KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mvada wrote:My z końcówki kwietnia i też dramat jest że snem. Do tej pory spala w nocy normalnie w swoim łóżeczku, a teraz beze mnie nie śpi wcale..
Dietę będziemy rozszerzać po 6 miesiącu. BLW.
Czyli zostały nam z 3 tygodnie 🙈
Dziąsła już mamy spuchnięte.
Obrotów na brzuszek brak, chociaż są proby z nerwami cały czas. Codziennie pokazuje jej jak ma się obracać to i tak próbuje z wyginaniem głowy i dlatego jej nie idzie 🙈
Jak Twoje zapalenie tarczycy? U mnie było trochę perypetii z lekarzami, ale wydaje mi się że teraz trafiłam na dobrego endo.
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
Ja nie wiem co ten moj maluszek dzisiaj odwalil.przyszlismy ze sklepu,rozebrałam go ,polozylam do łóżeczka, dalam gryzak do reki i poszlam rozpakowywac zakupy .mlody sie drze wiec przychodze a ten buzia z krwi 🤦 myslalam ze zawalu dostanę.wzielam go zaraz do łazienki bo tam lepsze swiatlo,powycieralam i probowalam zajrzec do buzi ,nosa .nic tam nie widze .on juz przy wycieraniu sie śmiał wiec chyba go nic nie boli .nwm czy to z dziasla czy w nos tym gryzakiem przywalil ale chyba bardziej stawiam na dziąsło
U nas narazie dwa dni z rzędu marchewka byla ale tak srednio ,tylko troche zjadl - moze z pol łyżeczki.dzis sprobuje dynie. Poki co gotuje mu sama.sloiczki chce od święta dawac -
O tak to u nas na rączkach też najlepiej. Na podłodze straszna maruda się z niego zrobiła, więc tak słucham sobie tego mruczydełka przez większość dnia. Jak wychodzimy na spacer to czuję taka błogą ulgę, bo wożę go na brzuszku a wtedy jest zachwycony 😄 może na tym brzuszku w gondoli wyjeździmy jeszcze ten miesiąc.
U nas sezon jesienno zimowy w pełni czyli choroby wkraczają na salony. Jak ja tego nie cierpię 🫣♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
MaggieMay wrote:Jak Twoje zapalenie tarczycy? U mnie było trochę perypetii z lekarzami, ale wydaje mi się że teraz trafiłam na dobrego endo.
-
MarBal wrote:Ja nie wiem co ten moj maluszek dzisiaj odwalil.przyszlismy ze sklepu,rozebrałam go ,polozylam do łóżeczka, dalam gryzak do reki i poszlam rozpakowywac zakupy .mlody sie drze wiec przychodze a ten buzia z krwi 🤦 myslalam ze zawalu dostanę.wzielam go zaraz do łazienki bo tam lepsze swiatlo,powycieralam i probowalam zajrzec do buzi ,nosa .nic tam nie widze .on juz przy wycieraniu sie śmiał wiec chyba go nic nie boli .nwm czy to z dziasla czy w nos tym gryzakiem przywalil ale chyba bardziej stawiam na dziąsło
U nas narazie dwa dni z rzędu marchewka byla ale tak srednio ,tylko troche zjadl - moze z pol łyżeczki.dzis sprobuje dynie. Poki co gotuje mu sama.sloiczki chce od święta dawac
Moja Hania od paru dni ma zaschniętą krew pod noskiem, myslałam że podrapała, bałam się też np opryszczki. I wczoraj płakała mi w aucie, wyjmuje ją i krew z noska z tej samej dziurki. Też się przeraziłam ale dziś nic. Nie wiem z czego to. Mój mąż i syn po nim mają tendencję do krwotoków. Ale u synka zaczęło się dopiero jak miał parę lat. Myslałam też o anemii bo się kończą rezerwy żelaza.
Mojej Pannie widać że jedzonko smakuje ale chce się nim bawić. Wytrąca mi łyżeczkę albo wsadza rączkę do pełnej buzi i sobie paćka. Jutro spróbuję dać jej kawałek cukini skoro i tak robi syf 😆
Kupy robi w kolorach jedzenia ale też twarde i raz na 2 dni - to spoko?
Wy dajecie wszystko eko? Nie wszystko idzie dostać więc albo różnorodność albo eko 🤔Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Mvada wrote:Na razie mam w kółko robić co 3 tygodnie TSH, ft3i4. Jak się pogorszy nadczynność to dostanę leki. Na razie się boi że wejdzie w niedoczynność 🤷
No ja podobnie, a powiedz jakie miałaś najwyższe ft3 i ft4? Tak z ciekawości... U mnie objawy ustępują powolutku.
03.2020 start starań
2021 LEEP szyjki macicy
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
10t4d - CRL 4,02 cm
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
29t4d - 1678 g
Mamamani wrote:U nas synek już powoli sam się ustawia w wysoki podpór ale głowa jeszcze mu się trzesie, dłonie już ma luźne ale czasem na piąstkach mu się zdarzy opierać. Jednak reh dużo dała
A jak cwiczycie ? Macie jakies cwiczenia do domu? -
Taka_Sytuacja wrote:Moja Hania od paru dni ma zaschniętą krew pod noskiem, myslałam że podrapała, bałam się też np opryszczki. I wczoraj płakała mi w aucie, wyjmuje ją i krew z noska z tej samej dziurki. Też się przeraziłam ale dziś nic. Nie wiem z czego to. Mój mąż i syn po nim mają tendencję do krwotoków. Ale u synka zaczęło się dopiero jak miał parę lat. Myslałam też o anemii bo się kończą rezerwy żelaza.
Mojej Pannie widać że jedzonko smakuje ale chce się nim bawić. Wytrąca mi łyżeczkę albo wsadza rączkę do pełnej buzi i sobie paćka. Jutro spróbuję dać jej kawałek cukini skoro i tak robi syf 😆
Kupy robi w kolorach jedzenia ale też twarde i raz na 2 dni - to spoko?
Wy dajecie wszystko eko? Nie wszystko idzie dostać więc albo różnorodność albo eko 🤔
Ja nie daje wszystko eko bo nie mam do wszystkie dostepu ,choc staram sie z wieksza przewaga .
Moja to wczoraj jej nie posmakowalo ,to zaczela normalnie pluć , krzywila sie i pluła jak starsze dziecko az oplula i mnie 😂 . Kiedy dajecie miesko? I od jakiego zaczac ? Mamy przetestowane wazywa juz ale nie wiem kiedy miesko wprowadzac 🤔 -
Już myślę, że można jak pozna warzywka. Ja będę robiła taki ala słoiczek z mięsa indyka i warzyw i rybki i warzyw. Zacznę w drugim tygodniu rd, na razie je papki warzywnej. Później myślę o pulpetach warzywno-mięsnych na parze i o zupce z kawałkami gotowanego mięska, ale to później, jeszcze nie wiem kiedy 🤔
Nati6 lubi tę wiadomość
03.2020 start starań
2021 LEEP szyjki macicy
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
10t4d - CRL 4,02 cm
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
29t4d - 1678 g
MaggieMay wrote:No ja podobnie, a powiedz jakie miałaś najwyższe ft3 i ft4? Tak z ciekawości... U mnie objawy ustępują powolutku.
Ft3 6.3
Ft4 1.6
Anty tg 139
Anty tpo 672 😅 Miałam powtarzać w tamtym tygodniu, ale oczywiście mnie rozłożyło i przesunęło się o 2 tygodnie. Muszę koniecznie pójść w poniedziałek -
Ja już dałam słoik zupa krem z białych warzyw i rosołek z hippa te po 5 miesiącu, po mięsku kupy są zielone, tak to były raczej pomarańczowe, ale są dalej miękkie tylko gęste. Zjada przeważnie tak do 50 g, ale on to żarłok, nawet śliniak próbuje zjeść, tak samo cycka mu daję zawsze nazwijmy to po palcu, znaczy sama wkładam sutka bo inaczej zasysa co znajdzie i już mi zrobił kiedyś bolesne malinki jak wziął w sekundę otoczkę
-
Ja się bardziej cackałam z córką w sensie wprowadzania nowych warzyw i smakow, co bardzo mi rozwlekło w czasie rd o nowe smaki, teraz po prostu jeden słoiczek na dwa dni i nowy smak. Sama też jej gotowałam i potem wychodziło że ona zjadła tyle co nic a mi już się odechciało tej zupy jak ona nią pluła, więc narazie rozdzielam jego a nasze jedzenie. Do tego daję mu polizać np. Makaron suchy czy chleb bo bardzo chce rękami go dorwać. Nie jest gotowy na kawałki bo wypluwa itp. Trochę mi się też spieszy by coś tam pojadł oprócz piersi żeby w razie co gdy pogoda się pogorszy a będziemy gdzieś na spacerze to nie wyciągać piersi na dworze. Tak dwie h to wytrzymuje bez problemu raczej a potem się domaga
-
Dziewczyny jakie polecacie krzesełko do karmienia ?stoimy przed kupnem i nie wiemy jakieAnulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
My też mamy antilopa z wkładką po synu, a podnóżek robię z krzesła które wsuwam pod Małej nogi.
Dziś dałam uparowaną cukinię i marchewkę i nie potrafiła złapać rękami. A jak jej trochę pomogłam to zaraz zawał że się zakrztusi bo miała taką cofkę. Ogólnie nie podobało się jej dziś, zaczęła płakać, większość wpadła jej w śliniak - wracamy do papek a kawałki za jakiś czas.
Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Jego za dużo naraz interesuje jak go posadzę to nie wie na co patrzeć, a jak córka jest w domu to on za nią się probuje o 180 stopni podczas jedzenia obejrzeć i juz w ogole robi się ciekawie. Z kolei jak pies usiądzie pod krzesłem to wtedy gapi się w dół no i tak celuję z tą łyżką, dobrze że choć małoproblemowo się przebiera to wyznaczyłam mu koszulki do karmienia i go przebieram na ten czas żeby się nie denerwować odplamianiem wszystkich ubrań. Jak Wam się upaćka krzesełko marchewką to polecam wystawić na słońce i wszystko zejdzie, już tak kilka razy wywabiałam z niego plamy
-
Nati6 wrote:Ja nie daje wszystko eko bo nie mam do wszystkie dostepu ,choc staram sie z wieksza przewaga .
Moja to wczoraj jej nie posmakowalo ,to zaczela normalnie pluć , krzywila sie i pluła jak starsze dziecko az oplula i mnie 😂 . Kiedy dajecie miesko? I od jakiego zaczac ? Mamy przetestowane wazywa juz ale nie wiem kiedy miesko wprowadzac 🤔
Ja już w słoiczkach dawałam mięsko i łososia. Te smakują :
https://www.bobovita.pl/produkty/obiadki-i-zupki/obiadek-warzywa-z-indykiem-150
https://hipp.pl/zywienie-0-1/produkty/dania/dania-po-5-miesiacu/marchewka-z-ziemniaczkami-i-lososiemNati6 lubi tę wiadomość