♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi przyszła paczka z gemini. Jeszcze w paczkomacie mam lampkę misia i lusterko do samochodu. Termometr visiofocus smart jest super póki co, pokazuje temperaturę powietrza w domu i może też mierzyć temp.pokarmu, wody itp. Jestem zadowolona z tego zakupu. Ale mam nadzieję, że sprawdzi się czy maluchu.
-
Mam pytanie do dziewczyn które mają już dzieci
kupujecie dla każdego dziecka osobne nożyczki do paznokci? Mam super nożyczki dla syna i myślałam żeby je dezynfekować octaniseptem po używaniu, a teraz zaczęłam się zastanawiać czy nie powinnam mieć 2 par.
-
m85t wrote:Mam pytanie do dziewczyn które mają już dzieci
kupujecie dla każdego dziecka osobne nożyczki do paznokci? Mam super nożyczki dla syna i myślałam żeby je dezynfekować octaniseptem po używaniu, a teraz zaczęłam się zastanawiać czy nie powinnam mieć 2 par.
A ja jadłam całą torbę krówek - mój szpitalny zapasm85t, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KORRALIKK wrote:Mi przyszła paczka z gemini. Jeszcze w paczkomacie mam lampkę misia i lusterko do samochodu. Termometr visiofocus smart jest super póki co, pokazuje temperaturę powietrza w domu i może też mierzyć temp.pokarmu, wody itp. Jestem zadowolona z tego zakupu. Ale mam nadzieję, że sprawdzi się czy maluchu.
Ja tez jestem zadowolona z zakupu. Nie byl to najtańszy termomett,ale warty swojej ceny. -
A ja nie mogę się zebrać i spakować torby a tylko to mi w sumie zostało...
Badan już żadnych robić nie muszę, co trzeba zrobią w szpitalu.
Za tydzień na ostatniej wizycie będę negocjować.. jak mi da termin na np za 2 tyg do szpitala to ok, a jak każe już iść , to będę prosić o jeszcze jedna wizytę w 36 tc i dopiero szpital.
Nie chce leżeć bo leżeć 2-3 tygodnie do rozwiązania 😬 a potem 3 dni po cesarce.
Ja mam blokadę z dwójka w szpitalu i co? Nie pójdę tyle dni, aportem zrobię po cc jak czucia nie będę miała 🤯 wiem głupia jestem, ale mam taki stres z tym związanyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 12:06
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Na marcówkach dziewczyny się rozpakowują, to i mnie już tak przyciska z przygotowaniami. 36 tc skończony.
Uporządkowałam mnóstwo spraw urzędowych. Niech żyje epuap! Nie muszę z domu wychodzić.
Głośny remont mamy jeszcze przez jakiś tydzień. Dzisiaj wypadałoby podpisać umowę na okna.
No i krówki muszę do torby odkupić
Mąż mnie zaczął okropnie wkurzać. To chyba znak, że będę rodzićButterfly02, misskity lubią tę wiadomość
-
W ogóle widzę roznice, odstawili mi luteinę i pozwolili się uruchomić, to przytyłam 300 gram w2 tygodnie, a zawsze było +1 kg na tydzień . Wczoraj odstawił mi już duphaston...
Na następnej wizycie odstawi nitrendypine i zostanie mi asmag i żelazo.
W ogóle mówię mu, to już 20 kg na plusie 😬, a on ale dzięki temu uratowała Pani to dziecko.
Tylko dzięki pani uporowi i temu ze położyła się pani na cała ciąże, to dziecko żyje. A i hormony nie były dla organizmu obojętne.
W ogóle stopy mi tak puchną, wczoraj wizyta, spacer do auta i do sklepu po gazety dla chłopaków, jak zdjęłam buty i skarpetki to całe odgniecione banie.
Jezuuu 34 tc 🤰🏻🤩nikt nam tyle nie dawał. 28 max 30 tydzień, aw ogóle nie było wiadomo czy dotrwam do granicy przezywalnosci i czy nie będzie roślina
Teraz jak mogę chodzić, szykowałam wyorawke, a nie lezalam jak każdy dzień patrzac w sufit i odliczając godziny do spania, a przy bólu dzień się dłużył... bóle były okropne, na granicy wytrzymałości.
A teraz tak mi zapiernicza, ze aż za szybko. Od 30 tygodnia to mi zleciało nie wiem kiedy. Przeraza mnie to 😬🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 12:12
Tysia89, Jaszczureczka, Annie1981 lubią tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
Belldandy nie jesteś głupia, mam dokładnie tak samo! Do tego jak uwijają się u nas goście na budowie, to też nie idę i pod wieczór jestem zła, bo jeśli zacząłby mi się poród, to będę czułą dyskomfort.
Możesz powiedzieć to wprost lekarzowi, że do toalety nie pójdziesz i będzie to wzmagało Twój dyskomfort, a może i bóle.belldandy lubi tę wiadomość
-
Zokeia ja będę go prosić, ze dzieci w domu, ze mam 5 minut do szpitala, żeby jak najpóźniej iść leżeć ;(
Mogę codziennie na KTG być, ale nie chce tyle leżeć dla samej obserwacji.
Chce chociaz nacieszyć się ta końcówka z dziećmi i mężem .
Mam tez nadzieje, ze nie bedzue tej 3 fali covidu i nie wstrzymają kangurowania po cc bo licze na męża, ze chociaz on będzie po cesarce trzymał dziecko, dowie się wszystkiego, pokaże mi na zdjeciu, a nie od 3 tyg do wyjscia sama ;(
Wyprawka gotowa, to zaczelam chłopakom na lato szykować bo potem może być z czasem różnie, nie chce łazić po sklepach. Już maja koszulki, buty, bluzy... jeszcze czekam na jakaś promocje na szorty
Nawet to już im poprasowalam.
A sobie w zależności od rozmiaru kupie coś przejściowego i taniego w sinsay, jakieś joggery, jeansy.
Za tydzień na ostatnia wizytę idzie drugi syn z mężem bo była afera, ze młodszy widział a on nie.
Tylko tutaj to muszę zrobić tak, ze wejdę sama, a potrm tylko na usg lekarz ich poprosi. Starszy to filozof, zaraz całe przedszkole by wiedziało jak wyglada badanie ginekologiczne i codzień miałabym od niego milion pytań co mi robił 😂
Młodszy wszedł ze mną od razu, ale o nic nie pytał, nawet nie zakodował 😂wazne bylo ze dostał zdjęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 12:20
zokeia lubi tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
Mnie też wyproznianie mocno stresuje, marzę, żeby porządnie przeczyscilo mnie przed samym porodem w domu, nie chce lewatywy, a jesli sie zdarzy w trakcie porodu to aż nie chce myśleć, tłumacze sobie, że to fizjologia, ale mimo wszystko wolałabym uniknąć takiej wtopy. I jeszcze hemoroidy, boję się jakie wyjdą po porodzie, skoro teraz mam problem. Pomyśleć, że przed ciążą nie wiedziałam co to jest.
Ogólnie to mam słabe samopoczucie, leniuch straszny mi się włączył. Muszę się zmusić w końcu do tego paczkomatu. Boję się, że przy dziecku będę miała taką niemoc, na początku to ok, odpoczynek wskazany, ale potem trzeba będzie ruszyć tyłek.
Bell szok, że może mąż wejść na badanie, a nawet dzieci. Mój nie był na żadnym badaniu ze mną i oby rodzinnych porodów nie wycofali, bo się załamię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 12:24
-
Zokeia ja muszę dokupić lizaki, bo odkąd synek zobaczył że są w szufladzie to prawie codziennie podbiera
Wczoraj przyszły mi też pieluchy pingo, ekspresowa dostawa bo dzień wcześniej je zamówiłam. Jeśli się sprawdzą to pewnie przy nich zostaniemy.zokeia lubi tę wiadomość
-
Hejka, ja muszę jeszcze plecak do porodu spakować i dopakować torbę.Zwłaszcza coś dodatkowego do jedzenia na czas pobytu w szpitalu bo ich porcje na cały dzień nie wystarczają. Dziś mam iść z sąsiadką go galerii to dokupię jakieś pierdoły w tym małą szczotkę do włosów. W domu też staram się ogarnąć wszystko przed porodem żeby mieć jak najwięcej czasu dla dzieci. Belldandy ja też zaopatrzyłam starsze dzieci w ubrania , ale jeszcze buty nam zostały.
-
Ja też zwolniłam obroty, co mnie bardzo dobija. Fizycznie na nic nie mam siły i źle to działa na moją psychikę. Cały zeszły tydzień ogarniałam pranie, prasowanie, przemeblowanie i tak dalej, dnia mi brakowało, żeby się ze wszystkim wyrobić, a w tym... Nie mam na nic siły, ciężko mi wstać rano i się do czegokolwiek zmobilizować 😔 brzuch mnie znacznie spowalnia, mimo że nie jest jakiś ogromny. I czas się dłuuuuży... Zwłaszcza że skończyliśmy szkołę rodzenia, nigdzie już nie musimy jeździć, więc zaczynamy się izolować, żeby nie złapać covida. Skisnę w domu 😬🩵 04.2021
🩵 05.2024