X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hevea duo activia piankowy, bardzo dobry materac i mogę z czystym sumieniem polecić :) raczej w kokosy i gryki bym nie szła, bo lubią się w nich pojawiać robaki.

Moja mała fika cały czas, czy to dzień czy noc. Wypycha wszystkie części, a wczoraj intensywnie usiłowała przesunąć mi żebra ;)

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Dziewczyny przypomnijcie mi jakie kupiłyście materacyki. Ja jeszcze nie wiem kupionego a jak chciałam pianka lateks to w sklepie mi zaczęli doradzać z kokosem i sama już zgłupiałam....
    Nie wiem, ile w tym prawdy, ale słyszałam, że te naturalne materace są odradzane, bo mogą się zalęgać robale.

Kurcze, mieliśmy dziś iść pierwszy raz od bardzo dawna do teatru, oczywiście miałam spore wątpliwości i w głębi serca liczyłam, że odwołają spektakle, a tu jak na złość odwołania dopiero od jutra :/ Chce ktoś bilety na dziś? Za darmo :P

1267e64ec8.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianka - lateks super,corka korzysta od 2 lat z Havea i nie mamy zarzutów.

Maz poszedl do sklepu teraz... Na polkach resztki, ludzie wychodza z pelnymi koszami tego co zostalo. Jestem przerazona mowiac szczerze tym co sie dzieje. Ja nie wiem, jak to wszystko bedzie wygladalo za miesiac...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Pianka - lateks super,corka korzysta od 2 lat z Havea i nie mamy zarzutów.

Maz poszedl do sklepu teraz... Na polkach resztki, ludzie wychodza z pelnymi koszami tego co zostalo. Jestem przerazona mowiac szczerze tym co sie dzieje. Ja nie wiem, jak to wszystko bedzie wygladalo za miesiac...
    U nas to samo pustki w sklepach .. kolejki do apteki po 30 osob . Z tych nerwów cisnienie mi skacze od rana . Dobrze ze wizyte mam o 17 ... oj nie tak sobie wyobrazalam ten czas :(

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też... Zamiast sie cieszyc, ze niedlugo porod, to ja sie modle, zeby nastapil jak najpozniej, jak to wszystko sie chociaz troche uspokoi...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    U nas to samo pustki w sklepach .. kolejki do apteki po 30 osob . Z tych nerwów cisnienie mi skacze od rana . Dobrze ze wizyte mam o 17 ... oj nie tak sobie wyobrazalam ten czas :(

Serio? A u mnie pustki w lodówce...

Dziewczyny nie denerwujcie się, bo póki co nie ma jakiejś tragedii, a wszystko co się dzieje jest prewencją. Trzeba zachować środki ostrożności i tyle. Nic z tym nie zrobimy, musimy zaakceptować sytuację i psychicznie się przyszykować, ale nie ma co się stresować, bo to tylko na dzieciaczki źle podziała.

1267e64ec8.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów bym chciała poród jak najszybciej, zanim to wszystko na dobre się rozwinie i będą tysiące zarażonych... Już bym chciała mieć małą całą i zdrową w domu...

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    A ja znów bym chciała poród jak najszybciej, zanim to wszystko na dobre się rozwinie i będą tysiące zarażonych... Już bym chciała mieć małą całą i zdrową w domu...
    Spokojnie. Zdazymy urodzic zanim sie to rozkreci. Jestesmy na mecie.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tyle, że poród teraz moglby oznaczac teraz jeszcze inkubator i dłuższy pobyt w szpitalu... A ja i tak mam ciarki, jak sobie pomysle, ze musze córkę na 2 dni zostawić,a gdzie jeszcze dłuższy pobyt...
    Nie ma dobrego rozwiązania. Niezaprzeczalnie w najgorszym czasie dla nas się to rozwija. :( Staram się o tym myśleć jak najmniej, ale trudno mi to przychodzi...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam wg OM 37 tydz, wg owu i I usg będę miała 37.0 w sobotę, więc też tuż tuż... Dlatego zapewne patrzę inaczej niż dziewczyny, które mają jeszcze ciąże niedonoszone. Póki co nie ma u mnie zakazu porodów rodzinnych ani odwiedzin, ale to się może z biegiem czasu dynamicznie zmieniać.

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już bym chciała w przyszłym tygodniu urodzić. W następny czwartek mam ostatnia wizytę, na której już dostanę skierowanie na patologię ciąży.

Jestem przygotowana na siedzenie w domu - od jakiegoś czasu robiłam więcej na obiady żeby trochę pomrozic, tak żeby w cięższe dni z dwojeczka maluchów nie gotować tylko wyciągać sobie gotowce. Mam zapasy na 10 obiadów, a pewnie jeszcze coś dorzucę w tym tygodniu. Kasze, ryże, soczewicę itp też zamawiałam przez neta jakiś miesiąc temu i mamy zapas. Mleko dla córki też zawsze zamawiam więcej jak się trafi gdzieś promka, więc mamy. W piwnicy jeszcze zostało trochę przetworów po zimie.

Z materaców też polecam hevea pianka-lateks.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 14:46

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mi położna na wizycie kazała jeszcze przez dwa najbliższe tygodnie dużo wypoczywać, skoro mam bóle brzucha i jakieś skurcze w tym momencie. I co? Żłobek na dwa tygodnie zamknięty. To wypocznę ze starszą w domu 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 14:44

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Młoda stuka, puka, rozciąga się..ostatnio nawet często w środku dnia.Mam nadzieję, że nie stresuję się tym,że matka trochę świruje w związku z tą całą sytuacją.
    Już się zastanawiam czy odwoływać wizyty kontrolne czy nie, bo przełożyć to nie wiem na kiedy chyba za pół roku?! A akurat czeka mnie ortodonta i endokrynolog :/
    Chciałam zadzwonić do położnej od rodzinnego zapytać czy się spotkamy i też nie wiem.. Poczekam do wizyty u ginekologa, może wytrwam do przyszłego tygodnia :/

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Wczoraj mi położna na wizycie kazała jeszcze przez dwa najbliższe tygodnie dużo wypoczywać, skoro mam bóle brzucha i jakieś skurcze w tym momencie. I co? Żłobek na dwa tygodnie zamknięty. To wypocznę ze starszą w domu 😑

Ja powiem szczerze ze bardziej wypoczywam jak syn jest w domu niz jak musze rano go zawiesc i potem jechac odebrac z przedszkola:)

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Serio? A u mnie pustki w lodówce...

Dziewczyny nie denerwujcie się, bo póki co nie ma jakiejś tragedii, a wszystko co się dzieje jest prewencją. Trzeba zachować środki ostrożności i tyle. Nic z tym nie zrobimy, musimy zaakceptować sytuację i psychicznie się przyszykować, ale nie ma co się stresować, bo to tylko na dzieciaczki źle podziała.
    No u mnie też dużo w lodówce nie ma 😂 ale jak wstawilam na chwile do biedronki po coś na obiad to ludzie z pełnymi koszykami w kasach stali. Przynajmniej mnie przepuscili w kolejce 😂
    I tak już się zastanawiam czy robić jak wszyscy te zapasy czy nie 🤔

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym zastanawiam, ale nie mam ochoty iść do sklepu, jak są tłumy. Może online coś pozamawiam, a do tego czasu w warzywniaczku będę się zaopatrywała. Myślę też, że dziś jest taki kryzysowy dzień ze względu na te wszystkie obwieszczenia o zamknięciach szkół, teatrów itp. i za kilka dni to się trochę uspokoi.

kalade lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Ja powiem szczerze ze bardziej wypoczywam jak syn jest w domu niz jak musze rano go zawiesc i potem jechac odebrac z przedszkola:)
    Hehe, to zazdro. Moja sobie wymyśla wycieczki z dołu domu do góry, oczywiście wiecznie trzeba jej towarzyszyć. A to do jedzenia coś chce i musi że mną robić. Wszędzie ją muszę podnieść, podsadzić, a plecy mnie już strasznie bolą i bez tego. No nic życie, będę wysportowana jak lewandowska 😂

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie polecam wychodzenia do sklepów, byłam dzisiaj w auchan, chciałam zrobić takie zwyczajne zakupy oraz kupić przekąski do szpitala. Ludzi tłum, puste półki, nie widziałam takiego czegoś nawet przed świetami, bo owszem jest dość dużo ludzi ale przynajmniej można coś kupić. A teraz brak podstawowych artykułów. Wymyśliłam sobie, że skoro jest zakaz odwiedzin i być może nie uda się nawet mężowi podać paczki, to wymyśliłam sobie, że kupię takie mini dżemy, czekoladę, miód żeby mieć z czym zjeść te ilości chleba, które podają w szpitalach, ale o takich rarytasach to można pomarzyć. Tak samo jak wafle ryżowe, były jedynie czekoladowe, o smaku pizzy i paprykowym. Czułam się jak wariat w tym sklepie, wszyscy wózki napakowane pod sam sufit. Dobrze, że zostałam przepuszczona w kasie i szybko wyszłam, bo już mi było żal siebie i tych ludzi. Widziałam tylko 1 pana, który miał wyłącznie 0,5 l wódki, chyba przyszedł się odkazić 😂
    Cieszę się, że mam cała wyprawkę, bo jak teraz miałabym o tym myśleć to już mi słabo. Przekąski do szpitala to kupię w osiedlowej żabce, jak ta sytuacja się nie uspokoi.

• Misia90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sklepach jest masakra! Puste półki, ludzie szaleją😕 ja już nigdzie nie wychodzę. Zostały mi 2 tyg do cc.
    Dziewczyny robicie jakieś większe zapasy pampersów? Mąż mówi ze mam coś zamówić, bo za chwile nie będzie. Ile potrzeba tych rozmiaru 1 na początek? Nie mam jeszcze stanika do karmienia. Tez zamówię przez internet chociaż wolałabym przymierzyć😕 Kupujecie jakiś otulacz do fotelika? Czy wystarczy zwykły kocyk? Jutro przyjdzie komoda i materacyk z ikei. W tym tygodniu chce zamknąć temat wyprawki i skończyć pakowanie torby😅

👨🏻35 l. :
    2011 Kryptozoospermia
    07.2018 Azoospermia
    07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)

👩🏻32 l. :
    niedoczynność tarczycy

07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
    18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
    11 dpt beta 159,4 prog 154
    13 dpt beta 379,2 prog 214
    15 dpt beta 744,5
    18 dpt beta 2578 prog 215
    26 dpt mamy serduszko ❤️
    👶 03.2020

Wracamy po rodzeństwo
    28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
    8 dpt beta <0,1 🥺

26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1 🥺

10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip

31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez CC pod koniec marca , nie robie duzych zapasow , syn zuzyl 2 paczki 1 jedynek i tzreba bylo przejsc na 2 . Takze teraz tez mam 2 paczki zobacze jaka sie urodzi i zamowie przez neta wtedy dopiero :)

Kocyk mam zwykly i tak nie będziemy duzo wychodzic w zaistnialej sytuacji , to sie na lato nie przyda nie ma co kupowac na darmo :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ