X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • kalade Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Również urodziłam nasze szczęście 🥰
    Natalka 58cm i 3860😁 kawał kluseczki 😍
    Wczoraj koło 16 pojechaliśmy do szpitala. Tak się złożyło, że moja ginekolog miała akurat dyżur (swój pierwszy w tym szpitalu, bo się przeniosła). Śmiała się, że pierwszy dyżur i już swoją pacjentkę przyjmuje🙈 Były tylko 3cm rozwarcia więc podali oksy. Koło 22 odeszły mi wody a urodziłam chwilę przed 2. Najgorzej, że w pozycji leżącej prawie cały czas 🙈 Ale najważniejsze, że już jesteśmy razem🥰
    Super, gratulacje!!:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny😍😍

A ja wczoraj byłam już na ostatniej wizycie u ginekologa, teraz zostało ktg, dzisiaj idę na to a później we wtorek jak jeszcze nie urodzę. W każdym bądź razie 2 tyg temu mała ważyła 2600 a wczoraj 3500😲😲 lekarz stwierdził że albo wcześniej nie doszacował albo teraz przeszacował.. Zatem przy porodzie się okaże finalna waga bo różnica niezła heheh rozwarcie tylko 1 cm więc nic się jeszcze nie szykuje.

Gabriella lubi tę wiadomość

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję rozpakowanym :). Mała mnie pochłonela całkowicie. Od przedwczoraj od 15 walczymy z karmieniem. Najpierw po tym jak ją dokarmili w nocy całkiem inaczej łapała pierś (dużo gorzej). A wczoraj po całym dniu wiszenia na zmianę na cyckach które już rozmiękły i ciężko brodawke złapać sama poprosiłam o butelkę wieczorem... W środku nocy pielęgniarka też mi przyniosła bo strasznie krzyczala. Nie mogłam jej uspokoić. Mam wrażenie że nie mam aż tyle pokarmu bo mimo że wisi i widzę że udaje się nawet ssać efektywnie, położna mi wycisnęła pokazując że mam mleko a ta jednak cały czas szuka cyca :(. Może fakt że jest taka duża to jej więcej trzeba? Myślicie że mam szanse ja przestawić nawet po tych butelkach? Bo widzę że gorzej teraz ssie. Łapie ładnie a potem się wycofuje i łapie sama brodawkę...

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Również urodziłam nasze szczęście 🥰
    Natalka 58cm i 3860😁 kawał kluseczki 😍
    Wczoraj koło 16 pojechaliśmy do szpitala. Tak się złożyło, że moja ginekolog miała akurat dyżur (swój pierwszy w tym szpitalu, bo się przeniosła). Śmiała się, że pierwszy dyżur i już swoją pacjentkę przyjmuje🙈 Były tylko 3cm rozwarcia więc podali oksy. Koło 22 odeszły mi wody a urodziłam chwilę przed 2. Najgorzej, że w pozycji leżącej prawie cały czas 🙈 Ale najważniejsze, że już jesteśmy razem🥰
    Brawo! Gratulacje! Chyba nów wczoraj był 😉

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Gratuluję rozpakowanym :). Mała mnie pochłonela całkowicie. Od przedwczoraj od 15 walczymy z karmieniem. Najpierw po tym jak ją dokarmili w nocy całkiem inaczej łapała pierś (dużo gorzej). A wczoraj po całym dniu wiszenia na zmianę na cyckach które już rozmiękły i ciężko brodawke złapać sama poprosiłam o butelkę wieczorem... W środku nocy pielęgniarka też mi przyniosła bo strasznie krzyczala. Nie mogłam jej uspokoić. Mam wrażenie że nie mam aż tyle pokarmu bo mimo że wisi i widzę że udaje się nawet ssać efektywnie, położna mi wycisnęła pokazując że mam mleko a ta jednak cały czas szuka cyca :(. Może fakt że jest taka duża to jej więcej trzeba? Myślicie że mam szanse ja przestawić nawet po tych butelkach? Bo widzę że gorzej teraz ssie. Łapie ładnie a potem się wycofuje i łapie sama brodawkę...
    Ja swojego przystawiłam po ponad 2 tygodniach jedzenia wylącznie butelki i znam wiele takich historii, bo własnie one mi dawaly nadzieję i motywowały. Także bądź dobrej myśli :)
    Teraz to jej kilka mililitrów potrzeba, pewnie bardziej chodzi o potrzebę ssania i tulenia, więc tul jak najmocniek :)

ElenaM lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juna gratulacje !🙂
    Fajnie Wam wyszło.

U nas też leci butelka bo mała to głodomorek, a ja dodatkowo ciągle przystawiam.. choć pokarmu brak albo niewiele?
    Aczkolwiek od wczoraj piersi mam jakieś nabrzmiałe i ciężkie to ciekawa jestem co to będzie. Dzisiaj kupię też femaltiker.
    Wczoraj zanim zasnęła zmieniłam jej 6 pampersów 🤦‍♀️🤦‍♀️
    I po 4.30 się udało 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 07:42

ElenaM lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym mamom! :)

To ile jeszcze nierozpakowanych zostało?

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Gratuluje wszystkim nowym mamom! :)

To ile jeszcze nierozpakowanych zostało?
    Ja 😉 według aplikacji termin na jutro, według lekarza na poniedziałek.

AgaRydz lubi tę wiadomość

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje mamuśki :) !

U nas nocka znowu od pierwszej do rana nieprzespana ehh czekam na lepsze czasy...ale mi sie egzemplarz trafil :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek!
    Z tego co tak na szybko kojarzę, to zostały jeszcze 1000, MrKiss i Justa. Chyba że czegoś nie dojrzałam, bo ostatnie dwa dni to tylko pobieżnie zerkalam na forum.
    Myślałam, że córka dużo płakała. O jak się myliłam 😂. Młody ma standard jęczenia od ok. 3 w nocy. Nawet cycek nie ratuje sytuacji. A dzień gdybym mu pozwoliła to cały by spędzał przy piersi. Od dni wyjścia ze szpitala, czyli w 4 tygodnie przybrał już ponad 1300g 😳.
    Dobrze że córka póki co nie okazuje zazdrości. Przychodzi przytulać się, daje buziaki, podaje smoczka, wyciera buźkę pieluszka jak zobaczy, że ulal itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 08:25

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie dziś od 4 rano męczą skurcze ale nie sa regularne tak co 15-10 minut. teraz pojawił mi się śluz podbarwiony krwią jak myślicie kiedy jechać na szpital skurcze da się znieść co prawda idą z krzyża ale wydaje mi się ze to dopiero początek

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za gratulacje. Malutki jest taki kochany, nie mogę się na niego napatrzeć, mam już swój cud. Nigdy nie wierzyłam, że się uda, a jednak jestem mamą.

MrsKiss, summer..86, kalade, ElenaM lubią tę wiadomość

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Hej, mnie dziś od 4 rano męczą skurcze ale nie sa regularne tak co 15-10 minut. teraz pojawił mi się śluz podbarwiony krwią jak myślicie kiedy jechać na szpital skurcze da się znieść co prawda idą z krzyża ale wydaje mi się ze to dopiero początek
    Chyba jeszxze trochę zaczekaj, siedzenie w szpitalu to zadna przyjemność.

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Dzięki Dziewczyny za gratulacje. Malutki jest taki kochany, nie mogę się na niego napatrzeć, mam już swój cud. Nigdy nie wierzyłam, że się uda, a jednak jestem mamą.
    Tak mi się przypomniało :) Mąż mi powoedział, że jak dostał pierwsze zdjęcie Jasia, to sobie pomyślał "No trudno" 😁 Ja w sumie mialam podobne mysli, wygladał jak kartofel 😆 A teraz taki piękny! :)

summer..86, 1000, AgaRydz, kalade, Gabriella, małżowinka lubią tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella, Juna, gratulacje :)

Ja mam wrażenie ze nigdy nie urodzę. Zaraz zostanę sama na placu boju 😰

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie trafil taki cwaniak ze jak tylko stane albo odloze to oko w gore jedno. Dni bywaja ciezkie. Wczoraj od 17 praktycznie do 21 nie spal .. Co odlozylam to max 10miniut. Nocki od 22 do tej 7 sa okey. Budzi sie tylko na jedzenie i idzie spac.

Gratuluje rozpakowanym! :)

U mnie tez leci butelka.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Misia90 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny🙂 zdrówka dla Was i Maluszków😗

👨🏻35 l. :
    2011 Kryptozoospermia
    07.2018 Azoospermia
    07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)

👩🏻32 l. :
    niedoczynność tarczycy

07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
    18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
    11 dpt beta 159,4 prog 154
    13 dpt beta 379,2 prog 214
    15 dpt beta 744,5
    18 dpt beta 2578 prog 215
    26 dpt mamy serduszko ❤️
    👶 03.2020

Wracamy po rodzeństwo
    28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
    8 dpt beta <0,1 🥺

26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1 🥺

10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip

31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadal w dwupaku :/

Dziewczyny ogromne gratulacje !!! <3

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kobietki, gratuluję wszystkim rozpakowanym i trzymam kciuki za te jeszcze w dwupaku.
    Mały pochłania cały mój czas. Jest bardzo absorbujacy. Ja też dokarmiam go butelka, mimo, ze mam mleko, piersi są nabrzmiale, to on się nie najada, A potrafi całą pierś oproznic. A tak mi sie przynajmniej wydaje, bo po karmieniu daje mu jeszcze butle, inaczej nie zaśnie. Dziwi mnie tylko, ze w nocy go nie dokarmiam i zasypia tylko po moim mleku. Próbowałam oszukać to smoczkiem ale nie działa. Jak w dzień nie dostanie jeszcze butli to nie zaśnie...

Gabriella, ElenaM lubią tę wiadomość

2a723bfcf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Tak mi się przypomniało :) Mąż mi powoedział, że jak dostał pierwsze zdjęcie Jasia, to sobie pomyślał "No trudno" 😁 Ja w sumie mialam podobne mysli, wygladał jak kartofel 😆 A teraz taki piękny! :)
    Haha, no taki prosto po urodzeniu za piękny bobasek nie jest, ale ja już jestem na etapie, że jest najpiękniejszy na świecie 🤣

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ