X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Taka_Sytuacja Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zawsze na tak jeśli chodzi o podróże z dziećmi 🤭 one się często na wakacjach zachowują i jedzą inaczej niż w domu 😉
    a jak wyglądają opinie o hotelu? Sprawdź opinie o jedzeniu i ewentualnych zatruciach w kilku miejscach np na googlu, w kilku BP. No i w Tunezji w maju będzie jeszcze zimna woda w morzu, sprawdź czy baseny będą podgrzewane.
    Kaja je tylko kawałki? Może ja przekonasz do słoiczków trochę do tego czasu 🤔 jakąś kaszkę, mleko, przekąski zawsze możesz wziać z Polski.
    My teraz na ferie lecimy do ZEA a na wakacje chodzi nam po głowie Azja i jakoś nie mam obaw pod tym kątem. Póki co ze starszym synem w Tajlandii, Egipcie, Turcji, Meksyku często było tak że jemu nic nie było a ja np cierpiałam ale ja jestem wrażliwa i nie stronie od dziwnych, mega ostrych potraw ze street foodu, a jemu dawaliśmy bezpieczne produkty. A mając 8msc zajadał z nami ranty pizzy we Włoszech (choć w domu unikaliśmy soli) a Hanka miesiąc temu wcinała pitę na Cyprze i była zachwycona.
    W najgorszym Kaji też nic nie będzie gdyby przez tydzień miała uboższą albo bardziej niezdrową dietę 🤭

MaggieMay, Sigi13 lubią tę wiadomość

Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
    On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
    Dziecko 2016 po 18cs
    Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:
    Ja jestem zawsze na tak jeśli chodzi o podróże z dziećmi 🤭 one się często na wakacjach zachowują i jedzą inaczej niż w domu 😉
    a jak wyglądają opinie o hotelu? Sprawdź opinie o jedzeniu i ewentualnych zatruciach w kilku miejscach np na googlu, w kilku BP. No i w Tunezji w maju będzie jeszcze zimna woda w morzu, sprawdź czy baseny będą podgrzewane.
    Kaja je tylko kawałki? Może ja przekonasz do słoiczków trochę do tego czasu 🤔 jakąś kaszkę, mleko, przekąski zawsze możesz wziać z Polski.
    My teraz na ferie lecimy do ZEA a na wakacje chodzi nam po głowie Azja i jakoś nie mam obaw pod tym kątem. Póki co ze starszym synem w Tajlandii, Egipcie, Turcji, Meksyku często było tak że jemu nic nie było a ja np cierpiałam ale ja jestem wrażliwa i nie stronie od dziwnych, mega ostrych potraw ze street foodu, a jemu dawaliśmy bezpieczne produkty. A mając 8msc zajadał z nami ranty pizzy we Włoszech (choć w domu unikaliśmy soli) a Hanka miesiąc temu wcinała pitę na Cyprze i była zachwycona.
    W najgorszym Kaji też nic nie będzie gdyby przez tydzień miała uboższą albo bardziej niezdrową dietę 🤭
    No w hotelu ma być niby europejskie menu zobaczymy, hm woda w basenie no nie wiem, znajomi w tamtym roku byli w tym hotelu też z rocznym dzieckiem i bardzo sobie chwalili, mówili że właśnie końcówka maja najlepsza że mieli ok 27-29 stopni że jeszcze tak nie grzało mocno

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek pełza do przodu od 2 tygodni, bardziej używa prawej strony a lewą przerzuca, przestał dzieki temu jojczyć bo sobie sam wymyśla gdzie iść, najbardziej lubi oglądać pralkę podczas prania lub odkurzacz. Waży 10.800 i nosi ubrania 86 a nawet z tych małych to i 92 ( pepco sinsay) 80 spodnie. Chcialam mu kupic kurtkę na przyszla zimę w sinsay i chyba musi byc 92, bo teraz ma jakąś 86 i ona jest do 11 kg i ledwo sie dopina.
    Noce się trochę poprawiły.

Sigi13, Taka_Sytuacja lubią tę wiadomość

event.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak spłukujecie włosy dzieciom po myciu żebynie lałosie na buzię? Moja córka za nic nie chce sie położyć w wannie, tylko na siedząco. Myślałam o takim kubku z silikonowym brzegiem ale te z babyono czy akuku mają kiepskie opinie, podobno sa sztywne. Żadnego ronda ochronnego czy daszka na pewno nie pozwoli sobie założyć.

age.png

age.png
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Mamy możliwość tanio odkupić wakacje do Tunezji, ostatni tydzień maja, Kaja bedzei miała 13 msc, co o tym myślicie ? Decydować się ?.co z jedzeniem ? Jak Kaja wg słoiczków nie je

Ja bym się nie zdecydowała na taką długą podróż (samolot+ odprawa + dojazdy) do kraju gdzie nadal są przypadki polio, ale moi znajomi z młodszymi dziećmi szczęśliwie zwiedzają świat wzdłuż i wszerz 🙉🙊🙈

• anulla91 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:
    Ja bym się nie zdecydowała na taką długą podróż (samolot+ odprawa + dojazdy) do kraju gdzie nadal są przypadki polio, ale moi znajomi z młodszymi dziećmi szczęśliwie zwiedzają świat wzdłuż i wszerz 🙉🙊🙈
    No rozumiem my lecimy, znajomi wszędzie z dziećmi latają a my zawsze tacy wycofani i się zdecydowaliśmy kupiliśmy dodatkowe ubezpieczenie jakby nam się coś tam przytrafiło i ruszamy.w świat 🙂 bardzo się cieszymy

Taka_Sytuacja, Sigi13, MaggieMay, Madzia35 lubią tę wiadomość

Anulaa
    Wiek 31 lat
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jak mu myje wlosy to lezy wiec nie ma problemu ale on za to mega wywija nogami i chlapie po calym mieszkaniu .
    Anulla leccie i bawcie sie dobrze🙂
    Dziewczyny które maja lozeczko turystyczne.czy tam trzeba wkladac jakis materac? Czy dokupic czy w zestawie jest? Chcemy jechac w ferie w gory i chcialabym kupic takie lozeczko bo jakos nie widzi mi sie korzystanie z tych co sa w ofercie gdzie wynajmujemy domek ale totalnie nie wiem czy musze dokupic osobno materac czy dziecko spi tam bez materaca

05396a9a8c.png
  • Ruuda Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swojego syna kładę na przedramię i myję głowę jie mocząc oczu. A czasem kubasem prosto na głowę wylewam wodę i jest ok. Za to raz byłam na basenie i prysznic,gwar, hałas go przeraziły i się rozryczal.

Zastanawiam się nad wymiana fotelika samochodowego do 25kg i zupełnie nie wiem co mam wybrać. Obrotowe niby fajne, ale mniej bezpieczne i się psują mechanizmy. Jazda tyłem najbezpieczniejsza ale zastanawiam się, gdzie to dzidcko nogi ma schować, jak rośnie? Filmik oglądałam z cybex z taką poduchą z przodu zamiast szelek, ale drogie to 2250zl. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenie fotelikowe i pomoże nakierować na modele fajne, bezpieczne i wygodne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 21:36

• MaggieMay Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruuda - My już jakiś czas temu wymieniliśmy fotelik na do 18kg, bo się nie mieściła w łupinę. Mamy obrotowy i szczerze jeszcze nie słyszałam o sytuacji, żeby mechanizm się komuś zepsuł. Osobiście polecam!

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cybex z poduchą- pisała babka w komentarzu, że drugi raz by nie kupiła a kupiła go przez neta. Dziecko ma nienaturalnie ręce do góry podniesione bo jest jeszcze małe a z kolei gdy dorośnie to będzie miał za ciasno. My mamy cybex chyba sirona ale mój póki nie siedzi to nie zmieniamy, z tego co pamietam to corka i rak sie darla w kolejnym foteliku chyba do 2 lat.

Ruuda lubi tę wiadomość

event.png
  • MaggieMay Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kryzys laktacyjny. Zastanawiam się czy nie zakończyć kp. Z jednej strony chciałam, żeby przez okres infekcyjny przeszła na piersi, czyli jeszcze z 3 miesiące, ale z drugiej strony, już powoli mnie to męczy.

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2024, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBal wrote:
    Moj jak mu myje wlosy to lezy wiec nie ma problemu ale on za to mega wywija nogami i chlapie po calym mieszkaniu .
    Anulla leccie i bawcie sie dobrze🙂
    Dziewczyny które maja lozeczko turystyczne.czy tam trzeba wkladac jakis materac? Czy dokupic czy w zestawie jest? Chcemy jechac w ferie w gory i chcialabym kupic takie lozeczko bo jakos nie widzi mi sie korzystanie z tych co sa w ofercie gdzie wynajmujemy domek ale totalnie nie wiem czy musze dokupic osobno materac czy dziecko spi tam bez materaca
    Trzeba dokupić, przynajmniej taki najzwyklejszy z gąbki, bo tam jest taka twarda wkladka tylko.

age.png

age.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2024, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Trzeba dokupić, przynajmniej taki najzwyklejszy z gąbki, bo tam jest taka twarda wkladka tylko.
    Ok.dziekuje za info . Juz zamowilam ale jeszcze mi nie przyszło wiec nie wiem właśnie jak to wygląda poza tym co na obrazku widac 🙂

05396a9a8c.png
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2024, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Jak spłukujecie włosy dzieciom po myciu żebynie lałosie na buzię? Moja córka za nic nie chce sie położyć w wannie, tylko na siedząco. Myślałam o takim kubku z silikonowym brzegiem ale te z babyono czy akuku mają kiepskie opinie, podobno sa sztywne. Żadnego ronda ochronnego czy daszka na pewno nie pozwoli sobie założyć.

Kupilam takie rondo na glowe piankowe na amazonie alegro tez ma i u nas sie spisuje
    https://allegro.pl/oferta/daszek-rondo-kapielowe-do-mycia-glowy-dzieci-o-13921980155

• Mamamani Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam niedrogiej miseczki z przyssawką ( bo cos niedowierzam ze jej nie rozpracuje) albo widziałam cos takiego jak mata na tackę od razu z talerzykiem dzielonym lub ewentualnie takie rondo na tackę z temu z doczepianym sliniakiem

https://ibb.co/YWnf0zV

Obecnie synek uwielbia karmic psy i jakbym tak chcialam na powaznie karmic glownie blw to on wiekszosc wyrzuci. Na szczescie łyżką czy prosto do buzi zje wiecej, choc ogolnie jest bardzo rozkojarzony przy jedzeniu, jakby umial to by uciekl z krzesełka i pobiegł przed siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2024, 22:03

event.png
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracacie do pracy po macierzyńskim ? U nas kaja jest zapisana do żłobka ale rekrutacja od września i miejsce będzie mieć od września, kazali kontaktować się w marcu czy coś się zwolni żeby szła od kwietnia ale nie sądzę.... Macierzyńskim mam do 10 kwietnia potem urlop to pewnie do końca maja mam płatne i potem te 3 msc chyba urlop wychowawczy ale nie wiem jak sobie poradzimy finansowo bo z jednej wypłaty w tych czasach to lipa... I bardzo bym chciała drugie dziecko ale muszę przestać karmić piersią, na razie wyeliminowałam karmienie w dzień został nam wieczor i noc

Anulaa
    Wiek 31 lat
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani ja właśnie dzis dostalam z temu talerzyk z przyssawka i sztućce sylikonowe .fajny jest ale u mnie itak nie da rady zeby postawic mu to na tacce bo on by to z talerza bral i rozwalal wszedzie . czasem mu ubiore taki śliniak z rekawami to mu daje troche sie pobawić jedzeniem ale tak na co dzień to raczej karmie go sama bo to nie na moje nerwy ten bajzel.jedynie chleb je sam ale zupki,musiki,kaszki to narazie nie.
    Anulla ja nie wracam.bede brala wychowawczy .ja pracowalam od 5 rano wiec nie mam jak teraz wrocic bo nie mam z kim malego zostawic .maz pracuje na zmiany i czesto wraca o 7 rano z pracy jak ma nocke. Ze starsza corka to zawsze robilam tak ze zawiozłam ja o 20.00 do moich rodziców na noc i oni ja odprowadzali rano do szkoly a ja potem odbieralam.niestety oni sa juz po 70 wiec tak malego dziecka mi nie ogarna.tesciowa natomiast pracuje tez na zmiany wiec odpada. Chyba wroce dopiero jak maly pójdzie do przedszkola i to tez pewnie na pol etatu i nie tam gdzie pracowalam do tej pory .jakos ogarniemy choc wiadomo bedzie ciezej finansowo . dobrze ze jest jeszcze ten rodzinny kapital opiekuńczy

05396a9a8c.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulla ja narazie pójdę na wychowawczy, nie wiem na ile, chyba conajmniej do drugiego roku zycia bo mamy to wwr do tego czasu, młodszego dziecka nie dam tez raczej do zlobka bo prawie pewne ze wyladuje z czyms w szpitalu, najlepiej dawac od pozniej wiosny albo na lato zeby zdazyli sie zaadaptować przed sezonem chorobowym. Po roczku jest wlasnie to Rko czyli 1000 przez rok plus 800 na jedno dziecko. Do wychowawczego musisz wybrac caly nalezny urlop a wiec z 2022, 2023, 2024 czyli ponad dwa miesiace.
    Ja daje obecnie na tackę z krzeselka z ikei ale to suche makarony itp w sosie nie daję bo wlasnie tez ma rozrzut taki ze nie będę potem szukac gdzie poleciało, nawet jak karmię lyzeczka to bywa ze mi stràci i obleje mnie

event.png
  • Taka_Sytuacja Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania ostatnio chce wszystko sama. Wyrywa mi łyżeczkę, wsadza rączki do miseczki. Dziś przy śniadaniu jej pozwoliłam bo ma katar i strasznie mało je i wszystko było w owsiance jagodowej 😱 taka sensoplastyka z tego wyszła.
    A ogólnie to raz że katar, dwa że zęby i okropnie mnie gryzie swoimi dolnymi jedynkami w cycek 😔 wtedy zabieram mówię że nie wolno, ona płacze i za chwilę robi to samo. Synek mnie jakoś nie gryzł.
    A jeszcze razem z katarem leci jej krew z nosa. I nie wiem czy lepiej nie odciągać kataru czy olać krew.
    Ja też planuje wychowawczy do września. Lipiec sierpień myślimy żeby mój mąż wziął trochę rodzicielskiego i poszlajać się po Azji. A potem Mała do mojej mamy a ja do pracy 😞 aż mi się chce płakać bo mam mega stresującą robotę, z nadgodzinami, w dodatku było dużo zwolnień i zmian i nawet nie wiem co mnie czeka. Ale nie mam też alternatywnego pomysłu na siebie.

Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
    On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
    Dziecko 2016 po 18cs
    Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Ruuda Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje wybrać urlop, wiec do końca czerwca bedexw domu. Później na 9tyg mój mąż chce iść. Dalej się zobaczy, czy żlobek, czy jacyś chętni do opieki się znajdą. Czytałam że jeszcze jakieś plany Tuska na babciowe 1500zl ma być. Czy to wypali?? Czas pokaże.

Dziś miałam najgorszą noc. Mały jak budził się co 2.5h na jedzenie, tak Dziś 0:30 do 3:40 , jojczył, męczył i ma jakąś słabość do włosów. Ciągle je szarpie, aż czapkę nz głowę założyłam do spania. Histeria była niesamowita, jak mu zabroniłam łapać wlosy. Ledwo żyję dlatego postanowiłam częściowo odstawiać go od nocnego karmienia. Czytałam żeby w zamian dać mu wody aby się napił i ululac do spania. Angażować chłopa do usypiania. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Padam już i muszę coś zmienić.

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ