X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Lolka!!! Mam to samo!! "stanęła dziś na wadze.. I nie wierzę.. Schodzilam i wchodziłam. Przez parę tyg nic.. A nagle jakbym Te kg w kieszeni chowala i wyszly :/
    Ja płacę 230 jak już tak każdy pisze :)
    Hihi ja chciałam lecieć po okulary bo myślałam że kreseczki na wskaźniku źle widzę :D

nick nieaktualny, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozytywne nastawienie ma. Mieć każda z Nas i koniec!! Nie zależnie od planowanego porodu :)

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama

No widzisz ja po 22 godzinnej akcji porodowej bolach partych i cc na cito to totalna masskra była bardzo źle dochodziła do siebie blizna się paprala i źle.goila. A po cc na smigalam jak bym nigdy nie rodziła

Bo że mną też pani anestezjolog gadała zadawala pytania żeby mnie zagadać i czas zleciał... No i wszystko super do momentu aż na sali nastanie cisza i ta zarabiste szarpanie całym brzuchem jak dziecko wyciągają boli nie czuć ale wszystko inne już tak i wtedy chwila ciszy i wrzask na za.sale dali mi dziecko do twarzy pod nos pokazali pindola że napewno syn i dopiero po godzinie go miałam koło siebie w tym.wozeczku jak na sali byłam . No i jak młodego wyjeli to zaraz mi w zyle dali bo oddychać nie mogłam.stres mnie chwycił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:35

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Współczuję Wam, że już wiecie co Was czeka. Ja pierworódka żyje sobie w błogiej nieświadomości ;-)
    Mój plan zakłada 3 godziny porodu SN, bezproblemowe ssanie i jedziemy do domu :-D
    Z takim nastawieniem jadę i proszę mnie z błędu nie wyprowadzać :-D :-D :-D
    I tego się trzymaj. Ostatnio w telewizji mówili, że nastawienie do porodu jest bardzo ważne.

nick nieaktualny, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie juz 2 razy snil porod.
    Za pierwszym razem snilo mi sie, ze rodzilam 3 zyrafy! To byl koszmar! Mysle, ku*wa rozerwie mnie :DD

Kilka dni temu znow mi sie snil porod - wszystko poszlo szybko i gladko, ale urodzilam w 31 tygodniu. Panikowalam, ze sie pluca jeszcze dobrze nie rozwinely, a oni posadzili moje dziecko - takiego wielkiego dorodnego grubaska na stole i osluchiwali mu... czolo ;P a ten siedzial jakby mial juz z 6 miesiecy ;)

KarmeLoVe, mysla.nieskalana, nick nieaktualny, martusiawp, Wiewióreczka, Daffi, AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu wstałam i wzięłam paracetamol.
    Z tymi blizna i to nie wiem, jak jest. Ja przy poronieniu w czerwcu miałam usg w szpitalu i tam mi lekarz powiedział, że w razie porodu to cc bo już widzi że blizna cienka. Ale od tamtej pory 2 ginow o to pytałam i żaden nie potwierdził, żaden nawet nie zmierzył tej blizny. Może za wcześnie. Ale już na kolejnej wizycie 25.02.zapytam o to mojego gina.
    Mam jednego dnia prenatalne i zaraz po nich wizytę kontrolna.

Misiabella lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue teraz wszystkie tutaj będziemy tylko miło wspominać i wrzucać zdjęcie pociech. Tak będzie. Poza tym... My akurat mamy 3 dziecko do obrobienia (mimo że też mam Nastolatków) i trzeba mieć siły.
    Wiecie jak mi się wczoraj przykro zrobiło.. Starszy zszedl do Nas po zakupy. Ta ikee zrobiliśmy.. No i pyta się co kupilismy..pokauzje pierdy dla Krystka... Dla Krystka.. Dla Krystka... A On tak niby nie smutno ale mówi.. Wszystko DLA KRYSTKA. Ja zapominam że to też dziecko mimo że z wąsem już. I całe szczęście że On mówil że chce fajny jasiek i wyciągam.. A nie!! Poduszkę mam dla Ciebie!! Przecież pamiętalam... Ale się ucieszył.. Uffff.

Kiwona, Tunia76, Lolka30, Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26
    Ja tam myślę że Marcelka będzie powyżej 3 kg ;)

Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Blue teraz wszystkie tutaj będziemy tylko miło wspominać i wrzucać zdjęcie pociech. Tak będzie. Poza tym... My akurat mamy 3 dziecko do obrobienia (mimo że też mam Nastolatków) i trzeba mieć siły.
    Wiecie jak mi się wczoraj przykro zrobiło.. Starszy zszedl do Nas po zakupy. Ta ikee zrobiliśmy.. No i pyta się co kupilismy..pokauzje pierdy dla Krystka... Dla Krystka.. Dla Krystka... A On tak niby nie smutno ale mówi.. Wszystko DLA KRYSTKA. Ja zapominam że to też dziecko mimo że z wąsem już. I całe szczęście że On mówil że chce fajny jasiek i wyciągam.. A nie!! Poduszkę mam dla Ciebie!! Przecież pamiętalam... Ale się ucieszył.. Uffff.
    Mama, wzruszyłam się. Dobrze, że o tym mówisz. Grześ będzie miał prawie 10 lat jak się Kazik pojawi i ja widzę, że on tak dojrzałe do tego podchodzi, ale to ważne żeby nie zapominać, że to nadal są dzieci. Muszę o tym pamiętać.

nick nieaktualny, Misiabella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się staram poświęcać czas córce chociaż nie mam sił często, dziś znów nieprzespana noc bo wymiotowała , jakiś paskudny uparty wirus, odpuścił na jedna noc i powrót ... teraz znów ok. Jestem zmęczona , czuje się totalnie niedotleniony bo od dawna nie byłam na powietrzu , ale co zrobić ... gratulacje dla marcowki która otworzyła pule i czekamy... byle do 37 tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że jak przychodzą jakieś paczki to starsza nie reaguje ona ma wszystko co potrzebuje i nie zwraca tak uwagi za to mój syn rezolutnie zaglada do nowych nabytków i mówi do mnie dzidzi dzidzi ???

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama

No pewnie że tak :) najfajniejszy będzie etap zaglądania i czekania na wieści kto już urodził :) to.wsyztskim się radość udziela i nie myśli się już o tym co i nas czeka

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmelka - Ty tak naświetlasz ta Corcie badaniami że Ci będzie świecić w nocy jak się urodzi :-D
    A serio - ja już się wtorku nie mogę doczekać aż ponaswietlamy trochę Ignasia.

Dzisiaj mi się śniło że karmiłam piersią CÓRECZKĘ. Ale tak to bez ekscesów. Wstałam o 8 i cukier 93.

Fasolka - to Ty bierzesz dalej insulinę czy odstawilas?
    USG w ciąży nie ma żadnego wpływu na szczęście. A ja lubię na nią patrzeć. Jak nie chce dać sobie zrobić ładnego zdjęcia to chociaż popatrzę sobie na ten monitor.:)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karollinax26
    Ja tam myślę że Marcelka będzie powyżej 3 kg ;)

To nie wiem czy dam radę SN :D wagi póki co się nie boję, wydaje mi się tylko, że będzie długa, po M.

A jak jest z usg 3-4D, gin jakoś to nagrywa ? Bo nic mi nie mówiła a ja nie pytałam nawet ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga sprawdzałam te moje magnez ale tam to dziwnie rozpisane jest. Biorę 4 tabletki Magne b6 i 4 tabletki asparginu. I to odpowiada 260 mg jonom magnezu. Ale to nie to samo co po prostu mg magnezu :)

Paula świetny plan :D postaram się też na taki nastawić :) na początku panikowalam, i jeżeli chodzi o poród i o opiekę ale ostatnio zauważyłam że jestem spokojniejsza. Dużo czytam, chodzę do SR i to chyba mi dało taki spokój. Więc może nie będzie tak źle :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia w mojej klinice na stronie jest napisane że przed usg trzeba zaznaczyć że chce się film. Może zobacz tez u Ciebie co piszą

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no pewnie że nie będzie źle kobiety to są takie silne istoty że naprawdę każdy ból zniosą A jak dla dobra dziecka to już w ogóle :) mówią że tylko głupcy się nie boją, każdy ma obawy ale cel jeden i ja też muszę rzucić pesymistyczne nastawienie i zająć głowę czymś pożytecznym :)

Np. Dziś szukałam kocyk bawełniany na wiosnę dla małego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po spotkaniu z położna zajadam się snicersem i ww :p
    Położna super, pogadałyśmy sobie odpowiedziała na moje pytania. Daje minwolna rękę co do spotkań bo wie, że różnie mogę się czuć jak będę chciała się spotkać mam jej dać znać i w ciągu 2-3 dni się widzimy.
    Uświadomiła mnie o tym że trzeba wcześniej odstawiać magnez stopniowo przed porodem bo to ma wpływ na dziecko po porodzie.
    Basiu co do żeromskiego super szpital i super doradca laktacyjny który szkoli inne krakowskie babeczki od laktacji!! Ale tam jest problem z KTG. Nie zrobią KTG jeśli się nie jest zapisanym a trzeba się zapisywać wcześniej. Ja w piątek za tydz poproszę moja gin o skierowanie na KTG i się zapisze bo mają oblężenie

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BARDZO PROSZĘ NIE CYTOWAĆ, BEDĘ USUWAĆ ZDJĘCIE

Dziewczynki wstałam dzisiaj spojrzałam w lustro i trochę spanikowałam. Jakiej wielkości ja będę miała brzuch do porodu? Czy ja dam radę się przekręcać na łóżku? Chodzić?
    [url=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 11:55

Kasiulka90, KarmeLoVe, Daffi, Tunia76, nick nieaktualny, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi karmelka. I to jest ciazowy brzuszek!!! :)
    Ja Cię nie pociesze.. Ale ja nie mogłam się przekręcac pod koniec drugiej. Musiał mnie małż za rękę ciągnąć :p

‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ