X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    Mój brzuch póki co nie urósł :)
    Mieszczę się we wszystko do tej pory :)

Zazdroszczę 😉 ja chociaż nienawidzę ich nosić to dzisiaj kupiłam 2 pary legginsów. Wagowo przybrałam prawie 2 kg, a czuje się jak kluseczka 🙂

• juna Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch duży przez zaparcia. Jak uda mi się zrobić 2 to brzuch znowu płaski 😅
    Niczym się jeszcze nie smaruję, ale chyba czas zacząć. Moja mama ma mnóstwo rozstępów po ciąży. Ja jestem chudzinka więc ma się co powiększać.😆

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedne jeansy, w które wchodze bez problemu - takie które kupowałam świeżo po poprzedniej ciąży, jak mi brzuch jeszcze nie spadł. W resztę niby się mieszczę, ale są mi ciasne i źle się w nich czuję. W szafie czekają ciążowe, to pewnie z miesiąc i się na nie przerzucę. Jestem zła na siebie, bo sprzedałam kurtkę ciążową, którą miałam i teraz będę musiała kupować nową... 🤦‍♀️

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG. Bobo 37 mm :) akcja serca 165.
    Lekarz powiedział, że wszystko dobrze! :) 😍

Toonney, MrsKiss, Mmiśka, Kira91, kjt91 lubią tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Ja po USG. Bobo 37 mm :) akcja serca 165.
    Lekarz powiedział, że wszystko dobrze! :) 😍

Gratulacje 🌹 ktory tc?

Róża, AnkaBe lubią tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Mega ulga i radocha :) 10.5 wg OM i 10.4 wg USG (choć z owu na pewno jest troszkę młodsza).

• Toonney Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kupilam juz pare spodni ciazowych czekam az przyjda :) ☺️

Dzis bylam u lekarza mam infekcje wirusowa I anemie na dokladke wiec od dzis biore zelazo. Czuje spore rozpieranie w podbrzuszu chyba od wiezadel. Nie boli ale super przyjemne tez nie jest.

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• MrsKiss Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w domu zamiast w pracy, przez te mdłości... Rano zwymiotowałam herbatę i tak się cieszyłam, że nie poszłam do pracy i mogło mi się to przydarzyć we własnych czterech ścianach :P
    Co do książek to ja przed pierwszą ciąża za dużo nie czytałam, pod koniec zainteresował mnie temat rodzicielstwa bliskości, zaczęłam jakąś książkę, ale moja córka szybciej przyszła na świat i jej nie dokończyłam. Za to jak tylko przyszła na świat to przeczytałam chyba pół internetu i teraz wszystkim przyszłym mamom polecam bloga wymagające.pl - mi bardzo pomógł zrozumieć dzidziusia. I super blog o karmieniu piersią jeśli planujecie, to było dla mnie największe wsparcie w trudnych chwilach - hafija.pl. I fajne grupy dla mam na fejsbuku, ale to trzeba trafić w swoje upodobania;)

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Dzięki. Mega ulga i radocha :) 10.5 wg OM i 10.4 wg USG (choć z owu na pewno jest troszkę młodsza).

Ooo to juz niedlugo dla Ciebie koniec pierwszego trymestru :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Róża Ekspertka

Wysłany: 9 września 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam o tym konflikcie grup głównych, ale to też nie może mnie dotyczyć, bo ja mam krew ARh+, a mąż 0Rh+. Są jeszcze jakieś konflikty ekstramalnie rzadko spotykane, ale chyba dochodze do wniosku, że laboratorium się pomyliło i teraz nic im nie wyjdzie :p

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam dziewczyny tej beztroski. Ja mam totalnego doła i nie potrafie w zaden sposob sie cieszyć. Jedynie co to plakac mi sie chce. Do tego wszystkiego watroba mnie boli :/ boje sie o swoje życie z tym wirusem hcv.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Zazdroszcze wam dziewczyny tej beztroski. Ja mam totalnego doła i nie potrafie w zaden sposob sie cieszyć. Jedynie co to plakac mi sie chce. Do tego wszystkiego watroba mnie boli :/ boje sie o swoje życie z tym wirusem hcv.

Czy rozmawiałaś z lekarzem? Jak on się na to wszystko zapatruje?

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka a kiedy będziesz mieć te nowe wyniki krwi?

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ❤️. Kropek ma 13mm :) wszystko pokrywa się z OM. Termin USG genetycznego i pappy 14.10

Toonney, MrsKiss, 1000, Mmiśka, nowa na dzielni, kjt91 lubią tę wiadomość

r5e60m8.png

ek9ze75.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:

A Co lekarz powiedzial? Powtarzalas badania?

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaq wrote:
    Mamy ❤️. Kropek ma 13mm :) wszystko pokrywa się z OM. Termin USG genetycznego i pappy 14.10

Gratulacje 🌹 jestes kilka dni przede mna ja mam jutro drugie usg :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzalam kilka razy caly czas wychodzi dodatni. Robilam ten szczegółowy rna ale wyniki jeszcze nie przyszly. Tak czy skak czuje sie okropnie. Jeszcze naczytalam sie o tej marskosci watroby ....

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Powtarzalam kilka razy caly czas wychodzi dodatni. Robilam ten szczegółowy rna ale wyniki jeszcze nie przyszly. Tak czy skak czuje sie okropnie. Jeszcze naczytalam sie o tej marskosci watroby ....

Nie stresuj sie kochana 😘 niezaleznie od wszystkiego bedzie dobrze zobaczysz

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Róża Ekspertka

Wysłany: 9 września 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Szpilkka poczytałam o tym z ciekawości i jest to podobno w 99% uleczalne :)
    Wiecie wkurza mnie też to, że takim wirusem jak HIV czy hcv można się zarazić byle gdzie, nawet u fryzjera, dentysty, czy u kosmetyczki :/ to powinno być karalne :/
    Zdrowy człowiek wchodzi na manicure i wychodzi chory. Za tym powinny iść milionowe odszkodowania :/
    Jak do mnie dzwonili w zeszłym tygodniu, że muszę ponowic badanie, ale nie powiedzą jakie (chodziło o te alloprzeciwciala) to pierwsze co pomyślałam, że to chyba HIV , skoro nie chcą mi powiedzieć :/ i już w głowie szykowalam pozwy dla wszystkich fryzjerów u których byłam, stomatologów, a pierwsze co to detektyw by musiał prześwietlić mojego męża :/ w głowie mi się takie rzeczy nie mieszczą, że jednego dnia człowiek jest zdrowy, a drugiego po farbowaniu staje się nosicielem :/

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze. Długo musisz czekać na wyniki?

r5e60m8.png

ek9ze75.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ