X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka o tym jak ja źle w szpitalu traktowali i,że za późno podjęli decyzję o cesarce i przez to jej dziecko ma jakieś problemy bo doszło do niedocenienia mózgu.
    I wiesz już myśli o mojej malej,że ona ma to tętno wysokie że jak ten poród na nią wpłynie, no już mam takie myśli że masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja mam schize, że mała nie zareagowała na głośny trzask butelki jak nad brzuchem ja gniotlam :/ i już myśli czy z jej słuchem jest wszystko w porządku

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Bo ja mam schize, że mała nie zareagowała na głośny trzask butelki jak nad brzuchem ja gniotlam :/ i już myśli czy z jej słuchem jest wszystko w porządku
    Oj, no coś Ty! Na pewno wszystko jest okej! Będziesz miała cudowne i grzeczne dziecko, będzie spała nawet przy hałasie :) A słuch na pewno ma idealny!

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka o tym jak ja źle w szpitalu traktowali i,że za późno podjęli decyzję o cesarce i przez to jej dziecko ma jakieś problemy bo doszło do niedocenienia mózgu.
    I wiesz już myśli o mojej malej,że ona ma to tętno wysokie że jak ten poród na nią wpłynie, no już mam takie myśli że masakra.
    Moja siostra jest polonistką i uczyła do niedawna w podstawówce z oddziałami integracyjnymi, w klasach były dzieci zdrowe, ale też upośledzone. I wszystkie te z porażeniami mózgowymi itp. były pokrzywdzone właśnie przez poród. Dlatego trzeba trzeźwo myśleć, nie upierać się na SN, jeśli jest wskazanie CC i najlepiej mieć bliską osobę przy sobie, bo z automatu jest inne traktowanie i szybsze działanie.

Misiabella, AniaKJ lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To dla Ciebie było głośne, dla Niej nie :P
    Nie wszystkie tony są słyszalne ponoć. Jak chcesz być małpą, jak ja, to wypróbuj metodę z wydarciem się, ale nie wiem czy to humanitarne ;)

martusiawp lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, mnie boli strasznie w pachwinach ale to jest ból nasilniejszy przy przewracaniu się z boku na bok. No i jeszcze doły brzucha, po dwóch stronach, czuje takie ciągniecie.

Nasilił mi się ten ból w pachwinach, po czwartkowym wojażu do ZUSu i po wózek, trochę się nachodziłam. Tego dnia miałam nawet kilka takich bolesnych skurczy wieczorem.

Aż boję się poniedziałku :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE CYTUJCIE! :)

Dziewczyny, czy nasza córka może być duza po M ? :D bo zaczynam się bać :D

95220f98662cf836med.jpg

Wiewióreczka, mysla.nieskalana, Kiwona, Tunia76, martusiawp, Misiabella, MamaAga85, Franka2104, AniaKJ, Daffi, Fasolka77, Kasiulka90, KarmeLoVe, DorotaAnna, Anete, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewiórka, mnie boli strasznie w pachwinach ale to jest ból nasilniejszy przy przewracaniu się z boku na bok. No i jeszcze doły brzucha, po dwóch stronach, czuje takie ciągniecie.

Nasilił mi się ten ból w pachwinach, po czwartkowym wojażu do ZUSu i po wózek, trochę się nachodziłam. Tego dnia miałam nawet kilka takich bolesnych skurczy wieczorem.
    Podpytuję, bo od dwóch dni mam taki ból na dole z lewej strony - blisko pachwiny, ale nie w samej pachwinie, tylko 2 cm od niej. Straaaaasznie to bolesne, ciągły ból, ale nasila się przy jakimkolwiek ruchu, nie jestem w stanie się obrócić wtedy. Przechodzi zazwyczaj po 10-30 min. I się zastanawiam czy to to, co Ty masz, bo nigdy tego nie doświadczyłam.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierniczę :D Ty masz Karol 163 wzrostu a Mateusz ponad 200, tak? Wyglądacie niemożliwie :)
    Marcepan będzie minimum 175 cm, więc modelka murowana!

mysla.nieskalana, Misiabella, Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Podpytuję, bo od dwóch dni mam taki ból na dole z lewej strony - blisko pachwiny, ale nie w samej pachwinie, tylko 2 cm od niej. Straaaaasznie to bolesne, ciągły ból, ale nasila się przy jakimkolwiek ruchu, nie jestem w stanie się obrócić wtedy. Przechodzi zazwyczaj po 10-30 min. I się zastanawiam czy to to, co Ty masz, bo nigdy tego nie doświadczyłam.

Być może kochana. Mi się ostatnio nasilił ale po prawej stronie, po kilku dniach ulżyło ale nadal lekko ćmi. Mnie się wydaje, że to ma związek ze wzrostem albo uciskanie na coś.

Pamiętam jak byłam u znajomej na paznokciach i przyszła jej klientka, to właśnie skarżyłam się na ból i ona wtedy powiedziała, że przez całą ciąże praktycznie tak miała, po prostu było to uciskanie na jakiś nerw, po ciąży przeszło.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja pierniczę :D Ty masz Karol 163 wzrostu a Mateusz ponad 200, tak? Wyglądacie niemożliwie :)
    Marcepan będzie minimum 175 cm, więc modelka murowana!

A Mateusz 200 :D

Ja ubranek na 56 mam mało ale mam nadzieję, że po porodzie w 62 się zmieści :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, a ten twardy brzuch to bezbolesny masz ? A skurcze BH ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka a na pomiarach jak wypada kość udowa? Mojej przyjaciółki córka wysoką po rodzicach miała cały czas kość udowa 2 tygodnie do przodu. 62 cm po porodzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka ja tam absolutnie na SN się nie upieram. Jak ustala lekarze tak ja to przyjmę. Ale właśnie zaczyna mnie to stresować. Ten cały przebieg. Te próźnociagi jak przeczytałam na marcówkach...

Ja ostatnie 3 dni dla. Aktywne miałam to i spojenie łonowe się odezwało i przy ruszaniu pobolewa.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka a na pomiarach jak wypada kość udowa? Mojej przyjaciółki córka wysoką po rodzicach miała cały czas kość udowa 2 tygodnie do przodu. 62 cm po porodzie

A jaki symbol ma ta kość udowa ? To sobie zaraz zerknę :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jeszcze clexane dzis dodali, bez zadnych badan. Ale to chyba bezpieczne prawda?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A jaki symbol ma ta kość udowa ? To sobie zaraz zerknę :)
    FL :)

martusiawp lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, według ostatniego USG wymiar był o 4 dni do przodu :P

martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A mi jeszcze clexane dzis dodali, bez zadnych badan. Ale to chyba bezpieczne prawda?
    Clexane jest najbezpieczniejsza heparyna w ciąży. Przynajmniej tak mi powiedziała moja doktorka i nie pozwoliła brać tańszych zamienników.
    Ile dostajesz i dlaczego?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co się stosuje tą heparynę ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1920 1921 1922 1923 1924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ