Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
pingwinkowa wrote:Masakra z tymi hemoroidami. W poprzedniej ciąży męczyły mnie zaparcia i wtedy się pojawiły. Gin przepisała mi wtedy tabletki cyclo3fort i stosowałam jeszcze prosterisan. Pomogło, ale po porodzie wylazły takie olbrzymy, że czułam się jakbym miała pupę pawiana😂 siedzenie to była tortura. Używałam znów tego prosterisanu i ulgę przynosiły okłady z lodu. Po kilku dniach już było ok. Teraz na szczęście zaparć nie mam, więc czają się schowane, ale po porodzie pewnie znowu będzie dramat
-
Ja biorę heparynę rano, acard wieczorem .
A do szpitala chyba tez chce wziąć właściwie tylko pajacyk w dwóch rozmiarach + czapeczkę + jakaś cieplejsza bluzeczkę w większym rozmiarze. Aaa, no i u nas jest napisane żeby wziąć rękawiczki niedrapki. Ciuszków niby nie trzeba brać bo maja, ale chce wziąć. A te rękawiczki po co właściwie? Tez żeby cieplej było?karolkowa lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
tylko pajacyk ? i od razu kocyk? słyszałam, że dziecko ma mieć dodatkową warstwę a jeszcze takie nowo-narodzone to już w ogóle. Jak wspominałam ja urodziłam miesiąc wcześniej, małą dogrzewali jeden dzień w inkubatorze, a później mi ją dali ale miała razem z kocami chyba z 6 warstw. I jeszcze kazali sprawdzić czy dobrze ciepło trzyma. Ja myślę o np. body i pajacyk,lub body kaftanik i śpiochy oczywiście plus okrycie jakieś.
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
Córce ubierałam w szpitalu pajacyka albo body + półśpiochy, do tego była zawinięta w pieluszkę i w rożek, czapeczki nie zakładałam. Było ok, nie marzła. Co prawda był to początek wrzesnia, ale myślę że teraz jak będę rodzic jeszcze w marcu to będzie grzane i też będzie na oddziale cieplutko. Wezmę ze sobą w razie potrzeby czapeczkę i ewentualnie na body będę zakładać pajacyka jeśli będzie taka potrzeba.
-
Jitka wrote:tylko pajacyk ? i od razu kocyk? słyszałam, że dziecko ma mieć dodatkową warstwę a jeszcze takie nowo-narodzone to już w ogóle. Jak wspominałam ja urodziłam miesiąc wcześniej, małą dogrzewali jeden dzień w inkubatorze, a później mi ją dali ale miała razem z kocami chyba z 6 warstw. I jeszcze kazali sprawdzić czy dobrze ciepło trzyma. Ja myślę o np. body i pajacyk,lub body kaftanik i śpiochy oczywiście plus okrycie jakieś.
A z tą dodatkowa warstwą to nie chodzi o wyjścia na dwór? Ja tak słyszałam i w domu ubierałam jak siebie, a na dwór właśnie jedna warstwę więcej. Świeżo po urodzeniu to właśnie leżała zawinięta w rożek albo kocyk. -
karolkowa wrote:Dziewczyny co biorą Acard i heparynę. Które bierzecie kiedy? Co rano a co wieczorem??
Wczoraj byliśmy na 30. Młody mnie tak skopał, że dzisiaj wszystko mnie boli. Czuje się jakbym przebiegła maraton, a siedziałam tylko przy stole. U nas w domu cisza, spokój, większość dnia siedzę sama z psem. Nie wiem co będzie po porodzie jak on tak na hałas reaguje😱 nigdzie indziej nie zaśnie🤔karolkowa lubi tę wiadomość
👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Gem wrote:Cześć dziewczyny czy któraś z was ma niedoczynność tarczycy ? Mam pytanie jak często macie zlecone od lekarza badanie poziomu tsh i ft4, co miesiąc czy rzadziej ? Pozdrawiam
Ja od początku ciąży badałam max 3-4 razy, wyniki mam lepsze niż przed ciąża więc może przez to. Ogólnie mój dr mało badań zleca...👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Ja rodziłam w czerwcu, zaraz po porodzie Mały miał body z krótkim, pajacyk, becik i czapeczkę. Kiepsko trzymał ciepło. U noworodków z tym różnie, a on się rodził miesiąc przed terminem. Potem już ubierałam jak siebie. Jak był upał to nie leżał w długim rękawie dodatkowa warstwa dotyczy tylko noworodków, czyli przez pierwszy miesiąc życia. A jak jest gorąco to dodatkową warstwą jest np. Cienka pieluszka tetrowa. Pamiętam jak w lato w gorąc wybrałam się do lekarza na ważenie w body z długim i czapeczce. Myślałam, że lekarka mnie tam rozniesie 😛 Skutecznie oduczyła mnie przegrzewania 😁Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Dziewczyny a jak ukladacie ciuszki w komodzie? Sortujecie na gotowy zestaw czy raczej kupeczki z np.bodami z dlugim rekawem, śpiochy itd.. ?03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sesil wrote:Dziewczyny a jak ukladacie ciuszki w komodzie? Sortujecie na gotowy zestaw czy raczej kupeczki z np.bodami z dlugim rekawem, śpiochy itd.. ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 13:10
-
nick nieaktualnyGem wrote:Cześć dziewczyny czy któraś z was ma niedoczynność tarczycy ? Mam pytanie jak często macie zlecone od lekarza badanie poziomu tsh i ft4, co miesiąc czy rzadziej ? Pozdrawiam
-
Gem wrote:Cześć dziewczyny czy któraś z was ma niedoczynność tarczycy ? Mam pytanie jak często macie zlecone od lekarza badanie poziomu tsh i ft4, co miesiąc czy rzadziej ? Pozdrawiam
Co do ubranek sortuje rodzajami ubranek. 😊
NADZIEJA...
A jaka dawkę leku bierzecie na tą tarczyce przy jakim wyniku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 15:40
NADZIEJA...
Ja robię TSH, ft4 co miesiąc, dawkę ustawia mi moja ginekolog.
Przy TSH 1,59, ft4 13,32 mam brać 5dni 112,5, 2 dni 75
Co do ubierania - poprzednio rodziłam w czerwcu i w noc bezpośrednio po porodzie mała się trochę wychłodziła: miała pajac, kaftanik z długim i czapeczkę, zawinięta w kocyk szpitalny. Kazali dodatkowo w rożek włożyć i ewentualnie kocyk, żeby szybko rozgrzać.
A potem to w pajacu i rożku leżała i było ok.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Ja tarczyce badam co wizytę czyli co 4tyg nie czekam na skierowanie od lekarza bo mam duże skoki i wolę zapłacić A z racji tego że i tak mnie kuja to badam przy okazji. Tsh ostatnio miałam na poziomie 1,22 A ft4 15 z hakiem i biorę euthyrox 50 A co 3 dzień 75. Przy większej dawce miałam tsh 0,22 ale tarczyca żyje swoim życiem i w zasadzie co wyniki to inne wartości
-
U mnie wszystko w organizerach z ikei poukładane w pionie. Osobno każdy rodzaj ubranka. Wpisz sobie w google: ułożenie ciuszków niemowlęcych, to zobaczysz o co mi chodzi. Ja to bym się odnalazła w każdym ułożeniu, ale chodziło o ułatwienie mężowi. Na początku mial nawet kartki z rysunkiem gdzie co jest wlożone. Coś w tym stylu jak tu na pierwszym zdjęciu: https://www.moje-idealia.pl/2016/11/jak-przygotowac-ubranka-dla-noworodka.html
-
Ja rodziłam 10.09, było tak średnio ciepło na dworze ale sale dobrze grzali w szpitalu, u mnie dają ubranka i miał na sobie ten ich turbo niewygodny kaftanik to się chyba nazywa, taka bluzeczka na długi jakoś krzyżowo wiązana na brzuszku, i w kocyku, bez spodenek i czapki (w czapce go dostałam po porodzie cc bezpośrednio tylko a potem zdjęłam już na sali normalnej), wszystkie tak samo były ubrane chyba że ktoś w swoje ubierał (teraz na pewno wezmę body na długi bo tamto bylo koszmarne do zakładania i podwijalo się ciagle🤦) wcześniaki były może na innych salach więc tu już nie wiem jak ubierali. W domu zakładałam body na krótki i na to pajac:) no i byl wtedy jeden tydzień upałów jak miał właśnie tydzień to na krótki normalnie zakładałam i spodenki cienkie w te najcieplejsze godziny:) dalej już było zimno więc nie trzeba bylo się zastanawiać jak ubrac;)
A jeszcze sobie przypomnialam że w sumie ten pajac to na noc częściej a w dzuen body na długi i spioszki królowały tak przez 1-2mce, głównie dlatego że takie ubranka dostałam od szwagierki po jej synkach;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 17:34