♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszę się Wam pochwalić, że wybraliśmy wózek! To był dla mnie koszmarek wyprawkowy i nawet nie wiecie jak się cieszę, że temat już z głowy 😁🥳
Zdecydowaliśmy się na Jedo Koda. Trafiliśmy w sklepie na świetnego doradcę, Pan po usłyszeniu naszych oczekiwań zaproponował go jako pierwszego i później nic już nas tak nie przekonało. Cieszę się bardzo, że pojechaliśmy wybrać na żywo, bo sama pewnie nie zwróciłabym na niego uwagi. Jest dość spory, ale prowadzenie go i amortyzacja - bajkaporównywałam z espiro next, który jest chyba całkiem popularny (też go miałam na oku), wagowo jest praktycznie taki sam, a różnica kolosalna, espiro przy kodzie prowadzi się jak kloc
Poza tym spoko cena, długa i szeroka gondola, wysoka rączka (oboje mamy po 180cm wzrostu), dużo dodatków.
Ufff 😆Gemma19, Olciak, Butterfly02, Annie1981 lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
nick nieaktualny
-
Ja dalej w szpitalu 🤷♀️ zapisy ktg sa juz dobre, ale przez moj obciążony wywiad położniczy pewnie będą mnie trzymać w nieskończoność. Trudno. Czymże jest te kilka tygodni w stosunku do całego życia 🙂
Desperatka_87, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
Ja byłam wczoraj pierwszy raz u fizjo uroginekologicznej i jestem naprawdę zachwycona
wizyta 1,5h, najpierw długi wywiad, potem mnie babka położyła na stole i jakieś punkty wypustowe (? Nie pamietam xd) zaczęła uciskać, to myślałam, ze spadnę z tego łóżka z bólu. Ale przejechała cały kręgosłup po obu stronach, nakleiła mi tejpy na plecy na odcinek lędźwiowy i naprawdę nie wierze, ale jest kolosalna różnica 😮 ja dość sceptycznie podchodzę do takich mało efektownych rzeczy xd i sobie jako kompletny laik myślałam bla bla bla, co mi mogą jakieś taśmy pomoc, ale w nocy jak wstawałam siku, to się czułam jakbym prawie w ciąży nie była! Co prawda pachwiny zaczęły mnie bolec, ale idę w przyszły piątek, to pewnie i tym się zajmie
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Z tą luteiną to palcem aplikuję ale czasem jak za bardzo skręcę palcem to potem ma plamienia
ale juz się ich tak nie boję jak za pierwszym razem. (w sensie miałam dwa razy, ale już nie dostałabym zawału na ich widok)
Ja torby mam spakowane - walizkę kabinówkę i na to torbę sportową (ale tak mi się cholernie nie podoba i zamówiłam na zamówienie torbę w Goshico - https://goshico.com/goshico-torba-podrozna-do-reki-i-na-ramie-3858 i poprosiłam o doszycie dla mnie takiego zaczepu na rączkę od walizki) powinna być u mnie w przyszłym tygodniu to się przepakuję aby.
Dziś byłam rano w laboratorium oddać mocz i krew i w zusie... ZUS działa na mnie jak płachta na byka dosłownie... Ale dobrze, że to załatwiłam bo się okazało, że bym macierzyńskiego wcale nie miała jakbym nie przyszła podpisać jednej karteczki. (ogólnie musze wziąć 3 miesiące macierzyńskiego, żeby Maz mógł resztę wykorzystać)
Czekam na wyniki badań i planuje jutrzejszą imprezę! Bo mam w poniedziałek urodziny i jutro przychodzą do nas znajomi (4osoby) ale to dla mnie szaleństwo! Nie gotuję nic więc zamówiłam już jedzenie z sushi, że jutro dowiozą mi na imprezę.I mama rano ma mi podrzucić tort
.
Ja odliczałam do porodu po znajomych, które miały teraz terminy do mojego i wiecie co? Dziś ostatnia urodziła. Heh🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualnyParachute trzymam kciuki za powrót do domu ja strasznie się boję wyladowac teraz w szpitalu wiec leze jak najwięcej:D mało w ogóle wychodzę dzisiaj musialam zrobić badania robie tylko w piątki jest bardzo mało ludzi i nie musze się wciskać bez kolejki o 8 godz nawet w niej nie stałam
Olciak bardzo fajna torba można też kupić torbę do wózka jeśli ktoś nie ma i się w nią zapakować są takie widziałam np z skip hopkupiłam sobie kefir sle zostawię na jutro
-
JJJ to chyba co osoba to inne odczucia faktycznie bo jak ka oglądałam jedo koda to koszmarnie mi się prowadził ten na żeliwnych kołach. Na pompowanych ok ale takie mnie nie interesowały. Mężowi tez nie odpowiadal 🤷♀️ Jesli dobrze pamiętam że odpadł u mnie też za brak filtrów UV i brak możliwości składania spacerówki razem z siedziskiem.
Ja się wybrałam na spacer A tu taki wiatr i zimno.. zrobiłam tylko rundę szybką po osiedlu i do domu tak wiało że ciężko było pod wiatr iść. Heh.. co wezmę aparat to gorsza pogoda. Muszę bez lustrzanki wychodzić to moze będzie lepiej 😂Olciak lubi tę wiadomość
-
Ja mam torbę do wózka, była w komplecie. A ta w sumie przyda mi się na wyjazdy potem
Chciałam tą mommy bag, ale... ten napis jest strasznie duży. Jakoś wolałabym, żeby była jednokolorowa bez napisu.
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Mam wyniki badań, wszystko ok oprócz tego, że mam glukozę w moczu - 77 mg/dl .
Miała któraś z Was? Powinnam się skontaktować z lekarzem pilnie? Wizyta w przyszły poniedziałek 22 lutego.🎈Ciąża donoszona🤰🏻
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Olciak boska torba.. jak bym nie miala tylu różnych toreb tego typu ( większość z jakichś gratisów z konferencji itd) to bym odrazu sobie kupiła 🥰 niestety żadnej swojej nie lubię ale nie będę kupować jak już coś mam
Co do moczu ja bym napisała do lekarza..Olciak lubi tę wiadomość
-
koffy no właśnie dlatego po wczorajszym dniu uważam, że koniecznie trzeba jechać do sklepu i samemu przetestować
kodę da się złożyć ze spacerówką
Linka są takie worki imitujące dzieci, można włożyć do wózka. Strasznie śmiesznie wyglądają 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 13:59
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
No wlasnie co osoba to inne odczucia
może nawet z wzrostu to wynikać.. Ja mam 170cm
ja i tak nachetniej kupilabym anexa gdyby nie to ze dla letniego dziecka gondola ma za malo wentylacjia na lato to i dobre filtry uv to dla mnie absolutne must have. Niestety anex w tej swojej ekoskurze potrafi się bardzo grzać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 14:12
-
No właśnie mi też się podoba, bo jest taka neutralna
Na wyjazd i do szpitala i gdziekolwiek jeszcze.
Napisałam smsa do lekarza... ciekawe czy on odpowiada na wiadomości. (Bo ja zmieniałam lekarza, miałam moją Martynę ukochaną ginekolog, ale ona do kwietnia nie pracuje... i chodzę teraz do jej Teścia)
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Też dziś byłam na kolejnej wizycie u fizjo, brzuch okrejony, ja odprężona po ugniataniu i ćwiczeniach. Dostałam też kilka ćwiczeń do domu na aktywację miednicy, co ma mi ułatwić poród. Mam jeszcze 2 wizyty zaplanowane, ostatnia z mężem
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie
mały ma 1600 g
Szyjka 3.9 cm , jedynie co zwróciło uwagę gin to ilość wód. Podobno jest ich dużo, ale będziemy to obserwować.
Kamień z serca, bo na poprzedniej wizycie Franio był w 16 pctl.
Muszę zrobić posiew i dostałam Monural ze względu na bakterie w moczu.
Jaszczureczka, Olciak, Annie1981, Desperatka_87, Dorciax, Gemma19 lubią tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.