X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na suwaczku już 22 tc to niewiarygodne że dopiero był test. Wczoraj oglądałam ubranka dla dzieci i zastanawiałam się jakie kolory chciałabym żeby moja córka nosiła ;) i chyba będę się nastawiać na neutralne kolory ;) dzisiaj byłam na badaniach ciekawe co mi wyjdzie znowu w moczu.
    U nas chyba będzie Hania i już tak zostanie bo nie umiemy dojść do kompromisu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 09:17

zokeia, JJJ, koki91, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

• Parachute90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Przyszedł czwartek, a wraz z nim zaczęłam nowy tydzień ciąży. Bardzo to lubię :) Już 23 tydzień = 6 miesiąc!

Z tego samego powodu uwielbiam piątki :D

Za to dziś u mija dokładnie 5 miesiecy jak dostałam ostatni okres. Z jednej strony mam wrażenie, że niesamowicie szybko zleciało, a z drugiej strony ta ciąża ciągnie mi się okrutnie. Chciałabym chociaż koło 30tygodnia już być :D ale w sumie zaraz mikołaj, potem święta - grudzień zleci na pewno szybko, a potem tylko styczeń, luty i w marcu mogę już rodzić :D

Olciak lubi tę wiadomość

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas pędzi niesamowicie jak dla mnie. Z jednej strony chciałabym już tulić maluszka, z drugiej strony pasuje mi ten stan teraz, laba, spokój, mam czas dla siebie.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam jakiś pajaców na zamek jakbyście coś miały to poproszę o linka ;)

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem w szoku ze to już 21 tydzień. Muszę tez spisać sobie co potrzebuje dokupić, co już mam, ciuszki przebrać, cześć dokupić. Do tego rozważam delikatna zmiane w pokoiku, żeby był j dla chłopca i dziewczynki, chociaż teraz tez nie mam w różu wiec subtelne zmiany.
    Młody wczoraj tak szalał, że aż w szoku jestem ile taki mały człowieczek ma siły.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę w nocy spać dopóki ten ancymon nie zaśnie 🤔 a jest ostatnio jakiś nadaktywny i w nocy urządza dzikie imprezy 😂 ba, nie tylko w nocy, w dzień też szaleje... Już się boję jego temperamentu 😆 wczoraj od 5 do 7, dzisiaj od 1 do 3... Zero snu, bo co zmrużę oczy to te kopniaki i inne fikołki mnie wybudzają

Dorciax lubi tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nim się obejrzymy, a już będziemy wyczekiwać kolejnych dobrych wieści z porodówek hehe
    Narazie sobie zapisuje różne linki do zakupów, ale mam straszną chęć już coś kupić. A najchętniej chciałabym mieć to już z głowy i walizkę spakowaną xD nie lubię pakowania, układania i wybierania, co potrzeba.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała szaleje Koło 24 chyba najbardziej :/

• Parachute90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja Mała przesypia całe noce bez najmniejszego wyczuwalnego dla mnie ruchu :) ok. 20ej robi zawsze rewolte aż mi się cały brzuch trzęsie, a później idzie grzecznie spać i następne ruchy czuje dopiero rano po śniadaniu ;-) fajnie jakby po urodzeniu też jej taki rytm dobowy pozostał :D

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też już 6 miesiąc! chociaż i tak będę marcówką to przywiązałam się do daty 1 kwietnia ;)

Wczoraj również miałam połówkowe, kawaler ma całe 503g! najpierw wypiął się plecami i miał wszystko w nosie a później pięknie eksponował krocze :D Wszystko jest ok i to najważniejsze :)

zokeia, Annie1981, Olciak, Różyczka32, Mojanadzieja, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że ja też będę marcówką, bo zawsze rodziłam 37-38 tc, ale forum kwietniowe jest po prostu fajne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 10:16

*SmoczycA* lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Dorciax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Moja mała szaleje Koło 24 chyba najbardziej :/
    U mnie to samo. Ostatnio nie mogłam zasnąć. Obojetnie na który bok się położyłam to ona tak się przemieszczała i skakała na boku którym leżę, ze po pierwsze bałam się że ja ściskam takim ułożeniem, a po drugie nie mogłam zasnąć😂

ojxezbmhh2cawbkd.png

9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19. Czyli już zaczynasz być spokojna 🙂 Jak dzidziuś będzie bardziej ruchliwy i będziesz pewna, że to on, to już nie będziesz bała się przed USG 🙂 Życzę Ci tego jak najszybciej 🙂

misskity. *SmoczycA*
    Gratuluję zdrowych maluszków 🙂

1Malinka1. Masz rację, każda z nas idzie z duszą na ramieniu na początku. Ja raz tylko spotkałam się z lekarzem, który pierwsze co, to pokazał serduszko i powiedział "Teraz może pani odetchnąć, a ja zrobię pomiary". Bardzo mi się podobało takie podejście.
    Najgorsza była wizyta jak lekarka pozwoliła zrobić mi USG przez uczennicę. Wszystko po mału jej tłumaczyła i strasznie to długo trwało, zanim zobaczyłam serduszko, a to była właśnie wizyta serduszkowa i myślałam, że tam na zawał zejdę 🙈

zokeia. Mnie od początku bolą, ale rownomiernie.

Dziś jedziemy odwiedzić Mikołaja, córeczka nie może się doczekać, więc będzie dzień pełen wrażeń 🙂

*SmoczycA*, misskity, Gemma19 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Dorciax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK wrote:
    Nim się obejrzymy, a już będziemy wyczekiwać kolejnych dobrych wieści z porodówek hehe
    Narazie sobie zapisuje różne linki do zakupów, ale mam straszną chęć już coś kupić. A najchętniej chciałabym mieć to już z głowy i walizkę spakowaną xD nie lubię pakowania, układania i wybierania, co potrzeba.
    Ja tak samo, na wózek w ogóle nie mogę się zdecydować. Chyba muszę się wybrać gdzieś pooglądac na żywo. Na ten moment nic nie kupilam jeszcze..ale może w grudniu /styczniu powoli zacznę 🤔

ojxezbmhh2cawbkd.png

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się już zdecydowaliśmy na wózek ;) chcemy Cybexa chyba ze trafi się jakas okazja to wtedy można zmienić plany ;)
    Szykując wyprawkę będziecie się skupiały na jakiś kolorach konkretnych ubranek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 10:44

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba ten anex m, ale dziś obejrzałam filmik porównanie anex m type z bebetto bresso premium, i bardziej mi się pasuje bresso, z wyglądu lepiej, amortyzacja mniej sztywna, budka dłuższa, większa, lekko tańszy. Więc biorę też jego pod uwagę. Chciałabym obejrzeć też takie porównanie któregoś z tych wózków z espiro next, ale nie znalazłam.

Widzę teraz na stronach, że wózki są o 300zl tańsze w promocji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 10:52

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie zdecydowanie za wcześnie na wózek ale mamy już upatrzony ;)

• Dorciax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK wrote:
    Mi się podoba ten anex m, ale dziś obejrzałam filmik porównanie anex m type z bebetto bresso premium, i bardziej mi się pasuje bresso, z wyglądu lepiej, amortyzacja mniej sztywna, budka dłuższa, większa, lekko tańszy. Więc biorę też jego pod uwagę. Chciałabym obejrzeć też takie porównanie któregoś z tych wózków z espiro next, ale nie znalazłam.

Widzę teraz na stronach, że wózki są o 300zl tańsze w promocji.
    Chyba ten sam filmik oglądałyśmy 🙂też biore je pod uwagę a no i tez ostatnio patrzylam na espiro next i muuvo quick 🤔

ojxezbmhh2cawbkd.png

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • Dorciax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    My się już zdecydowaliśmy na wózek ;) chcemy Cybexa chyba ze trafi się jakas okazja to wtedy można zmienić plany ;)
    Szykując wyprawkę będziecie się skupiały na jakiś kolorach konkretnych ubranek?
    Chyba nie, raczej skupię się na tym co mi się spodoba :)

ojxezbmhh2cawbkd.png

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! :)
    Ja lubię piątki bo wtedy zmienia mi się tydzień w aplikacji - jutro będę idealnie w połowie ciąży!
    Za tydzień w piątek mam połówkowe - już się nie mogę doczekać, tym bardziej że pierwszy raz ze mną mąż będzie podczas badań.

Muszę się zebrać, żeby przywieźć rzeczy po bratanku męża od teściowej i przebrać co chcę, a czego nie... Ale może w weekend? Albo w przyszłym tygodniu? Jakoś nie chce mi się już tego robić, a z drugiej strony chciałabym zaktualizować listę czego mi brakuje, a czego nie...

Kupiłam 4 ubranka :D
    2 pajace - jeden w pepco , drugi dolce sono
    2 body - robik radom
    Zadowolona z nich jestem, ale narazie więcej nie kupuje bo nie wiem co dostanę w spadku :D

Co do imienia - u nas chyba będzie Mikołaj :)
    A oprócz Mikołaja podobają mi się: Igor, Marcel, Michał

Dorciax, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ