♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa już mam wprawę w oddawaniu moczu juz mnie swoja droga to wkurza chyba powinnam zaps pojemników na mocz kupić ogólnie to powinno się podmyć to pierwsza sprawa a druga spuścić trochę mocz i przytrzymać i ten drugi mocz do pojemnika. U mnie jak zwykle walka z wiatrakami i chyba musze znaleźć jakiś sok z żurawiny bo tabletek ja juz nie strawie w ogóle ciężko mi się bierze te witaminy ciążowe coś jest nie tak bo po nich mi nie dobrze zostawiłam je na noc i może też w tym przyczyna była plus ta infekcjadróg moczowych
-
Olciak wrote:Tak robiłam, wyszło ze nie mam przeciwciał 🤷🏻♀️
Ja przy okazji kolejnych badan tez planuje zrobić. Nie wiem jak u Was, ale w moim otoczeniu dosłownie wszyscy albo juz przeszli albo właśnie przechodzą covid...
Swoja droga od kilku dni zaczelam powoli czuć moja Fasole. A dzis to jakby się wściekła i mi takie kopniaki sprzedaje, ze juz nie mam wątpliwości ze to ONA ❤Dorciax, Roksi, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,u mnie na Śląsku świeci słońce.
Miałam ciężką noc, nie potrafiłam sobie miejsca znaleźć, było mi niewygodnie, gniotło brzuch, macicę i latałam siku.
Ogólnie jestem wystraszona, mam wrażenie, że mam rozpulchnione narządy. Wczoraj przy aplikacji luteiny było wyjątkowo ciasno i miękko, wargi sromowe też wydają się większe.
Czy to normalne?Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W Poznaniu pochmurno, mgliście.
Ja odkąd zaszłam w ciążę to "nie zaglądałam" w moje zakamarki, kiedyś to kubek menstruacyjny wkładałam to wiedziałam, co tam się dzieje. A teraz jakoś się boję nawet sprawdzić na jakiej wysokości szyjka. Nie biorę żadnych leków dopochwowo, po inseminacji to się bałam pchać tam palce i tak jakoś już zostało, że nie tykam. W książeczce ciąży ostatnio tylko gin napisała przy tym tajemniczym rysunku, że macica miękka.Desperatka_87 lubi tę wiadomość
-
Ktoś pytał o Covid. Ja nie znam żadnej osoby chorej na to,a obracam się w towarzystwie osób nie noszących maseczki i żyjących normalnie, wbrew obostrzeniom.
Wczoraj była siostra ze szwagrem i w końcu powiedzieliśmy im o ciąży. Szwagier to nawet się domyślał, bo zauważył brzuch 😁 Siostra za to nic, więc cieszę się, że niespodzianka się udała 🙂 Już mi było mega ciężko to ukrywać z takim brzuchem no i tyle czasu. Czuję jakby ktoś mi kamień z serca zdjął. W końcu mogę wskoczyć w ciążowe sukienki i oficjalnie się z ciążą obnosić 🤗
Dziś będę jeszcze do rodzinki w Polsce dzwonić i ogłaszać 🙂Lucy91, zokeia lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dłuuuugo wytrzymałaś. U mnie wszyscy wiedzą od początku września. Ja bym nie mogła tak tłumić w sobie tej radości. Nawet jeśli to by się źle skończyło to rodzina by wiedziała, że nic łatwo w życiu nie przychodzi, tak jak wiedzieli, że kilka lat leczenia było.
-
KORRALIKK wrote:Dłuuuugo wytrzymałaś. U mnie wszyscy wiedzą od początku września. Ja bym nie mogła tak tłumić w sobie tej radości. Nawet jeśli to by się źle skończyło to rodzina by wiedziała, że nic łatwo w życiu nie przychodzi, tak jak wiedzieli, że kilka lat leczenia było.
Wcześniej powiedziałam najbliższym mi osobom. Też założyłam, że gdyby coś się wydarzyło, to będziemy to razem przeżywać. Niestety rodzina nie jest mi na tyle bliska, więc wolałam, żeby nie wiedzieli o ewentualnej, kolejnej stracie.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
ja mam coraz większe nerwy na samą siebie 😓Nie dość, że ta infekcja dróg moczowych to dodatkowo cały czas czuję dyskomfort. Tyle kobiet przechodzi całą ciążę spokojnie, a ja idę na krótki spacer i wracam padnięta i zawsze pobolewanie podbrzusza 😓 noce też coraz to cięższe.
Martwię się coraz bardziej.
Przed ciążą prowadziłam aktywny tryb życia a teraz nie mam na nic siły, a jak już się ruszę to potem panika bo pobolewania.Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
nick nieaktualnyNie wiem czy tyle kobiet ja się mecze od 7 tc i wcale ciąży łatwej nie mam zazdroszczę tym co naprawdę się czują dobrze u mnie 2 dni było spokoju i normalnego funkcjonowania a dzisiaj znowu problemy żołądkowe na 1 wymiotach się nie skończy do tego też mam znowu bakterie w moczu oby 6 miesiac okazał się łaskawszy
-
Ja tez złe się czuje, nie mogę chodzić. Całe dnie leże na łóżku... w zyciu bym nie pomyślała ze może ciaza tak bolecAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyTak naprawdę to ja juz nie mogę się doczekać końca ciąży dla mnie ten stan jest fatalny i raczej nie zdecyduje się na sesje zdjeciowa bo po prostu nie mam na to ochoty czując się jak nieboszczyk. Desperatko ja przed ciaza byłam bardzo aktywna bo mam prace nie łatwa na dodatek uczę się byłam tez zapisana na kurs ale nie odbył się z powodu korony dodatkowo ćwiczyłam a wcześniej chodziłam na siłownię a teraz jestem niestety jak warzywo co zrobić mogę się jedynie cieszyć że nie mam ciąży leżącej bo i tak się zdarza choć staram się dużo odpoczywac dzisiaj nawet na spacerze nie byłam bo brak siły mam nadzieję że jej nabiorę bo planujemy iść na cmentarz do rodziców i do chrześnicy chociaż na chwilkę. Wczoraj i przedwczoraj robiłam obiad a dzisiaj mąż musi wszystko ogarniać bo widzi że mam dzisiaj słabszy dzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 13:47
-
Zosia ja tak samo, co tydzień w poprzednich ciążach miałam zdjęcia pamiątkowe brzucha, a teraz nie mam ochoty nawet stać żeby zrobić...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyBelldandy ja unikam ostatnio lustra bo się sobie nie podobam zaniedbana strasznie jestem
miałam iść do fryzjera ale daruje sobie chyba że się coś zmieni w moim samopoczuciu ale nie na 2 dni bo głupio mi tak ciągle odwoływać wizyty. Mi ciąża ewidentnie nie służy od początku tez miałam problem i z cera i z wypadającymi włosami
-
Zosla88 mi włosy wypadają dosłownie garściami.... a kurczę dbam o dietę i o suplementacje. Cere mam jak nastolatka. Wrooc, nawet w okresie dojrzewania nie mialam na twarzy takiej masakry jak teraz! Ale juz prawie połowa!
-
Tez się podpinam 🙈🙈🙈
Włosy dosłownie w połowie siwe... ostatni raz w sierpniu farbowałam...
buzia wysypana, nawet brwi nie wyregulowane - bo jak je ruszam to pokrzywka mi się wokół oczu robi 🙈🙈🙈🙈🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc