X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona

Haha zemsta jest słodka :D bo w głowie masz np tak dobra wstawaj sobie o 5 rano ja Cię obudzę jak pójdziesz do szkoły :D

Kiwona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

To ja w hm miałam tak że spodniami za każdym razem uparcie przecieral się materiał na udach i przy kroku w ciągu 8 miesięcy miałam 4 razy spodnie wymieniane.... A tej 4 pary ani razu nie ubralam leża już z dobre 1.5 roku w szafie

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pospalam nawet. Ale miałam popaprany sen.
    Przez okno widzę słońce cudowne niebo jakby maj był <3 a pewnie ziomno jak cholercia.
    Dzisiaj o 13:00 mam wizytę u internisty/immunologa ciężko u niego o termin i z tego powodu mam straszny dylemat. Raz ze zwyczajnie nie chce mi się jechać. Dwa ostatnio był tam koleś z grypą już coraz więcej ludzi z grypa chodzi po miescie i się strasznie tego boje. Czy jest sens ryzykować i wdychać te zarazki :(
    Jedź Karmelka, potem będziesz żałować że przegapiłaś termin.
    Ja też ostatnio jak gdzieś muszę pojechać komubikacją miejską to wszędzie ludzie kaszlą, ale jak jest zawsze. Nie możemy się zamknąć w domu, bo to i tak nas może nie ochronić przecież.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam podziwiam mojego męża, pracuje po 12 godzin a jeszcze sam wszystko ogarnia w domu. On nie chce żadnej pomocy. Jak odebraliśmy klucze od dewelopera to był kwiecien, u męża w pracy zajeb totalny jedynie mieliśmy hydraulika bo mąż tego wolał się nientykac a ja wymyśliłam kilka zmian poważniejszych :)
    Wszystko robił sam, po pracy a kończył koło 19:00 po nocach, weekendy jedynie zamówiłam plytkarza do łazienki żeby przyspieszyć bo chciałam się wprowadzić 1 lipca, i mąż zły do tej pory bo płytkach nie za postarał się z płytkami :/
    Załatwiłam też kilka razy kolegów na weekend żeby mu pomogli bo on sam by nie poprosił. Ale jak któryś nagle odmówił bo np pogoda dopisała i jechali nad wodę z dziewczyną to dla mnie to było oczywiste. Ja też chętnie pomagam deklaruje swoją pomoc, ale jeśli nagle poczuje że nie mam ochoty to mówię w prost,że jednak nie czuję się na siłach na pomoc bo coś innego mam no w planach.
    Kiwona mysle, że nie ma sobie co szarpać nerwów. Po co tracić znajomych tylko dlatego że mają swoje życie i im termin nie odpowiada. Moze jak deklarował swoją pomoc nie wiedział kiedy będziesz dokładnie chciała malować. Myślę że twój mąż sobie bez problemu poradzi. Ba! Kobiety same malują także uwierz w niego! A potem zaserwuj mu super masazyk pleców i jeszcze moze być bardzo ciekawieeeee ;)

Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to spojenie łonowe to mam Wrażenie, że od Msc już chodzę jak kaczka, ale to jest śmieszne. Przynajmniej nie ma wątpliwości że jestem w ciazy... Chodź akurat teraz nigdzie prawie nie chodzę :D

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W DDTVN właśnie jest reportaż o parze, która nie odcięła pepowiny po porodzie tylko trzymali dziecko połączone pepowina z lozyskiem dopóki pepowina nie uschla i nie odpadła... Łożysko umyli w soli fizjo i sodzie i nacierali rozmarynem żeby nie smierdzialo... Tłumaczyli oczywiście że chcieli przeciwciała matki z łożyska, ale nie wiem jakim cudem przeciwciała przez nietetniacą i oddychająca pepowine miałyby z ieodzywianego już przecież łożyska przedostawac się do dziecka. Mają ludzie pomysły.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też odświeża u nas przed narodzinami synka dostał ode mnie polecenie służbowe haha że wszystko ma być pięknie odmalowane i wszędzie ma być czysciutko :) zostało ogarnąć pokój dziecięcy bo picasso żyje i maluje sciany Zielona kredka haha

Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30

Nie oglądałam ale.to.chodzi o ten poród lotosowy ?? Masakra kiedyś o tym czytalam to się włos na głowie jezy czego ludzie nie wymyśla

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez spojenie łonowe bujam się najbardziej na dzielni!! Baa jak idziemy z mężem to jak idzie ciężarna wiemy która boli! Ostatnio nasze hobby :)

Blue2019 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czlapie już od dłuższego czasu. Bujam się na boki :D
    Postanowiłam zwlec się z wyra i zacząć ogarniać chalupe. Odpale muzykę i do roboty :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka90 oglądałam to jakos w PnŚ tydzień temu, nie wiem czy ta sama para. Drugi poród chcieli rodzić w domu itd ale porody i tak kończyły się w szpitalu ale, że właśnie przy drugim dziecku nie odcieli pępowiny odpadła po 4 dniach.
    Dla mnie to już wymyślanie. Nawet zwierzęta ja odgryzają i zjadają hahaha jak Kim Kardashian

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to Przyjaciele też u nas na okrągło mogą lecieć, chociaż ostatnio słuchamy głównie radia, rano DDTVN tylko. A odkąd mój mąż ma urlop to skończyły się moje problemy z zasypianiem i budzeniem w nocy! Kiwona mu też ruszamy z malowaniem, wczoraj po raz nie wiem który byliśmy w Castoramie, pokój już oklejony, dziś myjemy ściany, uzupełniamy pęknięcia i od jutra malowanie. Może w czwartek tato przyjedzie pomoc bo się deklarował. I powiem Ci że też mam takie obawy że nie zdążę że wszystkim, że jeszcze tyle do zrobienia i kupienia i auta ciągle nie mamy. Myślę że to przez to że już coraz gorzej się czuje, szybciej się mecze i wszystko zajmuje mi więcej czasu, stąd obawy bo sił coraz mniej. Ale damy radę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:52

Paula 90, Kiwona lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę mężów. My do wszystkiego bierzemy ekipę. Nie dość, że drogo, to terminy z kosmosu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Lolka30

Nie oglądałam ale.to.chodzi o ten poród lotosowy ?? Masakra kiedyś o tym czytalam to się włos na głowie jezy czego ludzie nie wymyśla
    Tak tak, dokładnie. Najlepsze że rodzili w szpitalu więc nie wiem jak im pozwolili wyjść z dzieckiem z lozyskiem!

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie raz za.glowe łapie jak słyszę co ludzie wymyślają... szkoda że sobie torebki z łożyska nie zrobili !

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jakiś tydzień spokoju ze spojeniem A od wczoraj ból wrócił chyba nawet większy. Także też jestem team kaczka :D.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    A kto jutro wizytuje? Tzn. dzisiaj :)

Ja dzisiaj mam wizytę :) zaraz właśnie lecę na gimnastykę życia (czyli kąpiel z dokładnym pozbyciem się zbędnego owłosienia :) )
    A nawet zastanawiam się, czy nie spakować sobie torby do szpitala, żeby była w razie czego gotowa, bo kurczątko wczoraj w ogóle nie wyczułam tego mojego pessara przy aplikowaniu luteinki, a też nie chciałam tam za dużo grzebać w poszukiwaniu go.

Paula 90, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ja dzisiaj mam wizytę :) zaraz właśnie lecę na gimnastykę życia (czyli kąpiel z dokładnym pozbyciem się zbędnego owłosienia :) )
    A nawet zastanawiam się, czy nie spakować sobie torby do szpitala, żeby była w razie czego gotowa, bo kurczątko wczoraj w ogóle nie wyczułam tego mojego pessara przy aplikowaniu luteinki, a też nie chciałam tam za dużo grzebać w poszukiwaniu go.

Będzie dobrze Lili! Daj koniecznie znać!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej kaczy chód, mam po wstaniu z łóżka, kiedy to brzuch jak głaz i ciężko dojść do łazienki ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona - witamy w gronie L4. Cieszę się razem z Tobą ;-)

Ja też należę do tych co się "w tańcu nie pierdola". Nawet w pracy miałam opinie harpii. Jak przychodziły nowe dziewczyny do pracy to przy mnie jak myszki. Podobno "mam taką aurę" że wzbudzam respekt. I zazwyczaj jak już mnie ktoś pozna to mówi mi że ja początku się bał a ja spoko jestem tylko trzeba nie być debilem :-D

Bardzo szybko kończę znajomości jeśli czuję że mimo mojego poświęcenia nie dostaje nic w zamian. Nie jestem typem "cierpiącej w milczeniu" w imię nie urażenia kogoś albo zapewnienia mu dobrego humoru.

Mam jedną przyjaciółkę od przeszło 20lat. I kilkoro znajomych. Ale to są ludzie na których mogę liczyć a oni oczywiście na mnie w każdej sytuacji.

Ale jeśli już dopuszczę kogoś blisko siebie to daje z siebie wszystko i dużo inwestuje w relacje.

Co do kaczego chodu - jeszcze nie mam. Ostatnio w przychodni dwie starsze Panie nie mogły się nachwalić że w takiej wysokiej ciąży się tak zgrabnie ruszam :-D Na koturnach i w obcisłej kiecce. A bóle spojenia chyba mi minęły. Są zdecydowanie słabsze.

Stoję i prasuje dzisiaj. Mąż kawkę zrobił to idę z Nim pić.

Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość

‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ