X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    w sumie fajnie tylko faktycznie co z tym karmieniem i nawałem pokarmu...
    Nie wiem czy ona miała nawał i jak to wyglądało. Mówiła tylko że dziecko śpi ciągiem kilka godzin w nocy. Widocznie sama nie potrzebowała wzbudzać go na karmienie skoro tak się cieszyła z tego przysypiania.
    No ale jak wiadomo każda kobieta jest inna i każde dziecko też :) Zobaczymy jak to będzie u nas wyglądało.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jezuuuu tak!!! Dlatego jak zakładam taka sukienkę jak Karmelka na siebie to się tak cieszę. Przed ciąża każda falde widziałam w niej. A teraz tak sexi hihi.
    Jeszcze jak Nam ciepełko przywali porządnie to w ogóle będzie można się odstrzelic... I kaczym chodem iść na zakupy osiedlowe hahha :D

no Tobie Mama18 chyba wałeczki nie straszne!!! Przecie Ty lachon jesteś! w ciąży i bez ciąży!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja sie obawiam ze szybko nie wcisne :) jeszcze z blizna po cesarce przez ktora faldek tluszczu bedzie zwisal :) po CC odrazu by liposukcje mogli robic albo wyciac troche tej skory przed zaszyciem :)

ale dobrze ze bedzie cieplo i lato to w sukienkach oblece :)
    No właśnie ja powiedziałam mojemu ginowi, że skoro mięśniaka nie usunie przy cesarce, to chociaż tluszcz i zaluźną skórę. Zaśmiał się tylko, ale w sumie nie powiedział NIE. ;)

Mama36, Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no Tobie Mama18 chyba wałeczki nie straszne!!! Przecie Ty lachon jesteś! w ciąży i bez ciąży!!!
    No już nie hehehe... Ale ze kocham biegać to mam w głowie że znów się wkrece i będzie dobrze... Ale przed ciąża zamiast właśnie dbać o figurę to sobie dowalilam 3 kg... Ale rzuciłam przed staraniami w styczniu palenie.. Metabolizm 40latki.. No robi swoje. :)
    Ale ogarniemy się laseczki. Przechodziłam dwa razy...przejdę i trzeci! :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra.. laski...

zdrówka dla przeziębionych!
    powodzenia na wizytach!
    Karola powodzenia w ZUS!
    Kiwona głaski dla kotków

ja odpalam żelazko 0cray.gif

Mama36, Kiwona, Franka2104, Lolka30, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Misiabella masz 31i 5dni-za sobą, czyli jesteś W 32 TYGODNIU . Jak stuknie Ci 32 czyli 32 tygodnie będą za Tobą, będziesz w 33 tygodniu. Lekarze liczą ile jest za nami, a nie w którym jesteśmy.
    No wlasnie do tej pory spotkalam sie z podawaniem wieku ciazy wg skonczonych tc a nie rozpoczetych. Tak samo inne dziewczyny na oddziale sa tym zdziwione. Kazdy lekarz im liczyl ze sa w 31 tc jesli byly w 31 i 4 dniu i tak bylo to wpisywane i odnoszone do badan. Ja juz lezalam w szpitalu w poprzedniej ciazy i bylo to samo i jeszcze mnie uswiadamiali pod tym wzgledem ze liczy sie skonczone a nie rozpoczete, co bardzo dobrze utkwilo mi w pamieci.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moi też tak liczą. Ja mam dziś 35 tydz (34+0) i wszędzie miałabym wpisany 34.u dwóch moich lekarzy.

Misiabella lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No już nie hehehe... Ale ze kocham biegać to mam w głowie że znów się wkrece i będzie dobrze... Ale przed ciąża zamiast właśnie dbać o figurę to sobie dowalilam 3 kg... Ale rzuciłam przed staraniami w styczniu palenie.. Metabolizm 40latki.. No robi swoje. :)
    Ale ogarniemy się laseczki. Przechodziłam dwa razy...przejdę i trzeci! :)

Jezu!!! aż 3 kg!!!! tragedia!!!! hahahaha pls..... bitch ;)

Kiwona, AniaKJ lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainspirowałyście mnie i sprawdziłam, że wchodzą mi na dupę jeszcze najmniejsze dzinsy sprzed ciąży. Oczywiście nie dopne, ale mogłabym nosić. W szoku jestem :-)

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu!!! aż 3 kg!!!! tragedia!!!! hahahaha pls..... bitch ;)
    Teraz dowalilam już 17 do tego także nie martw się... Bedzie co spalać... :P❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 09:06

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Licza zaczęte tygodnie nie skończone . Moja ginekolog też tak liczy
    A moja liczy skonczone a nie rozpoczete. Pierwszy raz spotkalam sie z takim liczeniem tutaj iosoby z ktorymi rozmawialam, tez sa tym zdziwione wiec to zalezy najwidoczniej od lekarza i szpitala. Bo w innym szpitalu w ktorym lezalam poprzednio liczyli skonczone. Moje kolezanki ktore niedawno rodzily tez tak twierdza, ze zawsze liczono im skonczone tc. Jesli chodzilo o informacje medyczna.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczą skończone, ja rodziłam s 38+5 to już Wam kiedyś pisałam a mam wpisany poród w 38 tyg

Misiabella, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozglądam się za szumisiem i mam na przykład takie cudo:
    http://princelionheart.pl/products/tummysleep-original/
    Wygląda zachęcająco :)

martusiawp lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy od lekarzy. Moja prowadzącą liczy mi tydzień rozpoczęty. Ona pracowała w Narutowiczu tam też liczą jako tygodnie rozpoczete.
    Na patologii w Ujastku leżałam i tam liczą tygodnie skończone. W Koperniku podają dokładnie, tydzień skończony plus dni.
    Co do pomiarów dziecka nie ważne jest który tydzień skończyliśmy czy który rozpoczynamy. Bo wymiary są podawane dokładnie co do dnia. Jeśli macie USG przed sobą zobaczcie sobie w tabelce, że np fl to 32+5 więc nie istotne jak liczą wam tygodnie widzą że np obecnie macie 34+6 więc nozki są krótsze o 2 tygodnie i jeden dzień.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już +3.5kg. Ponad 1kg w 7 miesiącu. A tu jeszcze 2 miesiące tycia.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak na skierowaniu na badania jest oznaczone OWA?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U mnie już +3.5kg. Ponad 1kg w 7 miesiącu. A tu jeszcze 2 miesiące tycia.
    Nie koniecznie ty przytyłas tyle, mówiłaś ze zauważyłaś duży wzrost brzuszka

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już u mojej lekarki czekam sobie i modle się by nie było jakoś mega długo :)

Młody kopie jak szalony :)

A co do tego ,ze dużo z Nas ma wizytę w czwartek to chyba każdy gin przewidział,że cukiernie będą pękać w szwach po udanych wizytach bo większość pójdzie uczćić to pączkiem :)

Zważyłam się jednak przed wyjściem z domu coby u ginki na zawał nie paść i SZOK - MAM 14 KG NA PLUSIE !!!!! RETY!!!!!

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa... KARMELKA ŚLICZNY BRZUSIO!!! :) :) :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A moja liczy skonczone a nie rozpoczete. Pierwszy raz spotkalam sie z takim liczeniem tutaj iosoby z ktorymi rozmawialam, tez sa tym zdziwione wiec to zalezy najwidoczniej od lekarza i szpitala. Bo w innym szpitalu w ktorym lezalam poprzednio liczyli skonczone. Moje kolezanki ktore niedawno rodzily tez tak twierdza, ze zawsze liczono im skonczone tc. Jesli chodzilo o informacje medyczna.

moja lekarka i mój szpital też liczą skończone....

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1968 1969 1970 1971 1972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ