X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Ja tez po wizycie malenstwo wazy 350 gram :) i jednak będzie córeczka <3 takze prosze o zmiane na liście :p szyjka 4,5cm ale blizna po cięciu w kiepskim stanie no cóż trzeba sie oszczedzac :)
    W jakim sklepie najładniejsze ubranka dla dziewczynki ? Zawsze patrzylam na koszule i spodnie 🙈
    Gratulacje 😍😍

Czy odczuwacie kłucia w pochwie? Mam wrażenie jakby mały kopał w szyjke, czy któraś z was czuła coś podobnego? Do tego od dwóch dni czasem pojawia się u mnie gęsty ciągnący śluz, trochę mnie to martwi.

Mmiśka lubi tę wiadomość

2a723bfcf6.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Ja tez po wizycie malenstwo wazy 350 gram :) i jednak będzie córeczka <3 takze prosze o zmiane na liście :p szyjka 4,5cm ale blizna po cięciu w kiepskim stanie no cóż trzeba sie oszczedzac :)
    W jakim sklepie najładniejsze ubranka dla dziewczynki ? Zawsze patrzylam na koszule i spodnie 🙈
    Hihi, nieźle. Ja liczyłam na takie info na połówkowych, że jednak dziewczynka, ale zostałam pozbawiona złudzeń - pokazała mi tak ewidentnego fiutka i jajeczka 🙂.

Dziewczęce wszędzie znajdzie się jakieś ładne. Ja mam problem z chłopięcymi, no jakoś nic mi się nie podoba🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 16:05

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Dziewczyny, wiele z Was ma już dzieci, dlatego prośba o pomoc. Dajcie znać proszę czego Waszym zdaniem mi jeszcze brakuje z ubranek.

Mam na 56:
    2 czapeczki
    4 pajacyki
    1 kaftanik z długim rękawem
    2 body z długim rękawem
    3 body z krótkim rękawem
    3 półśpioszki

Mam na 62:
    2 czapeczki
    3 pary spodenek
    2 pary półśpioszków
    5 bodziaków z krótkim rękawem
    7 bodziaków z długim rękawem
    1 bluzeczka na długi rękaw
    8 pajacyków
    1 "wyjściowy" pajacyk bez stópek

Nie mam jeszcze skarpetek i na pewno kupię dresowy kombinezon na spacery i wyjście ze szpitala. Co jeszcze dokupić, jak myślicie? :)

Też bym dokupilam jeszcze kilka bodziaków i spodenek na 56. Czasem maluszka trzeba przebrać nawet kilka razy dziennie.
    Na 62 chyba bym więcej póki co nie kupowała - zobaczysz co Ci pasuje, w co najwygodniej ubierać i wtedy dokupisz co uznasz. Ja zrobiłam np błąd, że nakupowalam na 62 bodziaków kopertowych, bo myślałam że takie super że nie trzeba przez głowę przekładać i w sumie ich prawie nie użyłam bo okazało sie, że kompletnie nie pasują mi bo wkurzało mnie ich zapinanie.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla mnie body kopertowe byly koszmarem :D
    Nawet polozne w szpitalu mowily ze ich nie cierpia :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimiśka gratulacje!

U mnie po połówkowych potwierdzony już chyba ostatecznie chłopak :D. Solidny, bo waży 460 gr :D (ogólnie wszystko wskazuje na to, że jestem dobry tydzień wcześniej niż OM i suwak). Wszystko w porządku, całą wizytę prawie ssał kciuk i nawet dostaliśmy krótki filmik jak wkłada kciuka do buzi :D.

Mi się właśnie te z newbie podobają z kapphala, dla dziewczynek są śliczne, takie ciut retro, tylko ceny prawie jak dla dorosłych ;P, trzeba na jakieś promki zapolować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 17:51

Gabriella, juna, Paatka, MrsKiss, pingwinkowa, XKamaCX lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Mimiśka gratulacje!

U mnie po połówkowych potwierdzony już chyba ostatecznie chłopak :D. Solidny, bo waży 480 gr :D (ogólnie wszystko wskazuje na to, że jestem dobry tydzień wcześniej niż OM i suwak). Wszystko w porządku, całą wizytę prawie ssał kciuk i nawet dostaliśmy krótki filmik jak wkłada kciuka do buzi :D.

Mi się właśnie te z newbie podobają z kapphala, dla dziewczynek są śliczne, takie ciut retro, tylko ceny prawie jak dla dorosłych ;P, trzeba na jakieś promki zapolować
    Ooo gratulacje , kawał chlopa :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Jestem po usg:) wszystko wygląda dobrze, mały waży 350g.
    Mam wymiary:
    Bpd - odpowiada 21 tc
    Hc- 20 tc
    Ac- 21tc
    Fl- 19tc

Czy takie rozjazdy są ok? Pani doktor nic nie mówiła, a wynik zobaczyłam już po wyjściu
    Kalade, ja co miesiąc mam rozjazdy i co miesiąc inne :) Po połówkowych mi wychodzi, że łepek i brzuszek ma większy (to po tatusiu), nóżki krótsze (to po mamusi) :) I miesiąc temu mi wychodził termin z usg o tydzień wcześniej niż z OM, a teraz wyszedł mi identyczny. Także nie ma się co denerwować :)

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Też bym dokupilam jeszcze kilka bodziaków i spodenek na 56. Czasem maluszka trzeba przebrać nawet kilka razy dziennie.
    Na 62 chyba bym więcej póki co nie kupowała - zobaczysz co Ci pasuje, w co najwygodniej ubierać i wtedy dokupisz co uznasz. Ja zrobiłam np błąd, że nakupowalam na 62 bodziaków kopertowych, bo myślałam że takie super że nie trzeba przez głowę przekładać i w sumie ich prawie nie użyłam bo okazało sie, że kompletnie nie pasują mi bo wkurzało mnie ich zapinanie.
    Dzięki, wszystkie rady są na wagę zlota:) ja mam część kopwrtpwych, ale większość przez główkę składanych, ale próbowałam już, żeby były mocno elastyczne 🙈
    Jade jutro na zakupy, może dokupie resztę i będę miała z głowy, no teraz mąż wraca to zacznie się jeżdżenie za innymi rzeczami :)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Kalade, ja co miesiąc mam rozjazdy i co miesiąc inne :) Po połówkowych mi wychodzi, że łepek i brzuszek ma większy (to po tatusiu), nóżki krótsze (to po mamusi) :) I miesiąc temu mi wychodził termin z usg o tydzień wcześniej niż z OM, a teraz wyszedł mi identyczny. Także nie ma się co denerwować :)
    Oj to faktycznie nie ma co się przejmować. Pewnie zależy to od ułożenia dziecka też itp. Ważne, że wszystko jest ok:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jade do LuxMedu na wizytę po skierowanie na glukozę.. Jestem ciekawa ile moja Klusia ma, bo w 20+0 miała 370g, a to 1,5 tyg. temu było, więc pewnie też powoli do pięćsetki dobija ;d

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro LuxMed - po zwolnienie i skierowanie na kolejne badania. Nie lubię tam chodzić, bo te wizyty nic mi nie wnoszą, no może poza tym, że przytyłam :P Jak idę prywatnie to zawsze mam usg, a w Luxmedzie tylko gadu gadu...

Mój Jasiek zmienił pozycję chyba i tak mnie napierdziela w plecy, że nie mogę wytrzymać :/

1267e64ec8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz dostalam skierowanie na glukoze ale na samą myśl mi slabo :/ przed świętami mam zrobic :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Ja też jutro LuxMed - po zwolnienie i skierowanie na kolejne badania. Nie lubię tam chodzić, bo te wizyty nic mi nie wnoszą, no może poza tym, że przytyłam :P Jak idę prywatnie to zawsze mam usg, a w Luxmedzie tylko gadu gadu...

Mój Jasiek zmienił pozycję chyba i tak mnie napierdziela w plecy, że nie mogę wytrzymać :/

Też nie lubię tych wizyt w luxmedzie, bo to taka pogadanka o niczym, nigdy nic o dziecku się nie dowiaduję.
    Miałam w zeszłym tyg takie bóle, pomogło mi trochę siedzenie na piłce.

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Tez juz dostalam skierowanie na glukoze ale na samą myśl mi slabo :/ przed świętami mam zrobic :D

Też będę w grudniu robić. I też mi słabo, ale nie z powodu samego badania, bo ono na mnie wrażenia nie robi. Po prostu wiem, że idę usłyszeć wyrok 😂

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Też będę w grudniu robić. I też mi słabo, ale nie z powodu samego badania, bo ono na mnie wrażenia nie robi. Po prostu wiem, że idę usłyszeć wyrok 😂
    Aaa czyli zupelnie inna kwestia :D ja nie dosc ze dwie godziny walczę zeby nie zwymiotowac to jeszcze te zaslabniecia :D bez męża to sie nawet nie wybieram ...

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Aaa czyli zupelnie inna kwestia :D ja nie dosc ze dwie godziny walczę zeby nie zwymiotowac to jeszcze te zaslabniecia :D bez męża to sie nawet nie wybieram ...
    Ojej to u Ciebie hardkorowo, ciekawe jak u mnie będzie, bo ja jeszcze nigdy nie robiłam.

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Ojej to u Ciebie hardkorowo, ciekawe jak u mnie będzie, bo ja jeszcze nigdy nie robiłam.
    Oj strasznie :( dobrze ze tylko raz na cala ciaze o ile wszystko ok .

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dotychczas w Luxmed lekarka robiła o dziwo usg na każdej wizycie. ;d Ale trafiłam na bardzo spoko babkę, tylko z terminami do niej mega problem... Zobaczymy jak jutro, bo jak zobaczy, że połówkowe były to może stwierdzi, że odpuszcza.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie robicie tą glukozę? Ja dostałam tez niby kartkę która nazywa się skierowanie do laboratorium z pieczątką ale nie wiem, czy mogę z tym isc gdzieś na NFZ, czy to tylko taka kartka i formacyjna? :P widziałam, ze dużo osób w diagnostyce zawsze siedzi i to robi, wiecie ile to kosztuje? Szczerze to prawie nigdy nic nie robiłam na FNZ i nie wiem jak to w praktyce wyglada :P

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze od prywatnego dostaje taką kartkę z pieczątką.. Ostatnio pytałam w diagnostyce bo mi się nie chciało do Luxmedu lecieć to mi powiedzieli, że to jest tylko informacyjna dla mnie i na NFZ nie obowiązuje.

Mała przeszla mi chyba wyżej i zaczęłam czuć jej kopy pod żebrami. Wcześniej uparciuch trzymał się dołu w poprzek cały czas. ;d

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ