X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do majtek też noszę zwykłe, nawet nie myślałam, że można nosić jakieś inne. Czym one się właściwie różnią? Przecież majtki tak czy siak są nisko na biodrach a nie na brzuchu, przynajmniej ja takie noszę.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie,u mnie pewnie gdyby była inna sytuacja i mieszkałabym z partnerem razem to niewykluczone,że byłby ze mną. Ale na razie jest jak jest i trzeba sobie poradzić.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 nie jesteś cię wyjątkiem my z mężem mamy takie samo podejście.

Ja na wszystkie USG genetyczne chodzę z mężem, na zwykłe wizyty chodzę sama jak mąż ma wolne idzie ze mną ale wtedy nie wchodzi, raz mial wolne jak miałam wizytę USG pomiarowe to wszedł ale wtedy nie jest tak wszystko oglądane jak na USG genetycznym.
    Na szkole rodzenia byliśmy razem mąż jest zachwycony ta szkola, nawet koledze sprzedaje takie wiecie smaczki ;) jak kolega gdzies w pracy mówił że jego żona po wyjściu ze szpitala dużo płakała i narzekała to mój mąż mu tłumaczył że to baby blues ale żeby nie mylił z depresją bo... Jak mi to opowiadał to banan mi z twarzy nie schodzil. Ja to doceniam, mnie boli łono mnie będzie bolał poród ale jego wsparcie i obecność jest dla mnie bardzo ważna.

Karolinka w większości szpitali niestety nie może być nikt przy CC ale tam gdzie ja chcę rodzić jest informacja że mąż masę być jakiś czas ( nie wiem jaki) może do wydobycia dziecka a potem idzie kangurowac a mnie szyja, ale za zgodą ordynatora. Gdyby była taka sytuacja że będę musiała mieć CC to idę do ordynatora spróbować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:14

mysla.nieskalana, Paula 90, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie nie ma zakazu obecności męża przy CC, jest to pozostawione do decyzji lekarza i w większości szpitali stety bądź niestety nie zezwala się na osoby towarzyszące przy CC. Ja chciałabym żeby był w razie CC przy mnie mąż. Ale czy się uda?
    Paula a Ty masz jakieś info jak to wyglada w Wałbrzychu? Ty jutro tam jedziesz na zwiedzanie prawda? Będę czekać na twoją relację :)

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to że tylko mi się rozpadają majtki z pepco, może ja nie umiem gaci zakładać jak człowiek :D.

espoir, mysla.nieskalana, Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 my tez na genetyczne jezdzimy razem. BA! nawet z corcia dla niej to tez ciekawe przezycie.
    a na zwykle wizyty wozi mnie bo wlasnie przez te moje bole krocza ciezko mi sie chodzi i nie chcialabym dojsc na wizyte taka umeczona i spocona;p

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteś Paula wyjątkiem. U nas jest tak samo, to nasze dziecko. Na wszystkie wizyty chodzimy razem, przy każdym usg razem patrzymy na małego. Rodzic będziemy razem i ani ja ani on, nie wyobrażamy sobie inaczej. On dobrze wie, że nikt inny nie będzie mi wtedy tak potrzebny jak on, jego dobre słowo i wsparcie, to że jest obok. A ja dobrze wiem, że by zwariował za drzwiami nie wiedząc co z nami. Jest najlepszym przyjacielem, rozmawiamy o wszystkim, wspieramy się i oboje nie wyobrażamy sobie być w takich chwilach rozdzieleni.
    Ale znam takie przypadki, że kobieta po prostu w chwilach słabości nie chce się mężowi pokazać..

mysla.nieskalana, Karmelllka90, Paula 90, Syska2202 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu chodzę bez majtek nawet do dresów nie zakladam ;p ale mam super wygodne majteczki z H&M które nie są ciążowe zwykle coś między figi a bokserki, 4 sztuki za 39,99 więc ekstra cena zawsze je przy kasie kupuję w tych szutach leżą nic się z nimi nie dzieje

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Wygląda na to że tylko mi się rozpadają majtki z pepco, może ja nie umiem gaci zakładać jak człowiek :D.
    Znaczy no one nie są jakiejś szałowej jakości,ale za taką cenę to można wypierniczyć po paru razach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:20

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja w domu chodzę bez majtek nawet do dresów nie zakladam ;p ale mam super wygodne majteczki z H&M które nie są ciążowe zwykle coś między figi a bokserki, 4 sztuki za 39,99 więc ekstra cena zawsze je przy kasie kupuję w tych szutach leżą nic się z nimi nie dzieje
    Ja tak samo do dresów po domu nie zakładam majtek.Nie widzę sensu w sumie.Tylko muszę pamiętać jak wychodzę i się ubieram żeby je założyć,bo różnie się zdarza :D

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym nie pomyślałam nigdy.. :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c810bc2dd0f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:23

espoir, Karmelllka90, Daffi, Tunia76, Kasiulka90, KarmeLoVe, martusiawp, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja wczoraj poszłam na spontanie nie planowaną wizyta ale terdyferonu się skończył przy okazji tam kilka moich obaw pani doktor rozwiała - mąż dzwoni wez taksówkę! A ja obrażona jestem na taxi a na ubera to patrzeć nie chce. ( Uber skasował mnie kiedyś do lekarza 57 zł a normalnie płaciłam 17 zł :/, a taksówka na Krakowie ostatnio żeby zamówić to jakaś masakra trzeba na godziny zamawiać bo ciężko coś utrafic ). Ja postanowiłam nie! jadę komunikacja. Zanim doczllapalam się na przystanek byłam mokra zziajana i brzuch mi ciągnął krocze też czułam, wsiadłam w autobus jak wysiadłam to już luzik lepiej się szło ale jeden lekarz potem drugi jak wyszłam z domu o 14:00 tak mąż mnie już odebrał od reumatologa później one domu byłam na 18:00 a dzisiaj leżę bo każdy ruch mnie boli :( spojenie mi się odwdzieczylo. Chce mi się płakać bo to kalectwo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja tak samo do dresów po domu nie zakładam majtek.Nie widzę sensu w sumie.Tylko muszę pamiętać jak wychodzę i się ubieram żeby je założyć,bo różnie się zdarza :D
    Nie ukrywam że jak wyjdę z psem lub do sklepu na osiedle czy na spacer z mężem dłuższy nawet to bez majtek w dresach :p nawet kilka razy w IKEA tak byłam bo coś brakło a to podjedziemy kupić :)

mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a was to spojenie później przestaje boleć? Bo mnie boli jak dlużej pochodzę,ale później poleżę w domu to na następny dzień już jest w miarę ok.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, już po 11:00?! Dzień dobry :D Wyspałam się :D Teraz zamiast śniadania 3 godziny nadrabiania forum xD

mysla.nieskalana, Karmelllka90, Lolka30, martusiawp, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to podziwiam Was, ja bym się bała, że przy upławach (szczególnie ciążowych) będę chodzić zaraz z mokrą plamą :P muszę mieć majtki + wkładkę :P

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie ukrywam że jak wyjdę z psem lub do sklepu na osiedle czy na spacer z mężem dłuższy nawet to bez majtek w dresach :p nawet kilka razy w IKEA tak byłam bo coś brakło a to podjedziemy kupić :)
    No własnie..mnie też się zdarzyło skoczyć do sklepu nie przebierając się. Tylko mi mama zawsze wbijała do głowy,że nawet na krótkie wyjścia trzeba jakoś wyglądać bo co będzie jak (odpukać) coś się stanie i karetka bedzie musiała po nas przyjechać :D Tak pół żartem,pół serio :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Dziewczyny,a was to spojenie później przestaje boleć? Bo mnie boli jak dlużej pochodzę,ale później poleżę w domu to na następny dzień już jest w miarę ok.
    3 dni miałam tak że bolało mnie fest tylko w nocy nie i rano jak się poruszałam do bolało ale tak konkretnie. Ostatnio się oszczędzam dużo leżę to już nie bolało jak zabolało to troszkę dosłownie, ale wczorajsza aktywność to za dużo dla mojego łona i dzisiaj boli jak się przekręcam jak wstaje z łóżka jak chodzę po domu jest ok jak leżę w łóżku też luzik

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    to podziwiam Was, ja bym się bała, że przy upławach (szczególnie ciążowych) będę chodzić zaraz z mokrą plamą :P muszę mieć majtki + wkładkę :P
    No właśnie mnie się wydaje,że odkąd przestałam nosić majtki i wkładki to mam tej wydzieliny dużo mniej. Kiedyś nie wyobrażałam sobie chodzić bez wkładek.

Paula 90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Mnie boli zawsze w nocy, przy przewracaniu. A w dzień jak sobie pofolguje że spacerami. Właśnie dzisiaj mnie boli bo przez ostatnie dwa dni trochę więcej chodziłam. Więc jednak dużo odpoczynku jest lekarstwem na ten ból :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ