WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Inna sprawa ze Orłowskiego jest bardzo dobry, jeśli trzymają Cię maja powód wg mnie. Bez potrzeby nikt by Cię nie trzynal
    Oni maja tu takie standardy chyba ze nie ryzykuja przy hipotrofii. Tylko jak czytam ze inni z hipotrofia sa inaczej prowadzeni np. Ambulatoryjnie i ze hipotrofia jest wtedy kiedy roznice pomiedzy wiekiem ciazy a poszczegolnymi czesciami ciala maja po 3 tygodnie- u mnie sa 2 tygodnie. No i czemu lekarz ktory robil mi usg facet polecony mi i z bardzo dobrymi opiniami okreslil te same wymiary na 10 centyl a oni na 6? To budzi moje watpliwosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 19:14

Szonka lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ale mam schize. Zaczęłam się drapać po brzuchu i normalnie w jednym miejscu po prawej stronie brzucha od pępka jakbym nie czuła ...jakbym dotykała nie swój brzuch :/
    Karmelka, ja też to u siebie jakiś czas temu zauważyłam. Drapię się i w ogóle nie mam czucia! I to w różnych miejscach na brzuchu. Miałam tak już kilka razy na przestrzeni ostatnich tygodni. To chyba nic niepokojącego ;) Teraz gdzie się nie dotknę to czuję. Spokojnie, przejdzie Ci :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Misiabela a czy te pomiary robia Ci zawsze na tym samym sprzecie? Jak mi ostatnio maly z 87 centyla spadl na 55 to lekarz twierdzil ze to moze byc wina innego sprzetu lub jednego pomiaru (kosci udowej ktora byla krotsza niz reszta)

Ja lewy przeplyw mam zly a dziecko rosnie i nie ma to na niego wplywu....
    Raz robil mi ich „guru” jak go okreslili, a dwa razy rezydenci. Ich guru robil mi tez renatalne na nfz i sie machneli z wymiarem crl i zly wpisal do komputera, wydruk z usg jest jednak podstawa do okreslenia wieku ciazy. Ich guru to dobry specjalista, ale jest zadnym guru na miescie. Bardziej Roszkowski ktory tez tu pracuje i robi usg.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karmelka, ja też to u siebie jakiś czas temu zauważyłam. Drapię się i w ogóle nie mam czucia! I to w różnych miejscach na brzuchu. Miałam tak już kilka razy na przestrzeni ostatnich tygodni. To chyba nic niepokojącego ;) Teraz gdzie się nie dotknę to czuję. Spokojnie, przejdzie Ci :)
    Już przeszło na szczęście bo mama by miała zawał jakbym ja ze sobą na IP ciągnęła hahahaah

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Misiabela oczywiście, że nie można podejmować pochopnych decyzji. Tylko dziwne się wydaje to,że tak z ich strony poważnie wygląda sytuacja a badają cię rezydenci. No umówmy się ale w twoim przypadku USG powinien robić spec bo kazdy 1g jest na wagę złota.
    Mamaville urodziła hipotrofika, który byl na 2 centylu ale jej synek chyba nie ważył nawet 1,5 kg może któraś pamięta dokładnie?
    A w ktorym tc urodzony? Moj maly wazyl 1300g w 30 tc i 6 dniu. Tylko brzuch i kosc udowa odstaje o 2 tygodnie do tylu.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela moja koleżanka z Warszawy leżała na Starynkiewicza wysłali ja z Opatowa ona miała przypadek beznadziejny podobno takie trafiają na Starynkiewicza w Warszawie właśnie.

Misiabella lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u nas wymiary z aparatu usg nie sa recznie przepisywane do programu tylko bezposrednio z usg przesylane i automatycznie zapisywane w programie ktory wszystko wylicza....nie ma mowy o pomylce....a w pomiarach liczy sie kazdy milimetr wystarczy ze sie troche machnie....powinien ci robic ten sam lekarz i na tym samym usg przynajmniej ze 3 pomiary zeby to bylo wiarygodne

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Misiabella umów się w premium medical do profesora Wielgosia na wizytę, myśle ze będzie w stanie przeprowadzić Cię przez ciąże
    Mistella, wiem kto to Wielgos, juz dawno o nim slyszalam, no i tez jest ze Starynkiewicza. Mialam isc do niego na pierwsze usg i chcialam sie dostac na nfz bo u nich mozna w tej prywatnej przychodni, ale z terminami byl klopot. Wiem ze bierze za usg z konsultacja co najmniej 350 zl.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ale nie zapamietalam ktora z Was miala dusznosci?
    Mecze sie juz pare dni a dzis apogeum jakbym 100kilo miala na klatce piersiowej polozone...puls ponizej 100 mi dzis nie schodzi....
    Czy leze czy siedze ciezko powietrza nabrac ....nejlepiej jeszcze jak stoje...to lzej wtedy......normalne to jest ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A w ktorym tc urodzony? Moj maly wazyl 1300g w 30 tc i 6 dniu. Tylko brzuch i kosc udowa odstaje o 2 tygodnie do tylu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6039bf57c981.png

Ale nie pamiętam czy ona urodziła 31 czy 33 tc

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella 450 zł, byłam u niego , czekałam około 2 tyg na wizytę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 19:31

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Niestety w to watpie. Tutaj chcieli wypuscic dziewczyne dopiero jak wskoczyla na 15 centyl, ale wtedy blizna po cesarce sie jej zaczela rozchodzic...Tak ze jak ktos tu trafi to szybko nie wychodzi ;) Sa wolne lozka czasem, wiec nikt sie o miejsce szczegolnie mocno nie bije.

mimo wszystko bądźmy dobrej myśli!! a jak dieta cukrzycowa?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Oj dokładnych proporcji to ci nie dam bo ja wszystko robię na oko hihi. A składniki najprostsze tzn. Jajka na twardo ze 2-3, rzodkiewka, szczypiorek siekam, dodaje trochę majonezu, sól, pieprsz albo czarnuszke, mieszam i wsio ;).

jaja ugotowane, rzodkiewka umyta :) rano będzie jak znalazł do pasty! :)

Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Jedyna opcja to wyjscie na żadanie. Moze sie boja poscic kogos z hipotrofia, czy cos.

zaczyna do mnie docierać, że za dwa tygodnie też mogę wylądować w szpitalu.. jak się Młody nie weźmie w garść i nie podrośnie... 25icon_smile3.gif

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mecze sie juz pare dni a dzis apogeum jakbym 100kilo miala na klatce piersiowej polozone...puls ponizej 100 mi dzis nie schodzi....
    Czy leze czy siedze ciezko powietrza nabrac ....nejlepiej jeszcze jak stoje...to lzej wtedy......normalne to jest ?

Ja! Ale w sumie już dzisiaj lepiej. Ciężko mi się oddycha jak zjem porządnie :) i mam wrażenie, że moje cycki to z 5kg ważą :D

stresant lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka noc chyba przede mną, dziś czuję kopanie pierwszy raz po lewej stronie, pod żebrem i na moje nieszczęście w dole brzucha, gdzieś przy szyjce, jest to dla mnie paskudne uczucie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O bozeeee fooodgazm na kolację nr1!! Kanapeczki z avokado jajeczkiem ciasteczko owsiane i pomarańcza...omnom nom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 19:46

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierd..ole jaka ja mam ochote na tortille!

martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No jak maz miał urlop to miałam raj ;) a teraz muszę faxami jeździć i taka taxa mnie kosztuje 50 zł w dwie strony. Jak mam apogeum wizyt to mi oczy krwawią jak patrze na konto hahaha

Karmellka Ty nie masz prawka? ja jeżdżę sama jeszcze :) i do Łodzi.. a to 40 km... a to badania a to lekarz a to jakaś konsultacja... no ze 3 x tydzień muszę jechać

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    I jeszcze Lili ma duszności jak leży - w każdej pozycji, od tygodnia. Dlatego zastanawiają się nad CC po 36 tc. Duszność nie jest normalna - jedynie na plecach ma prawo występować.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1877 1878 1879 1880 1881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ