X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubranka zarowno na 56 jak i 62 - pol na pol. Jak wypada rozmiar wszystko zalezy od firmy. Czasem 56 wieksze niż 62, niektóre dosc.waskie inne szerokie. Jak mała sie urodzi to chyba dopoero sie dokładnie przymierzyć i ewentualnie odpadna te które najmniej pasuja.

Karolina świetna sowa. Ja dzis kupilam podusie ksiezyc w Biedronce :)
    A komplecik do gondoli juz sie szyje :)
    Pytasz o ten kombinezon szry ze Smyka? W kroliki? Dla mnie jest sliczny. Przyszedl wczoraj :)

Tunia spory wydatek z tymi zastrzykami :/

Jezeli chodzi wymiary malucha, to obok podana jest waga +/- wiec.zawsze jest spora toleracja. Przecież to komputer automatycznie wylicza na podstawie podanych długości, a pewnie o super precyzje trudno jak czasem przesunięcie o milimetry juz znaczaco zmienia wynik.
    Moja kolezanka ostatnio urodzila i mala byla 1kg mniejsza (przy cukrzycy).
    No szkoda, ze nue da sie tak dokladnue tego określić

Karollinax26 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka na mnie ten buscopan spoko.dziala. Bo rano budzę się bez twardego brzucha potem czopek i jest ok. Dzisiaj twardnial jak szłam po schodach. No i wieczór wczoraj po prysznicu tak mnie złapało, że nie mogłam ubrać piżamy ale wieczorny czopek pół godziny i jest ok. Dzisiaj 18 już powoli coś tam czuje no ale za godzinę kolejna dawka.Takze na mnie to na szczęście działa zobaczymy jak długo. A Ty juz mówiłam że doczekasz 4 z przodu więc na to 3 za dużo się nie ciesz.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wymiarów maluszka mi ostatni raz zmierzyła CRL w 16 tc. Mała byla tak ulozona że mogła zmierzyć. W DE moja siostra miała cm podawana do końca i twierdzi że tam są lepsi lekarze niż w PL bo określili jej długość idealnie. Że będzie miała 57 cm i tyle miała. Ja nie wiem jakim cudem mierzyli

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, wzięłam ten kombinezon blady róż w sarenki, dziś zamówiłam :) będzie na wyjście w razie W :)

Karmelllka90, mysla.nieskalana, india, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski już mam dość tej choroby... leżeć nie mogę :(...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dwóch tygodniach od zamówienia bonprix nadał moją paczkę z koszulami nocnymi i biustonoszami na próbe! Juhuuu :D

martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella czy Twoje łożysko jest wysoko na tylnej ścianie? Bo czytam w necie i tu piszą, że naczynia przodujące najczęściej się zdarzają przy łożyskach nisko położonych i przodujących. Powiem szczerze, że przestraszyła mnie Twoja historia :( Jak dobrze, że ktoś to u Ciebie zauważył.. Podobno przy badaniu USG dopochwowym to widać, ja mam takie na każdej wizycie. A jak było u Ciebie?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja planuje Biankę na wyjście ze szpitala w body z długim rękawem, pół śpiochy, kombinezonik wiosenny, mamy taki z misia i do fotelika kupiłam ten kocyk:
    https://endo.pl/dla-niemowlaka/akcesoria-dla-niemowlaka/kocyki/kocyk-dwustronny-do-fotelika-samochodowego-dla-niemowlaka,p-20128
    Powiem Wam, że myślałam, że jak za tą kasę to przyjdzie mi jakiś bubel, ale jest fantastyczny, ślicznie obszyte otwory na pasy, bardzo przyjemnym materiałem;-) Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona ;-)

Wow cena powala! Wstawisz realne zdjęcie? :)))

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Po dwóch tygodniach od zamówienia bonprix nadał moją paczkę z koszulami nocnymi i biustonoszami na próbe! Juhuuu :D

no oni się nie spieszą z wysyłką niestety

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta jest wysoko na tylnej, u mnie zauważono dopiero w badaniu z kolorowym doplerem , nie mam przodującego, badało mnie 9 lekarzy łącznie, 2 zauważyło , nie wiem dlaczego tak się dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 18:51

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posmarowałam sobie pod nosem tą maścia majerankową ale ja nic nie czuję.. jak to działa? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    posmarowałam sobie pod nosem tą maścia majerankową ale ja nic nie czuję.. jak to działa? :)
    No,pewnie i tak się okaże,że biustonosze będą za małe..taki mój "urok" :D A co do maści to ja jej zupełnie nie znam. Jak tylko zaczyna mi się coś dziać to leczę się letnią wodą z miodem,startym imbirem i cytryną..Dodatkowo grzanki z masłem i czosnkiem i to tak wpierniczam ze trzy dni :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    India, wzięłam ten kombinezon blady róż w sarenki, dziś zamówiłam :) będzie na wyjście w razie W :)

Haha to już we 3 mamy taki sam razem z Karmellką :D

martusiawp lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Valetta jest wysoko na tylnej, u mnie zauważono dopiero w badaniu z kolorowym doplerem , nie mam przodującego, badało mnie 9 lekarzy łącznie, 2 zauważyło , nie wiem dlaczego tak się dzieje

Muszę sprawdzić w necie co to ten kolorowy doppler.. Ooo już wiem to takie migające kolory, to mi tym bada przy każdej wizycie całe szczęście. Ale zapytam i tak w środę o te naczynia, czy przypadkiem tego nie mam. Wcześniej nie badano Cię kolorowym dopplerem?

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No,pewnie i tak się okaże,że biustonosze będą za małe..taki mój "urok" :D A co do maści to ja jej zupełnie nie znam. Jak tylko zaczyna mi się coś dziać to leczę się letnią wodą z miodem,startym imbirem i cytryną..Dodatkowo grzanki z masłem i czosnkiem i to tak wpierniczam ze trzy dni :)

no ja pije herbate w cytryna i sokiem z czarnego bzu, woda morska do nosa, isla... apap... i juz mam dość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozmiarów to ja mam większość w 62, ale mam kilka pajacyków na 56 z nexta, a ta firma podobno wypada dosyć spora. Wczoraj dorwałam w Kappahl z newbi dwupak pajacyków za 15 zł w rozmiarze 50-56 i jest taki jak 56 z nexta. Do szpitala biorę 3 zestawy na 56 i 2 na 62.

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no ja pije herbate w cytryna i sokiem z czarnego bzu, woda morska do nosa, isla... apap... i juz mam dość
    Wierzę,dla mnie zatkany nos to masakra,ale niestety w naszym stanie to chyba niewiele jest dozwolonych specyfików. Sama cieszyłam się kiedys,że znalazłam w torebce to takie coś do nosa co się "wciąga",wącha.. :D ale okazało się,że w ciąży nie wolno i cały misterny plan w pi.. :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta chyba nie ... nie wiem :(

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Valetta chyba nie ... nie wiem :(

Ok Mistella niczym się już nie martw, Bóg nad Wami czuwa. Teraz wszystko już będzie dobrze :*

Fasolka77, Mistella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4401bfa9fc8d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/588d3669e323.jpg

Jeszcze go nie pralam. Ogólnie wydaje się byc bardzo przewiewny, myślę, że idealnie się sprawdzi nawet w chlodniejsze dni latem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 19:14

valetta94 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ