X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    Mój brzuch póki co nie urósł :)
    Mieszczę się we wszystko do tej pory :)

Zazdroszczę 😉 ja chociaż nienawidzę ich nosić to dzisiaj kupiłam 2 pary legginsów. Wagowo przybrałam prawie 2 kg, a czuje się jak kluseczka 🙂

• juna Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch duży przez zaparcia. Jak uda mi się zrobić 2 to brzuch znowu płaski 😅
    Niczym się jeszcze nie smaruję, ale chyba czas zacząć. Moja mama ma mnóstwo rozstępów po ciąży. Ja jestem chudzinka więc ma się co powiększać.😆

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedne jeansy, w które wchodze bez problemu - takie które kupowałam świeżo po poprzedniej ciąży, jak mi brzuch jeszcze nie spadł. W resztę niby się mieszczę, ale są mi ciasne i źle się w nich czuję. W szafie czekają ciążowe, to pewnie z miesiąc i się na nie przerzucę. Jestem zła na siebie, bo sprzedałam kurtkę ciążową, którą miałam i teraz będę musiała kupować nową... 🤦‍♀️

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG. Bobo 37 mm :) akcja serca 165.
    Lekarz powiedział, że wszystko dobrze! :) 😍

Toonney, MrsKiss, Mmiśka, Kira91, kjt91 lubią tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Ja po USG. Bobo 37 mm :) akcja serca 165.
    Lekarz powiedział, że wszystko dobrze! :) 😍

Gratulacje 🌹 ktory tc?

Róża, AnkaBe lubią tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Mega ulga i radocha :) 10.5 wg OM i 10.4 wg USG (choć z owu na pewno jest troszkę młodsza).

• Toonney Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kupilam juz pare spodni ciazowych czekam az przyjda :) ☺️

Dzis bylam u lekarza mam infekcje wirusowa I anemie na dokladke wiec od dzis biore zelazo. Czuje spore rozpieranie w podbrzuszu chyba od wiezadel. Nie boli ale super przyjemne tez nie jest.

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• MrsKiss Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w domu zamiast w pracy, przez te mdłości... Rano zwymiotowałam herbatę i tak się cieszyłam, że nie poszłam do pracy i mogło mi się to przydarzyć we własnych czterech ścianach :P
    Co do książek to ja przed pierwszą ciąża za dużo nie czytałam, pod koniec zainteresował mnie temat rodzicielstwa bliskości, zaczęłam jakąś książkę, ale moja córka szybciej przyszła na świat i jej nie dokończyłam. Za to jak tylko przyszła na świat to przeczytałam chyba pół internetu i teraz wszystkim przyszłym mamom polecam bloga wymagające.pl - mi bardzo pomógł zrozumieć dzidziusia. I super blog o karmieniu piersią jeśli planujecie, to było dla mnie największe wsparcie w trudnych chwilach - hafija.pl. I fajne grupy dla mam na fejsbuku, ale to trzeba trafić w swoje upodobania;)

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Dzięki. Mega ulga i radocha :) 10.5 wg OM i 10.4 wg USG (choć z owu na pewno jest troszkę młodsza).

Ooo to juz niedlugo dla Ciebie koniec pierwszego trymestru :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Róża Ekspertka

Wysłany: 9 września 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam o tym konflikcie grup głównych, ale to też nie może mnie dotyczyć, bo ja mam krew ARh+, a mąż 0Rh+. Są jeszcze jakieś konflikty ekstramalnie rzadko spotykane, ale chyba dochodze do wniosku, że laboratorium się pomyliło i teraz nic im nie wyjdzie :p

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam dziewczyny tej beztroski. Ja mam totalnego doła i nie potrafie w zaden sposob sie cieszyć. Jedynie co to plakac mi sie chce. Do tego wszystkiego watroba mnie boli :/ boje sie o swoje życie z tym wirusem hcv.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Zazdroszcze wam dziewczyny tej beztroski. Ja mam totalnego doła i nie potrafie w zaden sposob sie cieszyć. Jedynie co to plakac mi sie chce. Do tego wszystkiego watroba mnie boli :/ boje sie o swoje życie z tym wirusem hcv.

Czy rozmawiałaś z lekarzem? Jak on się na to wszystko zapatruje?

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka a kiedy będziesz mieć te nowe wyniki krwi?

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ❤️. Kropek ma 13mm :) wszystko pokrywa się z OM. Termin USG genetycznego i pappy 14.10

Toonney, MrsKiss, 1000, Mmiśka, nowa na dzielni, kjt91 lubią tę wiadomość

r5e60m8.png

ek9ze75.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:

A Co lekarz powiedzial? Powtarzalas badania?

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaq wrote:
    Mamy ❤️. Kropek ma 13mm :) wszystko pokrywa się z OM. Termin USG genetycznego i pappy 14.10

Gratulacje 🌹 jestes kilka dni przede mna ja mam jutro drugie usg :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzalam kilka razy caly czas wychodzi dodatni. Robilam ten szczegółowy rna ale wyniki jeszcze nie przyszly. Tak czy skak czuje sie okropnie. Jeszcze naczytalam sie o tej marskosci watroby ....

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Powtarzalam kilka razy caly czas wychodzi dodatni. Robilam ten szczegółowy rna ale wyniki jeszcze nie przyszly. Tak czy skak czuje sie okropnie. Jeszcze naczytalam sie o tej marskosci watroby ....

Nie stresuj sie kochana 😘 niezaleznie od wszystkiego bedzie dobrze zobaczysz

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Róża Ekspertka

Wysłany: 9 września 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Szpilkka poczytałam o tym z ciekawości i jest to podobno w 99% uleczalne :)
    Wiecie wkurza mnie też to, że takim wirusem jak HIV czy hcv można się zarazić byle gdzie, nawet u fryzjera, dentysty, czy u kosmetyczki :/ to powinno być karalne :/
    Zdrowy człowiek wchodzi na manicure i wychodzi chory. Za tym powinny iść milionowe odszkodowania :/
    Jak do mnie dzwonili w zeszłym tygodniu, że muszę ponowic badanie, ale nie powiedzą jakie (chodziło o te alloprzeciwciala) to pierwsze co pomyślałam, że to chyba HIV , skoro nie chcą mi powiedzieć :/ i już w głowie szykowalam pozwy dla wszystkich fryzjerów u których byłam, stomatologów, a pierwsze co to detektyw by musiał prześwietlić mojego męża :/ w głowie mi się takie rzeczy nie mieszczą, że jednego dnia człowiek jest zdrowy, a drugiego po farbowaniu staje się nosicielem :/

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze. Długo musisz czekać na wyniki?

r5e60m8.png

ek9ze75.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ