Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam ubranka zarowno na 56 jak i 62 - pol na pol. Jak wypada rozmiar wszystko zalezy od firmy. Czasem 56 wieksze niż 62, niektóre dosc.waskie inne szerokie. Jak mała sie urodzi to chyba dopoero sie dokładnie przymierzyć i ewentualnie odpadna te które najmniej pasuja.
Karolina świetna sowa. Ja dzis kupilam podusie ksiezyc w Biedronce
A komplecik do gondoli juz sie szyje
Pytasz o ten kombinezon szry ze Smyka? W kroliki? Dla mnie jest sliczny. Przyszedl wczoraj
Tunia spory wydatek z tymi zastrzykami
Jezeli chodzi wymiary malucha, to obok podana jest waga +/- wiec.zawsze jest spora toleracja. Przecież to komputer automatycznie wylicza na podstawie podanych długości, a pewnie o super precyzje trudno jak czasem przesunięcie o milimetry juz znaczaco zmienia wynik.
Moja kolezanka ostatnio urodzila i mala byla 1kg mniejsza (przy cukrzycy).
No szkoda, ze nue da sie tak dokladnue tego określić
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
Wiewiórka na mnie ten buscopan spoko.dziala. Bo rano budzę się bez twardego brzucha potem czopek i jest ok. Dzisiaj twardnial jak szłam po schodach. No i wieczór wczoraj po prysznicu tak mnie złapało, że nie mogłam ubrać piżamy ale wieczorny czopek pół godziny i jest ok. Dzisiaj 18 już powoli coś tam czuje no ale za godzinę kolejna dawka.Takze na mnie to na szczęście działa zobaczymy jak długo. A Ty juz mówiłam że doczekasz 4 z przodu więc na to 3 za dużo się nie ciesz.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do wymiarów maluszka mi ostatni raz zmierzyła CRL w 16 tc. Mała byla tak ulozona że mogła zmierzyć. W DE moja siostra miała cm podawana do końca i twierdzi że tam są lepsi lekarze niż w PL bo określili jej długość idealnie. Że będzie miała 57 cm i tyle miała. Ja nie wiem jakim cudem mierzyli
-
Mistella czy Twoje łożysko jest wysoko na tylnej ścianie? Bo czytam w necie i tu piszą, że naczynia przodujące najczęściej się zdarzają przy łożyskach nisko położonych i przodujących. Powiem szczerze, że przestraszyła mnie Twoja historia
Jak dobrze, że ktoś to u Ciebie zauważył.. Podobno przy badaniu USG dopochwowym to widać, ja mam takie na każdej wizycie. A jak było u Ciebie?
-
Natalia-tosia wrote:Ja planuje Biankę na wyjście ze szpitala w body z długim rękawem, pół śpiochy, kombinezonik wiosenny, mamy taki z misia i do fotelika kupiłam ten kocyk:
https://endo.pl/dla-niemowlaka/akcesoria-dla-niemowlaka/kocyki/kocyk-dwustronny-do-fotelika-samochodowego-dla-niemowlaka,p-20128
Powiem Wam, że myślałam, że jak za tą kasę to przyjdzie mi jakiś bubel, ale jest fantastyczny, ślicznie obszyte otwory na pasy, bardzo przyjemnym materiałem;-) Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona
Wow cena powala! Wstawisz realne zdjęcie?))
-
Valetta jest wysoko na tylnej, u mnie zauważono dopiero w badaniu z kolorowym doplerem , nie mam przodującego, badało mnie 9 lekarzy łącznie, 2 zauważyło , nie wiem dlaczego tak się dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 18:51
-
Fasolka77 wrote:posmarowałam sobie pod nosem tą maścia majerankową ale ja nic nie czuję.. jak to działa?
A co do maści to ja jej zupełnie nie znam. Jak tylko zaczyna mi się coś dziać to leczę się letnią wodą z miodem,startym imbirem i cytryną..Dodatkowo grzanki z masłem i czosnkiem i to tak wpierniczam ze trzy dni
-
Mistella wrote:Valetta jest wysoko na tylnej, u mnie zauważono dopiero w badaniu z kolorowym doplerem , nie mam przodującego, badało mnie 9 lekarzy łącznie, 2 zauważyło , nie wiem dlaczego tak się dzieje
Muszę sprawdzić w necie co to ten kolorowy doppler.. Ooo już wiem to takie migające kolory, to mi tym bada przy każdej wizycie całe szczęście. Ale zapytam i tak w środę o te naczynia, czy przypadkiem tego nie mam. Wcześniej nie badano Cię kolorowym dopplerem? -
mysla.nieskalana wrote:No,pewnie i tak się okaże,że biustonosze będą za małe..taki mój "urok"
A co do maści to ja jej zupełnie nie znam. Jak tylko zaczyna mi się coś dziać to leczę się letnią wodą z miodem,startym imbirem i cytryną..Dodatkowo grzanki z masłem i czosnkiem i to tak wpierniczam ze trzy dni
no ja pije herbate w cytryna i sokiem z czarnego bzu, woda morska do nosa, isla... apap... i juz mam dośćFasolka77
-
Co do rozmiarów to ja mam większość w 62, ale mam kilka pajacyków na 56 z nexta, a ta firma podobno wypada dosyć spora. Wczoraj dorwałam w Kappahl z newbi dwupak pajacyków za 15 zł w rozmiarze 50-56 i jest taki jak 56 z nexta. Do szpitala biorę 3 zestawy na 56 i 2 na 62.
-
Fasolka77 wrote:no ja pije herbate w cytryna i sokiem z czarnego bzu, woda morska do nosa, isla... apap... i juz mam dość
ale okazało się,że w ciąży nie wolno i cały misterny plan w pi..
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4401bfa9fc8d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/588d3669e323.jpg
Jeszcze go nie pralam. Ogólnie wydaje się byc bardzo przewiewny, myślę, że idealnie się sprawdzi nawet w chlodniejsze dni latemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 19:14
valetta94 lubi tę wiadomość