JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilka WSK wrote:Hej Mamusie, i ja w listopadzie, no ok- w październiku już wiedziałam, ale z zaciętości dopiero w listopadzie ujrzałam II I mogę dzis powiedzieć że w końcu mdłości mi mijają jako farmaceuta polecam wit. B6 jedna dziennie i po mdłościach dość ich miałam serdecznie, nic prócz wody z cytryną mi nie odpowiadało
naprawde bez żadnego problemu moge brac Vit B6...skoro jestes farmaceutą, to juz nie muszę się pytac w aptece. Ja już naprawde nie wiem co poczać i ostatnio zaczelam pic wode przegotowana(kupna niegazowana-bo z sieci mnie odrzuca) z miodem i cytryna...;(((((Emilka WSK lubi tę wiadomość
-
bella82 wrote:ojej, no to faktycznie a probowalas pic herbate ze swiezym imbirem? albo jesc krakersy?
Tlumacze sobie-ze przynajmniej chyba ciąza przebiega prawidłowo-w czwartek pierwsze usg... -
misia_k1 wrote:Kochana ja tak mam już drugi tydzien,w piatek az sie popłakałam od tych mdłosci. Ciagle niedobrze i niedobrze, nie mam co jesc baa nie mam co pić.Widok wody mnie odrzuca,herbata, soki też....masakraaaaa.Nic mi nie pomagaaa jestem bezsilna.
Ja mam dokładnie tak samo a one jeszcze sie nasilają . ! -
Margotka87 wrote:Hej Emilka:) mi już minely i mdłości i ból piersi także byle do przodu w piątek mam usg i mam nadzieję ze będzie wszystko ok:)Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
Klaudiaa wrote:Hej kochane Ja sie troche opuscilam w forum ale juz nadrabiam Oo jak fajnie, ze mamy Pania farmaceutke pewnie nie raz ja bd zasypywac pytaniami Ja jutro a 13.40 ide do gin i na USGZawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
Emilka WSK wrote:Służę pomocą nie wiem dlaczego suwak mi wskazuje 8 tydz ja już 9 tydz 3 dzień :)Od stycznia- 3.01 mam wizytę- idę na L4 więc będę z chęcią się zasypywać waszymi och i ach
Hmm to nie wiem dlaczego tak. A ak ustawialas suwaczek to dobre dane podalas? Date porodu czy ostatniej @?
-
nick nieaktualnymisia_k1 wrote:naprawde bez żadnego problemu moge brac Vit B6...skoro jestes farmaceutą, to juz nie muszę się pytac w aptece. Ja już naprawde nie wiem co poczać i ostatnio zaczelam pic wode przegotowana(kupna niegazowana-bo z sieci mnie odrzuca) z miodem i cytryna...;(((((
Dzis nawet porada dnia na belly mowila o wit. B6 na mdlosci
Takze kolezanka farmaceutka nasza jak najbardziej prawde mowi -
nick nieaktualnyMnie tez mdli calymi dniami no moze z malymi przerwami ale caly czas mi niedobrze rano budze sie z bolem żołądka i az boje sie wstawac.. wczoraj zgrzeszylam i poddalam sie zachciance na zupe gulaszowa z torebki w skladzie cala tablica Mendelejewa ale nie moglam sie powstrzymac to byl pierwszy i ostatni raz
-
nick nieaktualny
-
witam. jejku dziewczyny współczuje wam że tak straszne mdłości macie jak kompletnie nic może ze dwa razy...... czasami mi się zdarza że jak pomyśle o jedzeniu to mi się nie dobrze zrobi ale jest to tak delikatne że prawie nie odczuwalne. Trzymajcie się kochane
-
a ja wlasnie wrocilam z apteki gdzie Pani odmowila mi sprzedania Wit B6, powiedziala, ze musze to skonsultowac z lekarzem poniewaz rozne sa dawki i on musi dobrac odpowiednia... wiec nie kupilam:-( zaopatrzylam sie natomiast
w sklepie z zywnoscia organiczna w cukierki imbirowe, ale maja bardzo mocny smak imbiru i nie bardzo mi podeszly:-( wiec dalej jestem w punkcie zero:-( -
nick nieaktualnyhejo Ja jednak poszłam do gina gdyz sob niedizele miałam lekkie plamienia brązowe zbadał mnie i zrobił usg i po ze za tydzien mam przyjsc i przepisał luteine...juz mi lzej bo sie strasznie zdenerwiwałam:*w nastepny poniedziałek ide gdyz jeszcze nic nie widac poza pęcherzykiem;) ale jakos jestem spokojna:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 10:31
-
Witacie
Dziewczyny bardzo wam współczuje tych mdłości domyślam się że musicie się czuć okropnie, nic przyjemnego.
bella farmaceutka też powinna wiedziec jaka jest odpowiednia dawka witaminyB dla kobiet w ciąży
karolcia domyślam się co czułaś, dobrze że gin przepisał lutkę -
nick nieaktualnymindusia wrote:Witacie
Dziewczyny bardzo wam współczuje tych mdłości domyślam się że musicie się czuć okropnie, nic przyjemnego.
bella farmaceutka też powinna wiedziec jaka jest odpowiednia dawka witaminyB dla kobiet w ciąży
karolcia domyślam się co czułaś, dobrze że gin przepisał lutkę
powiem CI że sie mega ystraszyłam ale nei chciałam panikowac pow ze to normalne że moge miec takie uplawy...ale ze juz sobie nawet luteinke wsadziłam to spokojniejsza jestem
mindusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymindusia wrote:Początki ciąży zawsze są najgorsze i nie ma co się czarować. Ja się z kolei martwie może to głupio zabrzmi że ciąża u mnie przebiega tak bezobjawowo
nie mdli mnie nie wymiotuje jedynie czasami piersi bolą.
ja jeszcze nie mam objawow poza sukami piekacymi jak zimno mi sie zrobi a dziwne 4 lisopad miałam ostatnio @ a nic nie widac pa pecherzykiem zobaczymy czy za tydzien bedzie cos widac bo juz moze powinno nawet nie wiem ktory to ydzien ciazy chyba dopiero 3 ;/