Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie brzuch duży przez zaparcia. Jak uda mi się zrobić 2 to brzuch znowu płaski 😅
Niczym się jeszcze nie smaruję, ale chyba czas zacząć. Moja mama ma mnóstwo rozstępów po ciąży. Ja jestem chudzinka więc ma się co powiększać.😆
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Ja mam jedne jeansy, w które wchodze bez problemu - takie które kupowałam świeżo po poprzedniej ciąży, jak mi brzuch jeszcze nie spadł. W resztę niby się mieszczę, ale są mi ciasne i źle się w nich czuję. W szafie czekają ciążowe, to pewnie z miesiąc i się na nie przerzucę. Jestem zła na siebie, bo sprzedałam kurtkę ciążową, którą miałam i teraz będę musiała kupować nową... 🤦♀️
-
Ja za kupilam juz pare spodni ciazowych czekam az przyjda ☺️
Dzis bylam u lekarza mam infekcje wirusowa I anemie na dokladke wiec od dzis biore zelazo. Czuje spore rozpieranie w podbrzuszu chyba od wiezadel. Nie boli ale super przyjemne tez nie jest. -
Ja dzisiaj w domu zamiast w pracy, przez te mdłości... Rano zwymiotowałam herbatę i tak się cieszyłam, że nie poszłam do pracy i mogło mi się to przydarzyć we własnych czterech ścianach
Co do książek to ja przed pierwszą ciąża za dużo nie czytałam, pod koniec zainteresował mnie temat rodzicielstwa bliskości, zaczęłam jakąś książkę, ale moja córka szybciej przyszła na świat i jej nie dokończyłam. Za to jak tylko przyszła na świat to przeczytałam chyba pół internetu i teraz wszystkim przyszłym mamom polecam bloga wymagające.pl - mi bardzo pomógł zrozumieć dzidziusia. I super blog o karmieniu piersią jeśli planujecie, to było dla mnie największe wsparcie w trudnych chwilach - hafija.pl. I fajne grupy dla mam na fejsbuku, ale to trzeba trafić w swoje upodobania;) -
Poczytałam o tym konflikcie grup głównych, ale to też nie może mnie dotyczyć, bo ja mam krew ARh+, a mąż 0Rh+. Są jeszcze jakieś konflikty ekstramalnie rzadko spotykane, ale chyba dochodze do wniosku, że laboratorium się pomyliło i teraz nic im nie wyjdzie :p
-
Szpilkka wrote:Zazdroszcze wam dziewczyny tej beztroski. Ja mam totalnego doła i nie potrafie w zaden sposob sie cieszyć. Jedynie co to plakac mi sie chce. Do tego wszystkiego watroba mnie boli boje sie o swoje życie z tym wirusem hcv.
Czy rozmawiałaś z lekarzem? Jak on się na to wszystko zapatruje?Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Szpilkka wrote:Zazdroszcze wam dziewczyny tej beztroski. Ja mam totalnego doła i nie potrafie w zaden sposob sie cieszyć. Jedynie co to plakac mi sie chce. Do tego wszystkiego watroba mnie boli boje sie o swoje życie z tym wirusem hcv.
A Co lekarz powiedzial? Powtarzalas badania?
-
Szpilkka wrote:Powtarzalam kilka razy caly czas wychodzi dodatni. Robilam ten szczegółowy rna ale wyniki jeszcze nie przyszly. Tak czy skak czuje sie okropnie. Jeszcze naczytalam sie o tej marskosci watroby ....
Nie stresuj sie kochana 😘 niezaleznie od wszystkiego bedzie dobrze zobaczysz -
Szpilkka wrote:Powtarzalam kilka razy caly czas wychodzi dodatni. Robilam ten szczegółowy rna ale wyniki jeszcze nie przyszly. Tak czy skak czuje sie okropnie. Jeszcze naczytalam sie o tej marskosci watroby ....
Wiecie wkurza mnie też to, że takim wirusem jak HIV czy hcv można się zarazić byle gdzie, nawet u fryzjera, dentysty, czy u kosmetyczki to powinno być karalne
Zdrowy człowiek wchodzi na manicure i wychodzi chory. Za tym powinny iść milionowe odszkodowania
Jak do mnie dzwonili w zeszłym tygodniu, że muszę ponowic badanie, ale nie powiedzą jakie (chodziło o te alloprzeciwciala) to pierwsze co pomyślałam, że to chyba HIV , skoro nie chcą mi powiedzieć i już w głowie szykowalam pozwy dla wszystkich fryzjerów u których byłam, stomatologów, a pierwsze co to detektyw by musiał prześwietlić mojego męża w głowie mi się takie rzeczy nie mieszczą, że jednego dnia człowiek jest zdrowy, a drugiego po farbowaniu staje się nosicielem -