Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Szonka wrote:A do czego ten dlugopis jest taki niezbedny ?
Ja rodzilam 3 razy i ani razu mi go nie zabraklo 
Szonka do pisania

Jest dużo papierów do podpisania i wypełnienia a w szpitalu może mają deficyt
nie wiem,.. mówiła to ginekolog, która pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić
Fasolka77

-
Ja mam saszetki. Nie bylo mi ciezko rozrabiac.. Ale jaka ulga jak sie tym podmylam...DorotaAnna wrote:To wszystko się takie realne zaczyna robić nie dziewczyny?

Czy wszystkie maja tantum rosa w saszetkach? Ja kupiłam takie gotowe w buteleczkach i nie wiem czy jest jakaś różnica -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A dzisiaj czeka mnie dzien proby, ide na kinderparty z synem. Ciezko bedzie patrzec jak ze dwudziestu doroslych bedzie opychac sie tortem, ciekawe czy dam radę sie powstrzymac
Wczoraj tez przeanalizowalam polozenie mojego malego z sytuacja poprzednia i tym czego moge sie spodziewac. Raczej napawa mnie niepokojem fakt ze drugi maly lezy dokladnie jak pierwszy w pozycji potylicowo-tylniej, porody dziecka z tej pozycji czesto sa o wiele ciezsze i groza komplikacjami u dziecka (jak niedotlenienie) i u mamy. Sa bardziej bolesne. Przy pierwszym synu wszyscy mi mowili ze syn zmieni pozycje, bo ma czas, a jak w 28 tc tak sie umiejscowil to tak siedzial do konca, mialam usg tydzien przed narodzinami i tez byl w tej pozycji. Teraz sie ciesze ze zrobili mi cesarke. Niestety po odejsciu wod i przyjechaniu do szpitala nikt nie chcial mi robic usg by sprawdzic czy maly nadal tak lezy, i chyba rzadko to praktykowane bo od razu na sale porodowa mnie zaprowadzili i monitorowali tylko ktg. Syn byl wysoko w kanale rodnym, a z tego co czytam to wlasnie tak bywa przy tym ulozeniu. Szyjka tez mi sie nie rozwierala bo nie bylo takiego nacisku jak przy prawidlowym ulozeniu. To ze jestem po cesarce i moge miec slabsza blizne i w ogole slabsze miesnie macicy ze wzgledu na wiek plus to ulozenie potylicowo-tylnie i ze teraz beda przeciagac sn by sie wyrobic ze statystykami, przeraza mnie. Choc mysle sobie, ze ma byc co bedzie i juz niewysiade z tego pociagu przeciez. Cesarki sobie nie oplace w prywatnej klinice, bo to koszt 10-15 tys zl. Gdyby bylo z 6 to moze jeszcze bym rozwazala. Zaczelam cwiczyc cwiczenia zeby malego pobudzic do ruchu, byc moze ze przez moja waska budowe miednicy bo czytalam ze do tej pozycji ulozoniowej predysponuje budowa macicy miedzy innymi bedzie mial ciezko. Takiemu ulozeniu sprzyja tez styl kanapowy mamy
ja co prawda w dzien na kanapie duzo nie siedze, ale o 20-21 zaczynam kanapowy tour z pozycja najgorsza z mozliwych czyli kolanami powyzej miednicy. Szkoda ze wczesniej o tym nie poczytalam. Co prawda takie ulozenie ma niewielki procent dzieci, ale na mnie trafilo juz po raz drugi i tylko licze po cichu ze jak tak nie bede siadac i lezec z miednica uniesiona, lub w podparciu na przedramionach to moze sie cos zmieni.
-
nick nieaktualnyJa też nie kupowałam tantum rosa czy innych takich bo.po cc jedyne czego potrzebuje to szare mydlo do rany pooperacyjnej A na dół normalnie swoją ziaje intima, ale ja nie jestem znawcą bo nie urodziłam sn więc nie wiem jakiej pielęgnacji wymaga krocze po.sn
-
nick nieaktualnyPola to na prawdę duża dziewczynka.
Na marcówka dziewczyna w 37+1 urodziła córeczkę z podobną waga.
W grudniu mojego męża koleżanka urodziła koniec 7 miesiąca dziewczynka 2 kg. Już jest w domku i wszystko jest w porządku.
Całe szczęście że ta całą medycyna idzie do przodu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarollinax26
Patrząc na zdjęcie małej z profila i kiedy ty wstawiasz swoje z profila to Marcela bardziej mi przypomina ciebie, nosek ma twoj. Co prawda usteczka ma na zdjęciu ułożone w taki grymasik jak M na tym zdjęciu nizej. Ale bardziej mi się wydaje do ciebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 10:45
-
nick nieaktualnyChce.byc.mama
Co do wózka my już kupiliśmy w grudniu. Zdecydowaliśmy się na cybex priam light.
Ja byłam zakochana w tych wózkach mają na prawdę długa gonole, do tego gondola jest kanciasta :p a ja mam fisia na tym funcie nie wiem czemu?! I wózek wygląda lekko i zgrabnie. Spacerówka w light jest kubełkowe na czym mi bardzo zależało bo takie mi się podobają, kupimy też spacerówkę elodie details.
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
India gratulacje!! Nasz pierwszy forumowy dzieciaczek :*
Ja wczoraj straszne kłucia w szyjce czułam ,jakby mała mi tam rączki pchała i od razu myśl o tej mojej nieszczęsnej szyjce, która ma o zgrozo 1,5 cm!! Mówię jej, że jeszcze 4 dni musimy wytrzymać w razie czego aż tatuś wróci, inaczej same będziemy się wiozły na porodówke
Jednak już nie ma żartów. Czekam na czwartkową wizytę u gina.. Wczoraj do mnie zadzwonił czemu mnie w szpitalu nie ma, kazał przyjść w czwartek na kontrolę. Fajnie, że się tak martwi i pamiętał o mnie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 10:55
stresant, Mama36 lubią tę wiadomość

-
India, gratulacje
Nie spodziewałam się, myślałam, że przetrzymają Was w dwupaku kilka dni. Nasz pierwszy forumowy skarb!!!
Fasolka, u profesora mam wizyty co dwa tygodnie, w międzyczasie mam wizytę u mojego gin. Teraz u profesora będzie już chyba co tydzień.
Kiepską noc miałam, brzuch twardy non stop, ale przynajmniej nie boli jak wczoraj.
Cieszę się szczęściem Indii
Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:India, gratulacje
Nie spodziewałam się, myślałam, że przetrzymają Was w dwupaku kilka dni. Nasz pierwszy forumowy skarb!!!
Fasolka, u profesora mam wizyty co dwa tygodnie, w międzyczasie mam wizytę u mojego gin. Teraz u profesora będzie już chyba co tydzień.
Kiepską noc miałam, brzuch twardy non stop, ale przynajmniej nie boli jak wczoraj.
Cieszę się szczęściem Indii
to czekamy na dobre wieści jutro!
Oszczędzaj się!
Fasolka77

-
nick nieaktualnyMój brzuch zaczął twardnieć dołem już coraz częściej w sumie to codziennie. I w nocy czuję jak nie śpię i teraz jak się położyłam na kanapie na plecach czy wieczór, nie ma to znaczenia.
Czy takie twardnienia to w końcu też są ćwiczenia macicy? Bo ja już nie wiem. Czy tylko te typowe BH bo ich to ja nie mam chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 11:06
-
nick nieaktualny

[
2580g, 52cm, 10pkt, SN