X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Hoho wyprosili Ciebie że sklepu? Toż wchodzisz przed 10 masz prawo a o której zrobisz zakupy to już jak wyjdziesz po 10 to nie powinni wcześniej wyganiać, jeśli weszłaś wcześniej. Masakra... Weź i przed południem się wybierz gdzieś... Jak i tak starzy robią cały dzień zakupy.
    Ostatnio z ciekawości zapytałam jak to jest z tymi godzinami w jednym z supermarketów i powiedzieli że nawet jeśli wejdę do sklepu o godzinie 8 a podchodząc do kasy będzie parę minut po 10 to mają prawo mnie wyprosić 😐

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierwszy raz od wielu tygodni zwymiotowałam 😓 boli mnie (chyba) żołądek, mam nadzieję, że to nic groźnego. Wzięłam suplementy w małej odległości czasu od siebie, może to powód...
    Oczywiście już pojawił się stres

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na poczcie chwilę po 12.00 była masa ludzi w kolejce. Mogłam iść bez kolejki, ale dobrze się czuje to nie wykorzystuje swojego stanu i poczekalam. Przede mną stała zirytowana staruszka, że taka kolejka. Miałam ochotę jej powiedzieć, że jeszcze 20 min temu mogła przyjść i bez kolejki, bo tylko ona mogła być obsłużona. Wrrr

Moja mama rodziła błyskawicznie, i mnie i brata. Tata poszedł jej do sklepu po kubusia, a ona w tym czasie trafiła na porodówkę i już było po wszystkim :D też bym tak chciała

dqprj44j0o4bjh25.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cały porod trwał 3h 20 wiec szybka akcja i liczę ze tym razem tez tak będzie. Parte mnie tez jakoś specjalnie nie bolały, w głowie miałam że jeszcze chwilka i będę miała ją w ramionach. Największy kryzys miałam będąc pod prysznicem, obstawiam ze to było rozwarcie 7-8 cm.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczureczka - tak, znowu skok. Bo jem kanapki.

Ja bym się babć i cioć nie pytała jak im szły porody, bo najczęściej kobiety straszą robiąc z siebie bohaterki. Serio. N i e p y t a ć.
    Pogadać z położną :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png

Wysłany: 25 listopada 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś wrote:
    Dziewczyny wiem że niektóre z Was mają detektory tętna, korzystacie? Możecie jakieś polecić? Z racji że nie czuje ruchów:( rozważam zakup.

Ja posiadam ten i jestem zadowolona. Wiem, że są różne opinie na temat detektorów, ale dla mnie to był dobry zakup, bardzo mnie uspokaja i dobrze robi na psychikę:
    https://naforum.zapodaj.net/2190e0dd9c81.jpg.html

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

2nn39jcg7m3w65mu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie koniecznie straszą może się okazać odwrotnie. Myślalam bardziej o rodzinie najbliższej siostry albo mama. Geny też mają znaczenie;) a co ciekawe podobnie przechodzę ciążę jak Moja mama i siostra mamy prawie 6 miesiąc a ja dopiero zaczynam wychodzić z wymiotów tak mi tez siostra powiedziała że miała i mi tez się to sprawdza.

Kupiłam mężowi książkę Jestem tatą jest świetna i sama zaczęłam ja czytać ;) mam też instrukcja obsługi bobasa ale ta jest taka sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 11:23

• koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała 4 bardzo szybkie porody ,maks dwie godziny. Najlepszy był ze mną bo nie zdążyli ją na łóżko położyć jak dosłownie wypadłam z niej , na szczęście mnie złapali 😁 Ale ona nawet nie miała nigdy bólu miesiączkowego a ja zmagałam się z nimi całe życie i też były z krzyża także byłam nastawiona na ciężki poród. O dziwo po porodzie bóle miesiączkowe minęły ☺️

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w jakich pozycjach rodziłyście? Stosowałyście przed porodem jakieś tajemne techniki na ochronę krocza przed pęknięciem typu masaż? Dało to coś? :)

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • koffy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Dziewczyny a w jakich pozycjach rodziłyście? Stosowałyście przed porodem jakieś tajemne techniki na ochronę krocza przed pęknięciem typu masaż? Dało to coś? :)
    Właśnie też mnie to zastanawia. Ostatnio dużo czytałem o porodzie w pozycji wertykalnej jako dużo zdrowszej i bezpieczniejszej dla krocza.. rodziła któraś w ten sposób?

f2w390bvlnherxsi.png
  • Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:
    Ja posiadam ten i jestem zadowolona. Wiem, że są różne opinie na temat detektorów, ale dla mnie to był dobry zakup, bardzo mnie uspokaja i dobrze robi na psychikę:
    https://naforum.zapodaj.net/2190e0dd9c81.jpg.html

Desperatka a czy Ty nie miałaś detektora z alli? Nie sprawdził się?

8p3ohqvkicygezdt.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się prawie skusiłam na kupienie używanych ciuszkow na jednej grupie, rozmiary 50-62 za 90zl, jak nowe, bardzo ładne. Ale mąż powiedział nie, on chce wszystko nowe i już. Wczoraj łóżeczko, dzisiaj ciuszki przeszły koło nosa.
    Hehehe rozsmieszyl mnie, bo powiedział, że kupimy jak się urodzi. Boże jak faceci są nieogarnieci.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Różyczka32 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. W sobotę miałam mieć połówkowe - lekarz na kwarantannie przebywa. Zapisałam się na 7.12 i będzie to już 23 tydzień. Myslicie ze nie będzie za późno i wszystko da się ładnie zmierzyć?

Różyczka32

Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️
  • koki91 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    W naszym szpitalu niestety nie ma zbyt dużo możliwości co do techniki i pozycji porodu (tak jak i znieczulenia bo go nie ma) 😁 ale moje rozwarcie postępowało bardzo wolno i położna pozwoliła mi na wypróbowanie kilku pozycji ale tylko na łóżku, czyli boczne i na czworaka ( ta pozycja była wybawieniem dla mojego kręgosłupa i błyskawicznie poszło rozwarcie ).
    Co do przygotowania się przed porodem stosowałam masaż olejkiem z migdałów polaczonym z witaminą e ale na nic się to nie zdało . I tak nie uchroniło mnie to przed nacięciem i pęknięciem.

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • zokeia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koffy wrote:
    Właśnie też mnie to zastanawia. Ostatnio dużo czytałem o porodzie w pozycji wertykalnej jako dużo zdrowszej i bezpieczniejszej dla krocza.. rodziła któraś w ten sposób?
    Byłam mocno zachęcana do pozycji wertykalnych w szpitalu. Położne w sumie chyba tylko tak pracują.

Dużo tańczyłam, ruszałam biodrami, siedziałam na piłce, chodziłam, drabinek nie potrzebowałam. Zaczęłam rodzić na klęczkach, a oba porody skończyłam siedząc. Na kucanie nie miałam siły, ale łóżko przybrało taką pozycję (kosmiczne łóżko), że rodziłam właśnie siedząc.

Zresztą pamiętam jak przy pierwszym porodzie weszła lekarka na parcie i mówi 'no to kładziemy pacjentkę', na co położna stanowczo powiedziała, że ja chcę rodzić tak jak siedzę. I zostało. Mogłam rodzić nawet na stojąco jakbym chciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 12:22

koki91, Annie1981 lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos przygotowań do porodu, to polecam śledzić aktualności na stronie Fundacji Rodzić Po Ludzku:
    https://www.rodzicpoludzku.pl/

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • koki91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Byłam mocno zachęcana do pozycji wertykalnych w szpitalu. Położne w sumie chyba tylko tak pracują.

Dużo tańczyłam, ruszałam biodrami, siedziałam na piłce, chodziłam, drabinek nie potrzebowałam. Zaczęłam rodzić na klęczkach, a oba porody skończyłam siedząc. Na kucanie nie miałam siły, ale łóżko przybrało taką pozycję (kosmiczne łóżko), że rodziłam właśnie siedząc.

Zresztą pamiętam jak przy pierwszym porodzie weszła lekarka na parcie i mówi 'no to kładziemy pacjentkę', na co położna stanowczo powiedziała, że ja chcę rodzić tak jak siedzę. I zostało. Mogłam rodzić nawet na stojąco jakbym chciała.
    Zazdroszczę ja nie miałam wyboru co do pozycji porodu , w moim szpitalu rodzi się tylko na leżąco a położne pomagają tylko na porodówce w końcowej fazie wcześniej trzeba sobie radzić samemu 🙁

Córcia ❤️ 08.2018

Synuś 💙
    f2w39jcge0ehulc0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakbyście potrzebowały leginsy kryjące to są w calzedonii przeceny.

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś wrote:
    Desperatka a czy Ty nie miałaś detektora z alli? Nie sprawdził się?

Tak szumiał, że nic nie było słychać, wyrzucone pieniądze

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

2nn39jcg7m3w65mu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatko ile zapłaciłaś za ten detektor?

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ