Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula90 nie jesteś cię wyjątkiem my z mężem mamy takie samo podejście.
Ja na wszystkie USG genetyczne chodzę z mężem, na zwykłe wizyty chodzę sama jak mąż ma wolne idzie ze mną ale wtedy nie wchodzi, raz mial wolne jak miałam wizytę USG pomiarowe to wszedł ale wtedy nie jest tak wszystko oglądane jak na USG genetycznym.
Na szkole rodzenia byliśmy razem mąż jest zachwycony ta szkola, nawet koledze sprzedaje takie wiecie smaczkijak kolega gdzies w pracy mówił że jego żona po wyjściu ze szpitala dużo płakała i narzekała to mój mąż mu tłumaczył że to baby blues ale żeby nie mylił z depresją bo... Jak mi to opowiadał to banan mi z twarzy nie schodzil. Ja to doceniam, mnie boli łono mnie będzie bolał poród ale jego wsparcie i obecność jest dla mnie bardzo ważna.
Karolinka w większości szpitali niestety nie może być nikt przy CC ale tam gdzie ja chcę rodzić jest informacja że mąż masę być jakiś czas ( nie wiem jaki) może do wydobycia dziecka a potem idzie kangurowac a mnie szyja, ale za zgodą ordynatora. Gdyby była taka sytuacja że będę musiała mieć CC to idę do ordynatora spróbowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:14
mysla.nieskalana, Paula 90, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość
-
Generalnie nie ma zakazu obecności męża przy CC, jest to pozostawione do decyzji lekarza i w większości szpitali stety bądź niestety nie zezwala się na osoby towarzyszące przy CC. Ja chciałabym żeby był w razie CC przy mnie mąż. Ale czy się uda?
Paula a Ty masz jakieś info jak to wyglada w Wałbrzychu? Ty jutro tam jedziesz na zwiedzanie prawda? Będę czekać na twoją relację
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Wygląda na to że tylko mi się rozpadają majtki z pepco, może ja nie umiem gaci zakładać jak człowiek
.
espoir, mysla.nieskalana, Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karmelllka90 my tez na genetyczne jezdzimy razem. BA! nawet z corcia dla niej to tez ciekawe przezycie.
a na zwykle wizyty wozi mnie bo wlasnie przez te moje bole krocza ciezko mi sie chodzi i nie chcialabym dojsc na wizyte taka umeczona i spocona;pKarmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Nie jesteś Paula wyjątkiem. U nas jest tak samo, to nasze dziecko. Na wszystkie wizyty chodzimy razem, przy każdym usg razem patrzymy na małego. Rodzic będziemy razem i ani ja ani on, nie wyobrażamy sobie inaczej. On dobrze wie, że nikt inny nie będzie mi wtedy tak potrzebny jak on, jego dobre słowo i wsparcie, to że jest obok. A ja dobrze wiem, że by zwariował za drzwiami nie wiedząc co z nami. Jest najlepszym przyjacielem, rozmawiamy o wszystkim, wspieramy się i oboje nie wyobrażamy sobie być w takich chwilach rozdzieleni.
Ale znam takie przypadki, że kobieta po prostu w chwilach słabości nie chce się mężowi pokazać..mysla.nieskalana, Karmelllka90, Paula 90, Syska2202 lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualnyJa w domu chodzę bez majtek nawet do dresów nie zakladam ;p ale mam super wygodne majteczki z H&M które nie są ciążowe zwykle coś między figi a bokserki, 4 sztuki za 39,99 więc ekstra cena zawsze je przy kasie kupuję w tych szutach leżą nic się z nimi nie dzieje
-
Lolka30 wrote:Wygląda na to że tylko mi się rozpadają majtki z pepco, może ja nie umiem gaci zakładać jak człowiek
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:20
-
Karmelllka90 wrote:Ja w domu chodzę bez majtek nawet do dresów nie zakladam ;p ale mam super wygodne majteczki z H&M które nie są ciążowe zwykle coś między figi a bokserki, 4 sztuki za 39,99 więc ekstra cena zawsze je przy kasie kupuję w tych szutach leżą nic się z nimi nie dzieje
-
Też o tym nie pomyślałam nigdy..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c810bc2dd0f.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:23
espoir, Karmelllka90, Daffi, Tunia76, Kasiulka90, KarmeLoVe, martusiawp, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi ja wczoraj poszłam na spontanie nie planowaną wizyta ale terdyferonu się skończył przy okazji tam kilka moich obaw pani doktor rozwiała - mąż dzwoni wez taksówkę! A ja obrażona jestem na taxi a na ubera to patrzeć nie chce. ( Uber skasował mnie kiedyś do lekarza 57 zł a normalnie płaciłam 17 zł
, a taksówka na Krakowie ostatnio żeby zamówić to jakaś masakra trzeba na godziny zamawiać bo ciężko coś utrafic ). Ja postanowiłam nie! jadę komunikacja. Zanim doczllapalam się na przystanek byłam mokra zziajana i brzuch mi ciągnął krocze też czułam, wsiadłam w autobus jak wysiadłam to już luzik lepiej się szło ale jeden lekarz potem drugi jak wyszłam z domu o 14:00 tak mąż mnie już odebrał od reumatologa później one domu byłam na 18:00 a dzisiaj leżę bo każdy ruch mnie boli
spojenie mi się odwdzieczylo. Chce mi się płakać bo to kalectwo
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:Ja tak samo do dresów po domu nie zakładam majtek.Nie widzę sensu w sumie.Tylko muszę pamiętać jak wychodzę i się ubieram żeby je założyć,bo różnie się zdarza
mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Nie ukrywam że jak wyjdę z psem lub do sklepu na osiedle czy na spacer z mężem dłuższy nawet to bez majtek w dresach :p nawet kilka razy w IKEA tak byłam bo coś brakło a to podjedziemy kupić
Tak pół żartem,pół serio
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:Dziewczyny,a was to spojenie później przestaje boleć? Bo mnie boli jak dlużej pochodzę,ale później poleżę w domu to na następny dzień już jest w miarę ok.
-
espoir wrote:to podziwiam Was, ja bym się bała, że przy upławach (szczególnie ciążowych) będę chodzić zaraz z mokrą plamą
muszę mieć majtki + wkładkę
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:Dziewczyny,a was to spojenie później przestaje boleć? Bo mnie boli jak dlużej pochodzę,ale później poleżę w domu to na następny dzień już jest w miarę ok.
Karmelllka90 lubi tę wiadomość