KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
MarBal wrote:Ja poki co sniadan nadal nie daje ale zbieram sie do tego.juz kupilam rozdzki smaku z helpy i sprobuje do kaszki lub jogurtu dac ,jajecznice tez mam w planie na dniach tylko tak sie zastanawiam wy dajecie sniadanie juz zamiast jednego mleka? Czy dodatkowo? Bo jak moj pije mleko o 7 to potem pije o 10 i tak średnio chetnie je pije wiec glody jakis nie jest specjalnie wiec miedzy tymi dwona karmieniami sniadanie raczej odpada . ewentualnie właśnie zamiast tego mleka o 10 . Potem o 12 daje obiad i o 14 znowu mleko .
Ja ewidentnie dopiero teraz zaczynam odczuwać jakies zmeczenie po calym dniu z malym.wczesniej to byl luzik .dalo sie seriale ogladac,paznokcie zrobic ,wlosy ,cos poczytać.teraz maly nie dosc ze marudny sie zrobil i jak sie go nie zabawia to sie wydziera to do tego wszedzie wlazi,otwiera szuflady ,co chwilę sie gdzies uderzy ehhh
Fajnie miałaś 😸 ja seriale że starym dopiero po uśnięciu małej, z paznokci całkiem zrezygnowałam po 5. miesiącu.
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
My się dużo karmimy piersią w ciągu dnia, je dwa posiłki plus na sniadanie to zje tyle ile okruchow trafi do buzi. Na noc idzie spac powiedzmy o 21 chyba ze zrobi jakas wieczorna drzemke to pozniej nawet przed 22 i wtedy okolo godziny jie moge wyjsc z lozka bo dojada co jakis czas wiec nic juz wieczorem po usypianiu nie zrobie
-
U nas zaczął się regres. Między 3, a 4 w nocy Ania stwierdza, że jest już wyspana i pora na ćwiczenia nowych umiejętności. Siada i czworakuje w naszym łóżku, wspina się po nas. Do tego pilnuje, żeby obydwoje rodziców ją obserwowali. Jak ktoś przyśnie, to dostaje w głowę z liścia. Taka umiejętność mocnego przybijania piątek. U moim wypadku uwielbia wyrywać włosy, kopie po piersiach i brzuchu. Później przysypia na godzinkę i znowu wstaje. Nie da się już jej odłożyć do łóżeczka.
W dzień problem z wyciszeniem i zaśnięciem. Nauczyła się rzucać się do tyłu z całej siły na łóżku, po czym się śmieje. Martwię się, że tak kiedyś zrobi na twardej podłodze.
Z umiejętności, to zaczęła czworakować. Co prawda przez chwilkę, później opada jej ten tyłek i pełza, ale zawsze ❤️ no i podciąga się. Już widzę, że muszę zabezpieczyć szuflady.
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
MaggieMay wrote:Fajnie miałaś 😸 ja seriale że starym dopiero po uśnięciu małej, z paznokci całkiem zrezygnowałam po 5. miesiącu.
Moj tez ciagnie za wlosy,kopie,szczypie 🤦
Ja to mam stresa jak on wstaje w łóżeczku.juz kilka razy probowal isc w bok i upadl i stuknął sie glowa w szczebelki.boje sie ze mocniej przywali kiedyś
Moj wogole nie pełzał.ominal ten etap .
-
Moja Hanka też daje największy popis umiejętności motorycznych przed wieczornym spaniem 😆 potem całą noc sie wierci i przez większość musi mieć cycka w buzi. Na drzemkach śpi tylko tyle ile leżę z nią - potem zaraz się wybudza. Chciałabym przestać być smoczkiem 😒 ale nie wiem jak się do tego zabrać bez odstawiania.Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Mamamani wrote:Madzia a znasz już płeć drugiego malucha, jejku już 18 tydzień!
Mvada, MaggieMay lubią tę wiadomość
-
Madzia35 wrote:Prawdopodobnie dziewczynka, w przyszłym tygodniu powinnam juz wiedzieć na pewno. Też nie moge uwierzyć, tak szybko mi ta ciąża leci, mam wrażenie, ze dopiero sie dowiedziałam a tu juz prawie połowa 🤦♀️
Też mi się wydawało że dopiero pisałaś że jesteś w ciąży, a to już połowa za tobą 🙉🙊🙈
-
Dziewczyny ile trwa ten regres snu, u nas masakra już ok 3 tyg pobudki co 2 godziny eh , wcześniej cały czas była 1 pobudka a teraz kilkaAnulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
anulla91 wrote:Dziewczyny ile trwa ten regres snu, u nas masakra już ok 3 tyg pobudki co 2 godziny eh , wcześniej cały czas była 1 pobudka a teraz kilka
ponoc dlugo , sama nie wiem i mam dosc 3 pobudki byly zawsze teraz jest z 6 conajmniej wczoraj sie budzila co chwile a w pewnym momencie chyba sie naspala bo zaczela gadac i chciala sie bawic 😓 Chcialam ja oduczyc spania ze mna nie da sie no .W dodatku nie dosc ze przychodzi do mnie w srodku nocy to malo tego ze jestem tuz obok ona chce spac wtulona we mnie na rece mojej🙈 mi juz ona odpada 🙊 . jeszcze takie dziecka nie mialam 😆 Jak nie wiedzialam co to male dziecko ta nadrabia za rodzenstwo dodatkowo😂 nie mam pojecia jak ja w marcu do pracy wruce 🙉 odsuwam ja od siebie to sie budzi ,kreci nie raz jak ja odsuwalam na bok to z dlonia pod jej glowa chwila czekania i zdrowaski by sie nie przebudzila ale ostatnio to katastrofa jakas wiekszosc nocy pod pacha moja🙄. Dosc ze ja sie o nia boje by sie nie przedusila spie na czujce to ani tak ani siak .Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 00:58
-
No to nieźle ja też jestem już wykończona oby to już długo nie trwało, u nas też Kaja śpi z nami bo nie ma innej opcji też wracam do pracy i boje się jak to będzieAnulaa
Wiek 31 lat
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Nati ja tak mialam z corka .jak sobie przypomne te noce to mi slabo . Ogólnie to Wam nie zazdroszczę tych nocek.u nas ewidentnie jest skok rozwojowy bo maly z pogodnego aniolka stal sie maruda ale nocki nadal sa ok .jak już sie obudzi to raz i moze na 10 minut. Idzie nam tez dolna dwojka i drze sie to moje dziecko w ciągu dnia ze masakra
Nati6 lubi tę wiadomość
-
U nas niestety noce są bardzo nieprzespane... Wczorajszej nocy Iga budziła się co godzinę albo i częściej.. Chyba regres snu nałożył się z ząbkowaniem- druga dolna dwójka. Dodatkowo zmartwiło mnie, że ogólnie słabo je więc zrobiłam badania krwi i wyszło, że ferrytyna i żelazo jest w dolnej granicy. Podobno to też może wpływać na jakość snu i apetyt. W poniedziałek będę dzwonić do przychodni, żeby umówić się na bilans po skończonym 9. miesiącu i powiem o tych wynikach, pewnie będzie trzeba suplementować żelazem.
-
Sigi13 wrote:U nas niestety noce są bardzo nieprzespane... Wczorajszej nocy Iga budziła się co godzinę albo i częściej.. Chyba regres snu nałożył się z ząbkowaniem- druga dolna dwójka. Dodatkowo zmartwiło mnie, że ogólnie słabo je więc zrobiłam badania krwi i wyszło, że ferrytyna i żelazo jest w dolnej granicy. Podobno to też może wpływać na jakość snu i apetyt. W poniedziałek będę dzwonić do przychodni, żeby umówić się na bilans po skończonym 9. miesiącu i powiem o tych wynikach, pewnie będzie trzeba suplementować żelazem.
Moja miala anemie jak sie urodzila razem ze mna i wynoki szpitalne wskazywaly na niska granice zelaza tu sie tym tak nie martwia w pl prawdopodobnie ten wynik bylby ponizej normy i tez sie zastanawialam nas sumplememtacja zelaza ale czy tak moge na wlasna reke dac 🤔. Moze pomoglo by to jej , sama nie wiem -
Mamy możliwość tanio odkupić wakacje do Tunezji, ostatni tydzień maja, Kaja bedzei miała 13 msc, co o tym myślicie ? Decydować się ?.co z jedzeniem ? Jak Kaja wg słoiczków nie jeAnulaa
Wiek 31 lat
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00