Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hihi ja chciałam lecieć po okulary bo myślałam że kreseczki na wskaźniku źle widzęMama36 wrote:Lolka!!! Mam to samo!! "stanęła dziś na wadze.. I nie wierzę.. Schodzilam i wchodziłam. Przez parę tyg nic.. A nagle jakbym Te kg w kieszeni chowala i wyszly

Ja płacę 230 jak już tak każdy pisze
Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama
No widzisz ja po 22 godzinnej akcji porodowej bolach partych i cc na cito to totalna masskra była bardzo źle dochodziła do siebie blizna się paprala i źle.goila. A po cc na smigalam jak bym nigdy nie rodziła
Bo że mną też pani anestezjolog gadała zadawala pytania żeby mnie zagadać i czas zleciał... No i wszystko super do momentu aż na sali nastanie cisza i ta zarabiste szarpanie całym brzuchem jak dziecko wyciągają boli nie czuć ale wszystko inne już tak i wtedy chwila ciszy i wrzask na za.sale dali mi dziecko do twarzy pod nos pokazali pindola że napewno syn i dopiero po godzinie go miałam koło siebie w tym.wozeczku jak na sali byłam . No i jak młodego wyjeli to zaraz mi w zyle dali bo oddychać nie mogłam.stres mnie chwycił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:35
-
I tego się trzymaj. Ostatnio w telewizji mówili, że nastawienie do porodu jest bardzo ważne.Paula 90 wrote:Współczuję Wam, że już wiecie co Was czeka. Ja pierworódka żyje sobie w błogiej nieświadomości

Mój plan zakłada 3 godziny porodu SN, bezproblemowe ssanie i jedziemy do domu
Z takim nastawieniem jadę i proszę mnie z błędu nie wyprowadzać

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

-
Mi sie juz 2 razy snil porod.
Za pierwszym razem snilo mi sie, ze rodzilam 3 zyrafy! To byl koszmar! Mysle, ku*wa rozerwie mnie :DD
Kilka dni temu znow mi sie snil porod - wszystko poszlo szybko i gladko, ale urodzilam w 31 tygodniu. Panikowalam, ze sie pluca jeszcze dobrze nie rozwinely, a oni posadzili moje dziecko - takiego wielkiego dorodnego grubaska na stole i osluchiwali mu... czolo ;P a ten siedzial jakby mial juz z 6 miesiecy
KarmeLoVe, mysla.nieskalana, Lili90, martusiawp, Wiewióreczka, Daffi, AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość

-
Ja w końcu wstałam i wzięłam paracetamol.
Z tymi blizna i to nie wiem, jak jest. Ja przy poronieniu w czerwcu miałam usg w szpitalu i tam mi lekarz powiedział, że w razie porodu to cc bo już widzi że blizna cienka. Ale od tamtej pory 2 ginow o to pytałam i żaden nie potwierdził, żaden nawet nie zmierzył tej blizny. Może za wcześnie. Ale już na kolejnej wizycie 25.02.zapytam o to mojego gina.
Mam jednego dnia prenatalne i zaraz po nich wizytę kontrolna.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlue teraz wszystkie tutaj będziemy tylko miło wspominać i wrzucać zdjęcie pociech. Tak będzie. Poza tym... My akurat mamy 3 dziecko do obrobienia (mimo że też mam Nastolatków) i trzeba mieć siły.
Wiecie jak mi się wczoraj przykro zrobiło.. Starszy zszedl do Nas po zakupy. Ta ikee zrobiliśmy.. No i pyta się co kupilismy..pokauzje pierdy dla Krystka... Dla Krystka.. Dla Krystka... A On tak niby nie smutno ale mówi.. Wszystko DLA KRYSTKA. Ja zapominam że to też dziecko mimo że z wąsem już. I całe szczęście że On mówil że chce fajny jasiek i wyciągam.. A nie!! Poduszkę mam dla Ciebie!! Przecież pamiętalam... Ale się ucieszył.. Uffff.
Kiwona, Tunia76, Lolka30, Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama, wzruszyłam się. Dobrze, że o tym mówisz. Grześ będzie miał prawie 10 lat jak się Kazik pojawi i ja widzę, że on tak dojrzałe do tego podchodzi, ale to ważne żeby nie zapominać, że to nadal są dzieci. Muszę o tym pamiętać.Mama36 wrote:Blue teraz wszystkie tutaj będziemy tylko miło wspominać i wrzucać zdjęcie pociech. Tak będzie. Poza tym... My akurat mamy 3 dziecko do obrobienia (mimo że też mam Nastolatków) i trzeba mieć siły.
Wiecie jak mi się wczoraj przykro zrobiło.. Starszy zszedl do Nas po zakupy. Ta ikee zrobiliśmy.. No i pyta się co kupilismy..pokauzje pierdy dla Krystka... Dla Krystka.. Dla Krystka... A On tak niby nie smutno ale mówi.. Wszystko DLA KRYSTKA. Ja zapominam że to też dziecko mimo że z wąsem już. I całe szczęście że On mówil że chce fajny jasiek i wyciągam.. A nie!! Poduszkę mam dla Ciebie!! Przecież pamiętalam... Ale się ucieszył.. Uffff.
Mama36, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Ja tez się staram poświęcać czas córce chociaż nie mam sił często, dziś znów nieprzespana noc bo wymiotowała , jakiś paskudny uparty wirus, odpuścił na jedna noc i powrót ... teraz znów ok. Jestem zmęczona , czuje się totalnie niedotleniony bo od dawna nie byłam na powietrzu , ale co zrobić ... gratulacje dla marcowki która otworzyła pule i czekamy... byle do 37 tyg
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUSG w ciąży nie ma żadnego wpływu na szczęście. A ja lubię na nią patrzeć. Jak nie chce dać sobie zrobić ładnego zdjęcia to chociaż popatrzę sobie na ten monitor.Paula 90 wrote:Karmelka - Ty tak naświetlasz ta Corcie badaniami że Ci będzie świecić w nocy jak się urodzi

A serio - ja już się wtorku nie mogę doczekać aż ponaswietlamy trochę Ignasia.
Dzisiaj mi się śniło że karmiłam piersią CÓRECZKĘ. Ale tak to bez ekscesów. Wstałam o 8 i cukier 93.
Fasolka - to Ty bierzesz dalej insulinę czy odstawilas?
-
Karmelllka90 wrote:Karollinax26
Ja tam myślę że Marcelka będzie powyżej 3 kg
To nie wiem czy dam radę SN
wagi póki co się nie boję, wydaje mi się tylko, że będzie długa, po M.
A jak jest z usg 3-4D, gin jakoś to nagrywa ? Bo nic mi nie mówiła a ja nie pytałam nawet ...
-
Aga sprawdzałam te moje magnez ale tam to dziwnie rozpisane jest. Biorę 4 tabletki Magne b6 i 4 tabletki asparginu. I to odpowiada 260 mg jonom magnezu. Ale to nie to samo co po prostu mg magnezu

Paula świetny plan
postaram się też na taki nastawić
na początku panikowalam, i jeżeli chodzi o poród i o opiekę ale ostatnio zauważyłam że jestem spokojniejsza. Dużo czytam, chodzę do SR i to chyba mi dało taki spokój. Więc może nie będzie tak źle
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny no pewnie że nie będzie źle kobiety to są takie silne istoty że naprawdę każdy ból zniosą A jak dla dobra dziecka to już w ogóle
mówią że tylko głupcy się nie boją, każdy ma obawy ale cel jeden i ja też muszę rzucić pesymistyczne nastawienie i zająć głowę czymś pożytecznym 
Np. Dziś szukałam kocyk bawełniany na wiosnę dla małego
-
nick nieaktualnyJa jestem po spotkaniu z położna zajadam się snicersem i ww :p
Położna super, pogadałyśmy sobie odpowiedziała na moje pytania. Daje minwolna rękę co do spotkań bo wie, że różnie mogę się czuć jak będę chciała się spotkać mam jej dać znać i w ciągu 2-3 dni się widzimy.
Uświadomiła mnie o tym że trzeba wcześniej odstawiać magnez stopniowo przed porodem bo to ma wpływ na dziecko po porodzie.
Basiu co do żeromskiego super szpital i super doradca laktacyjny który szkoli inne krakowskie babeczki od laktacji!! Ale tam jest problem z KTG. Nie zrobią KTG jeśli się nie jest zapisanym a trzeba się zapisywać wcześniej. Ja w piątek za tydz poproszę moja gin o skierowanie na KTG i się zapisze bo mają oblężenie
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBARDZO PROSZĘ NIE CYTOWAĆ, BEDĘ USUWAĆ ZDJĘCIE
Dziewczynki wstałam dzisiaj spojrzałam w lustro i trochę spanikowałam. Jakiej wielkości ja będę miała brzuch do porodu? Czy ja dam radę się przekręcać na łóżku? Chodzić?
[url=Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 11:55
Kasiulka90, KarmeLoVe, Daffi, Tunia76, Lili90, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny