

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ