Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmiśka wrote:Ja tez po wizycie malenstwo wazy 350 gram i jednak będzie córeczka takze prosze o zmiane na liście :p szyjka 4,5cm ale blizna po cięciu w kiepskim stanie no cóż trzeba sie oszczedzac
W jakim sklepie najładniejsze ubranka dla dziewczynki ? Zawsze patrzylam na koszule i spodnie 🙈
Czy odczuwacie kłucia w pochwie? Mam wrażenie jakby mały kopał w szyjke, czy któraś z was czuła coś podobnego? Do tego od dwóch dni czasem pojawia się u mnie gęsty ciągnący śluz, trochę mnie to martwi.
Mmiśka lubi tę wiadomość
-
Mmiśka wrote:Ja tez po wizycie malenstwo wazy 350 gram i jednak będzie córeczka takze prosze o zmiane na liście :p szyjka 4,5cm ale blizna po cięciu w kiepskim stanie no cóż trzeba sie oszczedzac
W jakim sklepie najładniejsze ubranka dla dziewczynki ? Zawsze patrzylam na koszule i spodnie 🙈
Dziewczęce wszędzie znajdzie się jakieś ładne. Ja mam problem z chłopięcymi, no jakoś nic mi się nie podoba🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 16:05
-
kalade wrote:Dziewczyny, wiele z Was ma już dzieci, dlatego prośba o pomoc. Dajcie znać proszę czego Waszym zdaniem mi jeszcze brakuje z ubranek.
Mam na 56:
2 czapeczki
4 pajacyki
1 kaftanik z długim rękawem
2 body z długim rękawem
3 body z krótkim rękawem
3 półśpioszki
Mam na 62:
2 czapeczki
3 pary spodenek
2 pary półśpioszków
5 bodziaków z krótkim rękawem
7 bodziaków z długim rękawem
1 bluzeczka na długi rękaw
8 pajacyków
1 "wyjściowy" pajacyk bez stópek
Nie mam jeszcze skarpetek i na pewno kupię dresowy kombinezon na spacery i wyjście ze szpitala. Co jeszcze dokupić, jak myślicie?
Też bym dokupilam jeszcze kilka bodziaków i spodenek na 56. Czasem maluszka trzeba przebrać nawet kilka razy dziennie.
Na 62 chyba bym więcej póki co nie kupowała - zobaczysz co Ci pasuje, w co najwygodniej ubierać i wtedy dokupisz co uznasz. Ja zrobiłam np błąd, że nakupowalam na 62 bodziaków kopertowych, bo myślałam że takie super że nie trzeba przez głowę przekładać i w sumie ich prawie nie użyłam bo okazało sie, że kompletnie nie pasują mi bo wkurzało mnie ich zapinanie.
-
Mimiśka gratulacje!
U mnie po połówkowych potwierdzony już chyba ostatecznie chłopak . Solidny, bo waży 460 gr (ogólnie wszystko wskazuje na to, że jestem dobry tydzień wcześniej niż OM i suwak). Wszystko w porządku, całą wizytę prawie ssał kciuk i nawet dostaliśmy krótki filmik jak wkłada kciuka do buzi .
Mi się właśnie te z newbie podobają z kapphala, dla dziewczynek są śliczne, takie ciut retro, tylko ceny prawie jak dla dorosłych ;P, trzeba na jakieś promki zapolowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 17:51
Gabriella, juna, Paatka, MrsKiss, pingwinkowa, XKamaCX lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:Mimiśka gratulacje!
U mnie po połówkowych potwierdzony już chyba ostatecznie chłopak . Solidny, bo waży 480 gr (ogólnie wszystko wskazuje na to, że jestem dobry tydzień wcześniej niż OM i suwak). Wszystko w porządku, całą wizytę prawie ssał kciuk i nawet dostaliśmy krótki filmik jak wkłada kciuka do buzi .
Mi się właśnie te z newbie podobają z kapphala, dla dziewczynek są śliczne, takie ciut retro, tylko ceny prawie jak dla dorosłych ;P, trzeba na jakieś promki zapolować -
kalade wrote:Jestem po usg:) wszystko wygląda dobrze, mały waży 350g.
Mam wymiary:
Bpd - odpowiada 21 tc
Hc- 20 tc
Ac- 21tc
Fl- 19tc
Czy takie rozjazdy są ok? Pani doktor nic nie mówiła, a wynik zobaczyłam już po wyjściu -
pingwinkowa wrote:Też bym dokupilam jeszcze kilka bodziaków i spodenek na 56. Czasem maluszka trzeba przebrać nawet kilka razy dziennie.
Na 62 chyba bym więcej póki co nie kupowała - zobaczysz co Ci pasuje, w co najwygodniej ubierać i wtedy dokupisz co uznasz. Ja zrobiłam np błąd, że nakupowalam na 62 bodziaków kopertowych, bo myślałam że takie super że nie trzeba przez głowę przekładać i w sumie ich prawie nie użyłam bo okazało sie, że kompletnie nie pasują mi bo wkurzało mnie ich zapinanie.
Jade jutro na zakupy, może dokupie resztę i będę miała z głowy, no teraz mąż wraca to zacznie się jeżdżenie za innymi rzeczami -
aniaem86 wrote:Kalade, ja co miesiąc mam rozjazdy i co miesiąc inne Po połówkowych mi wychodzi, że łepek i brzuszek ma większy (to po tatusiu), nóżki krótsze (to po mamusi) I miesiąc temu mi wychodził termin z usg o tydzień wcześniej niż z OM, a teraz wyszedł mi identyczny. Także nie ma się co denerwować
-
Ja też jutro LuxMed - po zwolnienie i skierowanie na kolejne badania. Nie lubię tam chodzić, bo te wizyty nic mi nie wnoszą, no może poza tym, że przytyłam Jak idę prywatnie to zawsze mam usg, a w Luxmedzie tylko gadu gadu...
Mój Jasiek zmienił pozycję chyba i tak mnie napierdziela w plecy, że nie mogę wytrzymać -
nick nieaktualnyaniaem86 wrote:Ja też jutro LuxMed - po zwolnienie i skierowanie na kolejne badania. Nie lubię tam chodzić, bo te wizyty nic mi nie wnoszą, no może poza tym, że przytyłam Jak idę prywatnie to zawsze mam usg, a w Luxmedzie tylko gadu gadu...
Mój Jasiek zmienił pozycję chyba i tak mnie napierdziela w plecy, że nie mogę wytrzymać
Też nie lubię tych wizyt w luxmedzie, bo to taka pogadanka o niczym, nigdy nic o dziecku się nie dowiaduję.
Miałam w zeszłym tyg takie bóle, pomogło mi trochę siedzenie na piłce. -
Mmiśka wrote:Tez juz dostalam skierowanie na glukoze ale na samą myśl mi slabo przed świętami mam zrobic
Też będę w grudniu robić. I też mi słabo, ale nie z powodu samego badania, bo ono na mnie wrażenia nie robi. Po prostu wiem, że idę usłyszeć wyrok 😂 -
pingwinkowa wrote:Też będę w grudniu robić. I też mi słabo, ale nie z powodu samego badania, bo ono na mnie wrażenia nie robi. Po prostu wiem, że idę usłyszeć wyrok 😂
-
nick nieaktualnyMmiśka wrote:Aaa czyli zupelnie inna kwestia ja nie dosc ze dwie godziny walczę zeby nie zwymiotowac to jeszcze te zaslabniecia bez męża to sie nawet nie wybieram ...
-
U mnie dotychczas w Luxmed lekarka robiła o dziwo usg na każdej wizycie. ;d Ale trafiłam na bardzo spoko babkę, tylko z terminami do niej mega problem... Zobaczymy jak jutro, bo jak zobaczy, że połówkowe były to może stwierdzi, że odpuszcza.
-
A gdzie robicie tą glukozę? Ja dostałam tez niby kartkę która nazywa się skierowanie do laboratorium z pieczątką ale nie wiem, czy mogę z tym isc gdzieś na NFZ, czy to tylko taka kartka i formacyjna? widziałam, ze dużo osób w diagnostyce zawsze siedzi i to robi, wiecie ile to kosztuje? Szczerze to prawie nigdy nic nie robiłam na FNZ i nie wiem jak to w praktyce wyglada2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ja zawsze od prywatnego dostaje taką kartkę z pieczątką.. Ostatnio pytałam w diagnostyce bo mi się nie chciało do Luxmedu lecieć to mi powiedzieli, że to jest tylko informacyjna dla mnie i na NFZ nie obowiązuje.
Mała przeszla mi chyba wyżej i zaczęłam czuć jej kopy pod żebrami. Wcześniej uparciuch trzymał się dołu w poprzek cały czas. ;d