Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Daffi - u noworodków robi się to bez znieczulenia i trwa to sekundę. Może być malutkie krwawienie.
Nie wiem jak u starszych, ale wtedy chyba dają znieczulenie. Ale też to trwa chwileczkę -
nick nieaktualnyDaffi wrote:tak tylko nie zawsze od poczatku wiadomo czy te wedzidelko bedzie przeszkadzac. u nas nikt tego ni dotykal poki stale zeby nie wyjda.
Ale nie ma się co martwić. Podobno ból mniejszy niż przy przekłuciu ucha -
Paula 90 wrote:To i u dorosłych się robi zabieg. Czasem dopiero w dorosłym wieku coś tam się zwłókni i trzeba przyciąć.
Ale nie ma się co martwić. Podobno ból mniejszy niż przy przekłuciu ucha -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:wiesz ja sie nie martwie ale dzieci jak slysza takie sytuacje a Julce pani stomatolog nakreslila to troszke drastycznie ze to naciecie a dzieciaki na haslo ciecie w buzi reaguja panicznie.. i znalazlam filmiki z dziecmi jak maja to robione pokazalam jej ze nie boli je to i grzecznie w spokoju sie to odbywa. jednak strach ma wielkie oczy
-
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:wiem ze znieczulaja i to sie raczej tak tnie przypalajac ze krew juz nie leci.. bynajmniej tak ten zabieg wygladac ma u mojej malej. umowie ja na wizyte kontrolna bo juz minelo pol roku i zobaczymy co lekarz powie bo jednak ma juz stale 1 i 2.
Dziewczyny ktore kupuja lozeczko turystyczne pokazcie jakie.. jest ich tyle ja juz zglupialam.
Co prawda na początek kupiłam tylko kołyskę, ale przemeblowaliśmy pokój więc łóżeczko dokupię tak po około 2 miesiącach, bo i tak będzie niezbędne do nowego mieszkania.
-
nick nieaktualnyKolejny internista, który nic mi nie powiedział a odesłał dalej. Mam skierowanie do reumatologa w związku z crp.
Do tego jestem przeziębionaczyli mąż mnie zarazil. Ogólnie jestem słaba i mi nie dobrze. A wiecie że panuje ta grupa połączona z wirusem świńskiej? Już jest w Małopolsce.
Powiedziała mi że nie mogę soku malinowego i nie mogę czosnku. A ja od poczatku ciąży jadę na czosnku i soku z malin z herbatą bo mi pomaga.
Sprawdzila mój kręgosłup i mam krzywy tyle to ja wiedziałam.... I ten ból mój po prawej stronie pleców no to ucisk od kręgosłupa promieniuje.
Co do wątroby powiedziała że wątroba nie boli a kwasy są w normach. No nie pomogła miWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 10:49
-
Paula, nic nie wiem na temat pasów.
Daffi, mój syn ma diasteme. Dentysta mówił, że jak wyjdą mu pierwsze stałe zęby to wtedy można pomyśleć o cięciu ale ja nie zglebialam tematu, bo nam to nie przeszkadza. Myślę tka sobie tylko, czy przypadkiem ta nasza porażka w kp nie miała więcej przyczyn,czyli nie tylko moje płaskie brodawki ale równiez problem z wedzidelkiem syna... Ja z tym nie byłam nigdzie, po prostu zaczęłam karmić mm. Teraz bym drazyla sprawę, wtedy to był kiepski czas depresji, zero wsparcia i od razu poczucie własnej porażki... -
Paula 90 wrote:Przypominam się z moim pytaniem o pasy do podtrzymania brzuszka. Coś o nich slyszalyscie? Ja zbieram informacje. Chodzi mi o takie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b2997ead7b8.png -
Paula ja zawsze słyszałam że nie są zalecane przez lekarzy i fizjoterapeutów, ale nigdy nie zaglebialam tematu tego pasa więc nie znam konkretów.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Przypominam się z moim pytaniem o pasy do podtrzymania brzuszka. Coś o nich slyszalyscie? Ja zbieram informacje. Chodzi mi o takie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b2997ead7b8.pngPaula 90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Kolejny internista, który nic mi nie powiedział a odesłał dalej. Mam skierowanie do reumatologa w związku z crp.
Do tego jestem przeziębionaczyli mąż mnie zarazil. Ogólnie jestem słaba i mi nie dobrze. A wiecie że panuje ta grupa połączona z wirusem świńskiej? Już jest w Małopolsce.
Powiedziała mi że nie mogę soku malinowego i nie mogę czosnku. A ja od poczatku ciąży jadę na czosnku i soku z malin z herbatą bo mi pomaga. -
Daffi wrote:o biedna
ja sie z rehabilitacja tez nie wyrobilam do konca... bo zaszlam w ciaze.. nawet nie skonczylam testow u alergologa teraz mialam miec robione na plecach.. ale nie pracuje nie mam kontaktu z alergenem i zyje normalnie.
zycze szybkiego powrotu do formy. kolano paskudnie bolesna sprawa.
już miałam na jesieni 3 zastrzyki z kwasu hialuronowego i nic... biodro pewnie od ciąży... i podejrzewam, że coś się w nim przestawiło.. kolano przejęło obciążenie no i ból...Fasolka77
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Paula, nic nie wiem na temat pasów.
Daffi, mój syn ma diasteme. Dentysta mówił, że jak wyjdą mu pierwsze stałe zęby to wtedy można pomyśleć o cięciu ale ja nie zglebialam tematu, bo nam to nie przeszkadza. Myślę tka sobie tylko, czy przypadkiem ta nasza porażka w kp nie miała więcej przyczyn,czyli nie tylko moje płaskie brodawki ale równiez problem z wedzidelkiem syna... Ja z tym nie byłam nigdzie, po prostu zaczęłam karmić mm. Teraz bym drazyla sprawę, wtedy to był kiepski czas depresji, zero wsparcia i od razu poczucie własnej porażki... -
Daffi wrote:wiem ze znieczulaja i to sie raczej tak tnie przypalajac ze krew juz nie leci.. bynajmniej tak ten zabieg wygladac ma u mojej malej. umowie ja na wizyte kontrolna bo juz minelo pol roku i zobaczymy co lekarz powie bo jednak ma juz stale 1 i 2.
no to rachu ciachu i po sprawieDaffi lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Czytam twoje opowieści o początkach macierzyństwa i ogólnie o tym jak teraz piszesz o synku sytuacjach różnych. I powiem ci ty musisz być na prawdę dobrą mamą. Odwlasz kawał roboty - ja takie wrażenie wyciągam z twoich opowiesci
Fasolka77 lubi tę wiadomość