X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - u noworodków robi się to bez znieczulenia i trwa to sekundę. Może być malutkie krwawienie.
    Nie wiem jak u starszych, ale wtedy chyba dają znieczulenie. Ale też to trwa chwileczkę

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - u noworodków robi się to bez znieczulenia i trwa to sekundę. Może być malutkie krwawienie.
    Nie wiem jak u starszych, ale wtedy chyba dają znieczulenie. Ale też to trwa chwileczkę
    tak tylko nie zawsze od poczatku wiadomo czy te wedzidelko bedzie przeszkadzac. u nas nikt tego ni dotykal poki stale zeby nie wyjda.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    tak tylko nie zawsze od poczatku wiadomo czy te wedzidelko bedzie przeszkadzac. u nas nikt tego ni dotykal poki stale zeby nie wyjda.
    To i u dorosłych się robi zabieg. Czasem dopiero w dorosłym wieku coś tam się zwłókni i trzeba przyciąć.
    Ale nie ma się co martwić. Podobno ból mniejszy niż przy przekłuciu ucha ;-)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    To i u dorosłych się robi zabieg. Czasem dopiero w dorosłym wieku coś tam się zwłókni i trzeba przyciąć.
    Ale nie ma się co martwić. Podobno ból mniejszy niż przy przekłuciu ucha ;-)
    wiesz ja sie nie martwie ale dzieci jak slysza takie sytuacje a Julce pani stomatolog nakreslila to troszke drastycznie ze to naciecie a dzieciaki na haslo ciecie w buzi reaguja panicznie.. i znalazlam filmiki z dziecmi jak maja to robione pokazalam jej ze nie boli je to i grzecznie w spokoju sie to odbywa. jednak strach ma wielkie oczy :P

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promocja w Rossmanach do 18 stycznia.
    Właśnie czytam Skarb ;-)

india lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    wiesz ja sie nie martwie ale dzieci jak slysza takie sytuacje a Julce pani stomatolog nakreslila to troszke drastycznie ze to naciecie a dzieciaki na haslo ciecie w buzi reaguja panicznie.. i znalazlam filmiki z dziecmi jak maja to robione pokazalam jej ze nie boli je to i grzecznie w spokoju sie to odbywa. jednak strach ma wielkie oczy :P
    Ja sama bym się bała mimo że wiem, że to nic takiego :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam się z moim pytaniem o pasy do podtrzymania brzuszka. Coś o nich slyszalyscie? Ja zbieram informacje. Chodzi mi o takie:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b2997ead7b8.png

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    wiem ze znieczulaja i to sie raczej tak tnie przypalajac ze krew juz nie leci.. bynajmniej tak ten zabieg wygladac ma u mojej malej. umowie ja na wizyte kontrolna bo juz minelo pol roku i zobaczymy co lekarz powie bo jednak ma juz stale 1 i 2.

Dziewczyny ktore kupuja lozeczko turystyczne pokazcie jakie.. jest ich tyle ja juz zglupialam.
    Ja kieruję się głównie tym, aby miało trzy poziomy, w większości są z dwoma poziomami, ale to jest średnio wygodne przy noworodku.
    Co prawda na początek kupiłam tylko kołyskę, ale przemeblowaliśmy pokój więc łóżeczko dokupię tak po około 2 miesiącach, bo i tak będzie niezbędne do nowego mieszkania. ;)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny internista, który nic mi nie powiedział a odesłał dalej. Mam skierowanie do reumatologa w związku z crp.
    Do tego jestem przeziębiona :/ czyli mąż mnie zarazil. Ogólnie jestem słaba i mi nie dobrze. A wiecie że panuje ta grupa połączona z wirusem świńskiej? Już jest w Małopolsce.
    Powiedziała mi że nie mogę soku malinowego i nie mogę czosnku. A ja od poczatku ciąży jadę na czosnku i soku z malin z herbatą bo mi pomaga.

Sprawdzila mój kręgosłup i mam krzywy tyle to ja wiedziałam.... I ten ból mój po prawej stronie pleców no to ucisk od kręgosłupa promieniuje.

Co do wątroby powiedziała że wątroba nie boli a kwasy są w normach. No nie pomogła mi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 10:49

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, nic nie wiem na temat pasów.
    Daffi, mój syn ma diasteme. Dentysta mówił, że jak wyjdą mu pierwsze stałe zęby to wtedy można pomyśleć o cięciu ale ja nie zglebialam tematu, bo nam to nie przeszkadza. Myślę tka sobie tylko, czy przypadkiem ta nasza porażka w kp nie miała więcej przyczyn,czyli nie tylko moje płaskie brodawki ale równiez problem z wedzidelkiem syna... Ja z tym nie byłam nigdzie, po prostu zaczęłam karmić mm. Teraz bym drazyla sprawę, wtedy to był kiepski czas depresji, zero wsparcia i od razu poczucie własnej porażki...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Przypominam się z moim pytaniem o pasy do podtrzymania brzuszka. Coś o nich slyszalyscie? Ja zbieram informacje. Chodzi mi o takie:

Ja nie praktykowałam, ale nie wyobrażam sobie w tym chodzić, nie lubię gdy coś krępuje mi ruchy a ten pas trochę sprawia takie wrażenie.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja zawsze słyszałam że nie są zalecane przez lekarzy i fizjoterapeutów, ale nigdy nie zaglebialam tematu tego pasa więc nie znam konkretów.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Paula na szkole rodzenia powiedzieli nam abyśmy nie używały pasów poporodowych bo to zło. Ja sama myślałam, że kupię pas poporodowy Że mi pomoże wsiąknąć brzuszek ale nie wolno. Więc dobrze że wiem. Ale co do tych pasów nie mam pojęcia. Ja jak mi będzie już brzuszek ciazko nosić pomyślę o tym tajpowaniu u fizjo

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kolejny internista, który nic mi nie powiedział a odesłał dalej. Mam skierowanie do reumatologa w związku z crp.
    Do tego jestem przeziębiona :/ czyli mąż mnie zarazil. Ogólnie jestem słaba i mi nie dobrze. A wiecie że panuje ta grupa połączona z wirusem świńskiej? Już jest w Małopolsce.
    Powiedziała mi że nie mogę soku malinowego i nie mogę czosnku. A ja od poczatku ciąży jadę na czosnku i soku z malin z herbatą bo mi pomaga.
    Dlaczego nie można soku z malin czosnku?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    o biedna :( ja sie z rehabilitacja tez nie wyrobilam do konca... bo zaszlam w ciaze.. nawet nie skonczylam testow u alergologa teraz mialam miec robione na plecach.. ale nie pracuje nie mam kontaktu z alergenem i zyje normalnie.
    zycze szybkiego powrotu do formy. kolano paskudnie bolesna sprawa.

już miałam na jesieni 3 zastrzyki z kwasu hialuronowego i nic... biodro pewnie od ciąży... i podejrzewam, że coś się w nim przestawiło.. kolano przejęło obciążenie no i ból... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, które mają i/ lub spodziewają się chłopców :) jak to jest ze stulejką? w SR położna mówiła, że nic nie ściągamy przy kąpieli...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Paula, nic nie wiem na temat pasów.
    Daffi, mój syn ma diasteme. Dentysta mówił, że jak wyjdą mu pierwsze stałe zęby to wtedy można pomyśleć o cięciu ale ja nie zglebialam tematu, bo nam to nie przeszkadza. Myślę tka sobie tylko, czy przypadkiem ta nasza porażka w kp nie miała więcej przyczyn,czyli nie tylko moje płaskie brodawki ale równiez problem z wedzidelkiem syna... Ja z tym nie byłam nigdzie, po prostu zaczęłam karmić mm. Teraz bym drazyla sprawę, wtedy to był kiepski czas depresji, zero wsparcia i od razu poczucie własnej porażki...
    Czytam twoje opowieści o początkach macierzyństwa i ogólnie o tym jak teraz piszesz o synku sytuacjach różnych. I powiem ci ty musisz być na prawdę dobrą mamą. Odwlasz kawał roboty - ja takie wrażenie wyciągam z twoich opowiesci

• Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, ja kupiłam takie:
    https://www.empik.com/lionelo-sven-plus-lozeczko-turystyczne-edycja-limitowana-empik-com-lionelo,p1219408456,dziecko-p
    Dla mnie 2 poziomy wystarcza w zupełności.

Daffi lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    wiem ze znieczulaja i to sie raczej tak tnie przypalajac ze krew juz nie leci.. bynajmniej tak ten zabieg wygladac ma u mojej malej. umowie ja na wizyte kontrolna bo juz minelo pol roku i zobaczymy co lekarz powie bo jednak ma juz stale 1 i 2.

no to rachu ciachu i po sprawie :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czytam twoje opowieści o początkach macierzyństwa i ogólnie o tym jak teraz piszesz o synku sytuacjach różnych. I powiem ci ty musisz być na prawdę dobrą mamą. Odwlasz kawał roboty - ja takie wrażenie wyciągam z twoich opowiesci
    Karmelka, popłakałam się... Dziękuję :*

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ