KULINARIA czyli pyszna i zdrowa ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja dzisiaj makaron pelnoziarnisty z sosem pieczarkowo-smietanowym z pieczarkami, cebula i duuuuza iloscia natki pietruszki:)
jutro obiad z glowy, bo ide na komunie, ale w niedziele zupka kalafiorowa z koperkiem, mam ogromna ochote na kalafiorWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2013, 22:00
-
Rika wrote:pasia27 wrote:dziewczyny jakies pomysly na dietetyczne piatkowe danie ??
Ja polecam rybkę (np pstrąga) z folii (z cytrynką, natką pietruszki i czosnkiem) - szybciutko się robi, zdrowe, smaczne i dietetyczne:) Do tego jakieś warzywka na parze lub grilowane:)
ja czesto jadam pstraga wlasnie w tej postaci -pychotka!Rika lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:a może by tak dzisiaj na deser GOFRY ??
świetny pomysł ja wczoraj przechodziła akurat obok lodziarni i tam sprzedają też gofry. Nabrałam ochoty na takiego ciepłego gofra z nutellą i wiórkami kokosowymi. Wczoraj odpuściłam bo kolejka była ale dzisiaj chyba się tam wybioręиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:иιєиσямαℓиα wrote:a może by tak dzisiaj na deser GOFRY ??
zazdroszcze ja w ogole nie jem slodyczy ostatnio a zjadlabym sobie takiego pysznego goferka
no ja też powinnam uważać, ale sobie na razie zrobiłam dyspensę -
Kropka wrote:Nienormalna, potrafisz narobić smaka Oj zjadłabym gofra z bitą śmietaną
no ja miałam ochotę na takiego z bitą śmietaną albo serkiem mascarpone i owockami , ale żeby nie przesadzać z kaloriami posmarowałam go serkiem waniliowym homogenizowanym i położyłam kawałki banana .
Ale te z bitą śmietaną -mistrzostwo świata
-
nick nieaktualny
-
Ja dzis zrobilam zupe brokulowa z kurczakiem marchewka i ryzem pychaaa a maz salatke ze szpinaku pomidorkow rzodkiewki i ogorka jest jeszcze losos ale wyladowal w zamrazalniku bedzie na jutrohttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
иιєиσямαℓиα wrote:pasia27 wrote:Dziewczyny jade dzisiaj na grila do kuzynostwa hmm co tam zjem dobrego jak dietka musi byc biore troche warzywek i swojego prowiantu i zobaczymy
i jak po grilu ? Wszamałaś coś ?
No pozarlam grila ale wszystko bylo mega wysmazone z tluszczu takze troszke dietki sie utrzymalo.ciotka zrobila maslo czosnkowe ugotowala ziemniaki w mundurkach pozniej przekroila zimne ziemniaki do srodka to maslo czosnkowe i w folie alu i na grila.skusilam sie na jednego.pychotka czesto sie tego nie je takze ok mysle
Dzisiaj piers z indyka ugriluje z brokulami na prze lubie marchewke z groszkiem ale niestety gotowana marchewka to bomba cukrowa nie dla mni:-( ale surowa marchewke moge chrupac .Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2013, 06:24
-
Raczej tak bo nie chodzi tylko o dodatkowe kilogramy ale raczej o ten podly cukier..moze byc ze mam cukrzyce ciazowa a to jest niebezpieczne dla malego..mysle ze dietka uda mi sie uchronic przed szpitalem i insulina..we wtorek powtorka badania i zobaczymy..moge od czasu do czasu kosteczke czekolady gorzkiej 70% ale to na zdrowko wyjdzie nam tylko ta zdrowa dietka