Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KULINARIA czyli pyszna i zdrowa ciąża
Odpowiedz

KULINARIA czyli pyszna i zdrowa ciąża

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny i łatwy przepis, patti. Dzięki.

patti lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zajadam taki niby hummus, pastę z cieciorki właściwie, bo bez sahimi. Dla kobiet w ciąży bardzo polecane, samo zdrowie, samo dobro.

W okolicznych sklepach nie mam nigdzie ciecierzycy z puszki, więc kupuję surową i namaczam na noc. Teraz robię tak, że namaczam dużą ilość, a potem mrożę w foliowych torebkach i mam gotowe do ugotowania, jak jest potrzeba.
    Gotuję ok. pół godziny ze szczyptą soli, musi być miękka.

Blenderem (pała albo taki z pojemniczkiem) miksuję kulki z ząbkiem czosnku, kilkoma kroplami oliwy i sokiem z cytryny. W trakcie kilka razy dolewam odrobinę wody, żeby powstała konsystencja pasty. I to tyle!

Mogę to jeść bez przerwy. Najlepsze na białym pieczywie z plasterkiem ogórka, rzodkiewki czy pomidora. Można też w wersji przekąskowej nabierać sobie paskiem papryki, selera naciowego itd. Można podczas miksowania dodać natki pietruszki albo bazylii, doprawić pieprzem czy czym dusza zapragnie. Cudo! Spróbujcie koniecznie, ale uwaga - uzależnia :)

patti lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Fajny i łatwy przepis, patti. Dzięki.

dostalam go od swojej dietetyczki :-)
    zazwyczaj dynie zjadalam jedynie w zupie ,a ten makaron bardzo mnie zaskoczyl -jest pyszny .
    niebawem dynia zniknie ze straganow -warto ja zamrozic -pokroic w kawalki i zanim wlozy sie do lodowki dobrze jest ja ugotowac na parze, ale to doslownie chwile -podobno jest lepsza.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieciorka bardzo zdrowa -sprobuje, bo mam juz dosc swoich dotychczasowych przepisow, szukam nowych smakow :-)

Makcza lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam Wam 2 przepisy jeden i drugi dziś wypróbowałam i bardzo smaczne wyszło jedno i drugie danie:)
    http://www.znajdzprzepisy.pl/click/index/4184222/?site=kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com#

oraz

http://www.znajdzprzepisy.pl/click/index/9356730/?site=cytryny-jak-maliny.blogspot.com

Makcza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zdrowe-odzywianie-przepisy.blogspot.com/2015/05/aromatyczna-dietetyczna-zapiekanka-z.html?m=1

Polecam. Ostatnio zrobilam :)

‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ