X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    mysla.nieskalana najbardziej to mi Męża brakowało przed cesarką, jak miałam bóle - zawsze to raźniej móc do kogoś krzyczeć "o k*rwa ja pierd*le jak boli!!!" lub "no nie stój tak, wyjmij ze mnie to dziecko!!!" :D
    Są takie brzydkie dowcipy na ten temat,lepiej nie bedę przytaczać :D Ale fakt,to może trochę pewnie użyć jak się chłopa zwyzywa za to co nam "zrobił" :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprzedaje w bardzo niskich cenach kocyki minky, poduchy do karmienia, rożki. Zapraszam :-)
    https://www.olx.pl/oferta/rozek-becik-kocyk-niemowlecy-nowy-CID88-IDyrCwo.html

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w szpitalu nie może być nikt na sali operacyjnej poza personelem medycznym. I w sumie to dobrze bo dla mnie to wszystko jest stresujące A po kiego mi jeszcze mąż nad głową. Nie chciała bym żeby to wszystko widział A tak zobaczy mnie jak już przywiozę mnie na sali blizna zaklejona dzidziuś w łóżeczku to przyjemniejsze widok niż goła żona pod artyleria maszyn

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A czy u nas w szpitalach może być partner przy CC ?
    Tak :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    co tam ciekawego Karmellka pakujesz dziś do naleśników? :) chyba tez zrobię...
    Masło orzechowe i banana. Ale zjem tylko jednego naleśnika

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A nosicie w ciąży gacie takie typowo ciążowe obniżane pod brzuchem ?? Ja kiedyś miałam fajne z Italian Fashion i gatunkowo i w użytku są rewelacyjne muszę je wygrzebac bo napewno gdzieś w szafie mam

• espoir Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 a co Mąż niby widzi? tylko Twoją głową :) a zawsze to raźniej trzymać kogoś za rękę...
    mi się to bardzo podoba, że tutaj patrzą na to, że dziecko jest wspólne i mężczyzna może uczestniczyć we wszystkim.
    bardzo żałuję, że teraz już nie może być przy mnie, no, ale dzieci w domu ważniejsze niż moja wygoda...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina

A Ty będziesz mieć też cesarke ? Chciała byś żeby partner był z Tobą ?

A w ogóle dziewczyny do porodu sn będziecie mieć rodzinny poród z mezami ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - ja noszę największe jakie mi się udaje znaleźć w sklepach. Kupuje w Pepco głównie. Po zejściu z rozmiaru je po prostu wyrzucę. W sumie zwykle są pod brzuchem. Nawet jeśli je naciagne do wysokości pępka to się zsuna

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Blue2019 a co Mąż niby widzi? tylko Twoją głową :) a zawsze to raźniej trzymać kogoś za rękę...
    mi się to bardzo podoba, że tutaj patrzą na to, że dziecko jest wspólne i mężczyzna może uczestniczyć we wszystkim.
    bardzo żałuję, że teraz już nie może być przy mnie, no, ale dzieci w domu ważniejsze niż moja wygoda...

Nie chodzi mi o to ze widzi operacje bo wiaodmo ze parswan w polowie wsyztsko zaslania. ale ja np. Nie chce żeby mnie widzial podłączona do całej aparatury i w dodatku to jak się denerwuje i potrzebuje leków na uspokojenie. Dla mnie sala.operacyjne to nie miejsce odpowiednie dla innych osób niż personel i osoba operowana. Dziecko zobaczy zaraz po porodzie A nacieszyć się nim będzie miał mnóstwo czasu. Dla mnie zabieranie wszędzie facetów jest przwreklamowane tak jak facet z kobieta u ginekologa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 10:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rodzimy z mężem czy będzie SN czy CC. I mąż chce odcinać pępowinę

espoir, Misiabella lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam męża,więc nie mam problemu :D A tak poważnie,to mojego partnera nie będzie ze mną w tym czasie,ale dla mnie to ok.Jestem dziwna jakaś i nie chciałabym żeby był ze mną. Jestem osobą,która się mobilizuje do działania jak wie,że jest sama i nie ma jej kto pomóc. Trzeba sobie wtedy poradzić i koniec,bez użalania się nad sobą. Ale rozumiem też,że ktoś lepiej się czuje jak ma obok najbliższą osobę.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - a ja uważam że facet powinien nas wspierać. Ze mną do lekarza chodzi jeśli się źle czuje. Teraz jestem sama.
    Na USG prenatalne chodzimy razem, razem oglądamy synka i razem się cieszymy.
    Ja potrzebuję jego wsparcia a on potrzebuje być przy mnie. Ale my to taki wyjątek od reguły może. Dla nas nasz związek jest najważniejszy na świecie, wsparcie, które sobie dajemy jest nie do opisania. Zawsze możemy na siebie liczyć. A to już 10 lat.
    W ogóle nie było u nas dyskusji CZY mąż będzie ale jak sobie to wyobrażamy i na co pozwoli nam personel medyczny i sytuacja ;-)

espoir, Karmelllka90, Syska2202, Syska2202, Syska2202, KarmeLoVe, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo, każdy robi jak uważa, lub musi patrzeć na ile pozwala mu sytuacja. ja się przy Mężu czuję bezpieczniej, ale niestety... jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :) przeżyję bez tego, byle dzieciaki dobrze to zniosły...

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dzięki Lolka, wiem że tam jakościowo nie mam co liczyć na cuda, no ale coś kupić muszę. Hmm, może zahaczę o HM i poszperam za stanikami. A wiem, potrzebuję strój kąpielowy ciążowy jednoczęściowy, gdzie się kupuje takie rzeczy? W sensie, czy jakies sieciówki mają w asortymencie? Nie wiecie czasem? Dostałam w końcu pozwolenie na basen! :D I chciałabym pójść może już jutro.
    W Dechatlonie ostatnio widziałam ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dziewczyny A nosicie w ciąży gacie takie typowo ciążowe obniżane pod brzuchem ?? Ja kiedyś miałam fajne z Italian Fashion i gatunkowo i w użytku są rewelacyjne muszę je wygrzebac bo napewno gdzieś w szafie mam
    ja nosze normalnie swoje majtki.. wszystkie mam takie niskie nigdy nie nosilam podwyzszanych bo nie lubie takich.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula

Wspiwrnaie to nie tylko stanie obok siebie...

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My rodzimy z mężem czy będzie SN czy CC. I mąż chce odcinać pępowinę
    my tez rodzimy razem ale u nas przy CC maz nie moze byc.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie poprzedniego porodu bez męża, był moim nieocenionym wsparciem! Teraz zrobię wszystko by też był przy mnie. Zresztą odkąd pamiętam my praktycznie wszystko robimy razem, osobno chodzimy tylko do pracy i do toalety :D

espoir, Paula 90, B_002 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po domu nie nosze majtek ,olewam to. A jak wychodzę to tak jak Paula mam kupione zwykle bawełniane z pepco,najwiekszy rozmiar i noszę je pod brzuchem.

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ