KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati dziewczyny gorsze za małego ale potem się poprawiają🙏?
Mój syn też tylko jadł, spał i się uśmiechał, a teraz córka: je, śpi (na mnie) i ryczy 😅Nati6 lubi tę wiadomość
Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Heh może coś w tym jest .moja córka jak już wspominałam też się darla cały czas ale tylko przez pierwsze pół roku.jak odstawiłam od piersi to inne dziecko nwm czy kwestia karmienia czy wieku ale potem już była pogodna dziewczynka .teraz pyskata jest ale ogólnie nie mam z nią większych probl . Synek natomiast tak jak piszecie śpi i je . 2 tygodnie jest w domu i 2x się nie wyspałam tylko bo buczał do późna - podkreślam buczał nie darł się .on tak tylko marudzi ,poplakuje ,tak żeby się darł w nieboglosy to rzadko a jak już to chwilę i się uspokaja
Mvada, Nati6 lubią tę wiadomość
-
U mnie generalnie prawie 5 latka a dalej ma histerie o pierdoły typu że chce jakaś dziwną zabawkę do przedszkola wziąć czy że włosy źle spłukane i jest głośniejsza wtedy niż noworodek, na szczęście już nie codziennie. Z takiej codziennej histerii to wyrosła na dwa latka, teraz to mi się wydaje że mam takie książkowe macierzyństwo na spokojnie, dziecko też spokojne i leży długo na macie bez gderania póki co,ona nawet 5 min się sobą nie zajęła, w sumie niedawno dopiero nabyła tą umiejętność.
-
Taka_Sytuacja wrote:Nati dziewczyny gorsze za małego ale potem się poprawiają🙏?
Mój syn też tylko jadł, spał i się uśmiechał, a teraz córka: je, śpi (na mnie) i ryczy 😅
Tak popprawia sie .Moja corka choc czasem marudna ale nie ma zle ,tlumacze ze to chyba hormony bo okres juz pierwszy dostala ,to od niej mam pomoc jednak lepsza jak trzeba , i nie kluci sie , dogadam sie z nia a z synem to ja 3 lata bitwy przeszlam, jako nastetatki to sa obruceni o 100 stopni do tego co byli malutcy 😂🙈
-
MarBal wrote:Heh może coś w tym jest .moja córka jak już wspominałam też się darla cały czas ale tylko przez pierwsze pół roku.jak odstawiłam od piersi to inne dziecko nwm czy kwestia karmienia czy wieku ale potem już była pogodna dziewczynka .teraz pyskata jest ale ogólnie nie mam z nią większych probl . Synek natomiast tak jak piszecie śpi i je . 2 tygodnie jest w domu i 2x się nie wyspałam tylko bo buczał do późna - podkreślam buczał nie darł się .on tak tylko marudzi ,poplakuje ,tak żeby się darł w nieboglosy to rzadko a jak już to chwilę i się uspokaja
Moj syn tez tylko buczal jak byl maly a jak wszedl w wiek nastoletni to sie klucil tak ze cale miasto na rowne nogi mugł postawic 😂Naszczescie juz ten wiek przeminą ,teraz mnie olewa bardziaj niz sie kluci bo wchodzi w doroslosc 😏
-
Mamamani wrote:U mnie generalnie prawie 5 latka a dalej ma histerie o pierdoły typu że chce jakaś dziwną zabawkę do przedszkola wziąć czy że włosy źle spłukane i jest głośniejsza wtedy niż noworodek, na szczęście już nie codziennie. Z takiej codziennej histerii to wyrosła na dwa latka, teraz to mi się wydaje że mam takie książkowe macierzyństwo na spokojnie, dziecko też spokojne i leży długo na macie bez gderania póki co,ona nawet 5 min się sobą nie zajęła, w sumie niedawno dopiero nabyła tą umiejętność.
Moja sie uspokoila tak calkowicie bez histeri ,afer ,wymuszania , itp... tak gdzies wieku okolo 7-8 lat .Teraz ma 11 i czasem tylko pomarudzi jak jej cos nie pomysli ,lub pokluci sie z kolezankami np .
-
Nati6 wrote:Moj syn tez tylko buczal jak byl maly a jak wszedl w wiek nastoletni to sie klucil tak ze cale miasto na rowne nogi mugł postawic 😂Naszczescie juz ten wiek przeminą ,teraz mnie olewa bardziaj niz sie kluci bo wchodzi w doroslosc 😏
Mvada lubi tę wiadomość
-
A to, że jej samej do kibelka jak szłam nie mogłam zostawić to teraz akurat się obróciło na plus,jest dalej taka bardzo za mną, cały czas powtarza że mnie kocha i dzidziusia no i co chwila przychodzi się przytulać, widocznie tak od małego chciała się cały czas przytulać tylko wtedy to było męczące jak nie mogłam zjeść czy się napić. Jest też empatyczna, w ciąży się przekonałam najbardziej o tym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 18:11
Mvada, Nati6 lubią tę wiadomość
-
Mamamani wrote:A to, że jej samej do kibelka jak szłam nie mogłam zostawić to teraz akurat się obróciło na plus,jest dalej taka bardzo za mną, cały czas powtarza że mnie kocha i dzidziusia no i co chwila przychodzi się przytulać, widocznie tak od małego chciała się cały czas przytulać tylko wtedy to było męczące jak nie mogłam zjeść czy się napić. Jest też empatyczna, w ciąży się przekonałam najbardziej o tym
to prawda dziwczynki barsziej do przytulanek ale jak zaczna bardziej z kolezankami to benda cie odzucac zwlaszcza przed szkola pusci twoja reke nie da buzi juz itp😅
-
Dziewczyny jak u was wygladaja wieczory i.noce? WproawdScie już jakaś rutyne? U nas wciąż kiepsko, już płakać mi się chce że zmęczenia.
Ola zasypia ok 21-22, przed północą pobudka, i potem już tak średnio co godizne /półtora, sz do rana. Wykańcza mnie to. -
lipa wrote:Dziewczyny jak u was wygladaja wieczory i.noce? WproawdScie już jakaś rutyne? U nas wciąż kiepsko, już płakać mi się chce że zmęczenia.
Ola zasypia ok 21-22, przed północą pobudka, i potem już tak średnio co godizne /półtora, sz do rana. Wykańcza mnie to.
Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
My wczoraj wyszliśmy na spacer o 19, wróciliśmy przed 21 i o 22 dzieci spały, widzę że po wieczornym spacerze lepiej mu się śpi. Obudził się po 1 ale dopiero przed 3 ostatecznie usnął jak mu pozwoliłam trochę spać obok, bo miał cały ten czas oczy jak 5 zł a boję się bo jestem dość nieprzytomna po porodzie jak zasnę,potem jak go odłożyłam do kokonu w łóżku to spał do 6 a rano znowu ładnie spał. Możliwe że mi się za bardzo wyspał na spacerze, ale dziś powtórzę i zobaczę. On ma już z dwie aktywności po 1,5 h co się rozgląda i nic nie chce, tylko czasem akurat jedną ma w nocy
lipa lubi tę wiadomość
-
U nas też ciężko o jakąkolwiek rutynę. Wszytsko zależy od brzuszka i nastroju. Dziś np mały spał 4,5h ciągiem w nocy i gdyby nie to że obudziła mnie mokrą koszulka i pościel z wylewającego się z piersi mleka to bym nawet go nie budziła. A przeważnie pobudki góra co 2h. Apropo mleka dziś udało mi się wkoncu ściągnąć 60ml. Wcześniejsze próby kończyły się marnie. Podświadomie cały czas bałam się że "zabraknie mleka" na karmienie, a dziś siadłam na spokojnie i udało się. Tylko problem jest chyba też w moim laktatorze. Ma któraś może do polecenia jakiś pojedynczy ?🙂
Mvada, lipa, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Immunity wrote:U nas też ciężko o jakąkolwiek rutynę. Wszytsko zależy od brzuszka i nastroju. Dziś np mały spał 4,5h ciągiem w nocy i gdyby nie to że obudziła mnie mokrą koszulka i pościel z wylewającego się z piersi mleka to bym nawet go nie budziła. A przeważnie pobudki góra co 2h. Apropo mleka dziś udało mi się wkoncu ściągnąć 60ml. Wcześniejsze próby kończyły się marnie. Podświadomie cały czas bałam się że "zabraknie mleka" na karmienie, a dziś siadłam na spokojnie i udało się. Tylko problem jest chyba też w moim laktatorze. Ma któraś może do polecenia jakiś pojedynczy ?🙂
-
U nas przewalone 🤣 z reguły kładę Ją ok 19 (inaczej jest nie do wytrzymania) i śpi a czasem o 19 traktuje jak drzemkę, pobudka ivdopiero ok 22 zasypia na dobre. Zawsze za to wstaje o brzasku 😅
I pobudki też różnie, zeszłej nocy o 23, 1, 2, 3-6:30 wiercenie i aktywność, potem zasnęła i wstała o 8 w podłym humorze i cały dzień odsypia na mnie 🥴 zero regularności bo czasem co 3h wstaje, mleczko i lulu.lipa lubi tę wiadomość
Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
lipa wrote:Niepotrzebnie was pytałam o te nocki, liczyłam że się pociesze na widok wiadomości "o tak, u nas też przewalone" 😂. A tu lipa.
lipa lubi tę wiadomość
-
A testowałam już podawanie espumisanu, spanie w grubszym śpiworku,spanie w cieńszym śpiworku, szumisia, karmienie na siedząco z odbijaniem, karmienie na leżąco, spanie w łóżeczku, spanie ze mną i na razie nie mam żadnych konstruktywnych wniosków z tych prób 🤣 chociaż tyle, że bardzo nie płacze jak się budzi, tylko marudzi.
Dzisiaj testuję spanie w otulaczu hahah 🤣 dam znać jutro 🙈lipa lubi tę wiadomość
-
To ja mam najgozej teraz z mojej calej 3 dzieci , i czuje zmeczenie teraz tez duze., a zarazem lepiej niz wy 🙃 choc mala daje koncert co wieczorj nie wiadomo o co jej chodzi i krzyczy przez.godzine dwie potem spi z 5 godzin obidzi sie z brudna pielucha zje i dalej spi z 4 godziny .
tak mniej wiecej to wyglada .Czasem dojada przed spaniem choc jadla 2 g temu to chce dojesc 😏
butelka 3.40 rano
butelka 7.50 r
cyc l 9 r
cyc p 11 r
butelka 12
cyc l 1.30 popoludnie
cyc p 2 p
cyc p 4.30 p
butelka 5p
cyc p 6p
cyc l 8 wieczor
cyc p 9 w
butelka 9.45 w
butelka 3.45 rano
cyc l 7 r
butelka 8 r
cyc p
butelka 11.30 r
cyc l
butelka 3 p
butelka 8 w
butelka 11 w
Od 3 dni budze ja tak 7.45 na butelke aby wyregulowac jej system wstawania bo starsza do szkoly prowadze na 9