X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Ja tez po wizycie malenstwo wazy 350 gram :) i jednak będzie córeczka <3 takze prosze o zmiane na liście :p szyjka 4,5cm ale blizna po cięciu w kiepskim stanie no cóż trzeba sie oszczedzac :)
    W jakim sklepie najładniejsze ubranka dla dziewczynki ? Zawsze patrzylam na koszule i spodnie 🙈
    Gratulacje 😍😍

Czy odczuwacie kłucia w pochwie? Mam wrażenie jakby mały kopał w szyjke, czy któraś z was czuła coś podobnego? Do tego od dwóch dni czasem pojawia się u mnie gęsty ciągnący śluz, trochę mnie to martwi.

Mmiśka lubi tę wiadomość

2a723bfcf6.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Ja tez po wizycie malenstwo wazy 350 gram :) i jednak będzie córeczka <3 takze prosze o zmiane na liście :p szyjka 4,5cm ale blizna po cięciu w kiepskim stanie no cóż trzeba sie oszczedzac :)
    W jakim sklepie najładniejsze ubranka dla dziewczynki ? Zawsze patrzylam na koszule i spodnie 🙈
    Hihi, nieźle. Ja liczyłam na takie info na połówkowych, że jednak dziewczynka, ale zostałam pozbawiona złudzeń - pokazała mi tak ewidentnego fiutka i jajeczka 🙂.

Dziewczęce wszędzie znajdzie się jakieś ładne. Ja mam problem z chłopięcymi, no jakoś nic mi się nie podoba🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 16:05

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Dziewczyny, wiele z Was ma już dzieci, dlatego prośba o pomoc. Dajcie znać proszę czego Waszym zdaniem mi jeszcze brakuje z ubranek.

Mam na 56:
    2 czapeczki
    4 pajacyki
    1 kaftanik z długim rękawem
    2 body z długim rękawem
    3 body z krótkim rękawem
    3 półśpioszki

Mam na 62:
    2 czapeczki
    3 pary spodenek
    2 pary półśpioszków
    5 bodziaków z krótkim rękawem
    7 bodziaków z długim rękawem
    1 bluzeczka na długi rękaw
    8 pajacyków
    1 "wyjściowy" pajacyk bez stópek

Nie mam jeszcze skarpetek i na pewno kupię dresowy kombinezon na spacery i wyjście ze szpitala. Co jeszcze dokupić, jak myślicie? :)

Też bym dokupilam jeszcze kilka bodziaków i spodenek na 56. Czasem maluszka trzeba przebrać nawet kilka razy dziennie.
    Na 62 chyba bym więcej póki co nie kupowała - zobaczysz co Ci pasuje, w co najwygodniej ubierać i wtedy dokupisz co uznasz. Ja zrobiłam np błąd, że nakupowalam na 62 bodziaków kopertowych, bo myślałam że takie super że nie trzeba przez głowę przekładać i w sumie ich prawie nie użyłam bo okazało sie, że kompletnie nie pasują mi bo wkurzało mnie ich zapinanie.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla mnie body kopertowe byly koszmarem :D
    Nawet polozne w szpitalu mowily ze ich nie cierpia :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimiśka gratulacje!

U mnie po połówkowych potwierdzony już chyba ostatecznie chłopak :D. Solidny, bo waży 460 gr :D (ogólnie wszystko wskazuje na to, że jestem dobry tydzień wcześniej niż OM i suwak). Wszystko w porządku, całą wizytę prawie ssał kciuk i nawet dostaliśmy krótki filmik jak wkłada kciuka do buzi :D.

Mi się właśnie te z newbie podobają z kapphala, dla dziewczynek są śliczne, takie ciut retro, tylko ceny prawie jak dla dorosłych ;P, trzeba na jakieś promki zapolować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 17:51

Gabriella, juna, Paatka, MrsKiss, pingwinkowa, XKamaCX lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Mimiśka gratulacje!

U mnie po połówkowych potwierdzony już chyba ostatecznie chłopak :D. Solidny, bo waży 480 gr :D (ogólnie wszystko wskazuje na to, że jestem dobry tydzień wcześniej niż OM i suwak). Wszystko w porządku, całą wizytę prawie ssał kciuk i nawet dostaliśmy krótki filmik jak wkłada kciuka do buzi :D.

Mi się właśnie te z newbie podobają z kapphala, dla dziewczynek są śliczne, takie ciut retro, tylko ceny prawie jak dla dorosłych ;P, trzeba na jakieś promki zapolować
    Ooo gratulacje , kawał chlopa :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Jestem po usg:) wszystko wygląda dobrze, mały waży 350g.
    Mam wymiary:
    Bpd - odpowiada 21 tc
    Hc- 20 tc
    Ac- 21tc
    Fl- 19tc

Czy takie rozjazdy są ok? Pani doktor nic nie mówiła, a wynik zobaczyłam już po wyjściu
    Kalade, ja co miesiąc mam rozjazdy i co miesiąc inne :) Po połówkowych mi wychodzi, że łepek i brzuszek ma większy (to po tatusiu), nóżki krótsze (to po mamusi) :) I miesiąc temu mi wychodził termin z usg o tydzień wcześniej niż z OM, a teraz wyszedł mi identyczny. Także nie ma się co denerwować :)

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Też bym dokupilam jeszcze kilka bodziaków i spodenek na 56. Czasem maluszka trzeba przebrać nawet kilka razy dziennie.
    Na 62 chyba bym więcej póki co nie kupowała - zobaczysz co Ci pasuje, w co najwygodniej ubierać i wtedy dokupisz co uznasz. Ja zrobiłam np błąd, że nakupowalam na 62 bodziaków kopertowych, bo myślałam że takie super że nie trzeba przez głowę przekładać i w sumie ich prawie nie użyłam bo okazało sie, że kompletnie nie pasują mi bo wkurzało mnie ich zapinanie.
    Dzięki, wszystkie rady są na wagę zlota:) ja mam część kopwrtpwych, ale większość przez główkę składanych, ale próbowałam już, żeby były mocno elastyczne 🙈
    Jade jutro na zakupy, może dokupie resztę i będę miała z głowy, no teraz mąż wraca to zacznie się jeżdżenie za innymi rzeczami :)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Kalade, ja co miesiąc mam rozjazdy i co miesiąc inne :) Po połówkowych mi wychodzi, że łepek i brzuszek ma większy (to po tatusiu), nóżki krótsze (to po mamusi) :) I miesiąc temu mi wychodził termin z usg o tydzień wcześniej niż z OM, a teraz wyszedł mi identyczny. Także nie ma się co denerwować :)
    Oj to faktycznie nie ma co się przejmować. Pewnie zależy to od ułożenia dziecka też itp. Ważne, że wszystko jest ok:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jade do LuxMedu na wizytę po skierowanie na glukozę.. Jestem ciekawa ile moja Klusia ma, bo w 20+0 miała 370g, a to 1,5 tyg. temu było, więc pewnie też powoli do pięćsetki dobija ;d

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro LuxMed - po zwolnienie i skierowanie na kolejne badania. Nie lubię tam chodzić, bo te wizyty nic mi nie wnoszą, no może poza tym, że przytyłam :P Jak idę prywatnie to zawsze mam usg, a w Luxmedzie tylko gadu gadu...

Mój Jasiek zmienił pozycję chyba i tak mnie napierdziela w plecy, że nie mogę wytrzymać :/

1267e64ec8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz dostalam skierowanie na glukoze ale na samą myśl mi slabo :/ przed świętami mam zrobic :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Ja też jutro LuxMed - po zwolnienie i skierowanie na kolejne badania. Nie lubię tam chodzić, bo te wizyty nic mi nie wnoszą, no może poza tym, że przytyłam :P Jak idę prywatnie to zawsze mam usg, a w Luxmedzie tylko gadu gadu...

Mój Jasiek zmienił pozycję chyba i tak mnie napierdziela w plecy, że nie mogę wytrzymać :/

Też nie lubię tych wizyt w luxmedzie, bo to taka pogadanka o niczym, nigdy nic o dziecku się nie dowiaduję.
    Miałam w zeszłym tyg takie bóle, pomogło mi trochę siedzenie na piłce.

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Tez juz dostalam skierowanie na glukoze ale na samą myśl mi slabo :/ przed świętami mam zrobic :D

Też będę w grudniu robić. I też mi słabo, ale nie z powodu samego badania, bo ono na mnie wrażenia nie robi. Po prostu wiem, że idę usłyszeć wyrok 😂

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Też będę w grudniu robić. I też mi słabo, ale nie z powodu samego badania, bo ono na mnie wrażenia nie robi. Po prostu wiem, że idę usłyszeć wyrok 😂
    Aaa czyli zupelnie inna kwestia :D ja nie dosc ze dwie godziny walczę zeby nie zwymiotowac to jeszcze te zaslabniecia :D bez męża to sie nawet nie wybieram ...

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Aaa czyli zupelnie inna kwestia :D ja nie dosc ze dwie godziny walczę zeby nie zwymiotowac to jeszcze te zaslabniecia :D bez męża to sie nawet nie wybieram ...
    Ojej to u Ciebie hardkorowo, ciekawe jak u mnie będzie, bo ja jeszcze nigdy nie robiłam.

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Ojej to u Ciebie hardkorowo, ciekawe jak u mnie będzie, bo ja jeszcze nigdy nie robiłam.
    Oj strasznie :( dobrze ze tylko raz na cala ciaze o ile wszystko ok .

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dotychczas w Luxmed lekarka robiła o dziwo usg na każdej wizycie. ;d Ale trafiłam na bardzo spoko babkę, tylko z terminami do niej mega problem... Zobaczymy jak jutro, bo jak zobaczy, że połówkowe były to może stwierdzi, że odpuszcza.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie robicie tą glukozę? Ja dostałam tez niby kartkę która nazywa się skierowanie do laboratorium z pieczątką ale nie wiem, czy mogę z tym isc gdzieś na NFZ, czy to tylko taka kartka i formacyjna? :P widziałam, ze dużo osób w diagnostyce zawsze siedzi i to robi, wiecie ile to kosztuje? Szczerze to prawie nigdy nic nie robiłam na FNZ i nie wiem jak to w praktyce wyglada :P

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze od prywatnego dostaje taką kartkę z pieczątką.. Ostatnio pytałam w diagnostyce bo mi się nie chciało do Luxmedu lecieć to mi powiedzieli, że to jest tylko informacyjna dla mnie i na NFZ nie obowiązuje.

Mała przeszla mi chyba wyżej i zaczęłam czuć jej kopy pod żebrami. Wcześniej uparciuch trzymał się dołu w poprzek cały czas. ;d

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ