X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krakowianki w ciąży.
Odpowiedz

Krakowianki w ciąży.

Oceń ten wątek:
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf to sa akurat sierpniowe mamy 2018 ale podejrzewam ze,z kazdego miesiaca jestctaka grupa ;-)

Asiaf lubi tę wiadomość

f2wlh3715msa0zig.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 byłam na monitoringu cyklu u doktora Jakubowskiego z Arki w 21 dc stwierdził ze owulacji nie bedzie a właśnie była w tym dniu i z tego była w maju ciąża biochemiczna. Ale podobno super jest tam ten właściciel Andrzej Bałasz.

Ja dzisiaj byłam w Parensie i juz widać zarodek malusi taki. Dostałam luteinę dopochwowo 2x1 100ml i dupka 3x1 na ten progesteron nieszczęsny

mi88, tym_janek lubią tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja o Rydgierze mam różne opinie. Czytałam kilka bardzo pozytywnych tu na forum, ale z mojego osobistego otoczenia koleżanka tam miała wywoływany poród nieco ponad rok temu i przeżywa to jako największy koszmar. Wywoływali jej ten poród dobre 4 dni, nie chcieli jej zrobić cc, po tych 4 dniach bólu, oksytocyny, baloników i masaży szyjki już była tak wykończona, że jak w końcu poród ruszył to totalnie nie miała siły, co skończyło się finalnie na vacum i niedotlenieniem dziecka. No ale znów, to jednostkowy przypadek. Za to już po porodzie mówiła, że opieka bez zarzutu, wszyscy mili i pomocni.

mi88 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy nie pisałam gdzieś tam wcześniej, ja rodziłam w Rydygierze w 2016 i nie polecam. Miałam wybłagane zzo na dwie ostatnie godziny porodu i nie można mi było chodzić, do porodu w pozycji wyrtykalnej nikt mnie nie zachęcał, kontakt skóra do skóry i pierwsze karmienie zawalone totalnie, opieka poporodowa mocno średnia, każdy mówi co innego, my spędziłyśmy z córką tydzień w szpitalu na antybiotyku przyjmowanym niepotrzebnie bo ktoś zanieczyścił próbkę jej krwi. I nie pomogło że mój lekarz prowadzący tam pracował ;) także ja odradzam ten szpital.

mi88 lubi tę wiadomość

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za opinie, dziewczyny! :)

Byłam w Nzoz-Arka - najpierw KTG, potem wizyta z USG u Bałasza. Dwie położne w rejestracji bardzo miłe, młode. KTG fajnie, często przychodziły sprawdzać, czy wszystko w porządku, na początku sprawnie obudziły mi dzidziusia, bo praktycznie się nie ruszał.
    Za to sama wizyta przeciętna - nie mam lekarzowi nic do zarzucenia, ale jakoś atmosfera fajniejsza była u Mogiły wczoraj w Luxmedzie. Zbadał mnie, stwierdził, że wszystko wygląda jak na dwa tygodnie do porodu, mam spacerować i uprawiać seks. USG zrobił, ale nie widziałam nic na monitorku. I ma jakiś inny program, niż reszta, bo to zestawienie wymiarów dzidziusia wygląda zupełnie inaczej, niż na wydrukach od mojej ginekolog, od Zarota i z Żeromskiego.
    I dał mi taką kartkę do liczenia ruchów dziecka, i powiedział, że "to bardzo ważne na tym etapie, bo chodzi o moje dziecko" (??) - na kartce jest instrukcja, żeby od rana liczyć ilość ruchów i przy dziesiątym zapisać i zakończyć notowanie na dany dzień. Nie wiem, kto to wymyślił, ale jak mi się dziecko ruszy 10 razy do południa, a potem przestanie w ogóle, to niby wszystko wygląda na kartce, jak powinno. Głupi sposób i bez sensu, i będę dalej robiła tak, jak do tej pory - czyli po prostu zwracam uwagę na ruchy i jak jest jakaś dłuższa przerwa, to ją wybudzam, żeby się upewnić, że tam jest :)

tym_janek, Qumish lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczyłam ruchy w podobny sposób jak masz na kartce, kładłam się i liczyłam do 10, zazwyczaj schodziło 15-20 minut, z tym że ja liczyłam 2-3 razy dziennie najmniej. Oczywiście ważne też jest zwracać uwagę czydziecko ogólnie się rusza co jakiś czas.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie z Aleksandrem, urodzony 11.08.2018 dzien po terminie. Porod naturalny waga 3,800, wzrost 59 cm.

Asasa, Katy, Cukierniczka, Asiaf, Qumish, mylola, Agnessa, lena86, tym_janek, Dziwna lubią tę wiadomość

f2wlh3715msa0zig.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska89 gratulacje! Duży chłopak :-)

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was korzystała kiedyś z dobrego osteopaty w krk? Podobno potrafią super rozmasowac przed porodem i rozluźnić miednice. Jak cała ciąże nie miałam problemu, tak od 2 dni ledwo chodzę taki mam bol w lędźwiach, ale tak na końcówce nie chce iść do kogoś nie sprawdzonego..

h84fwn15k5y02vr6.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska89 ogromne gratulacje! Kawał dziecka ci się urodził :D w jakim szpitalu rodziłaś?

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska89 wrote:
    Meldujemy sie z Aleksandrem, urodzony 11.08.2018 dzien po terminie. Porod naturalny waga 3,800, wzrost 59 cm.

GRATULACJE!!
    Witaj na świecie Oluś dużo zdrówka dla Was!

Jeżeli chodzi o termin porodu to zgodził się z terminem z I USG?
    Jak będziesz na siłach napisz co i jak;)

Asiaf lubi tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska89 wrote:
    Gratulacje!!! Zdrówka dla was !

• mi88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ważna rzecz - przez ten remont na Żeromskiego zdarza się, że przy przepełnieniu kładą po porodzie na patologii. Tak było wcześniej i było ok ALE teraz patologia jest daleko od noworodków, więc wzięcie dziecka do łóżka nie wchodzi w grę, a i chodzenie tak daleko, szczególnie po cc, to problem.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was mi88?

mi88 lubi tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Dziewczyny ważna rzecz - przez ten remont na Żeromskiego zdarza się, że przy przepełnieniu kładą po porodzie na patologii. Tak było wcześniej i było ok ALE teraz patologia jest daleko od noworodków, więc wzięcie dziecka do łóżka nie wchodzi w grę, a i chodzenie tak daleko, szczególnie po cc, to problem.
    Dramat. Ktos wie ile ten remont może jeszcze potrwac?

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin prowadzący pracuje w Zeromskiego. Zapytam go, ale kolejna wizyta dopiero 3go wrzesnis.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88, a jak tam w ogóle u Was? Jaki plan gry? Bo małej widać się nie śpieszy ;)

Asiaf, mi88 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Mi88, a jak tam w ogóle u Was? Jaki plan gry? Bo małej widać się nie śpieszy ;)
    Dziś była oksytocyna, ale w ogóle nic nie ruszyło. Następna próba w sobotę/niedzielę, a jak się nie uda (co bardzo prawdopodobne), to od razu po niej cc.
    Najważniejsze, że do końca tygodnia powinnam mieć małą przy sobie :)

Ogólnie jestem zadowolona ze szpitala - położne w większości sympatyczne, nie ma żadnej tragicznej. Lekarze też mili. USG profesjonalnie robione, ktg 3-4 razy dziennie, usg co dwa dni lub częściej. Ogólnie czuję się pod dobrą opieką.

Łazienka na porodówce słaba, bo trzeba iść przez korytarz i jest dzielona z innymi salami :/

tym_janek lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a więc tak.urodzilam silami natury ,dzien po terminie, zaczelo sie od skurczy nad ranem , o 6 zaczelam liczyc na aplikacji, były mniej wiecej co 5 minut jak na miesiaczke, tak przeczekalam do 10'30.pojechaliśmy na Kopernika. Tak rozwarcie na 3 cm, wszystko gotowe wiec naeet bez ktg od razu na porodowke.
    Tam mnie podlaczyli pod ktg.
    Szybka akcja po rozwarcie sie super robilo. Urodzilam 16'25.
    Jesli chodzi o szpital to personel super, trafiłam na położną która mi mega pomogła podczas partych, samym wsparciem.
    Jesli chodzi o warunki to chyba wszedzie jest przepelnie, sala mega mala na dwie osoby a my tam bylysmy w 4.

Agnessa, mylola, Asasa, tym_janek, Asiaf lubią tę wiadomość

f2wlh3715msa0zig.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza ostatnio. Jak Wam weekend minął dziewczyny?

My w końcu ruszyliśmy z wykończeniówką mieszkania. Już nie mam najmniejszych złudzeń czy nadziei, że zdążymy zanim mała się urodzi, ale i tak szalenie się ciesze, że już się coś ruszyło i może uda się przeprowadzić przed pierwszym śniegiem ;)

W ogóle ostatnio jak się budzę to brzuch mam twardy jak kamień. Nic mnie nie boli, generalnie nic się nie dzieje, ale twardy jest jak skała. Dopiero po ciepłym prysznicu i jak się trochę poruszam to mięknie. Miała tak któraś z was? Nie przejmuję się tym specjalnie, ale może powinnam? Nie znalazłam żadnych informacji na temat pobudek z twardym brzuchem...

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ