KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej :
Trzymajcie się dziewczyny to już końcówka bedzie dobrze trzymam za Was wszystkie kciuki ... SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Kometa zdrówka życze .trzymaj się tam.czas pewnie stoi w miejscu jak się leży w szpitalu.
My wreszcie po pierwszych zakupach noworodkowych.mamy wózek ,łóżeczko ,fotelik,przewijak,dodatki do łóżeczka,wanienkę i kilka jeszcze dorbnostek.reszte będę przez neta zamawiać .kupiliśmy też szafkę ma rzeczy dla maluszka i fotel do karmienia.caly dzień po sklepach i mam już dosyć 🫤Ajka, Sigi13, lipa, Taka_Sytuacja lubią tę wiadomość
-
Kometa90 wrote:U nas ciągle pod górkę, dziś była konsultacja z internistą w sprawie mojego kaszlu, no i covid siadł gdzieś na płuca z prawej strony, zmiana antybiotyku, więc wątroba znowu dostanie po dupie
Ciekawe czy to nie ten covid jednak tych wszystkich przygód z wątrobą nie uruchomił... masakra w każdym razie... trzymam kciuki żeby się jakoś wszystko ustabilizowało, jak się dziecko urodzi to to że się teraz męczysz będzie bez znaczenia.
2020
2023 -
Ajka wrote:MarBal wbiło mnie w fotel to wszystko jednego dnia ... i Ty jeszcze żyjesz?
Wzięłam rano ten polprazol i do tej pory bez zgagi.ciekawe jak w nocy będzie -
Kometa90 wrote:U nas ciągle pod górkę, dziś była konsultacja z internistą w sprawie mojego kaszlu, no i covid siadł gdzieś na płuca z prawej strony, zmiana antybiotyku, więc wątroba znowu dostanie po dupie
wspołczuje😔
Nie zapomnij o dobrym probiotyku
-
Kometa, zdrowia, obyś jak najszybciej zwalczyła Covida bo też myślę, że to winowajca tych zaburzeń.
Marbal polecam łóżeczko rozłożyć z 3 tyg wcześniej bo jednak nowe to śmierdzi drewnem i farbą.
Ja dziś na prenatalnych 29 tyg i 2 dni wg om i synek ma 1905 g i jest w 91,9 percentylu, lekarka ocenia go na 3,5-4 kilo zależy kiedy zdecydują, że mam iść do szpitala ale ona twierdzi,ze powinnam w 38 bo jak acard odstawię w 35 tyg to potem mi zacznie ciśnienie skakać. Generalnie bardzo dobre przepływy i odżywienie malucha mówi, że właśnie przez ten Acard i wszystko wyszło super, jajeczka już zstąpiły do worka. Stópka 6 cm. A i chyba w nocy mi zmienił pozycję bo jest główkowo, zobaczymy czy za dwa tygodnie u mojego lekarza dalej tak będzie,ale od razu ulga bo łatwiej mi się chodzi,nie wisi na pęcherzu.1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 22:24
lipa, Sigi13, Nieśmiała, Jaszczureczka, Madzia35, Nati6, Parole lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak was czytam, o tym że bierzecie IPP w ciąży i jestem w ciezkim szoku. Całe życie byłam przekonana, że.nie wolno. Nawet pamiętam, jak jakaś rodzinna mi zabroniła w okresie starań o dziecko brać!
Napiszcie mi proszę dokładnie co bierzecie, muszę pogadać z rodzinnym albo ginekologiem na wizycie za tydzień, bo cierpię na taka zgagę i refluks, że ledwie funkcjonuje, duszności wręcz dostaje. -
Mamamani wrote:Kometa, zdrowia, obyś jak najszybciej zwalczyła Covida bo też myślę, że to winowajca tych zaburzeń.
Marbal polecam łóżeczko rozłożyć z 3 tyg wcześniej bo jednak nowe to śmierdzi drewnem i farbą.
Ja dziś na prenatalnych 29 tyg i 2 dni wg om i synek ma 1905 g i jest w 91,9 percentylu, lekarka ocenia go na 3,5-4 kilo zależy kiedy zdecydują, że mam iść do szpitala ale ona twierdzi,ze powinnam w 38 bo jak acard odstawię w 35 tyg to potem mi zacznie ciśnienie skakać. Generalnie bardzo dobre przepływy i odżywienie malucha mówi, że właśnie przez ten Acard i wszystko wyszło super, jajeczka już zstąpiły do worka. Stópka 6 cm.
Ja też biorę Acard 150 (podwyższone ryzyko preeklampsji) i moja Iga jest w 25 percentylu więc chyba acard nie zawsze tak "koksuje" bobasy 🤷♀️. Myślę, że też inne czynniki mają na to wpływ 😉. -
Tak wiem.ja mam termin na 28 kwietnia z om albo 5 maj z USG więc napewno rozłożymy wcześniej łóżeczko tym bardziej chcemy żeby piesek się przyzwyczaił do łóżeczka zanim tam bobasa włożymy.
lipa ja też nie byłam przekonana do tego IPP ale dziewczyny tu pisały że mozna,przekopalam internet od a do z na ten temat i postanowiłam wziąsc . Tak jak wzięłam rano o 7.00 tak pierwszy dzien od chyba 4 miesięcy nie mam zgagi do terazlipa lubi tę wiadomość
-
MarBal wrote:Tak wiem.ja mam termin na 28 kwietnia z om albo 5 maj z USG więc napewno rozłożymy wcześniej łóżeczko tym bardziej chcemy żeby piesek się przyzwyczaił do łóżeczka zanim tam bobasa włożymy.
lipa ja też nie byłam przekonana do tego IPP ale dziewczyny tu pisały że mozna,przekopalam internet od a do z na ten temat i postanowiłam wziąsc . Tak jak wzięłam rano o 7.00 tak pierwszy dzien od chyba 4 miesięcy nie mam zgagi do teraz
-
lipa wrote:I co bierzesz?
lipa lubi tę wiadomość
-
Jeszcze zobaczymy czy tak mu do końca zostanie, że będzie wiekszy, narazie mnie cieszy że ma ten zapas w razie jakby co. Też biorę acard 150 i dopegyt 3x1 i właśnie sam dopegyt podobno potem nie daje rady w ostatnich tygodniach więc ma to lekarz wziąć pod uwagę żebym poszła do szpitala przed tym nim zacznie mi skakać ( poprzednio w 38 zaczęło skakac do 160 w spoczynku).
Córka miała być spora ale właśnie nie bralam acardu i potem miała złe przepływy i zahamował się wzrost i była mała. -
lipa wrote:I co bierzesz?
Ja przekopałam internet, w tym bazę Pub Med, pytałam 3 czy 4 lekarzy (w tej i poprzedniej ciąży, sami mi dawali w szpitalu) i naprawdę można i nic się nie dzieje, były duże badania wśród kobiet które brały i nic się dzieciom nie działo, ani od razu, ani odległych skutków. Jak Rennie nie działa to lekarze zalecają własnie IPP.
Najlepiej przebadaną substancją jest omeprazol (i dlatego zwykle zalecaną), ktory jest w kilku lekach bez recepty - ja biorę bioprazol max (20g)
https://www.e-medest.pl/substancja-czynna-omeprazol,dEg-sBM.html
lipa lubi tę wiadomość
2020
2023 -
No ja do teraz nie mam tej zgagi.takze ulga niesamowita.ale za to gardło mnie tak bolało w nocy jakby ktoś mi je pokaleczył od środka☹️ jak nie urok to Sr...
I do tego nos zapchany także dopadło i mnie
Dostałam wczoraj smsa że zmieniają mi datę badania prenatalnego na 13 marca i się wkurzyłam bo mąż by już nie mógł ze mną jechać więc odwołałam i umówiłam się na przyszły czwartek gdzie indziej -do gyncentrum( tam gdzie robiłam echo serca)
Tylko to znowu trochę wcześniej bo będę wtedy miała 29+4 niby od 28tc można wykonywać ale nwm czy to nie za wcześnie 🫤 -
Ajka wrote:Ja przekopałam internet, w tym bazę Pub Med, pytałam 3 czy 4 lekarzy (w tej i poprzedniej ciąży, sami mi dawali w szpitalu) i naprawdę można i nic się nie dzieje, były duże badania wśród kobiet które brały i nic się dzieciom nie działo, ani od razu, ani odległych skutków. Jak Rennie nie działa to lekarze zalecają własnie IPP.
Najlepiej przebadaną substancją jest omeprazol (i dlatego zwykle zalecaną), ktory jest w kilku lekach bez recepty - ja biorę bioprazol max (20g)
https://www.e-medest.pl/substancja-czynna-omeprazol,dEg-sBM.html