Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jakie wkładki laktacyjne polecacie?
1000, to pewne, że w Miejskim tata nie będzie mógł być przy porodzie? Na Bydgoszczanach ktoś pisał, że porody rodzinne się odbywająWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 11:40
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
summer..86 wrote:A gdzie boli Cie żebro? Mnie kłuje, piecze? pod lewą piersią, tak bliżej mostka/środka. I nie wiem czy to przez zgagę czy panienka coś uciska 🤔 Fakt faktem, że też mam problem ze spaniem na lewej stronie i czasami problem żeby się swobodnie przewrócić, a z kolei na prawym boku zgaga jest bardziej dokuczliwa 😕
Ja mam spakowaną torbę i raczej powinno mi się tam wszystko zmieścić, nawet jak dorzucę jakieś herbatniki i mus.
Na wszelki wypadek rzeczy dla dziecka tzn. ciuszki włożę do takiej podręcznej torby na ramię i pewnie zostawię u męża w aucie. -
ElenaM wrote:Blue_eyed_girl wcale ci się nie dziwię. Skoro to goście Twojego M to myślę że on powinien zadbać o to byś Ty nie musiała nic przy nich ani po nich robić. Ale mega współczuję samego tak długiego pobytu bo to żaden komfort dla Ciebie.
Ja się spakowałam w kabinowke. Pół na poród dla mnie, pół rzeczy wymagane do szpitala (podkłady, wkładki, pampersy itd). Oczywiście zabrakło miejsca na przekąski i kosmetyki więc biorę większą torebkę taka codzienna. Rzeczy małej i koszule do karmienia już dołożyłam do innej torby by mi ją dostarczyli po porodzie. Może przez okno choć wrzucą .
Na ból krocza spowodowany ciężarem brzucha polecam tejpy u fizjo. Miałam 4 dni i mega ulga. Teraz musiałam zdjąć i znowu się mecze . Ale fakt że po tejpach znalazłam pierwszy rozstęp 😱.
Odebrałam dziś wynik GBS. Niestety dodatni . Miałam na wizycie za tydzień go dostać ale po ostatnich skurczach stwierdzilam że lepiej go mieć. Teraz wiem że nie mogę zwlekać z dojazdem do szpitala. Czy któraś z was miała GBS +? Dłużej byłyście po porodzie w szpitalu z maluchem?ElenaM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjuna wrote:Dziewczyny, jakie wkładki laktacyjne polecacie?
-
nick nieaktualny
-
juna wrote:Dziewczyny, jakie wkładki laktacyjne polecacie?
1000, to pewne, że w Miejskim tata nie będzie mógł być przy porodzie? Na Bydgoszczanach ktoś pisał, że porody rodzinne się odbywają
Johnsons baby i lansinoh nigdy mnie nie zawiodly a mleko sie lalo przetestowalam.troche tych wkladek przez rokWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 11:43
-
A ja wkładki kupiłam wielorazowe za bezcen na aliexpress do szpitala mam jakieś małe opakowanie jednorazówek. Te z ali mam już przetestowane przy córce, strasznie mnie denerwowało w jednorazowych to generowanie śmieci, a były mi potrzebne naprawdę długo. Chyba gdzieś do 8-9 miesiąca karmienia mleko mi się z cycków wylewało te z ali mi się udały z jakiegoś super chłonnego materiału, fajnie się dopasowywały no i częste pranie nic im nie zaszkodziło, więc teraz sobie tylko dokupiłam
juna lubi tę wiadomość
-
Dzięki Mmiska. Właśnie się najbardziej bałam że będziemy dłużej w szpitalu.
Mmiśka lubi tę wiadomość
Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Dzięki dziewczyny. Opcja z wielorazówkami do mnie przemawia. Do szpitala kupię jednorazówki. O lansinoh czytalam dużo pozytywnych recenzji.
Po przeczytaniu info, że jest zakaz porodów z mężem trochę wpadłam w panikę i się poryczałam. Na grupie na fb dziewczyny wrzuciły link https://www.rodzicpoludzku.pl/aktualnosci/1378-ograniczanie-prawa-do-odwiedzin-w-szpitalach.html
Może jeszcze nie wszystko stracone.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
ElenaM, męża siostra też miała gbs, podali jej antybiotyk przy porodzie a niestety Mała i tak się zaraziła, leżały 10 dni. Zależy czy Dzieciatko się zarazi, czy nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 13:26
-
Mialam GBS dodatni i po porodzie nie ma to juz najmniejszego znaczenia. W trakcie co 4h podawana kroplowka z antybiotykiem i tyle. Jesli byl podany odpowiednio antybiotyk, to dzieciaczki nawet zadnych badan w tym kierunku nie maja robionych.
Dla mnie najlepsze wkladki to lansinoh - są cieniutkie, chłonne, nie zbrylają się, nie odznaczają na biustonoszu, nie czuc, ze je sie ma. Cena też ciut wyzsza, ale dla mnie sa warte tej kasy bardzo. Szczegolnie latem... Jak nie moglam dostac lansinoha i kupowalam na szybko inne to wiecznie piersi zlane potem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 13:38
Mmiśka lubi tę wiadomość
-
Elena M pomaga ile może ale niestety nie jest w stanie teraz wziąć wolne na cały ich pobyt, przy własnej działalności nie jest to realne tym bardziej zw poród się zbliza i chciałabym żeby wtedy został trochę w domu. Przyjeżdża do nas jeden znajomy dość często i on to zupełnie inna bajka, zawsze mi pomaga jak trzeba. A oni to jak w hotelu..
Tak jeszcze z innej beczki, czy te zdejmowanie elementy z gondoli w wózku też pierzecie? I dziewczyny, które mają dostawne łóżeczko chicco, coś w nim pierzecie? -
MrsKiss wrote:A ja wkładki kupiłam wielorazowe za bezcen na aliexpress do szpitala mam jakieś małe opakowanie jednorazówek. Te z ali mam już przetestowane przy córce, strasznie mnie denerwowało w jednorazowych to generowanie śmieci, a były mi potrzebne naprawdę długo. Chyba gdzieś do 8-9 miesiąca karmienia mleko mi się z cycków wylewało te z ali mi się udały z jakiegoś super chłonnego materiału, fajnie się dopasowywały no i częste pranie nic im nie zaszkodziło, więc teraz sobie tylko dokupiłam
-
kalade wrote:A podzielisz się linkiem?
#Aliexpress 10,76 zł 10%OFF | 4 sztuk wielokrotnego użytku zmywalny karmienie dziecka piersi macierzyństwo wkładki laktacyjne szczelne zapobieganie antyprzepełnieniu klocki dla biustonosz dla kobiet w ciąży Pad mama
https://a.aliexpress.com/_BTvcIr
Ale kurczę patrzę na cenę i jak ja je niedawno kupowałam to była para po 5 zł z groszami 😶kalade lubi tę wiadomość
-
ja po wizycie i u mnie okazało się że ten ból krocza to była skracająca się szyjka. Ogólnie mam tylko leżeć bo szyjka króciutka i miękka gotowa na poród. dziś pobrany miała gbs, za 2 tyg wizyta i dr zdecyduje czy podajemy sterydy (?) ogólnie mnie to trochę przeraziło bo moja dr fajna babka opanowana a tu mnie nieźle na straszyła a ja głupia ani torby spakowanej i w trakcie prania ciuszków. nawet nie wiem ile młody waży bo był tak zwinięty w kłębuszek że tylko serce osłuchane
-
Paatka wrote:Mialam GBS dodatni i po porodzie nie ma to juz najmniejszego znaczenia. W trakcie co 4h podawana kroplowka z antybiotykiem i tyle. Jesli byl podany odpowiednio antybiotyk, to dzieciaczki nawet zadnych badan w tym kierunku nie maja robionych.
Dla mnie najlepsze wkladki to lansinoh - są cieniutkie, chłonne, nie zbrylają się, nie odznaczają na biustonoszu, nie czuc, ze je sie ma. Cena też ciut wyzsza, ale dla mnie sa warte tej kasy bardzo. Szczegolnie latem... Jak nie moglam dostac lansinoha i kupowalam na szybko inne to wiecznie piersi zlane potem. -
Justa29 wrote:ja po wizycie i u mnie okazało się że ten ból krocza to była skracająca się szyjka. Ogólnie mam tylko leżeć bo szyjka króciutka i miękka gotowa na poród. dziś pobrany miała gbs, za 2 tyg wizyta i dr zdecyduje czy podajemy sterydy (?) ogólnie mnie to trochę przeraziło bo moja dr fajna babka opanowana a tu mnie nieźle na straszyła a ja głupia ani torby spakowanej i w trakcie prania ciuszków. nawet nie wiem ile młody waży bo był tak zwinięty w kłębuszek że tylko serce osłuchane
-
Justa29 a ile ma Twoja ciąża? No właśnie niby ból na tym etapie ciąży już jest normalny ale jak widać może oznaczać całkiem co innego. Ja mam wizytę za tydzień i też się zastanawiam czy już coś się zapowiada czy nie. Chociaż koleżanka po wizycie mówiła że jej szyjka jest długa i twarda a 3 dni później już jej wody odeszły i wylądowała na porodówce. Fakt że 50 godz od odejścia wód dopiero urodziła ale wcześniej właśnie nic nie zapowiadało.Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰