Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Hej Mamusie, i ja w listopadzie, no ok- w październiku już wiedziałam, ale z zaciętości dopiero w listopadzie ujrzałam II :) I mogę dzis powiedzieć że w końcu mdłości mi mijają :) jako farmaceuta polecam wit. B6 :) jedna dziennie i po mdłościach :D dość ich miałam serdecznie, nic prócz wody z cytryną mi nie odpowiadało :D

naprawde bez żadnego problemu moge brac Vit B6...skoro jestes farmaceutą, to juz nie muszę się pytac w aptece. Ja już naprawde nie wiem co poczać i ostatnio zaczelam pic wode przegotowana(kupna niegazowana-bo z sieci mnie odrzuca) z miodem i cytryna...;(:(((((

Emilka WSK lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ojej, no to faktycznie :-/ a probowalas pic herbate ze swiezym imbirem? albo jesc krakersy?
    herbata mnie odrzuca, krakersy tez...herbatniki maslane chrupie po ok 8 dziennie i koniec bo mam potem megaaa niesmak....wybaczcie, ze tak marudze-ale kurczaki dopiero drugi miesiac, a gdzie tam jeszcze 3 czy 4....szał.
    Tlumacze sobie-ze przynajmniej chyba ciąza przebiega prawidłowo-w czwartek pierwsze usg...

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Kochana ja tak mam już drugi tydzien,w piatek az sie popłakałam od tych mdłosci. Ciagle niedobrze i niedobrze, nie mam co jesc baa nie mam co pić.Widok wody mnie odrzuca,herbata, soki też....masakraaaaa.Nic mi nie pomagaaa jestem bezsilna.

Ja mam dokładnie tak samo a one jeszcze sie nasilają . !

59391dcb2f510945c62ded2d46597f9d.png
    bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Ja sie troche opuscilam w forum ale juz nadrabiam :P Oo jak fajnie, ze mamy Pania farmaceutke pewnie nie raz ja bd zasypywac pytaniami :P Ja jutro a 13.40 ide do gin i na USG :)

Emilka WSK, Plumb80 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie wlasnie zastanawiam czy moze poznam plec dziecka :P Niby na dobrym sprzecie niektorym juz powiedzial ok 12-13 tyg jak slysze od kolezanek i wlasnie sie ta zastanawiam :P U mnie to juz 14 leci wiec moze nam pokarze co a miedzy nogami :D

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Hej Emilka:) mi już minely i mdłości i ból piersi także byle do przodu w piątek mam usg i mam nadzieję ze będzie wszystko ok:)
    Cycuszki mi niestety wciąż rosną i bolą, ale z małym ok, ma 17,8 mm, serce bije ślicznie, w ubiegły wtorek miałam wizytę :)

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Hej kochane :) Ja sie troche opuscilam w forum ale juz nadrabiam :P Oo jak fajnie, ze mamy Pania farmaceutke pewnie nie raz ja bd zasypywac pytaniami :P Ja jutro a 13.40 ide do gin i na USG :)
    Służę pomocą :) nie wiem dlaczego suwak mi wskazuje 8 tydz :/ ja już 9 tydz 3 dzień :)Od stycznia- 3.01 mam wizytę- idę na L4 więc będę z chęcią się zasypywać waszymi och i ach :D

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Służę pomocą :) nie wiem dlaczego suwak mi wskazuje 8 tydz :/ ja już 9 tydz 3 dzień :)Od stycznia- 3.01 mam wizytę- idę na L4 więc będę z chęcią się zasypywać waszymi och i ach :D

Hmm to nie wiem dlaczego tak. A ak ustawialas suwaczek to dobre dane podalas? Date porodu czy ostatniej @?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• kada24 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka jak się czujecie??

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    naprawde bez żadnego problemu moge brac Vit B6...skoro jestes farmaceutą, to juz nie muszę się pytac w aptece. Ja już naprawde nie wiem co poczać i ostatnio zaczelam pic wode przegotowana(kupna niegazowana-bo z sieci mnie odrzuca) z miodem i cytryna...;(:(((((

Dzis nawet porada dnia na belly mowila o wit. B6 na mdlosci ;)
    Takze kolezanka farmaceutka nasza jak najbardziej prawde mowi ;)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie sie bee dzis wybierac do apteki po wit B i jakies cukierki imbirowe, caly weekend mam wyjety z zycia:-( od rana do nocy mdlosci:-( jakikolwiek zapach doprowadza mnie do szalu:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez mdli calymi dniami no moze z malymi przerwami ale caly czas mi niedobrze rano budze sie z bolem żołądka i az boje sie wstawac.. wczoraj zgrzeszylam i poddalam sie zachciance na zupe gulaszowa z torebki :( w skladzie cala tablica Mendelejewa ale nie moglam sie powstrzymac to byl pierwszy i ostatni raz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Ja juz wstałam zaraz ide jeść sniadanko:dale poki co leze w łozeczku jeszcze bo nie chce mi sie wstawac...lenia mam;/ a u was jak tam:d kochane?

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. jejku dziewczyny współczuje wam że tak straszne mdłości macie jak kompletnie nic może ze dwa razy...... czasami mi się zdarza że jak pomyśle o jedzeniu to mi się nie dobrze zrobi ale jest to tak delikatne że prawie nie odczuwalne. Trzymajcie się kochane :-)

zi13skjodn64ui4h.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie wrocilam z apteki gdzie Pani odmowila mi sprzedania Wit B6, powiedziala, ze musze to skonsultowac z lekarzem poniewaz rozne sa dawki i on musi dobrac odpowiednia... wiec nie kupilam:-( zaopatrzylam sie natomiast
    w sklepie z zywnoscia organiczna w cukierki imbirowe, ale maja bardzo mocny smak imbiru i nie bardzo mi podeszly:-( wiec dalej jestem w punkcie zero:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo Ja jednak poszłam do gina gdyz sob niedizele miałam lekkie plamienia brązowe zbadał mnie i zrobił usg i po ze za tydzien mam przyjsc i przepisał luteine...juz mi lzej bo sie strasznie zdenerwiwałam:*w nastepny poniedziałek ide gdyz jeszcze nic nie widac poza pęcherzykiem;) ale jakos jestem spokojna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 10:31

• mindusia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witacie

Dziewczyny bardzo wam współczuje tych mdłości domyślam się że musicie się czuć okropnie, nic przyjemnego.
    bella farmaceutka też powinna wiedziec jaka jest odpowiednia dawka witaminyB dla kobiet w ciąży
    karolcia domyślam się co czułaś, dobrze że gin przepisał lutkę

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    Witacie

Dziewczyny bardzo wam współczuje tych mdłości domyślam się że musicie się czuć okropnie, nic przyjemnego.
    bella farmaceutka też powinna wiedziec jaka jest odpowiednia dawka witaminyB dla kobiet w ciąży
    karolcia domyślam się co czułaś, dobrze że gin przepisał lutkę

powiem CI że sie mega ystraszyłam ale nei chciałam panikowac pow ze to normalne że moge miec takie uplawy...ale ze juz sobie nawet luteinke wsadziłam ;D to spokojniejsza jestem

mindusia lubi tę wiadomość

• mindusia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początki ciąży zawsze są najgorsze i nie ma co się czarować. Ja się z kolei martwie może to głupio zabrzmi że ciąża u mnie przebiega tak bezobjawowo
    nie mdli mnie nie wymiotuje jedynie czasami piersi bolą.

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    Początki ciąży zawsze są najgorsze i nie ma co się czarować. Ja się z kolei martwie może to głupio zabrzmi że ciąża u mnie przebiega tak bezobjawowo
    nie mdli mnie nie wymiotuje jedynie czasami piersi bolą.

ja jeszcze nie mam objawow poza sukami piekacymi jak zimno mi sie zrobi a dziwne 4 lisopad miałam ostatnio @ a nic nie widac pa pecherzykiem zobaczymy czy za tydzien bedzie cos widac bo juz moze powinno nawet nie wiem ktory to ydzien ciazy chyba dopiero 3 ;/

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ