X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Lolka!!! Mam to samo!! "stanęła dziś na wadze.. I nie wierzę.. Schodzilam i wchodziłam. Przez parę tyg nic.. A nagle jakbym Te kg w kieszeni chowala i wyszly :/
    Ja płacę 230 jak już tak każdy pisze :)
    Hihi ja chciałam lecieć po okulary bo myślałam że kreseczki na wskaźniku źle widzę :D

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozytywne nastawienie ma. Mieć każda z Nas i koniec!! Nie zależnie od planowanego porodu :)

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama

No widzisz ja po 22 godzinnej akcji porodowej bolach partych i cc na cito to totalna masskra była bardzo źle dochodziła do siebie blizna się paprala i źle.goila. A po cc na smigalam jak bym nigdy nie rodziła

Bo że mną też pani anestezjolog gadała zadawala pytania żeby mnie zagadać i czas zleciał... No i wszystko super do momentu aż na sali nastanie cisza i ta zarabiste szarpanie całym brzuchem jak dziecko wyciągają boli nie czuć ale wszystko inne już tak i wtedy chwila ciszy i wrzask na za.sale dali mi dziecko do twarzy pod nos pokazali pindola że napewno syn i dopiero po godzinie go miałam koło siebie w tym.wozeczku jak na sali byłam . No i jak młodego wyjeli to zaraz mi w zyle dali bo oddychać nie mogłam.stres mnie chwycił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:35

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Współczuję Wam, że już wiecie co Was czeka. Ja pierworódka żyje sobie w błogiej nieświadomości ;-)
    Mój plan zakłada 3 godziny porodu SN, bezproblemowe ssanie i jedziemy do domu :-D
    Z takim nastawieniem jadę i proszę mnie z błędu nie wyprowadzać :-D :-D :-D
    I tego się trzymaj. Ostatnio w telewizji mówili, że nastawienie do porodu jest bardzo ważne.

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie juz 2 razy snil porod.
    Za pierwszym razem snilo mi sie, ze rodzilam 3 zyrafy! To byl koszmar! Mysle, ku*wa rozerwie mnie :DD

Kilka dni temu znow mi sie snil porod - wszystko poszlo szybko i gladko, ale urodzilam w 31 tygodniu. Panikowalam, ze sie pluca jeszcze dobrze nie rozwinely, a oni posadzili moje dziecko - takiego wielkiego dorodnego grubaska na stole i osluchiwali mu... czolo ;P a ten siedzial jakby mial juz z 6 miesiecy ;)

KarmeLoVe, mysla.nieskalana, Lili90, martusiawp, Wiewióreczka, Daffi, AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu wstałam i wzięłam paracetamol.
    Z tymi blizna i to nie wiem, jak jest. Ja przy poronieniu w czerwcu miałam usg w szpitalu i tam mi lekarz powiedział, że w razie porodu to cc bo już widzi że blizna cienka. Ale od tamtej pory 2 ginow o to pytałam i żaden nie potwierdził, żaden nawet nie zmierzył tej blizny. Może za wcześnie. Ale już na kolejnej wizycie 25.02.zapytam o to mojego gina.
    Mam jednego dnia prenatalne i zaraz po nich wizytę kontrolna.

Misiabella lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue teraz wszystkie tutaj będziemy tylko miło wspominać i wrzucać zdjęcie pociech. Tak będzie. Poza tym... My akurat mamy 3 dziecko do obrobienia (mimo że też mam Nastolatków) i trzeba mieć siły.
    Wiecie jak mi się wczoraj przykro zrobiło.. Starszy zszedl do Nas po zakupy. Ta ikee zrobiliśmy.. No i pyta się co kupilismy..pokauzje pierdy dla Krystka... Dla Krystka.. Dla Krystka... A On tak niby nie smutno ale mówi.. Wszystko DLA KRYSTKA. Ja zapominam że to też dziecko mimo że z wąsem już. I całe szczęście że On mówil że chce fajny jasiek i wyciągam.. A nie!! Poduszkę mam dla Ciebie!! Przecież pamiętalam... Ale się ucieszył.. Uffff.

Kiwona, Tunia76, Lolka30, Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26
    Ja tam myślę że Marcelka będzie powyżej 3 kg ;)

Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Blue teraz wszystkie tutaj będziemy tylko miło wspominać i wrzucać zdjęcie pociech. Tak będzie. Poza tym... My akurat mamy 3 dziecko do obrobienia (mimo że też mam Nastolatków) i trzeba mieć siły.
    Wiecie jak mi się wczoraj przykro zrobiło.. Starszy zszedl do Nas po zakupy. Ta ikee zrobiliśmy.. No i pyta się co kupilismy..pokauzje pierdy dla Krystka... Dla Krystka.. Dla Krystka... A On tak niby nie smutno ale mówi.. Wszystko DLA KRYSTKA. Ja zapominam że to też dziecko mimo że z wąsem już. I całe szczęście że On mówil że chce fajny jasiek i wyciągam.. A nie!! Poduszkę mam dla Ciebie!! Przecież pamiętalam... Ale się ucieszył.. Uffff.
    Mama, wzruszyłam się. Dobrze, że o tym mówisz. Grześ będzie miał prawie 10 lat jak się Kazik pojawi i ja widzę, że on tak dojrzałe do tego podchodzi, ale to ważne żeby nie zapominać, że to nadal są dzieci. Muszę o tym pamiętać.

Mama36, Misiabella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się staram poświęcać czas córce chociaż nie mam sił często, dziś znów nieprzespana noc bo wymiotowała , jakiś paskudny uparty wirus, odpuścił na jedna noc i powrót ... teraz znów ok. Jestem zmęczona , czuje się totalnie niedotleniony bo od dawna nie byłam na powietrzu , ale co zrobić ... gratulacje dla marcowki która otworzyła pule i czekamy... byle do 37 tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że jak przychodzą jakieś paczki to starsza nie reaguje ona ma wszystko co potrzebuje i nie zwraca tak uwagi za to mój syn rezolutnie zaglada do nowych nabytków i mówi do mnie dzidzi dzidzi ???

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama

No pewnie że tak :) najfajniejszy będzie etap zaglądania i czekania na wieści kto już urodził :) to.wsyztskim się radość udziela i nie myśli się już o tym co i nas czeka

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmelka - Ty tak naświetlasz ta Corcie badaniami że Ci będzie świecić w nocy jak się urodzi :-D
    A serio - ja już się wtorku nie mogę doczekać aż ponaswietlamy trochę Ignasia.

Dzisiaj mi się śniło że karmiłam piersią CÓRECZKĘ. Ale tak to bez ekscesów. Wstałam o 8 i cukier 93.

Fasolka - to Ty bierzesz dalej insulinę czy odstawilas?
    USG w ciąży nie ma żadnego wpływu na szczęście. A ja lubię na nią patrzeć. Jak nie chce dać sobie zrobić ładnego zdjęcia to chociaż popatrzę sobie na ten monitor.:)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karollinax26
    Ja tam myślę że Marcelka będzie powyżej 3 kg ;)

To nie wiem czy dam radę SN :D wagi póki co się nie boję, wydaje mi się tylko, że będzie długa, po M.

A jak jest z usg 3-4D, gin jakoś to nagrywa ? Bo nic mi nie mówiła a ja nie pytałam nawet ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga sprawdzałam te moje magnez ale tam to dziwnie rozpisane jest. Biorę 4 tabletki Magne b6 i 4 tabletki asparginu. I to odpowiada 260 mg jonom magnezu. Ale to nie to samo co po prostu mg magnezu :)

Paula świetny plan :D postaram się też na taki nastawić :) na początku panikowalam, i jeżeli chodzi o poród i o opiekę ale ostatnio zauważyłam że jestem spokojniejsza. Dużo czytam, chodzę do SR i to chyba mi dało taki spokój. Więc może nie będzie tak źle :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia w mojej klinice na stronie jest napisane że przed usg trzeba zaznaczyć że chce się film. Może zobacz tez u Ciebie co piszą

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no pewnie że nie będzie źle kobiety to są takie silne istoty że naprawdę każdy ból zniosą A jak dla dobra dziecka to już w ogóle :) mówią że tylko głupcy się nie boją, każdy ma obawy ale cel jeden i ja też muszę rzucić pesymistyczne nastawienie i zająć głowę czymś pożytecznym :)

Np. Dziś szukałam kocyk bawełniany na wiosnę dla małego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po spotkaniu z położna zajadam się snicersem i ww :p
    Położna super, pogadałyśmy sobie odpowiedziała na moje pytania. Daje minwolna rękę co do spotkań bo wie, że różnie mogę się czuć jak będę chciała się spotkać mam jej dać znać i w ciągu 2-3 dni się widzimy.
    Uświadomiła mnie o tym że trzeba wcześniej odstawiać magnez stopniowo przed porodem bo to ma wpływ na dziecko po porodzie.
    Basiu co do żeromskiego super szpital i super doradca laktacyjny który szkoli inne krakowskie babeczki od laktacji!! Ale tam jest problem z KTG. Nie zrobią KTG jeśli się nie jest zapisanym a trzeba się zapisywać wcześniej. Ja w piątek za tydz poproszę moja gin o skierowanie na KTG i się zapisze bo mają oblężenie

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BARDZO PROSZĘ NIE CYTOWAĆ, BEDĘ USUWAĆ ZDJĘCIE

Dziewczynki wstałam dzisiaj spojrzałam w lustro i trochę spanikowałam. Jakiej wielkości ja będę miała brzuch do porodu? Czy ja dam radę się przekręcać na łóżku? Chodzić?
    [url=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 11:55

Kasiulka90, KarmeLoVe, Daffi, Tunia76, Lili90, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi karmelka. I to jest ciazowy brzuszek!!! :)
    Ja Cię nie pociesze.. Ale ja nie mogłam się przekręcac pod koniec drugiej. Musiał mnie małż za rękę ciągnąć :p

‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ