X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diversik89 wrote:
    Melduję się z porodowki 🙈
    O 4 rano odeszły mi wody z krwią...
    Czekam na rozwój wydarzeń 😋🙈
    Spokojnego porodu :)

Kalade może kapturki by pomogły? Albo trzeba przeczekać, za jakiś czas powinna się unormować laktacja.
    Mnie napierdzielają sutki, położyłam się spać bez biustonosza i wkładek i obudziłam się z mokrym rękawem po 2h, ze starszą to ja o każdą kroplę walczyłam, a teraz takie cuda.

diversik89 lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diversik, powodzenia✊✊ Szybkiego i lekkiego porodu 😊

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam tylko powiedzieć że o 6:30 urodzilam :) Szymonek ma 3100 i 57cm :) o 23:30 zaczely odchodzić wody, od 1 zaczelam odczuwać skurcze. Znieczulenia w kregoslup nie zdążyłam dostać. Jedynie gaz ale niewiele dawal szczerze mowiac. Ostatnia faza troche trwala , mial raczke kolo buzi i musieli naciąć ale mam to w nosie. Bylo mi wszystko jedno :)

juna, Justa29, Misia90, Gabriella, ElenaM, pingwinkowa, karolkowa, Paatka, 1000, MrsKiss, małżowinka, Jitka, summer..86, Mmiśka, diversik89 lubią tę wiadomość

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka, gratulacje 🥰

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • kalade Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Spokojnego porodu :)

Kalade może kapturki by pomogły? Albo trzeba przeczekać, za jakiś czas powinna się unormować laktacja.
    Mnie napierdzielają sutki, położyłam się spać bez biustonosza i wkładek i obudziłam się z mokrym rękawem po 2h, ze starszą to ja o każdą kroplę walczyłam, a teraz takie cuda.
    Muszę poczytać o tych kapturkach i może kupię faktycznie. Mnie całe cycki też bola. Nakarmilam młodego i po 1h już mam znowu pełne balony. Zaczynam się zastanawiać czy nie wolałabym jeszcze raz urodzić byleby nie musieć przechodzić połogu i kryzysu lakracyjnego 😂🙈🤦‍♀️

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka, gratulacje! :)

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diversik kciuki za szybki poród.

Szpilkka gratulacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 08:04

• Justa29 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade jak masz nawal to powinnaś odciągnąć do uczucia ulgi i nie więcej bo jeszcze bardziej rozkrecasz laktacja. Jak idzie wam karmienie bez kapturkow to nie pchaj się w to później się unormuje A tu się będziesz z tym męczyć.
    Trzymam kciuki 😊
    No i mamy jakieś akcje porodowe na forum hihi, gratulacje dziewczyny.

Ja dziś przeslalam całą noc nie pamiętam od jakiego czasu zero skurczu dla odmiany hehe ja to w maju urodze

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade rodziłaś w Warszawie to dajesz mi nadzieję, na brak maseczki. Ja to się na laktacji nie znam, ale to co ściągasz laktatorem to możesz mrozić, nawet jak tylko trochę ściągasz to przez cały może uzbierasz z tego 1 porcję.

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzę się a tu takie cuda! Diversik, szpilkka gratuluję i mega mega zazdroszczę :). U mnie Justa też skurcze się zakończyły więc widzimy się w maju obydwie w dwupaku ;).

Gabriella u mnie wiem że jest taka zasada że jeśli nie jesteś w stanie funkcjonować sama to nikt Ci dziecka nawet do sali nie da. Chyba że masz kogoś z odwiedzających kto Ci to dziecko poda. Tak było do tej pory. Jeszcze przy tych obostrzeniach to nie wiem jak ma to wyglądać ale położna przez tel jak mi podawała o tym siemiu lnianym na zgagę to wspominała bym miała zapas maseczek na karmienie. Nie chcę nawet o tym myśleć co oni tam stworzyli :/.

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka - gratulacje.
    Diversik - powodzenia, czekamy na dobre wieści 🙂

Małżowinka - u mnie też tym razem jakieś akcje z nawałem były. Jak nie karmię dłużej niż 2h to mleko samo zaczyna lecieć. Przy córce nie miałam takich atrakcji. Wtedy miałam jedną paczkę wkładek laktacyjnych i nawet całej nie zużyłam, a teraz już trzecia paczka leci 😄

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka - gratulacje! Doczekałaś się swojego maluszka. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Kalade jak masz nawal to powinnaś odciągnąć do uczucia ulgi i nie więcej bo jeszcze bardziej rozkrecasz laktacja. Jak idzie wam karmienie bez kapturkow to nie pchaj się w to później się unormuje A tu się będziesz z tym męczyć.
    Trzymam kciuki 😊
    No i mamy jakieś akcje porodowe na forum hihi, gratulacje dziewczyny.

Ja dziś przeslalam całą noc nie pamiętam od jakiego czasu zero skurczu dla odmiany hehe ja to w maju urodze
    Tak, ściągam tylko do uczucia ulgi, Max 20 ml wychodzi i tak, żeby na młodego nie kapalo.
    Udało mi się umówić do poradni laktacyjnej na jutro jeśli znowu nie odetka mi się ten ksnalik i ból w piersiach zwiekszy:/
    Gdyby nie nawal to byłoby suoer, bo młody dobrze ssie i się przystawia

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Kalade rodziłaś w Warszawie to dajesz mi nadzieję, na brak maseczki. Ja to się na laktacji nie znam, ale to co ściągasz laktatorem to możesz mrozić, nawet jak tylko trochę ściągasz to przez cały może uzbierasz z tego 1 porcję.
    A gdzie zamierzasz rodzić?

Tak, mroze, już mam 2 woreczki 😱

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka, no jak to tak? Kto teraz będzie zaczynał codziennie meldowanie się w dwupaku? :D Gratulacje 😘😉 super ze sprawnie poszło :)

Diversik, powodzenia! 😘

Chyba mamy początek nowej tury 😉
    A w ogóle to chyba mamy niestatystyczny wątek, nie dość ze sporo z nas urodzi lub urodziła po terminie to jeszcze stosunkowo dużo porodów zaczyna się odejściem wód :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 09:41

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    A gdzie zamierzasz rodzić?

Tak, mroze, już mam 2 woreczki 😱
    Chciałabym na inflanckiej, mam nadzieję że akurat będzie miejsce, planu awaryjnego nie mam.
    To jak masz już mrożonki to będziesz mogła szaleć z wychodzeniem i zostawić dziecko z tatusiem.

• kalade Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Chciałabym na inflanckiej, mam nadzieję że akurat będzie miejsce, planu awaryjnego nie mam.
    To jak masz już mrożonki to będziesz mogła szaleć z wychodzeniem i zostawić dziecko z tatusiem.
    Na pewno będzie, nie martw się!:) maseczki też pewnie nie będziesz musiała mieć.

Oj tak, marzę o tym, żeby iść chociaż na zakupy do supermarketu w nowej kurtce i torebce😂

małżowinka lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Budzę się a tu takie cuda! Diversik, szpilkka gratuluję i mega mega zazdroszczę :). U mnie Justa też skurcze się zakończyły więc widzimy się w maju obydwie w dwupaku ;).

Gabriella u mnie wiem że jest taka zasada że jeśli nie jesteś w stanie funkcjonować sama to nikt Ci dziecka nawet do sali nie da. Chyba że masz kogoś z odwiedzających kto Ci to dziecko poda. Tak było do tej pory. Jeszcze przy tych obostrzeniach to nie wiem jak ma to wyglądać ale położna przez tel jak mi podawała o tym siemiu lnianym na zgagę to wspominała bym miała zapas maseczek na karmienie. Nie chcę nawet o tym myśleć co oni tam stworzyli:/.

Spoko jeszcze ja na maj zostałam 🙈

O to niesamowite, myślałam że już nie ma takich szpitali, w których dziecko nie jest 24h z matką. W sumie to dobrze, że ma się pomoc przy dziecko ze strony położnych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Na pewno będzie, nie martw się!:) maseczki też pewnie nie będziesz musiała mieć.

Oj tak, marzę o tym, żeby iść chociaż na zakupy do supermarketu w nowej kurtce i torebce😂

No narazie opinie są takie, że na Inflanckiej maseczki przy porodzie nie każą mieć.
    Mi też się marzy kupić coś dla siebie, nie w rozmiarze słonia i wyjść gdzieś. Od miesiąca siedzę w domu i mam dość.

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na inflanckiej miałam operację w lutym i mi się kompletnie tam na ginekologii nie podobało. Za to w listopadzie trzy msc wcześniej na endokrynologii to było mega miło :) całkiem inne nastawienie personelu. To widzę że albo się coś zmieniło albo ja trafiłam na jakiś tragiczny skład. Pewnie to drugie bo wiadomo że w każdym szpitalu się tak może zdarzyć :). Zobaczymy jak będzie tutaj. Tu jest mała mieścinka i tu jeszcze nie leżałam w szpitalu na gin.

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ