KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Taka_Sytuacja wrote:Jutro mam wizytę u gina. Mój strasznie chciałby już seksu ale ja jakoś wogóle nie mam takiej potrzeby narazie - to będzie 6,5 tyg od porodu... A wy już coś?
-
Ja mam gina w piątek i sama już bym chciała coś zacząć działać bo my już pół roku nic przez to moje łożysko tak więc mam nadzieję że już coś ruszy bo boje się że się oddalimy od siebie.juz to przerabiałam z ojcem starszej córki,po porodzie życie seksualne przestało praktycznie istnieć.na początku to jeszcze tak raz na miesiąc,potem raz na trzy aż w końcu doszło do tego że przez rok nie spaliśmy ze sobą.teraz nie chce popełniać już tych samych błędów 🫤
Poza tym ja dalej nie wiem czy miałam już okres czy nie.czy to były dalej odchody podłogowe.nie wiem czy gin mi będzie umiała to stwierdzić .
My się właśnie szykujemy i jedziemy na USG bioderek .a jutro to USG główki no i potem mogę się na szczepienia umawiaćlipa lubi tę wiadomość
-
My mieliśmy wczoraj szczepienia. Mała potem cały dzień była u nas na rękach albo spała w pozycji biologicznej. Była mega słaba. Na koniec dnia zrobiła ogromną kupę jak takie dwie albo i 3 normalne i nastrój wieczorem powrócił xd. A w nocy spała jak nigdy. Od 21:30 do 3:30 , a kolejne karmienie było po 7.
Jutro mamy USG bioderek -
My dziś mieliśmy USG bioderek, jest wszystko ok, kontrola w lipcu.
Do ginekologa jeszcze się nie zapisałam,muszę to zrobić. Też już bym chciała wrócić do bliskośco, mimo że radzimy sobie innymi sposobami 😉
Wogole od jakiegoś tygodnia boli mnie macica jakby, nie wiem... Ciężko to wogole opisać.. jakby obolałe w środku mam wszystko, pęcherz moczowy, macicę.. każdy ruch jelita czy przesuwanie kału lub gazów mam wrażenie że czuje... No i ten ból jakbym miała wszystko w brzuchu pobite 🙈 nie mam pojęcia co to -
Mały też jutro szczepienie a w piątek ostatni raz położna chyba 8 raz. Z córką rozdzielałam szczepienie, najgorzej zniosła pierwszą dawkę 6 w1 ,rota nie miała no i na dwa latka meningokoki robiliśmy to wtedy miała gorączkę. Teraz proponują wszystko naraz, sama zmierzyłam obwód główki to ma chyba 40 cm a urodził się z 35 no ale wychodzi mi że też ma już bodajże 6 kilo, jutro zobaczymy bo na usg się pytała lekarka jaki ma obwód glowy
-
Gin dał zielone światło więc było szybkie seksowanie na lubrykancie, choć to była wątpliwa przyjemność dla mnie 🥴
Ja wzięłam wszystkie szczepionki czyli 6 w 1, rota i pneumokoki i skończyło się tylko na stanie podgorączkowym 37,8.
A dziś panna mi fiknęła sama z brzucha na plecy 😱Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
macie jeszcze bol po cc ? u mnie 7 tydzien jutro a boli w okolicy pachwiny i nad po prawej stronie nadal najbardziej mysle ze wtedy gdy sie przemecze jednak mala juz okolo 5 kg a ja ja ciagle dzwigam jednak .Oby pszepuchliny z tego nie bylo w koncu 12 miesiecy temy tez operacja w tym miejscu byla na wyrostek .Cale czas sie tym stresuje 14 go wizyta u lekarza to zobacze co powie .😪
Lipa wszedzie aby tylko nie włuzeczku dziecka bo polamiecie😂
Mam problem z laktacja z lewego cyca , sciagam laktatorem i lewe ledwo 20 ml a z prawego nawet juz po 70 mil mi sie udaje czy to jest normalne czy cos z tym lewym moze byc nie tak ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 22:06
-
Lipa tak u mnie skończy się psychologiem albo psychiatra.. Póki co dojrzewam i szukam kogoś poleconego ale już NFZ lub prywatnie z pracy z opieki bo tak całkiem prywatnie to już zbankrutuje. Place za urofizjo, chyba doradczynie laktacyjna też muszę prywatnie... Jak żyć.. A to pewnie nie jedna wizyta...
Miał ktoś u was lojotokowe zapalenie skóry u malucha? Czym to leczyć? Pediatra kazała przemywać przegotowana woda ale szału nie widzę.. Ciemieniucha na brwiach to samo...
My też bd brać 6w1 zobaczymy...dopiero 16.06 i weźmiemy póki co tylko to.. Trochę boję się rota, wolałabym rotarix dopłacić ale jest nieosiągalny, położona mówiła żeby iść w niego jak możemy sobie pozwolić na płatne... Trochę się boję tych bezpłatnych. -
Nati6 wrote:macie jeszcze bol po cc ? u mnie 7 tydzien jutro a boli w okolicy pachwiny i nad po prawej stronie nadal najbardziej mysle ze wtedy gdy sie przemecze jednak mala juz okolo 5 kg a ja ja ciagle dzwigam jednak .Oby pszepuchliny z tego nie bylo w koncu 12 miesiecy temy tez operacja w tym miejscu byla na wyrostek .Cale czas sie tym stresuje 14 go wizyta u lekarza to zobacze co powie .😪
Mam problem z laktacja z lewego cyca , sciagam laktatorem i lewe ledwo 20 ml a z prawego nawet juz po 70 mil mi sie udaje czy to jest normalne czy cos z tym lewym moze byc nie tak ?
Ja też mam różnice między piersiami, tyle że nie ściągam, tylko po wadze Natalki sprawdzałam.
U mnie jest dosc duża różnica także w wielkości i z tej mniejszej jest mniej mleka. Znów to podobno typowe przy niedorozwoju gruczołów piersiowych. Zwyczajnie w jednej piersi jest więcej tkanki gruczołowej, a w drugiej mniej.
Natalka maksymalnie zjada 60-70g z obu piersi, ale tak jest tylko nad ranem i pierwsze jedno dwa karmienia w danym dniu, potem każde kolejne to mniej. Wieczorem już tylko 30g mniej więcejm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 23:19
Nati6 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Nati6 wrote:macie jeszcze bol po cc ? u mnie 7 tydzien jutro a boli w okolicy pachwiny i nad po prawej stronie nadal najbardziej mysle ze wtedy gdy sie przemecze jednak mala juz okolo 5 kg a ja ja ciagle dzwigam jednak .Oby pszepuchliny z tego nie bylo w koncu 12 miesiecy temy tez operacja w tym miejscu byla na wyrostek .Cale czas sie tym stresuje 14 go wizyta u lekarza to zobacze co powie .😪
Mnie już nic nie boli poza dyskomfortem pomiędzy blizna a pępkiem.tam nadal odczuwam takie lekkie uczucie jakby poparzonej skóry ale już tak naprawdę delikatnie.codziennie przynajmniej raz tam masuje i z dnia na dzień jest coraz lepiej
Dziewczyny które są już po USG bioderek.czy pieluchujecie swoje dzieci? U nas lekarz powiedział że wszystko jest dobrze,nie ma żadnych odchyłów ale zaleca szersze pieluchowanie przez kilka miesięcy w celach profilaktycznych.mowi że każdemu tak zaleca a ja po przyjściu do domu oczywiście odrazu internet w ruch i wyczytałam że już się tego nie praktykuje skoro wszystko jest wporzadku -
Nati, mnie okolice blizny już nie bolą, jedynie po większym wysiłku czasem spojenie łonowe, ale szybko mija.
MarBal, teraz zdaje się nie zaleca się szerokiego pieluchowania ot tak, profilaktycznie. U nas wszystko ok na USG i to tyle. Wg wytycznych jeżeli nie ma czynników ryzyka w trakcie porodu i obciążenia rodzinnego, to nawet powtórnego badania nie trzeba wykonywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 07:24
MarBal lubi tę wiadomość
-
My mamy nosić w pozycji żabki i kłaść na brzuch z nóżkach jak żabka i unikać zbyt ciasnych spodni które tą żabkę uniemożliwiają. No i za 2 msc powtórka z USG.
MarBal lubi tę wiadomość
Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Taka_Sytuacja wrote:Gin dał zielone światło więc było szybkie seksowanie na lubrykancie, choć to była wątpliwa przyjemność dla mnie 🥴
Ja wzięłam wszystkie szczepionki czyli 6 w 1, rota i pneumokoki i skończyło się tylko na stanie podgorączkowym 37,8.
A dziś panna mi fiknęła sama z brzucha na plecy 😱 -
U mnie jest na przemian - tzn jak teraz ściągnę więcej z lewego to następnym razem więcej z prawego,ale nie wiem czy to normalne czy nie.
-
lipa wrote:Podnosi się już sama.tak wysoko, dźwiga główkę? Moja kiepsko, leniuszek z niej
U nas asymetria główki bardzo utrudnia podnoszenie główki i fizjoterapeuta zalecił ćwiczenia na przewijaku przy każdej zmianie pieluchy ( coś w tym stylu : https://youtu.be/lc3ntuDg_es). Niestety wzbudza to wielki sprzeciw mojego zajączka i więcej niż raz dziennie nie ma szans poćwiczyć 😔