WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dzisiaj odebraliśmy szczeniaka. Mamy małego maltańczyka. Jest wesoło. Dwójka dzieci i szczeniak 🙆😀 tak się zmęczyłam że zrobiłam sobie drzemkę koło 17 a wstałam przed 19. Mi takie drzemki nie przeszkadzają w nocnym śnie. Potrzebuję teraz wiecej snu. Belladyn współczuję bóli. Może to zrosty rozciągają się do granic możliwości ?? Moje maleństwo dzisiaj już dało parę razy o sobie znać więc jestem spokojna.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam maltańczyka jest przekochany i uwielbia dzieci ciekawe jak się bedzie zachowywał jak dziecko się pojawi. Ja dalej nic nie czuje narazie się tym nie martwię. Pomimo smarowania balsamem na rozstępy na piersiach niestety coś juz się dzieje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 20:38

• m85t Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti97 to mieliście ekscytujący dzień. Tez mi się marzy piesek, ale z realizacją musze poczekać na dom. Córki pewnie zachwycone?

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie z położną. Wzięła próbkę moczu, zmierzyła ciśnienie, zadała kilka pytań i tyle. Dostałam dziś moją książkę ciążowa. To jest coś jak karta ciąży w Polsce, tylko tutaj to cała gruba teczka i dają ją kobietom do domu. Trzeba z nią przychodzić na każdą wizytę i wprowadzają notatki, pomiary i wyniki badań. Cieszę się z tej książki, bo to znaczy, że ciąża już jest zaawansowana na tyle, żeby "zasłużyć" na nią 😁

0de7d8caba003791med.jpg

m85t, Roksi, Kora88 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 właśnie niedawno na wizycie lekarz mówił mi, że mało kto docenia jak diagnostyka prenatalna jest w Polsce rozwinięta. Tu nikt nie czeka do połowy ciąży na uznanie, że to ciąża ;) Pierwsza wizyta polega na tym, żeby zobaczyć, czy wszystko się dobrze zagnieździło, czy nie w jajowodzie. Onkologia jest za np daleko za Niemcami, ale perinatologia działa dobrze, jest dużo dofinansowanych programów. Ja też to zauważam, nie wiem jak pozostałe dziewczyny w PL. Macie łatwy dostęp do opieki w ciąży?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Annie1981 właśnie niedawno na wizycie lekarz mówił mi, że mało kto docenia jak diagnostyka prenatalna jest w Polsce rozwinięta. Tu nikt nie czeka do połowy ciąży na uznanie, że to ciąża ;) Pierwsza wizyta polega na tym, żeby zobaczyć, czy wszystko się dobrze zagnieździło, czy nie w jajowodzie. Onkologia jest za np daleko za Niemcami, ale perinatologia działa dobrze, jest dużo dofinansowanych programów. Ja też to zauważam, nie wiem jak pozostałe dziewczyny w PL. Macie łatwy dostęp do opieki w ciąży?
    Dokładnie jest tak jak mówi Twój lekarz. Tutaj pierwsza wizyta i USG jest dopiero w 12tc. W całej ciąży są tylko 3 USG, chyba że coś się dzieje. Za to porody są dużo lepsze niż w PL.
    W ogóle cała opieka lekarska w UK jest dużo gorsza niż w Polsce. Wiele Polaków lata się leczyć do Polski. Tak jest np. z dentystami. Tutejszy dentysta niedokładnie leczył zęba siostrze, aż skończyło się wyrwaniem i wstawieniem implantu w Polsce.
    Znajomy, który naderwał ścięgno Achillesa i leczył się w UK, do dziś kuleje. Inny, który polecial z tym do Polski, jest już zdrowy jak ryba.
    Nie wspominając już, że tu nie istnieje profilaktyka. Nie ma prywatnych laboratoriów, nie ma możliwości zrobienia bety czy zbadania hormonów podczas starań. Toksoplazmozy też nie badają, a prywatnie nie mam gdzie iść, także mogę o tym zapomnieć.
    Dużo by mówić. Generalnie w Polsce ludzie tak narzekają na służbę zdrowia, ale dopiero się ją docenia jak się mieszka za granicą. Wiele bym dała, żeby mieć taki dostęp jak Wy macie w Polsce.
    Jedyny plus, to że wszystkie leki mamy tu za darmo. To ogromna pomoc finansowa.

zokeia, Kora88 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• zokeia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Jedyny plus, to że wszystkie leki mamy tu za darmo. To ogromna pomoc finansowa.

Nooo to teraz zastanawiałabym się który system jest lepszy! :) Myślałam, że leki są darmowe do 16 r.ż.

O! Czwartek, zaczęłam kolejny tydzień ciąży :) Przez to, że wczoraj było wolne, to jakoś czas przyspieszył.

Belldandy, jak tam u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 07:12

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo cieszę że nie mamy takiego systemu leczenia jak w UK jakby tak było to juz 3 lata temu mogłabym pożegnać się z życiem nie rozumiem tego podejścia ze dopiero od 12 tc a co z ciazami pozamacicznymi kobiety mają się wykrwawi ja pierdziele.
    Ja też zaczęłam kolejny tydzień

zokeia lubi tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsia jak jestem w tej grupie, to czuję się w zaawansowanej ciąży, a jak zaglądam do marcówek to z szoku wyjść nie mogę, że one są tak daleko! Miesiąc różnicy. Ciekawe kiedy my urodzimy. Obstawiam jednak marzec.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, byłam w Lidlu po zakupy na obiad i ledwo żyję. Odpoczywam na łóżku , zaraz ubiorę dzieci ,dam śniadanie i wezmę się za obiad. Mam w planach leczo. Duszę się w tej masce ale co zrobić.

zokeia lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę wśród kartonów, na ostatnim niezapakowanym krześle i pracuję dopóki ekipa przeprowadzkowa nie przyjedzie. I chyba zaczynam odczuwać smutek za tym mieszkaniem. Wychowaliśmy tu dwoje dzieci. To był nasz pierwszy wspólny zakup jako pary. Wyposażałam każdy kąt. Nie, nie chcę tu dłużej mieszkać. Będziemy mieli dom. Tylko te rozstania są przykre :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 08:47

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ! My po lekarzu 225 g 18+0, dzidzia tak odwrócona ze w sumie za dużo dziś nie widziałam ale doktor mówi ze wszystko dobrze wiec to najwazniejsze :) 3.12 połówkowe to może wtedy potwierdzi ostatecznie dziewczynkę 😁
    Ja dziś na obiad ogórkowa od wczoraj i może coś na drugie wymyślę bo tak mi wchodzi ze nie wiem czy dla męża coś zostanie zanim wroci z pracy😅

Belldandy jak się czujesz?

zokeia, Jaszczureczka, Annie1981, m85t, Olciak, Różyczka32 lubią tę wiadomość

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś wyjściowy dzień, mąż już skomentował, że dlatego wczoraj wyprostowalam wlosy xD byłam już na pobraniu krwi (teraz temperaturę przed szpitalem badają przystojni i zabawni wojskowi, a nie wredne pielęgniarki hehe) A później jadę do dentysty.

Lucy91 lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korrallik, dużo osób pisze o innej organizacji przychodni. A u nas wszystko po staremu. Laboratoria czynne, do przychodni da się dodzwonić. Ale ja się specjalnie przepisywałam kilka lat temu z przychodni w mieście wojewódzkim do podmiejskiego i teraz sobie to podwójnie chwalę. Nie to, że się chwalę, ale polecam takie rozwiązanie :) Ok, jadę 25 minut autem, ale lekarz jest zawsze dostępny, a szczepienia dzieciom robią od ręki. Bo w wojewódzkim to czasami miesiąc czekało się na miejsce.

Edit: choć za minus można uznać, że nie ma u nas przystojnych wojskowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 09:23

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała urodzić tego 1 kwietnia ;) ani wcześniej ani później ;) data mnie rozbawiłatroche bo 4 lata starań o dziecko wiec niech juz tak zostanie dlatego od początku jestem na kwietniówkach na marcówki w ogóle nie wchodzę :) a co będzie to juz nie zależy ode mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 09:41

zokeia lubi tę wiadomość

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystojni wojskowi to duży plus hehehe
    Ja jeżdżę do laboratorium przy duzym szpitalu ginekologiczno-polozniczym 3 refenerencji, gdzie pewnie też rodzić, bo tu badania są dwa razy tańsze niż w alabie czy diagnostyce.
    A w przychodni nie byłam ze 3 lata już, w tym czasie zmienił się lekarz rodzinny, którego jezzcze na oczy nie widziałam. Będę się rozglądać za pediatrą to siebie może też przepisze do innej przychodni, ta moja jest malutka i zawsze miałam problem dostać do lekarza.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to widzisz, ja do tego laboratorium przy takim samym szpitalu (III stopień ref) nie jeżdżę, bo ciężko zaparkować w okolicy. Być może jest tak samo jak u Ciebie :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcówki są po połówkowych, to zaczęły kompletować wyprawkę. U nas pewnie też ten temat ruszy jak będziemy po tych badaniach. A to już niedługo :D czas leci niesamowicie

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Nooo to teraz zastanawiałabym się który system jest lepszy! :) Myślałam, że leki są darmowe do 16 r.ż.
    Zależy w której części Wielkiej Brytanii. Tutaj jesteśmy podzieleni prawie jak w Stanach Zjednoczonych, w każdej części są inne przepisy. W moim regionie akurat leki są darmowe dla wszystkich, a w Anglii tylko dla kobiet w ciąży. Za to w Anglii są polskie kliniki i można pójść na badanie krwi czy do polskich lekarzy. U mnie to jest niedostępne.

zOsIa88 wrote:
    Ja się bardzo cieszę że nie mamy takiego systemu leczenia jak w UK jakby tak było to juz 3 lata temu mogłabym pożegnać się z życiem nie rozumiem tego podejścia ze dopiero od 12 tc a co z ciazami pozamacicznymi kobiety mają się wykrwawi ja pierdziele.
    Ja też zaczęłam kolejny tydzień
    Do takich sytuacji jest tzw. Klinika Wczesnej Ciąży. Jak coś się dzieje to tam przyjmują. Ja poprzednią ciążę poroniłam i właśnie zgłosiłam się do nich. Przyjęli mnie na oddział i profesjonalnie się zajęli, więc też nie jest tak, że te kobiety są pozostawione same sobie.
    W tej ciąży, chyba z uwagi na wcześniejsze poronienie, zrobili mi 3 USG jeszcze przed 12tc. Jednak jak nic się nie dzieje, to właśnie pierwsze jest dopiero 12tc.

zokeia lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie ale skąd masz wiedzieć ze to ciaza pozamaciczna a nie spozniajacy się okres czy jakieś nieprawidłowości pisałaś tez ze bety nie wykonują dlatego u nas wczesnie przyjmują aby w razie czego zapobiec tragedii i beta to podstawa. Ja się cieszę że jestem w Polsce bo jak słyszę właśnie od znajomych moja koleżanka poroniła i zero pomocy w tej kwestii a w Polsce napewno daliby jeszcze leki na podtrzymanie często ciążę da się uratować a niektórzy nie maja łatwo o ciążę i starają się latami.

Ja ogólnie jestem przerażona tym wszystkim nawet nie wiem od czego zacząć wyprawkę musze sobie jakiś plan rozpisać bo narazie to mam bałagan w głowie i nic nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 10:12

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ