KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
My też nie mamy tego kostnienia i mamy się zgłosić jak usiądzie, a narazie się nie zanosi 😏
My od soboty mamy RD i póki co ładnie weszła marchewka, brokuł i pasternak. Metodą papek, blw zarówno 7 lat temu z synem jak i teraz mnie nie przekonuje przez syf, małą zjadaną ilość, a jeszcze MaggieMay jak patrzę na ten jadłospis i ile się trzeba namęczyć a dziecko to tylko weźmie i poliże albo wogóle oleje - to nie na moje nerwy no i nie lubię wyrzucać jedzenia.
Kawałki włączę ale za jakiś czas.
Teraz Hania zjada tak max 70ml - ale ona na raz mm od święta też więcej niż 100ml nie wypija a cycka to ciumka ciagle nawet co godzinę więc widać taką ma pojemność brzuszka.Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Ja właśnie dzis dalam pierwszy raz marchewke.ile Wasze maluszki zjadly za pierwszym razem? Moj zobaczyl lyzeczke to odrazu dziubek otwieral i troche doslownie jak wrobelek wziął,pozniej chwycil mi ta lyzke i ciagnal sobie do buzi ale znow odrobinke i juz pozniej wypluwal .tez bede dawac papki na początek
-
lipa wrote:Dziewczyny pytanie. Głównie do dziewczyn karmiących mm. Już 2 tygodnie temu odstawilam malutka od piersi i jest na butli. Tylko martwi mnie, że robi strasznie dużo kup. Ok 5 dziennie. I to takich solidnych, które opiekają jej dupcie. Czy to normalne?
Chyba jej zalacze jakiś probiotyk
I mnie różnie. Czasem 0, 1,2 lub 3 dziennie. Czasem mniejsze czasem większe, ale rośnie, nie grymasi więc chyba jest ok 🙉🙈🙊lipa lubi tę wiadomość
-
Mamamani wrote:Lipa a kiedy mieliście szczepienie na rota? Te kupy to przypadkiem nie od tego?
I martwi mnie to, bo malutko przybrała.na wadze. 700 gram w 2 miesiace -
lipa wrote:Dziewczyny pytanie. Głównie do dziewczyn karmiących mm. Już 2 tygodnie temu odstawilam malutka od piersi i jest na butli. Tylko martwi mnie, że robi strasznie dużo kup. Ok 5 dziennie. I to takich solidnych, które opiekają jej dupcie. Czy to normalne?
Chyba jej zalacze jakiś probiotyk
NIE ODPOWOEDNIE mleko moja tak miala po Aptamil odpowiednik Bebilonu . Przeszlam na Kendamil i wszystko.ustapilo .
Edit doczytalam 2 komentarz Moze sprowac jeszcze raz beniko na dluzej 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2023, 22:07
lipa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny , moja usypiam na gorze ,idzie spac do swojego łuzeczka bez problemu ale od jakiegos miesiaca w zasadzie od kad byla chora spi nie spokojnie 😪.Jak ja obserwoje na kamerze juz po 15 minutach kreci sie a czasem nawet po pol do godziny i musze leciec aby smoka dac . Idzie spac o 8 o 10.30-11 budzi sie zje mleko , chyba ze czasem pujdzie po 8 lub od swieta obudzi sie dopiero o kolo 1 . po tym czasie spi troche i zas nie apokojnie az wezme do siebie do luzka , ale wczoraj w nocy nawet spiac ze mna sie obudzila i aobie gada przez bita godzine😖 juz tak pare razy mi zrobila a okolo 5-6 ponie mleko .Mam juz serdecznie dosc .Czy to jest ten ciezki niby skok .Za 10 dni 6 ms a ona probuje sie przewruci na brzuch sama ale nadal jej to nie wychodzi robi sie w łuk . Na boki juz ladbie i to wszyatko ,siedziec przez 2 sekundy aie utrzyma i leci . troche ciezko z tymi pospepami z jedzeniem tez gozej ostatnio . U was tez te noce takie ciezkie ? a postepy nie wielkie ?
-
U nas noce super, odkąd przeszła na butle.
Ale codzienność wciąż ciężka, maruda straszna, tak, to okres tego ciężkiego skoku.
Ola też.nie siedzi sama, zresztą żadne z moich dzieci nie siedziało w tym okresie, a ja ich nie sadzalam, póki się sami nie nauczyli ok 8go miesiąca. Pomijając oczywiście karmienie.
Rozszerzanie diety leży i kwiczy, papek że sloiczkow nie tknie. Ostatnio ugotowałam.ziemniaka i marchewkę i dawalam jej do buzi w kawałkach, to gryzła sobie i mem lala, a po kupie widziałam, że coś trafiło do brzuszka.
A dziś wstała znowu z ogromnym katarem, więc znowu tydzień wyjęty z życia.
Nati6 lubi tę wiadomość
-
Nati jeżeli twoja córka przy próbie obrotu na brzuszek wygina się w łuk, tzn ze robi to nieprawidlowo..powinna się zwijać do brzuszka właśnie.
Zobacz sobie, jest dużo filmików w internecie jak ćwiczyć takie obroty u dziecka, może jak jej pokażesz kilka razy to załapie.Nati6 lubi tę wiadomość
-
Czy Wasze dzieci juz siadają? Wczoraj byliśmy u neurologa, powiedział, ze wszystko jest dobrze, ale powinnna sie już pionizować a tymczasem jest bardzo gibka. Zalecił fizjo raz w tygodniu zeby wzmacniać brzuch.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 09:15
Nati6 lubi tę wiadomość
-
Nati6 wrote:Dziewczyny , moja usypiam na gorze ,idzie spac do swojego łuzeczka bez problemu ale od jakiegos miesiaca w zasadzie od kad byla chora spi nie spokojnie 😪.Jak ja obserwoje na kamerze juz po 15 minutach kreci sie a czasem nawet po pol do godziny i musze leciec aby smoka dac . Idzie spac o 8 o 10.30-11 budzi sie zje mleko , chyba ze czasem pujdzie po 8 lub od swieta obudzi sie dopiero o kolo 1 . po tym czasie spi troche i zas nie apokojnie az wezme do siebie do luzka , ale wczoraj w nocy nawet spiac ze mna sie obudzila i aobie gada przez bita godzine😖 juz tak pare razy mi zrobila a okolo 5-6 ponie mleko .Mam juz serdecznie dosc .Czy to jest ten ciezki niby skok .Za 10 dni 6 ms a ona probuje sie przewruci na brzuch sama ale nadal jej to nie wychodzi robi sie w łuk . Na boki juz ladbie i to wszyatko ,siedziec przez 2 sekundy aie utrzyma i leci . troche ciezko z tymi pospepami z jedzeniem tez gozej ostatnio . U was tez te noce takie ciezkie ? a postepy nie wielkie ?
U nas ostatnio jest to samo co do spania. Milion pobudek i niespokojny sen. Ja obstawiam kolejny skok rozwojowy/dziąsła.
Nati6 lubi tę wiadomość
-
U nas też noce coś gorsze, mam nadzieję że to przejściowe. Ostatnio przy próbie podania smoczka w nocy denerwuje się jeszcze bardziej, odpycha mi ręce, jak uda mi się wsadzić to nim rzuca i krzyczy jak dziki 😄
Ja z rozszerzeniem jeszcze czekam, myślę że może tak za 3 tyg coś zaczniemy. Na pewno papki, blw nie dla mnie
Nati6, Sigi13 lubią tę wiadomość
♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
My z końcówki kwietnia i też dramat jest że snem. Do tej pory spala w nocy normalnie w swoim łóżeczku, a teraz beze mnie nie śpi wcale..
Dietę będziemy rozszerzać po 6 miesiącu. BLW.
Czyli zostały nam z 3 tygodnie 🙈
Dziąsła już mamy spuchnięte.
Obrotów na brzuszek brak, chociaż są proby z nerwami cały czas. Codziennie pokazuje jej jak ma się obracać to i tak próbuje z wyginaniem głowy i dlatego jej nie idzie 🙈Nati6, Sigi13 lubią tę wiadomość
-
Chyba jej zalacze jakiś probiotykAnulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
anulla91 wrote:Proszę daj radę jak odstawić dziecko od piersi u mnie wg nie chce jeść zawsze jest płacz i kończy się ze je z piersi
Mozr spruboj mieszac ? np 90 % swojego plus 10% Mm i coraz to wiecej , tak jak przy zmianie mleka na inny rodzaj ,ja bym tam zrobila a nie wydaje mi sie aby mieszanie bylo zlo -
Dopiero co pisałam ze mała sie nie obraca 🙈 Dzis pierwsze 2 obroty samodzielne na brzuch zrobila😍 za zabawka 😊 Nocka tez byla lzejsza i pistanowilam jej dawac wiecej mleka w nocy i zobacze jak bedzie bo ostatnio w dzien nie dojada je po pol butelki a w nocy śiorbie cale 🤔 Wiec postanowilam jej dac wiecej ciekawa sama jestem czy zje czy co zrobi i jak ze spaniem bedzie 🤔
Sigi13 lubi tę wiadomość
-
U nas też jest ciężko ze spaniem, już drugi tydzień. Do tego najlepiej nosić marudę cały dzień na rękach, a waży swoje. Trochę mnie pocieszyłyście, że nie tylko my tak mamy.
W międzyczasie zatkał mi się kanalik w piersi, ale już kryzys zażegnany.
A jeśli o rd chodzi, to codziennie próbujemy innej papki warzywnej z dodatkiem masła albo oliwy, a dynię podałam też w kawałkach. Je i tak i tak. Widać, że jej smakuje i chce więcej. Pije z kubeczka, bidonu jeszcze nie ogarnia, bardziej puszcza statki 🤪 Po jedzeniu jest bardzo pobudzona.
Ucinałyście w bboxie końcówkę rurki?
Lipa, co u Ciebie? Jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 06:46
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.