X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Taka_Sytuacja Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie mamy tego kostnienia i mamy się zgłosić jak usiądzie, a narazie się nie zanosi 😏
    My od soboty mamy RD i póki co ładnie weszła marchewka, brokuł i pasternak. Metodą papek, blw zarówno 7 lat temu z synem jak i teraz mnie nie przekonuje przez syf, małą zjadaną ilość, a jeszcze MaggieMay jak patrzę na ten jadłospis i ile się trzeba namęczyć a dziecko to tylko weźmie i poliże albo wogóle oleje - to nie na moje nerwy no i nie lubię wyrzucać jedzenia.
    Kawałki włączę ale za jakiś czas.
    Teraz Hania zjada tak max 70ml - ale ona na raz mm od święta też więcej niż 100ml nie wypija a cycka to ciumka ciagle nawet co godzinę więc widać taką ma pojemność brzuszka.

Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
    On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
    Dziecko 2016 po 18cs
    Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzis dalam pierwszy raz marchewke.ile Wasze maluszki zjadly za pierwszym razem? Moj zobaczyl lyzeczke to odrazu dziubek otwieral i troche doslownie jak wrobelek wziął,pozniej chwycil mi ta lyzke i ciagnal sobie do buzi ale znow odrobinke i juz pozniej wypluwal .tez bede dawac papki na początek

05396a9a8c.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dałam zupkę jarzynową i zjadł te 50g bardzo ladnie no to otworzyłam jabłuszko i sie krzywił i aż go odrzucilo, wychodzi na to że woli warzywka póki co

event.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas narazie się poprawiły kupy po rozszerzeniu i robi rano 1-3 a potem spokój roznie bywa no ale juz tak rzadziej z pieluchy wypadają bo gęstsze są, chyba ze zjadl wiecej to pielucha nie pomiescila

lipa lubi tę wiadomość

event.png
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny pytanie. Głównie do dziewczyn karmiących mm. Już 2 tygodnie temu odstawilam malutka od piersi i jest na butli. Tylko martwi mnie, że robi strasznie dużo kup. Ok 5 dziennie. I to takich solidnych, które opiekają jej dupcie. Czy to normalne?
    Chyba jej zalacze jakiś probiotyk

I mnie różnie. Czasem 0, 1,2 lub 3 dziennie. Czasem mniejsze czasem większe, ale rośnie, nie grymasi więc chyba jest ok 🙉🙈🙊

lipa lubi tę wiadomość

• Mamamani Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa a kiedy mieliście szczepienie na rota? Te kupy to przypadkiem nie od tego?

event.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    Lipa a kiedy mieliście szczepienie na rota? Te kupy to przypadkiem nie od tego?
    Nie nie, te upy zaczęły się gdy chciałam jej wprowadzić bebiko, jakieś 2 tygodnie temu. Wróciłam do bebilonu, ale brzydkie kupy zostały.
    I martwi mnie to, bo malutko przybrała.na wadze. 700 gram w 2 miesiace

age.png
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny pytanie. Głównie do dziewczyn karmiących mm. Już 2 tygodnie temu odstawilam malutka od piersi i jest na butli. Tylko martwi mnie, że robi strasznie dużo kup. Ok 5 dziennie. I to takich solidnych, które opiekają jej dupcie. Czy to normalne?

NIE ODPOWOEDNIE mleko moja tak miala po Aptamil odpowiednik Bebilonu . Przeszlam na Kendamil i wszystko.ustapilo .

Edit doczytalam 2 komentarz Moze sprowac jeszcze raz beniko na dluzej 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2023, 22:07

lipa lubi tę wiadomość

• Nati6 Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , moja usypiam na gorze ,idzie spac do swojego łuzeczka bez problemu ale od jakiegos miesiaca w zasadzie od kad byla chora spi nie spokojnie 😪.Jak ja obserwoje na kamerze juz po 15 minutach kreci sie a czasem nawet po pol do godziny i musze leciec aby smoka dac . Idzie spac o 8 o 10.30-11 budzi sie zje mleko , chyba ze czasem pujdzie po 8 lub od swieta obudzi sie dopiero o kolo 1 . po tym czasie spi troche i zas nie apokojnie az wezme do siebie do luzka , ale wczoraj w nocy nawet spiac ze mna sie obudzila i aobie gada przez bita godzine😖 juz tak pare razy mi zrobila a okolo 5-6 ponie mleko .Mam juz serdecznie dosc .Czy to jest ten ciezki niby skok .Za 10 dni 6 ms a ona probuje sie przewruci na brzuch sama ale nadal jej to nie wychodzi robi sie w łuk . Na boki juz ladbie i to wszyatko ,siedziec przez 2 sekundy aie utrzyma i leci . troche ciezko z tymi pospepami z jedzeniem tez gozej ostatnio . U was tez te noce takie ciezkie ? a postepy nie wielkie ?

• lipa Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce super, odkąd przeszła na butle.
    Ale codzienność wciąż ciężka, maruda straszna, tak, to okres tego ciężkiego skoku.
    Ola też.nie siedzi sama, zresztą żadne z moich dzieci nie siedziało w tym okresie, a ja ich nie sadzalam, póki się sami nie nauczyli ok 8go miesiąca. Pomijając oczywiście karmienie.
    Rozszerzanie diety leży i kwiczy, papek że sloiczkow nie tknie. Ostatnio ugotowałam.ziemniaka i marchewkę i dawalam jej do buzi w kawałkach, to gryzła sobie i mem lala, a po kupie widziałam, że coś trafiło do brzuszka.
    A dziś wstała znowu z ogromnym katarem, więc znowu tydzień wyjęty z życia.

Nati6 lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati jeżeli twoja córka przy próbie obrotu na brzuszek wygina się w łuk, tzn ze robi to nieprawidlowo..powinna się zwijać do brzuszka właśnie.
    Zobacz sobie, jest dużo filmików w internecie jak ćwiczyć takie obroty u dziecka, może jak jej pokażesz kilka razy to załapie.

Nati6 lubi tę wiadomość

age.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci juz siadają? Wczoraj byliśmy u neurologa, powiedział, ze wszystko jest dobrze, ale powinnna sie już pionizować a tymczasem jest bardzo gibka. Zalecił fizjo raz w tygodniu zeby wzmacniać brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 09:15

Nati6 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję rady na temat sluchawek wygłuszajacych. Mamy niedlugo wesele z chrzcinami wiec oczywiscie malutka bedzie z nami. Chciałabym kupić cos dobrego, ale które wybrać? Macie jakieś sprawdzone?

Sigi13 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Sigi13 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati6 wrote:
    Dziewczyny , moja usypiam na gorze ,idzie spac do swojego łuzeczka bez problemu ale od jakiegos miesiaca w zasadzie od kad byla chora spi nie spokojnie 😪.Jak ja obserwoje na kamerze juz po 15 minutach kreci sie a czasem nawet po pol do godziny i musze leciec aby smoka dac . Idzie spac o 8 o 10.30-11 budzi sie zje mleko , chyba ze czasem pujdzie po 8 lub od swieta obudzi sie dopiero o kolo 1 . po tym czasie spi troche i zas nie apokojnie az wezme do siebie do luzka , ale wczoraj w nocy nawet spiac ze mna sie obudzila i aobie gada przez bita godzine😖 juz tak pare razy mi zrobila a okolo 5-6 ponie mleko .Mam juz serdecznie dosc .Czy to jest ten ciezki niby skok .Za 10 dni 6 ms a ona probuje sie przewruci na brzuch sama ale nadal jej to nie wychodzi robi sie w łuk . Na boki juz ladbie i to wszyatko ,siedziec przez 2 sekundy aie utrzyma i leci . troche ciezko z tymi pospepami z jedzeniem tez gozej ostatnio . U was tez te noce takie ciezkie ? a postepy nie wielkie ?

U nas ostatnio jest to samo co do spania. Milion pobudek i niespokojny sen. Ja obstawiam kolejny skok rozwojowy/dziąsła.

Nati6 lubi tę wiadomość

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noce coś gorsze, mam nadzieję że to przejściowe. Ostatnio przy próbie podania smoczka w nocy denerwuje się jeszcze bardziej, odpycha mi ręce, jak uda mi się wsadzić to nim rzuca i krzyczy jak dziki 😄

Ja z rozszerzeniem jeszcze czekam, myślę że może tak za 3 tyg coś zaczniemy. Na pewno papki, blw nie dla mnie

Nati6, Sigi13 lubią tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z końcówki kwietnia i też dramat jest że snem. Do tej pory spala w nocy normalnie w swoim łóżeczku, a teraz beze mnie nie śpi wcale..

Dietę będziemy rozszerzać po 6 miesiącu. BLW.
    Czyli zostały nam z 3 tygodnie 🙈

Dziąsła już mamy spuchnięte.
    Obrotów na brzuszek brak, chociaż są proby z nerwami cały czas. Codziennie pokazuje jej jak ma się obracać to i tak próbuje z wyginaniem głowy i dlatego jej nie idzie 🙈

Nati6, Sigi13 lubią tę wiadomość

age.png
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Proszę daj radę jak odstawić dziecko od piersi u mnie wg nie chce jeść zawsze jest płacz i kończy się ze je z piersi

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Proszę daj radę jak odstawić dziecko od piersi u mnie wg nie chce jeść zawsze jest płacz i kończy się ze je z piersi

Mozr spruboj mieszac ? np 90 % swojego plus 10% Mm i coraz to wiecej , tak jak przy zmianie mleka na inny rodzaj ,ja bym tam zrobila a nie wydaje mi sie aby mieszanie bylo zlo

• Nati6 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co pisałam ze mała sie nie obraca 🙈 Dzis pierwsze 2 obroty samodzielne na brzuch zrobila😍 za zabawka 😊 Nocka tez byla lzejsza i pistanowilam jej dawac wiecej mleka w nocy i zobacze jak bedzie bo ostatnio w dzien nie dojada je po pol butelki a w nocy śiorbie cale 🤔 Wiec postanowilam jej dac wiecej ciekawa sama jestem czy zje czy co zrobi i jak ze spaniem bedzie 🤔

Sigi13 lubi tę wiadomość

• MaggieMay Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest ciężko ze spaniem, już drugi tydzień. Do tego najlepiej nosić marudę cały dzień na rękach, a waży swoje. Trochę mnie pocieszyłyście, że nie tylko my tak mamy.

W międzyczasie zatkał mi się kanalik w piersi, ale już kryzys zażegnany.

A jeśli o rd chodzi, to codziennie próbujemy innej papki warzywnej z dodatkiem masła albo oliwy, a dynię podałam też w kawałkach. Je i tak i tak. Widać, że jej smakuje i chce więcej. Pije z kubeczka, bidonu jeszcze nie ogarnia, bardziej puszcza statki 🤪 Po jedzeniu jest bardzo pobudzona.

Ucinałyście w bboxie końcówkę rurki?

Lipa, co u Ciebie? Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 06:46

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ