KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati6 wrote:Usunełam link , daj znac jak bedzie
Jest luksusowo 😁👍Nati6 lubi tę wiadomość
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
W pepco za 40 zł jest manipulation board, ksiazeczka z tymi przeroznymi zapieciami do nauki, kupilam bo i córka poćwiczy niektore zapiecia, akurat u nas byla ostatnia z okladka w dinozaury na tym stojaku przy niemowlecych gadzetach
Madzia35 lubi tę wiadomość
-
https://babycruise.pl/products/komfortowa-przytulanka-dla-mamy
Macie doswiadczenie z czyms takim? Nie trzeba wiazac jak chusty a pomoglo by uwolnic chociaz jedną rękę. Tylko nie wiem czy moje dzieciątko z tego nie wypadnie jak zacznie sie miotać.
W ogole rakuje mi pomysłu jak Ali czas zorganizować. Bujaczek jej za bardzo nie cieszy, mamy mate piankowa taka z puzli i edukacyjna z pałąkiem, ale wszystko jest dobre na krotki czas. Ala jest coraz bardziej mobilna, "wychodzi" na podłogę i oczywiscie uderza sie w glowke jak nie zauważę w porę, bo raczki ma jeszcze za słabe.Mamamani lubi tę wiadomość
-
Z wiszacych zabawek polecam tą:
https://www.smyk.com/p/canpol-babies-sensory-toys-kontrastowa-karuzelka-podrozna-do-wozka-i-fotelika-i6642165?gclid=CjwKCAjwjaWoBhAmEiwAXz8DBYKX7YanMLV5V9YNWSUmHEwakbycygQs9WDcyvb_87ZbbJlb0GBMihoCqVwQAvD_BwE
Można zawiesić w wózku albo nawet na pałąku od maty edukacyjnej. Kupiłam jak miała chyba miesiąc i do tej pory sie tym bawi. Zabawki sa na magnesy, szeleszczą i grzechocza. Jest tez wersja nad łóżeczko z pozytywką. -
Madzia35 no nie wiem ale trochę mnie dziwi że w takim czymś luźnym wierzgające dziecko ma się utrzymać, widzialam coś takiego w tiktokach amerykanskich ale u noworodkow, nie mam pojecia jak to ma utrzymac dziecko skoro nawet w chuscie dziecko musi byc dobrze zamotane zeby nie poglebic np asymetrii. Ja mam nosidelko ale jest jednak z bawelny takiej jak dawniej powiedzmy plecaki szyli i jest mi w tym za cieplo plus maly wazy sporo i plecy mnie bola. U nas w dzien spacer z drzemka to 2h jak jest rehabilitacja czy inne sprawunki no to się robi z tego i 4 h. Mata, troche noszenia na dworze, nie mam bujaczka, na kilka minut ze 2-3 razy dziennie wkladam go do fotelika do karmienia z chicco co ma lezaca pozycję. Fizjo kazala rozszerzac diete w antilopie z wkladka i podnozkiem. Ewentualnie jak bedzie niestabilny to zrolowac i recznikami przy biodrach uzupelnic luki. Lubi na brzuchu na moich kolanach lezec. Wieczorem to jak z corka gramy to lezy obok nas na brzuchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2023, 09:49
-
Mamamani wrote:Madzia35 no nie wiem ale trochę mnie dziwi że w takim czymś luźnym wierzgające dziecko ma się utrzymać, widzialam coś takiego w tiktokach amerykanskich ale u noworodkow, nie mam pojecia jak to ma utrzymac dziecko skoro nawet w chuscie dziecko musi byc dobrze zamotane zeby nie poglebic np asymetrii. Ja mam nosidelko ale jest jednak z bawelny takiej jak dawniej powiedzmy plecaki szyli i jest mi w tym za cieplo plus maly wazy sporo i plecy mnie bola. U nas w dzien spacer z drzemka to 2h jak jest rehabilitacja czy inne sprawunki no to się robi z tego i 4 h. Mata, troche noszenia na dworze, nie mam bujaczka, na kilka minut ze 2-3 razy dziennie wkladam go do fotelika do karmienia z chicco co ma lezaca pozycję. Fizjo kazala rozszerzac diete w antilopie z wkladka i podnozkiem. Ewentualnie jak bedzie niestabilny to zrolowac i recznikami przy biodrach uzupelnic luki. Lubi na brzuchu na moich kolanach lezec. Wieczorem to jak z corka gramy to lezy obok nas na brzuchu
Mam taki jakby pas z siedziskiem dla dziecka, ze moge ją sobie oprzec na tym, ale od tego jeszcze bardziej plecy bolą i wpija sie w brzuch.
Dzisiaj jest ladna pogoda wiec jestesmy na dlugim spacerze, ale w deszczowy dzień... wczoraj miala tylko 2 drzemki po pol godziny. -
Jesteśmy po 3. szczepieniu. Pospała godzinkę w łóżeczku i zobaczymy jak będzie dalej. Chyba te szczepienia nie robią na nich już takiego wrażenia.
Czy tylko ja nie lubię grających zabawek dla dziecka? 🫣 Jestem z tych co wyciągają baterie, jak dostaniemy w prezencie 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 13:37
03.2020 start starań
2021 LEEP szyjki macicy
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
10t4d - CRL 4,02 cm
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
29t4d - 1678 g
Madzia35, też mam wrażenie że Ania się szybko nudzi dotychczasowymi zajęciami.
Z nowych rzeczy, nauczyła się przekręcać z brzucha na plecy i teraz turla się jak szalona. Turlałaby się w nieskończoność, gdyby nie ściany... Chyba pora na zabezpieczenie ostrych kantów.
03.2020 start starań
2021 LEEP szyjki macicy
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
10t4d - CRL 4,02 cm
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
29t4d - 1678 g
U nas problem z brzuchem chyba opanowany ♥️ nie wiem co pomogło, czy osteopata, czy delicol, czy koniec upałów, czy probiotyki, ale mam wrażenie że jednak probiotyki. Po kilku dniach tego super hiper probiotyku zaczęły się kupy codziennie i zaczęły wyglądać tak jak wcześniej. Nabiał jem normalnie.
Napięcie niestety nadal jest, ciężko mi idzie z ćwiczeniami, aktualnie narazie wcale bo mnie samej od ćwiczeń z nim na podłodze cholernie bolały plecy i cholernie boli kark. Dałam sobie trochę luzu na dojście do siebie i myślę jak to inaczej zorganizować żeby się tak nie niszczyć. Jedyne na co wpadłam to kocyk na stół i tak będziemy próbować.
Znowu mamy katar bo córka wróciła do przedszkola. Na szczęście te jego katary są dużo lżejsze niż córki, oby tak było jak najdłużej. I znowu wkraczamy z przytupem w sezon jesienno zimowy 😩♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
Mnie tam nie przeszkadzaja te grajace zabawki tak w ciągu dnia jak oczywiście nie sa za glosne .
Maly wczoraj wieczorem dostal jakiegos ataku placzu .nwm co mu bylo bo rzadko sie zdarza zeby tak plakal .poplakal z 20 min i zasnal zmęczony ☹️
Noc przespal ladnie jak zwykle .my tez musimy sie umowic na to trzecie szczepienie bo to juz czas .w przyszlym tyg mamy trzecie badanie bioderek.mam nadzieję ze juz ostatnie.
Moj Filip juz tez opanowal turlanie sie z plecow na brzuch i z brzucha na plecy i tak mi sie turla po pokoju i musze go pilnowac zeby gdzies glowa nie przywalil w jakas szafke czy cos . ostatnio jak byłam z nim sama to juz kamerke włączyłam na niego jak byl na macie a ja musialam w kuchni cos zrobic .
-
U nas tez skok ,przez caly dzien tez z 40 -45min spania .Idzie spac o 8 ale kreci sie i wierci niespokojnie czasem do polnocy . Zaczyna sie na na boki obracac odpychajac noga ,i lapiac szczebelek .Martwi mnie ze juz juz 5 ms skoczyla 1.5 tyg temu a wszystko tak wolbo idzie . W dzien ostatio jada po troche a czesciej.
Co do bolu plecow po cc i wogle pomogly majtki sciagajace a nawet jakby ta skora z brzucha sie wchlonoła i teraz moge wkoncu podniesc sie z lezacego do robiebia brzuszkow wkrutce .
Marchewk pietruszka i jablko torowana , banan i truskawki jeszcze nie 😪 zielone kupy ,cuchnace .No coz ,teraz chyba trzeba sprubowc co innego tylko nie wiem co teraz 😅🤔 -
Ostatnio pisalam ze maly mial atak placzu taki dosc konkretny.przez week tez jakis marudny i dzis postukalam lyzeczka po dziaselku i jest ząbek wiec sprawa wyjasniona.nawet sie nie spodziewałam bo corka miala pierwszego w 11 miesiacu wiec tez myslalam ze maly bedzie mial pozniej a tu niespodzianka.
Mysle ciagle czy nie zaczac juz rozszerzac diety .5 miesiecy ma wiec moze jeszcze z dwa tygodnie i dam mu jakies warzywko.macie jakies specjalne sprzety do gotowania na parze ? Czy jakis garnek ?
Mamamani co to jest linkimalsy?