X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Wszystkiego naj! naj! naj! z okazji Walentynek!!

0adf28235b66b5f9med.jpg

Blue2019, Mama36, Paula 90, Karollinax26, Kiwona, estrella, Daffi, Lolka30, espoir, B_002, Natalia-tosia, mysla.nieskalana, martusiawp, valetta94, Wiewióreczka, Kasiulka90, DorotaAnna lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Szczerze nastawiłam się na rzyganie a nie rzygalam nastawiłam się na spanie 24 / 24 a nie śpię...a całej reszty się raczej nie spodziewala. Myślałam że jak będę rzygać jak moje siostry to mi zleci 10 kg jak im. A u mnie przez 20 tyg było 5 kg a teraz nagle coraz to więcej na tej wadze.
    Ale to chodzi o to, że jestem zmęczona. A nic nie robię. Jestem zła na siebie. Bo mam ochotę ciągle jeść jak wcześniej nie jadłam...strasznie ciężko wytrzymac jak coś mnie ciągle kusi

Karmellka staraj się wychodzić na spacery (jak dasz radę oczywiście), dotleniaj się, jedz owoce zamiast słodyczy, spróbuj może przygotować jakieś dietetyczne słodkości zamiast batonów... i nie stresuj się bo to nie jest wskazane w naszym stanie :) Dzidzia wynagrodzi Ci wszystko!!!! Buziak!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak noc minęła ? U mnie obowiązkowa wycieczka do wc oczywiście, młody ma katar więc obudził mnie płaczem... drugi mlody mnie obkopuje, też mam coraz więcej kg na plusie zaraz dobieje do +10 a też nadwagi sprzed ciąży to miałam z dobre 12 kg, ale teraz tym się nie przejmuje bo i tak to nic nie zmieni mimo że czuje się jak słoń w składzie porcelany ale to już nie pierwszy raz hehe :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    I te bóle. Leżę na boku boli biodro i noga to na drugi to samo plus nerwoból. Poloze się na plecach bola ledzwie robi się duszno stawia się brzuch.
    Chce się przekręcić brzuch twardnieje łono boli... Szczylie mnie środek brzucha więc myślę że mięśnie się rozłażą ... Nawet jak schudne po ciąży będę wyglądała jak karykatura. :( Chyba nie byłam aż tak przygotowana psychicznie na te zmiany w ciele.... :(
    Musiałam się wygadać. Bo mój mąż uważa cały czas że przecież to ciąża że to oczywiste że ciało się zmienia... Ja też to wiem ale czemu wszystko dotyczy mnie? Rozstępy całe ciała zaraz będę miała na dziąsłach, nabrzmienie, nalanie woda, rozejścia spojenia i mięśnia no ja pierdziele :/ nawet włosy na głowie nie rosną mi tak szybko jak na nogach :(

no faktycznie masz spadek formy! Kobieto!!!!! do pionu!!! Mąż Cię kocha! wspiera! bo widać to na każdym kroku!!! Doceń to :) Nikt nie jest przygotowany na zmiany w ciąży bo każda ciąża to zagadka. Ja też nie miałam żadnych dolegliwości i to mnie martwiło bo też wolałam rzygać jak kot a tak się stresowałam czy wszystko z ciążą ok!
    Mnie też bolą biodra w nocy, cała prawa noga rwie... ba! bolą mnie nawet uszy od poduszki!! a tylko na bokach można spać , czasem na chwilę się położę na plecach ale tylko na chwilę bo jest mi niewygodnie.
    Idź na masaż! ja chodzę na masaż plecków- taki delikatny i mega mnie to relaksuje!!!! Myśl pozytywnie! i nie patrz na lustra!!! Ciesz się bo na prawdę jest dużo kobiet, które walczą i mimo tego mogą nigdy nie doświadczyć tego czego my teraz doświadczamy!!!
    Głowa do góry!
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 08:06

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nie wiem czy układać młodemu ubrankami typu body od 56 do 68 czy rozmiarami na półce wszystkiego. Bo wyprawlam ten 56 i tak patrzę i rozkminiam... Ale ze mam jesze 1,5 Msc do porodu to w sumie mam czas żeby 50 razy pozmieniać opcje.
    A u Was jak przeważa?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka to będę mieć z kim zrzucać kilogramy. Nadal ja wygrywam w rankingu wagowym.
    Moja maksymalna waga w życiu to 118kg. Tak, tak dobrze widzicie.
    Pewnie większość z Was się zastanawia, jak można się tak zapuścić.
    Moje drogie bardzo łatwo. A jak przekroczy się magiczne 100 to już w ogóle z górki.
    W kazdym razie obecne moje 109kg to dla mnie żaden problem (o ile można tak powiedzieć). Nic mnie nie boli, nawet kręgosłup.
    A dzisiaj zapodałam sobie dawkę leczniczych komplementów. Byłam w pracy, w odwiedziny i wszyscy chwalili mój wygląd. Może były nie szczere, ale i tak humor lepszy. :)

ja też będę miała do zrzucenia po ciąży sporo.. żeby chociaż tak 10-15 kg zleciało to byłoby super! Teraz doceniam fakt, że w ciąży można chodzić na legalu z wywalonym bebzolem :) a tak to zawsze jakieś boczki wystawały, sadełko świeciło :)

valetta94 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia

A co.do doświadczeń gdyby ktoś mi przed 1 dzieckiem.powiedzial jak.wyglada cc to podejrzewam że też bym sobie lepiej z tym.poradzila A tak popadlam w depresję kompleksy i miałam obrzydzenie do swojego ciała A jak widziałam Blizne to wpadalam w histerię że nie mogłam się uspokoić. Przy drugim dziecku wiedziałam jak to wygląda i naprawdę moment wróciłam do sprawności i.psychicznie się bardzo dobrze nastawilam. Każdego doświadczenia są bardzo cenne bo człowiek nie buja z głowa w chmurach co za tym.idzie nie chwyta to gorzkie.rozczarowanie że nie tak.to sobie wyobrażal albo że.plan był.inny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dalej nie wiem czy układać młodemu ubrankami typu body od 56 do 68 czy rozmiarami na półce wszystkiego. Bo wyprawlam ten 56 i tak patrzę i rozkminiam... Ale ze mam jesze 1,5 Msc do porodu to w sumie mam czas żeby 50 razy pozmieniać opcje.
    A u Was jak przeważa?

Dla mnie wygodniej jest jedną polka 1.rozmiar podzielona na 3 kupki body, spiochy i kaftaniki pajace :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Mi dali insuline insulatart czy jakos tak, i polozna dala mi ja przed posilkiem, a ta jedza z dyzuru mowila ze razem z posilkiem nawet o 23. Zanim sie polozylam jadlam, chodzilam siku i mylam zęby. Jutro zapytam czy wlasciwie to przebiegalo. Polozna chciala zebym wlozyla ten zapodajnik z insulina do lodowki a kolezanka z pokoju przekonala ja ze nie trzeba.

ja pena z którego korzystam trzymam w temp pokojowej, pozostałe w lodówce.
    Dostałaś tylko taką na noc? A jak badania/ co lekarze mówią?

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Wbiłam sobie dzisiaj zastrzyk i nie dałam rady wcisnąć leku. Co naciskałam tłoczek strzykawki, to on odbijał do góry i konic.
    No i musiałam kłuć drugi raz. :(

Może któraś wie co źle zrobiłam?
    Wbilas się w zrost. Wiem że są jakieś sposoby na uniknięcie zrostów, chyba można je rozmasować. Ale nie jestem pewna to nie będę Ci tu kręcić.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny jak wy odczuwacie te BH?

Złapało mnie dzis cos dziwnego dwa razy i nie wiem czy to braxtony czy żołądek. Wysoko dosc na srodku mniej wiecej na wysokosci zoladka zlapal mnie taki bol dziwny narastajacy.. Chwile trzymał i po chwili wolno popuszczal..
    Do tego mały wciaz wzmozony w ruchliwosci swojej.

Jeszcze mam taka zgage ze zasnac nie mogę.

ja na razie nie odczuwam....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no faktycznie mam spadek formy! Kobieto!!!!! do pionu!!! Mąż Cię kocha! wspiera! bo widać to na każdym kroku!!! Doceń to :) Nikt nie jest przygotowany na zmiany w ciąży bo każda ciąża to zagadka. Ja też nie miałam żadnych dolegliwości i to mnie martwiło bo też wolałam rzygać jak kot a tak się stresowałam czy wszystko z ciążą ok!
    Mnie też bolą biodra w nocy, cała prawa noga rwie... ba! bolą mnie nawet uszy od poduszki!! a tylko na bokach można spać , czasem na chwilę się położę na plecach ale tylko na chwilę bo jest mi niewygodnie.
    Idź na masaż! ja chodzę na masaż plecków- taki delikatny i mega mnie to relaksuje!!!! Myśl pozytywnie! i nie patrz na lustra!!! Ciesz się bo na prawdę jest dużo kobiet, które walczą i mimo tego mogą nigdy nie doświadczyć tego czego my teraz doświadczamy!!!
    Głowa do góry!
    <3
    Mnie też bolą uszy od poduszki. Myślałam że tylko ja tak mam :-D

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ale nie śpicie!
    Daffi ja nie wiem czy to BH czy zwykle twardnienia ale mam takie fale twarda cęgi brzucha od dołu do gory aż do żołądka...

Malutka mycha super ze z mała dobrze- moj łobuz tez dał radę być już główka w dol i znowu jest do gory. Jeszcze się przkereca!

Daffi, malutka_mycha lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A u Was jak przeważa?
    Ja mam rozmiarami. Półka z rozmiarem 56 i tam wszystkie rodzaje ubranek, oczywiście posegregowane rodzajami. Potem półka 62 i też podzielone rodzajami. Tak mam zrobione do 68. Reszte mam upchnieta byle jak, bo miejsca brakło.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A ja Wam opowiem czemu ja dzisiaj nie śpię. Praktycznie całą noc, położyłam się przed 1 i czasem przysypiam, ale głównie nie śpię. Po prostu muszę komuś bo zwariuje.

Jest u mnie brat z żoną i 4 miesięczną córką. I ja wiem, że każdy wychowuje dziecko jak chce i naprawdę staram się nie oceniać. Ale ich pogrzało. Serio. Pierwsze co jak przyszli musiałam zamknąć psa w pokoju- i nie dlatego że chciał powąchać małą bo jej nigdy nie widział jeszcze. Mój pies jej nawet nie zauważył w foteliku i w tym całym opakowaniu. Tylko jak tonpies- chciał się przywitać z moim bratem i jego żoną- i za głośno TUPTAŁ!! Czaicie pazurkami po panelach tup tup.... musieliśmy zgasić główne światła więc siedzieliśmy prawie po ciemku, żeby ją wykąpać filtrowali wodę (wiecie w tej bricie) a potem ją gotowali w czajniku... no po prostu nie mogę wyjść z podziwu, jak oni sobie życie utrudniają.

No a nie śpię bo pilnuje psa żeby nie tuptał i nie szczekał. A że odstąpiliśmy im swoją sypialnie i śpimy na kanapie żeby było im wygodniej to pies jest zdezorientowany bo za dużo hałasu słyszy z zewnątrz i się kręci i poszczekuje. A do tego jest mi strasznie gorąco bo mamy ustawione 22 stopnie (zamiast tych naszych 20 w dzień i 19 w nocy) bo uznali że ich mała u nas zamarznie przy tych 20 stopniach bo oni mają 24 w domu! Ale na więcej się nie zgodziłam bo bym się chyba udusiła

a na długo przyjechali? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Wbiłam sobie dzisiaj zastrzyk i nie dałam rady wcisnąć leku. Co naciskałam tłoczek strzykawki, to on odbijał do góry i konic.
    No i musiałam kłuć drugi raz. :(

Może któraś wie co źle zrobiłam?

Edit-zeżarło mi większość tekstu
    Wszystko robisz dobrze, to kwestia miejsca na Jakie trafisz. Raz wchodzi jak w masełko a innym razem czlowiek ma ochote oburacz ten tłok wciskać bo jest taki opór. Tak samo z krwawieniem po zastrzyku, I siniakami. Liczyłaś ile masz już zastrzyków za soba? To już może być ilość jakiej nie powstydziłaby się całkiem doświadczona pielęgniarka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 08:04

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No jedną noc to człowiek przeżyje... xd zwłaszcza że już się szykuje na wizytę u gina :)

Karolina ja nie wiem, w jednym domubjestesmy wychowani zawsze u nas było pełno zwierząt, a ten mój brat normalnie nie poznaje go... tak normalnie zapytał czy mogę zamknąć psa bo on tak strasznie chodzi... no ciężko żeby się turlał... ale no mówię oni maja dziwne podejście do wielu spraw moim zdaniem :D

trzeba było balony mu przykręcić to by latał :p

Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Tunia

A co.do doświadczeń gdyby ktoś mi przed 1 dzieckiem.powiedzial jak.wyglada cc to podejrzewam że też bym sobie lepiej z tym.poradzila A tak popadlam w depresję kompleksy i miałam obrzydzenie do swojego ciała A jak widziałam Blizne to wpadalam w histerię że nie mogłam się uspokoić. Przy drugim dziecku wiedziałam jak to wygląda i naprawdę moment wróciłam do sprawności i.psychicznie się bardzo dobrze nastawilam. Każdego doświadczenia są bardzo cenne bo człowiek nie buja z głowa w chmurach co za tym.idzie nie chwyta to gorzkie.rozczarowanie że nie tak.to sobie wyobrażal albo że.plan był.inny.
    Obecnie to już się na nic nie nastawiam. Mam nadzieję na szybką pionizacje, ale zobaczymy jak będzie. Co nie zmienia faktu, że boję się cesarki.

Blue2019 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna

O no to faktycznie przesada wodę.do kampania filtrować hehe niektórzy to mają pomysły. A ile czasu ich będziecie gościć ?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po śniadaniu, 3 kanapki zjedzone i kończę kawę :)

Myślę, że Karmelka dziś będzie w lepszej formie, chwilowy spadek :)

Życzę Wam miłych Walentynek, tym z Was którzy spędzają ten dzień w jakiś szczególny sposób, życzę żeby taki był :*

A reszcie powiem tak : kochajcie się na co dzień! <3

Fasolka77, estrella, B_002, Natalia-tosia, mysla.nieskalana, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ