♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly02 wrote:Dziewczyny ratunku pomocy...
Z synem w 1 ciazy jak zaczęłam rodzić to myślałam że będę mieć biegunkę. Siedziałam na toalecie i mialam tylko prądy w plecach a mama do mnie, że to skurcze a nie biegunka. Teraz mam identyczne uczucie tylko, ze czuje w całym brzuchu... czy to możliwe żebym miała skurcze? Łapie i odpuszcza... wziąć nospe? Boze masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 22:07
-
Dziekuje dziewczyny mam tylko nospe max brać cala czy pół? Jedyne co mnie uspokaja to, że mieszkam na przeciwko szpitala 🤣 Niestety to nie ten w którym chciałabym urodzić, ale zawsze to pod pachę torebka i lecę. A mąż spi, obudziłam go, ale chyba nie zakodował przekazu.
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
nick nieaktualny
-
Ja na bóle podbrzusza biorę 2xdziennie nospe, lekarz mówił że 3 mam nawet brać, więc nospa raczej Ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 23:48
-
Butterfly02 wrote:Widziałam poród Andziaks, w sumie byłam też w szoku, że pokazała wszystko od początku do końca. Faktycznie wzruszający vlog, miły dla oka. Ciekawe czy gdyby miała hardcorowy poród czy też by dodała
Ale poród miała super, w kolejnych filmach widziałam, że dzidzia bezproblemowa, wszędzie podróżowali, chodzili do restauracji z nią.. Czyli wszystko wprost przeciwnie do mojego porodu i okresu niemowlęcego
Hehe to ja u mniePoród ciężki i cc na koniec a panna taka wymagająca, że ja się bałam wyjść na spacer a co tu mowić i restauracji i podróżach
Butterfly02 lubi tę wiadomość
-
Butterfly, śmiało bierz nospę przy takich bólach! Ja po ostatniej wizycie u lekarza mam zalecenie 3 razy dziennie nospa + czopek Scopolan doraźnie jeśli nospa nie daje rady. Ja wcześniej starałam się w ogóle nie brać nospy, na co w szpitalu bardzo się dziwili.
Ja też zastanawiałam się nad zabiegiem Credego. Z jednej strony czytałam, że ma działania niepożądane, ale z drugiej chyba bym sobie nie darowała jeśli bym odmówiła, a potem bobas miałby mieć z tego powodu problemy ze wzrokiem. Raczej podejdę do tego jak do szczepionek - korzyść przewyższa ryzyko. Poza tym staram się ufać współczesnej medycynie i nie czuję się mądrzejsza od lekarzy -
KiziaMizia a tą nospe to doraźnie czy teraz już będziesz brać czy jakiś czas? Bo mi lekarz napisał, że brać ale nie wiem ile czasu w sumie nawet, nie zapytałam.
-
Dziewczyny!
Nie mogę w to uwierzyć, że już niedługo... Masakra! Jak ten czas szybko minął!
Już praktycznie luty się kończy, a w marcu pewnie zacznie się powoli u nas...
Jak przygotowania?zokeia, Gemma19 lubią tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za rady i pocieszenie.
Trochę poczytałam o hipotrifii na grupie FB i zdałam sobie sprawę, że jutro po wizycie mogą wysłać mnie do szpitala na obserwację a w najgorszym wypadku od razu pod nóż. Więc zaraz biorę się za pakowanie walizki i lecę na miasto kupić jakąś pidżamę do szpitala oraz mini kosmetyki. Jednak liczę, że to tylko pomyłka i synek ruszy z wagą jak u Zosli.
-
Zosla tak masz rację - kiedyś to musiało nastąpić.
Ja się nie mogę doczekać końca i pierwszego spotkania! Ale tak nie mogę uwierzyć, że po tylu latach i teraz po tylu miesiącach w końcu moje marzenie się spełni.🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Hej! Tak jak mówiłyście wzielam nospę i się położyłam. Próbowałam w nocy wstać, ale znowu łapało to juz odpuściłam i przeleżałam. Już byłam o krok od pójścia do szpitala, ale tam jest taka slaba kadra, że się powstrzymałam. Bałam się, że mnie zostawią, mąż o 4 rano wychodzi do pracy, syna nie zdążyłby nigdzie zawieźć. No ale człowiek musi się z tym liczyć, że nie zna dnia ani godziny. Także kochane na dniach reszta prania i jeszcze apteka i Rossmann jakaś drobnica mi została do dokupienia i trzeba być w gotowości. Wiem, że to mogly być tylko przepowiadające, ale lepiej być gotową na wszystko 😁 wizytę mam dopiero za tydzień
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Butterfly, z tego co wiem, to żeby wyciszyć skurcze przepowiadające, mnalezy wziąć 2 nospy. Dobrze,że jesteś w domu. Teraz tylko leżec, leżeć i leżeć
Rossmana zamów sobie z dostawą.
Olciak, wczoraj spakowałam rzeczy dziecka do komody, moja Mama jeszcze dowiezie mi uprasowane nowe ciuszki, a ja dzisiaj zapakuję swoją torbę porodową i... chyba wszystko jestJeszcze przekąski muszę kupić. I wachlarz (mój ulubiony gadżet porodowy). No dobra, trochę drobiazgów pewnie jeszcze muszę przygotować.
Odnośnie zabiegu credego nie wiedziałam, że jest wykonywany. Poczytałam teraz. Nie mam nic przeciwko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 08:44
Butterfly02, Olciak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNagietek lepiej mieć torbę spakowana w przypadku hipotrofii jeśli dziecko zatrzymało swoj wzrost to następuje rozwiązanie ciąży pisałam tutaj mi juz kazali spakować się w 30 tc ale jak mówię że zaczęłam więcej jeść trochę inne jedzenie i mala teraz przybiera około 300 g tygodniowo a w 31 tc mielismy również coś koło 1300
-
Nagietek. Leze teraz na sali z dziewczyną, ktora jest polozna na wczesniakach w tym szpitalu naszym, w którym jestem i powiedziala ze te dzieciaczki, które mają wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu to są takie harpagany jak sie urodza ze szok, bardzo szybko nadrabiają swoją masę 🙂 takze będzie dobrze, w którym kierunku by się to nie rozwinęło, mysle ze musisz być gotowa na dlizszy pobyt w szpitalu.
Mamy tez na oddziale dziewczyne, którek synio w 35 tc wazy 1,80 kg. Przyrasta, ale bardzo powoli. Tez lezy juz na obserwacji od 30 tc i monitorują wzrost dzieciaczka.
Dzisiaj na obchodzie lekarz po raz kolejny potwierdził, żebym byla gotowa w każdej chwili na spotkanie z dzidziusiem. Jutro mam pobierany gbs. Mam nadzieje, ze chociaz do marca dotrwamy🙈🙈Butterfly02, zokeia, Kora88, Gemma19 lubią tę wiadomość