KULINARIA czyli pyszna i zdrowa ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrawda, ale wątróbki podobno nie wolno za dużo, po pierwsze ma sporo wit. A, a po drugie wątroba gromadzi nie tylko to, co dobre w diecie zwierzaka tak mówiła moja lekarka.
Aha, i pij sok pomarańczowy, zwiększa wchłanianie żelazaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2013, 20:41
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Poniezj wklejam linka na temat zelaza.Przy ostatnich badaniach wykazalo,ze mam go za malo i musze brac dodatkowo specjalne zelazo plus dieta bogata w zelazo.
http://vitalia.pl/artykul142_Zrodla-zelaza-w-diecie.html -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hmmm, ja biorę witaminy matruelle i one mają 27mg żelaza- co oznacza 193 % zapotrzebowania dziennego a i tak mi ta hemoglobina spada... na razie piję sok z buraków i dodaję do wielu potraw surową natkę pietruszki... dzięki dziewczyny za linki- biorę się do lektury
-
Lalita2710 wrote:Te mam niskie wyniki żelaza, niestety. Ja póki co jem płatki nesquik ,i ciastka belvita bo są z żelazem. Ale obstawiam ze i tak bd musiała dodatkowo coś przyjmować. A od mięsa mnie odrzuca i ciężko bd
mi jakoś te ciastka belvity nie podchodzą , nie wiem czemu -
No zależy jaki smak:) Ja lubię te czekoladowe , lub orzechowe z wkładką. Mój mąż najbardziej lubi z suszonymi owocami. Są bardzo sycące na raz to zjem (jeśli te z musem czekoladowym to 1 sztukę zjem) a tamte 2 sztuki i czuję się full
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość