♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojanadzieja wrote:Hoho wyprosili Ciebie że sklepu? Toż wchodzisz przed 10 masz prawo a o której zrobisz zakupy to już jak wyjdziesz po 10 to nie powinni wcześniej wyganiać, jeśli weszłaś wcześniej. Masakra... Weź i przed południem się wybierz gdzieś... Jak i tak starzy robią cały dzień zakupy.Córcia ❤️ 08.2018
Synuś 💙
-
Ja dzisiaj pierwszy raz od wielu tygodni zwymiotowałam 😓 boli mnie (chyba) żołądek, mam nadzieję, że to nic groźnego. Wzięłam suplementy w małej odległości czasu od siebie, może to powód...
Oczywiście już pojawił się stresSzymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Wczoraj na poczcie chwilę po 12.00 była masa ludzi w kolejce. Mogłam iść bez kolejki, ale dobrze się czuje to nie wykorzystuje swojego stanu i poczekalam. Przede mną stała zirytowana staruszka, że taka kolejka. Miałam ochotę jej powiedzieć, że jeszcze 20 min temu mogła przyjść i bez kolejki, bo tylko ona mogła być obsłużona. Wrrr
Moja mama rodziła błyskawicznie, i mnie i brata. Tata poszedł jej do sklepu po kubusia, a ona w tym czasie trafiła na porodówkę i już było po wszystkimteż bym tak chciała
-
Mój cały porod trwał 3h 20 wiec szybka akcja i liczę ze tym razem tez tak będzie. Parte mnie tez jakoś specjalnie nie bolały, w głowie miałam że jeszcze chwilka i będę miała ją w ramionach. Największy kryzys miałam będąc pod prysznicem, obstawiam ze to było rozwarcie 7-8 cm.
-
Aś wrote:Dziewczyny wiem że niektóre z Was mają detektory tętna, korzystacie? Możecie jakieś polecić? Z racji że nie czuje ruchów:( rozważam zakup.
Ja posiadam ten i jestem zadowolona. Wiem, że są różne opinie na temat detektorów, ale dla mnie to był dobry zakup, bardzo mnie uspokaja i dobrze robi na psychikę:
https://naforum.zapodaj.net/2190e0dd9c81.jpg.html
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
-
nick nieaktualnyNo właśnie nie koniecznie straszą może się okazać odwrotnie. Myślalam bardziej o rodzinie najbliższej siostry albo mama. Geny też mają znaczenie;) a co ciekawe podobnie przechodzę ciążę jak Moja mama i siostra mamy prawie 6 miesiąc a ja dopiero zaczynam wychodzić z wymiotów tak mi tez siostra powiedziała że miała i mi tez się to sprawdza.
Kupiłam mężowi książkę Jestem tatą jest świetna i sama zaczęłam ja czytaćmam też instrukcja obsługi bobasa ale ta jest taka sobie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 11:23
-
Moja mama miała 4 bardzo szybkie porody ,maks dwie godziny. Najlepszy był ze mną bo nie zdążyli ją na łóżko położyć jak dosłownie wypadłam z niej , na szczęście mnie złapali 😁 Ale ona nawet nie miała nigdy bólu miesiączkowego a ja zmagałam się z nimi całe życie i też były z krzyża także byłam nastawiona na ciężki poród. O dziwo po porodzie bóle miesiączkowe minęły ☺️Córcia ❤️ 08.2018
Synuś 💙
-
JJJ wrote:Dziewczyny a w jakich pozycjach rodziłyście? Stosowałyście przed porodem jakieś tajemne techniki na ochronę krocza przed pęknięciem typu masaż? Dało to coś?
-
Desperatka_87 wrote:Ja posiadam ten i jestem zadowolona. Wiem, że są różne opinie na temat detektorów, ale dla mnie to był dobry zakup, bardzo mnie uspokaja i dobrze robi na psychikę:
https://naforum.zapodaj.net/2190e0dd9c81.jpg.html
Desperatka a czy Ty nie miałaś detektora z alli? Nie sprawdził się?
-
Już się prawie skusiłam na kupienie używanych ciuszkow na jednej grupie, rozmiary 50-62 za 90zl, jak nowe, bardzo ładne. Ale mąż powiedział nie, on chce wszystko nowe i już. Wczoraj łóżeczko, dzisiaj ciuszki przeszły koło nosa.
Hehehe rozsmieszyl mnie, bo powiedział, że kupimy jak się urodzi. Boże jak faceci są nieogarnieci. -
Dziewczyny mam pytanie. W sobotę miałam mieć połówkowe - lekarz na kwarantannie przebywa. Zapisałam się na 7.12 i będzie to już 23 tydzień. Myslicie ze nie będzie za późno i wszystko da się ładnie zmierzyć?Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
JJJ wrote:Dziewczyny a w jakich pozycjach rodziłyście? Stosowałyście przed porodem jakieś tajemne techniki na ochronę krocza przed pęknięciem typu masaż? Dało to coś?
Co do przygotowania się przed porodem stosowałam masaż olejkiem z migdałów polaczonym z witaminą e ale na nic się to nie zdało . I tak nie uchroniło mnie to przed nacięciem i pęknięciem.Córcia ❤️ 08.2018
Synuś 💙
-
koffy wrote:Właśnie też mnie to zastanawia. Ostatnio dużo czytałem o porodzie w pozycji wertykalnej jako dużo zdrowszej i bezpieczniejszej dla krocza.. rodziła któraś w ten sposób?
Dużo tańczyłam, ruszałam biodrami, siedziałam na piłce, chodziłam, drabinek nie potrzebowałam. Zaczęłam rodzić na klęczkach, a oba porody skończyłam siedząc. Na kucanie nie miałam siły, ale łóżko przybrało taką pozycję (kosmiczne łóżko), że rodziłam właśnie siedząc.
Zresztą pamiętam jak przy pierwszym porodzie weszła lekarka na parcie i mówi 'no to kładziemy pacjentkę', na co położna stanowczo powiedziała, że ja chcę rodzić tak jak siedzę. I zostało. Mogłam rodzić nawet na stojąco jakbym chciała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 12:22
koki91, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
zokeia wrote:Byłam mocno zachęcana do pozycji wertykalnych w szpitalu. Położne w sumie chyba tylko tak pracują.
Dużo tańczyłam, ruszałam biodrami, siedziałam na piłce, chodziłam, drabinek nie potrzebowałam. Zaczęłam rodzić na klęczkach, a oba porody skończyłam siedząc. Na kucanie nie miałam siły, ale łóżko przybrało taką pozycję (kosmiczne łóżko), że rodziłam właśnie siedząc.
Zresztą pamiętam jak przy pierwszym porodzie weszła lekarka na parcie i mówi 'no to kładziemy pacjentkę', na co położna stanowczo powiedziała, że ja chcę rodzić tak jak siedzę. I zostało. Mogłam rodzić nawet na stojąco jakbym chciała.Córcia ❤️ 08.2018
Synuś 💙
-
nick nieaktualny
-
Aś wrote:Desperatka a czy Ty nie miałaś detektora z alli? Nie sprawdził się?
Tak szumiał, że nic nie było słychać, wyrzucone pieniądzeSzymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
-
nick nieaktualny