X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Tak fasolka!! Długopis to ważna rzecz! Rodziłam dwa razy i potwierdzam. Tez dopisze!dzięki
    A do czego ten dlugopis jest taki niezbedny ? :) Ja rodzilam 3 razy i ani razu mi go nie zabraklo :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, gratulacje kochana! 2400 to już całkiem duże dziecko jak na ten etap! Zdrówka wam życzę i czekamy na kolejne wiadomości :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    A do czego ten dlugopis jest taki niezbedny ? :) Ja rodzilam 3 razy i ani razu mi go nie zabraklo :)

Szonka do pisania :) :) :)
    Jest dużo papierów do podpisania i wypełnienia a w szpitalu może mają deficyt :) nie wiem,.. mówiła to ginekolog, która pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    To wszystko się takie realne zaczyna robić nie dziewczyny? :)

Czy wszystkie maja tantum rosa w saszetkach? Ja kupiłam takie gotowe w buteleczkach i nie wiem czy jest jakaś różnica
    Ja mam saszetki. Nie bylo mi ciezko rozrabiac.. Ale jaka ulga jak sie tym podmylam...

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Mi sie przydal do zaznaczania ile siusiu i smolek mala oddala na tej kartce po urodzeniu.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Nasz Skarbuś pojawił sie na świecie o 3.52 <3 jest cudowna - 2400g, 45cm :) poród naturalny choć nikt mi nie wierzył, że rodzę ;)
    Na razie jest ok. Relacje zdam później
    Gratulacje! Teraz będzie już dobrze, i niedługo będziecie w domku.

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India gratuluję dzielnej córeczki:) Obyście jak najszybciej wrócili we trójkę do domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - Twój wózek to połączenie retro z nowoczesnością - jeszcze takich nie widziałam, super sprawa ;-)

Ja mam tantum rosa i ginexid. Zobaczymy co się sprawdzi.

India - a fotki jakieś ciotki forumowe dostaną? :-)

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj czeka mnie dzien proby, ide na kinderparty z synem. Ciezko bedzie patrzec jak ze dwudziestu doroslych bedzie opychac sie tortem, ciekawe czy dam radę sie powstrzymac ;) Wczoraj tez przeanalizowalam polozenie mojego malego z sytuacja poprzednia i tym czego moge sie spodziewac. Raczej napawa mnie niepokojem fakt ze drugi maly lezy dokladnie jak pierwszy w pozycji potylicowo-tylniej, porody dziecka z tej pozycji czesto sa o wiele ciezsze i groza komplikacjami u dziecka (jak niedotlenienie) i u mamy. Sa bardziej bolesne. Przy pierwszym synu wszyscy mi mowili ze syn zmieni pozycje, bo ma czas, a jak w 28 tc tak sie umiejscowil to tak siedzial do konca, mialam usg tydzien przed narodzinami i tez byl w tej pozycji. Teraz sie ciesze ze zrobili mi cesarke. Niestety po odejsciu wod i przyjechaniu do szpitala nikt nie chcial mi robic usg by sprawdzic czy maly nadal tak lezy, i chyba rzadko to praktykowane bo od razu na sale porodowa mnie zaprowadzili i monitorowali tylko ktg. Syn byl wysoko w kanale rodnym, a z tego co czytam to wlasnie tak bywa przy tym ulozeniu. Szyjka tez mi sie nie rozwierala bo nie bylo takiego nacisku jak przy prawidlowym ulozeniu. To ze jestem po cesarce i moge miec slabsza blizne i w ogole slabsze miesnie macicy ze wzgledu na wiek plus to ulozenie potylicowo-tylnie i ze teraz beda przeciagac sn by sie wyrobic ze statystykami, przeraza mnie. Choc mysle sobie, ze ma byc co bedzie i juz niewysiade z tego pociagu przeciez. Cesarki sobie nie oplace w prywatnej klinice, bo to koszt 10-15 tys zl. Gdyby bylo z 6 to moze jeszcze bym rozwazala. Zaczelam cwiczyc cwiczenia zeby malego pobudzic do ruchu, byc moze ze przez moja waska budowe miednicy bo czytalam ze do tej pozycji ulozoniowej predysponuje budowa macicy miedzy innymi bedzie mial ciezko. Takiemu ulozeniu sprzyja tez styl kanapowy mamy ;) ja co prawda w dzien na kanapie duzo nie siedze, ale o 20-21 zaczynam kanapowy tour z pozycja najgorsza z mozliwych czyli kolanami powyzej miednicy. Szkoda ze wczesniej o tym nie poczytalam. Co prawda takie ulozenie ma niewielki procent dzieci, ale na mnie trafilo juz po raz drugi i tylko licze po cichu ze jak tak nie bede siadac i lezec z miednica uniesiona, lub w podparciu na przedramionach to moze sie cos zmieni.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupowałam tantum rosa czy innych takich bo.po cc jedyne czego potrzebuje to szare mydlo do rany pooperacyjnej A na dół normalnie swoją ziaje intima, ale ja nie jestem znawcą bo nie urodziłam sn więc nie wiem jakiej pielęgnacji wymaga krocze po.sn

• Aga2606 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India gratulacje! Super ze taka dobra waga!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola to na prawdę duża dziewczynka.
    Na marcówka dziewczyna w 37+1 urodziła córeczkę z podobną waga.

W grudniu mojego męża koleżanka urodziła koniec 7 miesiąca dziewczynka 2 kg. Już jest w domku i wszystko jest w porządku.

Całe szczęście że ta całą medycyna idzie do przodu

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo spania też mam z tym problem na maksa
    ... nie mogę zasnąć do 12 co chwila się budzę kręcę rety ! A tu jescze 2.5 miesiąca przedemna

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26
    Patrząc na zdjęcie małej z profila i kiedy ty wstawiasz swoje z profila to Marcela bardziej mi przypomina ciebie, nosek ma twoj. Co prawda usteczka ma na zdjęciu ułożone w taki grymasik jak M na tym zdjęciu nizej. Ale bardziej mi się wydaje do ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 10:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce.byc.mama
    Co do wózka my już kupiliśmy w grudniu. Zdecydowaliśmy się na cybex priam light.
    Ja byłam zakochana w tych wózkach mają na prawdę długa gonole, do tego gondola jest kanciasta :p a ja mam fisia na tym funcie nie wiem czemu?! I wózek wygląda lekko i zgrabnie. Spacerówka w light jest kubełkowe na czym mi bardzo zależało bo takie mi się podobają, kupimy też spacerówkę elodie details.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India gratulacje!! Nasz pierwszy forumowy dzieciaczek :*

Ja wczoraj straszne kłucia w szyjce czułam ,jakby mała mi tam rączki pchała i od razu myśl o tej mojej nieszczęsnej szyjce, która ma o zgrozo 1,5 cm!! Mówię jej, że jeszcze 4 dni musimy wytrzymać w razie czego aż tatuś wróci, inaczej same będziemy się wiozły na porodówke :P Jednak już nie ma żartów. Czekam na czwartkową wizytę u gina.. Wczoraj do mnie zadzwonił czemu mnie w szpitalu nie ma, kazał przyjść w czwartek na kontrolę. Fajnie, że się tak martwi i pamiętał o mnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 10:55

stresant, Mama36 lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, gratulacje :) Nie spodziewałam się, myślałam, że przetrzymają Was w dwupaku kilka dni. Nasz pierwszy forumowy skarb!!!

Fasolka, u profesora mam wizyty co dwa tygodnie, w międzyczasie mam wizytę u mojego gin. Teraz u profesora będzie już chyba co tydzień.
    Kiepską noc miałam, brzuch twardy non stop, ale przynajmniej nie boli jak wczoraj.

Cieszę się szczęściem Indii :)

Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    India, gratulacje :) Nie spodziewałam się, myślałam, że przetrzymają Was w dwupaku kilka dni. Nasz pierwszy forumowy skarb!!!

Fasolka, u profesora mam wizyty co dwa tygodnie, w międzyczasie mam wizytę u mojego gin. Teraz u profesora będzie już chyba co tydzień.
    Kiepską noc miałam, brzuch twardy non stop, ale przynajmniej nie boli jak wczoraj.

Cieszę się szczęściem Indii :)

to czekamy na dobre wieści jutro! :) Oszczędzaj się!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch zaczął twardnieć dołem już coraz częściej w sumie to codziennie. I w nocy czuję jak nie śpię i teraz jak się położyłam na kanapie na plecach czy wieczór, nie ma to znaczenia.
    Czy takie twardnienia to w końcu też są ćwiczenia macicy? Bo ja już nie wiem. Czy tylko te typowe BH bo ich to ja nie mam chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 11:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mi sie przydal do zaznaczania ile siusiu i smolek mala oddala na tej kartce po urodzeniu.
    Mi do krzyżówek bo kupiłam sobie takie panoramiczne tysiąc hihi.

mysla.nieskalana, Fasolka77, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

‹‹ 1588 1589 1590 1591 1592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ