♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Też myślę nad tym laktatorem easy start albo Esperanza, bo ma dobre opinie o dziwo, bo jest chyba najtańszy.
Jeju jestem w tej ciąży taka niezdarna... mężowi już w sobotę ręce opadały jak na parkingach nie mogłam się odnaleźć, pod prąd albo jakoś dziwacznie prowadziłam. Mówi ze ciąża mi mózg zjadła. Ciągle coś przewracam, przed chwilą wylalam pół butelki płynu do szyb, bo chciałam tylko zmienić końcówkę. I ciągle się krztusze jak coś przelykam, mężul mówi, ze jem łapczywie, a mi cos wpada do nie tej dziurki wiecznie. Wcześniej tak nie miałam. -
Zosla, jak leżałam w szpitalu za drugim razem to miałam na sali kobietę ktora położono ze względu na słabe rośniecie malenstwa, była w 38 tc a jej synek wazyl według pomiaru coś ledwo ponad 2 kg. Sprawdzali jej wszystko, przyczepiali się do przepływów i wgl. Po tygodniu było 2100, doktor stwierdzil ze lozyszko nie funkcjonuje jak należy i wywoływali jej porod. Malenstwo przyszło na świat z waga 2900 😁
Wydaje mi się że czasem zdarzają się różne odskoki na korzyść jednak 😁
Kobitka sama w sobie byla takiego średniego wzrostu i chudziutka. A jadla za 3 🤣zokeia, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
nick nieaktualnyOla 2 kg to juz naprawdę jest super na wczesniaka mojemu kuzynowi urodzily się bliźniaki w styczniu po 1500 i trochę musieli posiedzieć w szpitalu a kuzynka była taka slonica w ciąży ze w 7 wyglądała jak w 9. Ja tez juz drobna nie jestem tydzien jedzenienia pod rygorem męża zrobiło swoje niestety nie idzie to w parze z waga dziecka. Jeśli chodzi o przepływy to u mnie nic więcej nie da się zrobić jedynie szpital bo jestem juz lekami obstawiona narazie są w porządku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 17:40
-
W temacie rozbieżności wagi to mi się przypomniało jak koleżanka na studiach rodziła parę lat temu. Poród sn przewidywana waga 3500. Rodziła strasznie długo, męczyła się i popekala strasznie i nic dziwnego bo mały ważył 4500 i był bardzo duzy.. ponoć ktoś źle w kartę wpisał i gdyby było dobrze wpisane to by jej cesarke proponowali. Także raz że aparatura zawodna to i człowiek nie jest nieomylny niestety..
-
Ja tak jak niektóre z Was będę kupować laktator elektryczny Canpol Easy Start, zrobiłam rozeznanie i najtańszy jest w Media Ekspert i w razie czego w takim dużym sklepie nie ma problemu z reklamacją
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 17:45
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
My z moim męzem zaczelismy życ na wspolny rachunek od kiedy zamieszkalismy razem. tzn juz jako para mielismy wspolny budżet. Mąz nie ma głowy do pilnowania rachunków, terminów. Po prostu na jednym koncie mamy nasze pensje. Nigdy nie usłyszalam, że on dokłada się wiecej itp. Powiem Wam, ze ile par tyle modeli zarządzania budżetem. Nie musze brać kieszonkowego, bo każdy z nas korzysta tyle na ile potrzebuje, mamy karte do tego samego konta. Co sie z danego miesiaca uda odłożyc to odkładamy. Jest to dla mnie komfort psychiczny, bo z poprzednim partnerem było troche moje, troche twoje, troche nasze.
Gemma19 lubi tę wiadomość
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
nick nieaktualny
-
Ech ciekawe ile mój maluszek będzie ważył 🤔 badanie 3 trymestru dopiero za 3 tygodnie. I to będzie ostatni raz kiedy poznam jego wagę przed porodem. Czuję się już jak słoń a jak pomyślę ile jeszcze przede mną to mi słabo 😂🤣 w środę wizyta. Szybkie USG, sprawdzenie szyjki i to wszystko.
-
Co do laktatorow to gdzieś czytałam takie zestawienie ale nie mogę teraz znalesc.. na pewno było napisane że medela jest najlepsza ale nie był w rankingu uwzględniamy. Pisało że jak nie zależy Ci na kasie to ten. Potem był ranking dopiero w oparciu jakość do ceny.
Odpisałam sobie to wtedy trochę:
1. Canpol Easy Start
2. Lovi Prolacis
3. Tomme Tppiee closed
4. Philips Avent ręczny
Philips Avent elektryczny był gdzieś niżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 19:20
Butterfly02 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jutro mam wizytę i tym razem uważnie posłucham ile mały waży. Mówicie, że teraz przyrost wagi to 200g tygodniowo? Życzę sobie, żeby był niewielki, jak jego bracia! Chociaż w tej ciąży nie tylko jem, ale i po prostu zdrowo się odżywiam, więc może wyjść mi duże dziecko.
Wyjść mi.
No właśnie o to wychodzenie mi chodzi
Byłam dzisiaj w Lidlu, kupiłam śliczne spodenki niemowlęce po 5zł/sztukę i wolnowar za 59 zł! Taka promocja, że nie mogłam się oprzeć. Czy ktoś już ma?
Kusi mnie wizja nieprzypalania jedzenia. Ja niestety mam tendencję do palenia garnków i mnie to frustruje.
-
Też byłam w Lidlu, ale nie skusiłam się na te bodziaki czy spodenki, bo kupiłam sporo już ostatnio, a nie chce mieć tylko ciuszkow z Lidla
ale są fajne, takie mięciutkie, za tą cenę to aż głupota nie kupić.
Rozmawiałam z mamą, ona się tak jara tym dzieciątkiem, że aż mnie nerwy biorą, czuje się jakaś zazdrosna, że ktoś chce mieć prawa do mojego dziecka, do tulenia i w ogóle. A to raczej normalne, że babcia się cieszy, to będzie ich pierwszy wnuczek . Zresztą mama jeszcze młoda, mogłaby sama mieć jeszcze jedno dziecko na upartego. A mnie wkurza, jeszcze nie ma małego na świecie, a ja już jestem zazdrosna o niego, jakby to że ktoś inny go przytuli to mi to zabierze, nie wiem co sądzić o tym. -
Koralik - nie wiem, czy to to samo, ale ja od jakiegoś czasu mam problem z przełykaniem śliny, tzn. Ona mi jakoś nie tak napływa i cały czas się nią zakrztuszam
jakby mi coś nie działało xd moja siostra z kolei się slinila, w ogóle nad tym nie panowała.
Od wczoraj kiepsko się czuje, bardzo mi duszno, nie mogę złapać oddechu, aż sobie podłożyłam taka płaska poduszkę pod moja do spania, bo normalnie się duszew nocy koszmary i jeszcze ból brzucha, ale chyba żołądka. Już się denerwuje ze coś jest nie tak, bo dzisiaj cały dzien jakoś mi kiepsko, pobolewa ten brzuch echhhh ale lekarz mi mówił ze będzie tylko gorzej i bardziej boleśnie 👍🏻
No i na to wszystko mam wilczy apetyt, nie wiem czy ten dzieciok potrzebuje teraz tyle składników, ale ja żre jak końi tak jak cała ciąże trzymałam wagę, tak teraz zaczęłam szybciutko tyć
i seta strzeliła 😲 co prawda policzyłam, ze gdyby odjąć to dziecko xd to wyjdzie identyczna waga jak przed ciąża. Nadal, niezbyt komfortowe
W zamian za to, ze tyle jem zaczęłam chodzić na dwa spacery dziennie, żeby mieć 10 tys. kroków, to trochę człowiekowi lżej na duszy. Bardzo chce donosić bezpiecznie dziecko, ale jestem już zmęczona ciąża -
zokeia wrote:Jutro mam wizytę i tym razem uważnie posłucham ile mały waży. Mówicie, że teraz przyrost wagi to 200g tygodniowo? Życzę sobie, żeby był niewielki, jak jego bracia! Chociaż w tej ciąży nie tylko jem, ale i po prostu zdrowo się odżywiam, więc może wyjść mi duże dziecko.
Wyjść mi.
No właśnie o to wychodzenie mi chodzi
Byłam dzisiaj w Lidlu, kupiłam śliczne spodenki niemowlęce po 5zł/sztukę i wolnowar za 59 zł! Taka promocja, że nie mogłam się oprzeć. Czy ktoś już ma?
Kusi mnie wizja nieprzypalania jedzenia. Ja niestety mam tendencję do palenia garnków i mnie to frustruje.
Tak na tą tabele patrzę i wychodzi ze ok 150 g na tydzień między jednym a drugim patrząc w 10 centylu oczywiście.zokeia lubi tę wiadomość
Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
°1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowycb
♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min