X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly02 wrote:
    Dziewczyny ratunku pomocy...
    Z synem w 1 ciazy jak zaczęłam rodzić to myślałam że będę mieć biegunkę. Siedziałam na toalecie i mialam tylko prądy w plecach a mama do mnie, że to skurcze a nie biegunka. Teraz mam identyczne uczucie tylko, ze czuje w całym brzuchu... czy to możliwe żebym miała skurcze? Łapie i odpuszcza... wziąć nospe? Boze masakra
    Bierz nospe, magnez i połóż się i głęboko oddychaj przeponą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 22:07

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny mam tylko nospe max brać cala czy pół? Jedyne co mnie uspokaja to, że mieszkam na przeciwko szpitala 🤣 Niestety to nie ten w którym chciałabym urodzić, ale zawsze to pod pachę torebka i lecę. A mąż spi, obudziłam go, ale chyba nie zakodował przekazu.

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź jak chcesz pół a jak nie przejdzie druga połówkę;)

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bóle podbrzusza biorę 2xdziennie nospe, lekarz mówił że 3 mam nawet brać, więc nospa raczej Ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 23:48

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu na takie hardcorowe przypadki juz daja 3x2 no-spe, ale to juz dawka maksymalna. Po 35tc chyba, albo 36tv schodzą z dawki i odstawiają. Także spokojnie możesz jedna tabletke no-spy max wziąć.

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zabieg Credego nie jest stosowany standardowo w szpitalach? Ja nawet nie wiedziałam o tym. Coś złego w tym zabiegu jest ?

Butterfly daj znać czy skurcze minęły. Sama najadłam się strachu jak miałam skurcze jelit na biegunkę.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiedziałam, ze istnieje coś takiego jak zabieg credego 🙈.
    Pewnie nie wiem jeszcze wielu rzeczy.

Buterfly daj znać jak u Ciebie!

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly02 wrote:
    Widziałam poród Andziaks, w sumie byłam też w szoku, że pokazała wszystko od początku do końca. Faktycznie wzruszający vlog, miły dla oka. Ciekawe czy gdyby miała hardcorowy poród czy też by dodała ;) Ale poród miała super, w kolejnych filmach widziałam, że dzidzia bezproblemowa, wszędzie podróżowali, chodzili do restauracji z nią.. Czyli wszystko wprost przeciwnie do mojego porodu i okresu niemowlęcego ;)

Hehe to ja u mnie :D Poród ciężki i cc na koniec a panna taka wymagająca, że ja się bałam wyjść na spacer a co tu mowić i restauracji i podróżach :D

Butterfly02 lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, śmiało bierz nospę przy takich bólach! Ja po ostatniej wizycie u lekarza mam zalecenie 3 razy dziennie nospa + czopek Scopolan doraźnie jeśli nospa nie daje rady. Ja wcześniej starałam się w ogóle nie brać nospy, na co w szpitalu bardzo się dziwili.

Ja też zastanawiałam się nad zabiegiem Credego. Z jednej strony czytałam, że ma działania niepożądane, ale z drugiej chyba bym sobie nie darowała jeśli bym odmówiła, a potem bobas miałby mieć z tego powodu problemy ze wzrokiem. Raczej podejdę do tego jak do szczepionek - korzyść przewyższa ryzyko. Poza tym staram się ufać współczesnej medycynie i nie czuję się mądrzejsza od lekarzy :)

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo uważam KiziaMizia. Jeśli są jakieś zalecenia to ja się do nich stosuję.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiziaMizia a tą nospe to doraźnie czy teraz już będziesz brać czy jakiś czas? Bo mi lekarz napisał, że brać ale nie wiem ile czasu w sumie nawet, nie zapytałam.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! :)

Nie mogę w to uwierzyć, że już niedługo... Masakra! Jak ten czas szybko minął!
    Już praktycznie luty się kończy, a w marcu pewnie zacznie się powoli u nas... :)

Jak przygotowania?

zokeia, Gemma19 lubią tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak no cóż nic nie trwa wiecznie kiedyś musiałoby to nadejść ja tylko żałuje że tej ciąży nie miałam lepszej ale co zrobić.

Olciak lubi tę wiadomość

• Nagietek Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady i pocieszenie.

Trochę poczytałam o hipotrifii na grupie FB i zdałam sobie sprawę, że jutro po wizycie mogą wysłać mnie do szpitala na obserwację a w najgorszym wypadku od razu pod nóż. Więc zaraz biorę się za pakowanie walizki i lecę na miasto kupić jakąś pidżamę do szpitala oraz mini kosmetyki. Jednak liczę, że to tylko pomyłka i synek ruszy z wagą jak u Zosli.

1kk020mm6bs2x578.png
    1kk0wn15qxgck3u0.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosla tak masz rację - kiedyś to musiało nastąpić.

Ja się nie mogę doczekać końca i pierwszego spotkania! Ale tak nie mogę uwierzyć, że po tylu latach i teraz po tylu miesiącach w końcu moje marzenie się spełni.

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Tak jak mówiłyście wzielam nospę i się położyłam. Próbowałam w nocy wstać, ale znowu łapało to juz odpuściłam i przeleżałam. Już byłam o krok od pójścia do szpitala, ale tam jest taka slaba kadra, że się powstrzymałam. Bałam się, że mnie zostawią, mąż o 4 rano wychodzi do pracy, syna nie zdążyłby nigdzie zawieźć. No ale człowiek musi się z tym liczyć, że nie zna dnia ani godziny. Także kochane na dniach reszta prania i jeszcze apteka i Rossmann jakaś drobnica mi została do dokupienia i trzeba być w gotowości. Wiem, że to mogly być tylko przepowiadające, ale lepiej być gotową na wszystko 😁 wizytę mam dopiero za tydzień

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, z tego co wiem, to żeby wyciszyć skurcze przepowiadające, mnalezy wziąć 2 nospy. Dobrze,że jesteś w domu. Teraz tylko leżec, leżeć i leżeć :) Rossmana zamów sobie z dostawą.

Olciak, wczoraj spakowałam rzeczy dziecka do komody, moja Mama jeszcze dowiezie mi uprasowane nowe ciuszki, a ja dzisiaj zapakuję swoją torbę porodową i... chyba wszystko jest :) Jeszcze przekąski muszę kupić. I wachlarz (mój ulubiony gadżet porodowy). No dobra, trochę drobiazgów pewnie jeszcze muszę przygotować.

Odnośnie zabiegu credego nie wiedziałam, że jest wykonywany. Poczytałam teraz. Nie mam nic przeciwko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 08:44

Butterfly02, Olciak lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, nospę mam brać już cały czas. Mam króciutką szyjkę i liczne skurcze, nawet pomimo brania leków.

Kora88 lubi tę wiadomość

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagietek lepiej mieć torbę spakowana w przypadku hipotrofii jeśli dziecko zatrzymało swoj wzrost to następuje rozwiązanie ciąży pisałam tutaj mi juz kazali spakować się w 30 tc ale jak mówię że zaczęłam więcej jeść trochę inne jedzenie i mala teraz przybiera około 300 g tygodniowo a w 31 tc mielismy również coś koło 1300

• Parachute90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagietek. Leze teraz na sali z dziewczyną, ktora jest polozna na wczesniakach w tym szpitalu naszym, w którym jestem i powiedziala ze te dzieciaczki, które mają wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu to są takie harpagany jak sie urodza ze szok, bardzo szybko nadrabiają swoją masę 🙂 takze będzie dobrze, w którym kierunku by się to nie rozwinęło, mysle ze musisz być gotowa na dlizszy pobyt w szpitalu.
    Mamy tez na oddziale dziewczyne, którek synio w 35 tc wazy 1,80 kg. Przyrasta, ale bardzo powoli. Tez lezy juz na obserwacji od 30 tc i monitorują wzrost dzieciaczka.

Dzisiaj na obchodzie lekarz po raz kolejny potwierdził, żebym byla gotowa w każdej chwili na spotkanie z dzidziusiem. Jutro mam pobierany gbs. Mam nadzieje, ze chociaz do marca dotrwamy🙈🙈

Butterfly02, zokeia, Kora88, Gemma19 lubią tę wiadomość

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ