X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ale spanie dzisiaj macie, Ciężaróweczki ;)

ja na razie na sen nie narzekam Wiewióreczka! kładę się 22-23 i do 6-7 smacznie śpię a 2-3 przerwami na siku :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36, ja będę pakować pewnie w poniedziałek! Solidaryzuj się ze mną kochana!! :*

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł
    Stresant, czytałam Twój żalpost i podpisuje si spod nim, niestety. Wczoraj mówiłam K, że ja sobie nie wyobrażam, jak ja wytrzymam jeszcze te 8-9 tygodni. Wiadomo, że damy radę, ale mam również dość. I też nadal potrafię się zachwycac ruchami Kazika, pokazuje moim chłopakom i każe im przytulać brzuch (nie muszę ich namawiać). No ale zmęczenie tym stanem już jest duże.
    W nocy śpię całkiem nieźle, zwykle 1-2 razy siku i potem zasypiam. Ale czuje ból przy każdej zmianie pozycji spania, a zmieniam je ciągle, bo długo na jednym boku nie wyrobię,biodra bolą paskudnie. Tyle dobrze, że w miarę dobrze zasypiam potem. Wstaje przed 7 z chłopakami, pomagam im się szykować do pracy i szkoły. Potem leżę, bo już muszę odpocząć
    Teraz planuje wstać, nastawić pranie a potem chyba zacznę wyciągać ciuszki i może zacznę prac, albo chociaż posegreguje je, zobaczę na ile starczy sił. Muszę jeszcze zrobić obiad, potem z młodym lekcje a na 17 idę na spotkanie z rodzicami w szkole. Z samymi rodzicami, bo wychowawczyni naszych dzieci ma nas w nosie i nie ma ochoty się z nami spotkać.

Ja ruchy czuję mocno i często. Wczoraj na ostatniej sr młody tak mocno i intensywnie kopal, że aż mi niedobrze było, miałam łzy w oczach. Nie wiem, jak bym reagować, gdyby cały dzień nie ruszał się.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje koty maja się troszkę lepiej, ale kochanie jest nadal. Tyle dobrze, że już nie ma gęstej wydzieliny przy tym. Są na lekach, coraz trudniej im je podawać bo mocno się buntuja. Nie dziwię im się.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    W nocy trzeba wybudzać dziecko co 3h. Jest inny pokarm niż w dzień, trzeba rozbujać laktację, a przy nawale to będziesz błagać żeby jadł :D

no i czar prysł ;).... no trudno :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mama36, ja będę pakować pewnie w poniedziałek! Solidaryzuj się ze mną kochana!! :*
    Tak jest kochana!! W takim razie poniedziałek! :) :*

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Miałam jechać dziś rano do laboratorium. Zapomniałam... Pojadę jutro. Co za zaćmienie umysłu

a propos labo... ile się czeka na wynik anty HBs?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na wizytach!!!! Dajcie znać asap! Trzymamy kciuki! ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja zaczęłam pisać pamiętnik ciąży. Ale koniec końców zaniedbałam to, bo dostaliśmy Album dziecka od chrzestnego. Tam wpisujemy wszystko. Super sprawa ;-)

też dostałam ale na razie nic nie wpisałam.. ogarnę przygotowania kącika Malucha i zabiorę się za wyklejanki :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a propos labo... ile się czeka na wynik anty HBs?
    W enelmedzie ja wszystkie wyniki mam. Tego samego dnia. To jest Alab laboratorium

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka skurczem lydki to chyba ja Cie poczestowalam bo mialam przedwczoraj w nocy :)

Ciebie i Basi tez czasem musi cos podokuczac, bo mam wrazenie ze najlepiej z nas wszystkich znosicie ciaze :)

Mysle ze Wasz Bruno bedzie grzeczniutkim dzieckiem i nie bedzie Wam dawal w kosc (tak jakos czuje :) ) a co do nocnych pobudek to wszystko od dziecka zalezy jedne przesypiaja cala noc inne sie budza co 2 godziny zjedza i spia dalej a jeszcze inne wyja calymi nocami........zalezy na co trafisz :)

Ale z pokarmem to Anete ma racje czasami to bedziesz siedziec nad spiacym dzieckiem i blagac go, zeby sie obudzil i zjad, bo wytrzymac sie nie bedzie dalo :)

moje zle samoczopucie to chyba zwiazane " ze zmeczeniem materialu" už mi není dvacet let, už mi není ani dvacetpět :) jak to moj maz mowi :)

ze spaniem nie mam problemu przesypiam cale noce, plus drzemki w ciagu dnia i wlasciwie ciagle lezenie ( oprocz obiadu czy prania gdzie troche po domu pochodze )

tez mam w czwartek wizyte.....widze ze na forum kupe wizytujacych w czwartek.....to bedzie jakas rozrywka, moze sie mi humor poprawi :)

ciekawe co koty Kiwony?

no to wielkie dzięki :) dobrze,że K. był jeszcze w domu bo darłam się z sypialni... do tej pory mnie ta łydka boli.. długo tak będzie bolała? ja nie miewam skurczy i w sumie nie wiem ... cukier po śniadaniu 106 więc własnie zjadłam pół gorzkiej czekolady :)
    mam nadzieję, że masz jakieś właściwości przepowiadające i Brunio będzie spokojny :)
    ja się już nie mogę doczekać czwartku!!! jutro jadę do mojej tylko na przepływy ale każę jej oczywiście zmierzyć brzuszek przy okazji :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ciebie i Basi tez czasem musi cos podokuczac, bo mam wrazenie ze najlepiej z nas wszystkich znosicie ciaze :)
    Haha, no być może że tak jest, chociaż ja też nie zawsze piszę o wszystkim, nie lubię narzekać a czasem już zaczynam mieć dość tej ciąży i chciałabym żeby już był koniec marca.
    Ale bole pleców czy popołudniowe twardnienia brzucha w ostatnich dniach już mi się zdarzają coraz częściej więc i mnie różne rzeczy dopadają.
    Ale muszę przyznać że cieszę się z przebiegu tej ciąży bo chociaż boli gdzieś czasem to z dzieckiem jest w wszystko ok, a to najważniejsze :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Słuchajcie cała noc przespana miałam i to cudnie! Ale odkryłam mój ideał. Może komuś to pomoże.. Więc się dzielę. Trzeba mieć tylko dwie ciążowe poduszki. Robię taki kokon i kładę się do środka. Pod plecami i głowa wyżej. Dół którejś poduszki daje między nogi. I nie zależnie jak chce się obrócić to nie musze przekładać poduszki jednej więc może dlatego się nie przebudzalam! Dla mnie mega kosmos! Czuje się cudnie.
    a90b3c888312a8bemed.jpg

hahaha MAMA18 ale patent! :) ja mam jedną poduchę ale jak leżę na drugim boku to na K. nogę zakładam :) ale super sprawa z dwiema poduszkami! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja króciak jestem bo mi spokojnie wystarcza ten krótszy koniec żeby zarzucić nogę :-D
    Nie przekładam poduszki tylko siebie :-)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Stresant szybko zrzucimy :D ja się już nie mogę doczekać aż wcisnę tyłeczek w dżinsy zwykle z wysokim stanem , dość mam już tych ciążowych

kurde laski! ciąża to jedyny czas, ze można na legalu z wywalonym brzuchem chodzić :)
    potem zaczną nam przeszkadzać wałeczki i boczki ale teraz cieszmy się :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Raczej nie czujesz dziecka w nocy, ale ono na pewno nie śpi w brzuchu przez tyle godzin. Ja też kiedyś nad tym myślam aż się czasem zaczęłam sama budzić w nocy i się okazało że dziecko wtedy też się wierci, tylko jak spałam to nie czułam.
    A co do przesypiania całej nocy przez noworodka to mojej koleżance takie dziecko się trafiło. Bardzo spokojne i od początku spał w nocy. Nie wzbudzała go na karmienie wcale, sama mogła pospać. Jest położną więc chyba wiedziała czy robi dobrze czy źle. W każdym razie tak było przez pół roku, potem dziecko zaczęło się w nocy budzić co godzinę i na półtora roku teraz a nie przysypia nocy :P

w sumie fajnie tylko faktycznie co z tym karmieniem i nawałem pokarmu...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    kurde laski! ciąża to jedyny czas, ze można na legalu z wywalonym brzuchem chodzić :)
    potem zaczną nam przeszkadzać wałeczki i boczki ale teraz cieszmy się :)
    Jezuuuu tak!!! Dlatego jak zakładam taka sukienkę jak Karmelka na siebie to się tak cieszę. Przed ciąża każda falde widziałam w niej. A teraz tak sexi hihi.
    Jeszcze jak Nam ciepełko przywali porządnie to w ogóle będzie można się odstrzelic... I kaczym chodem iść na zakupy osiedlowe hahha :D

Lolka30, DorotaAnna, Fasolka77, B_002, martusiawp, Paula 90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    W enelmedzie ja wszystkie wyniki mam. Tego samego dnia. To jest Alab laboratorium

super! tez mam enel-med a mam zrobiś anty HBs na przyszłą środę i zastanawiam się kiedy jechać

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunia tak wczoraj potrzepało jakby go prąd popieścił... to chyba rozwój układu nerwowego, tak?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    w sumie fajnie tylko faktycznie co z tym karmieniem i nawałem pokarmu...
    Fasolka.. Spokojnie.. Ja miałam nawał (każda będzie miała) i nigdy nie wybudzalam. Nawał raz ze trwa parę dni.. Mzoe do tyg max ale nawet nie znam takich przypadków. Potem się to normuje i dostosowuje do potrzeb dziecka. Jak jest nawał to można tabletki przeciwbólowe.. A nawet trzeba haha.. Jak karmisz z jednej piersi to z drugiej leci jak szalone więc radzę duzooo pieluch tetrowych.. Ale to trwa naprawdę nie tak długo :)
    Zobaczysz.. I sama intuicyjnie będziesz wiedzieć co robić. Mamy wiedzą.. Naprawdę. Nie zrobimy krzywdy dziecku ani sobie :)

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

‹‹ 1967 1968 1969 1970 1971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ